Gå ikke glipp av dagens 30 utvalgte reiselivsnyheter

Koronasituasjonen styrer nordmenns ferieplaner for 2022
«Nesten 70 prosent mener at reiseplanene i ferien for 2022 i stor grad påvirkes av koronasituasjonen. Det er like mange i år som tidligere som planlegger reiser, men restriksjoner legger føringer for hvordan folk reiser.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hotella var tilbake til normalen i november
«Det er lite truleg at denne trenden vil halde fram etter at norske myndigheiter igjen innførde omfattande tiltak for å hindre spreiing av koronaviruset 7. desember.» Kilde: ssb.no.

Hver tredje innen reiseliv frykter pandemikonkurs
«Av hovedorganisasjonen Virkes medlemsbedrifter innen reiseliv frykter 35 prosent konkurs som følge av coronapandemien, ifølge en undersøkelse.» Kilde: e24.no.

NHO Reiseliv: – Nå må vi åpne opp og lære oss å leve med pandemien
«Tiden er inne for å lære oss å leve med pandemien, mener direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.» Kilde: kommunal-rapport.no.

Høringssvar fra NHO Reiseliv om tilskuddsordning for foretak med stort omsetningsfall
«NHO Reiseliv er svært kritisk til forslaget i høringen om tilbakebetaling av overskudd, konserntak og begrensinger på utbytte. Det er uakseptabelt at staten stenger ned en hel næring..» Kilde: nhoreiseliv.no.

Skjenkestopp setter tusenvis av arbeidsplasser i fare
«NHO Reiseliv er sterkt kritisk til den nye nasjonale kompensasjonsordningen som ikke gir støtte til bedrifter som går med overskudd, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.» Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: Nå er det vanlige restaurantfolks tur!
«Når ikke FHI vet om skjenkestopp har effekt, kan ikke Støre la restaurantbransjen fortsette å blø, skriver Bjørn B Jacobsen i denne kronikken.» Kilde: horecanytt.no.

Line Vold om skjenkestopp: – Byrden er stor
«Før jul valgte myndighetene nok en gang å innføre nasjonal skjenkestopp, og flere aktører og politikere raser. Nesten to år etter at tiltaket ble innført for første gang, har FHI fortsatt «relativt dårlig kunnskap om effekten».» Kilde: dagbladet.no.

Norge er eneste land i Europa med skjenkestopp
«Ingen andre land i Europa har gått for samme skjenkestrategi som Norge for å slå ned coronasmitten.» Kilde: e24.no.

Kraftig vekst hos Norges Jeger- og Fiskerforbund
«I 2021 feiret jegerne og fiskerne 150-årsjubileum for sin organisasjon, og medlemmene strømmet til. Friluftsliv, jakt og fiske er populært som aldri før.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Billigere heiskort for å få folk ut i bakkene?
«Forskerne har i denne studien brukt valgmodellering for å undersøke betalingsviljen for skiheiskort i forhold til forskjellige strukturelle begrensninger. Valgmodellering betyr at respondentene velger et produkt eller tjeneste ut fra hypotetiske scenarier.» Kilde: reiselivsforskning.org.

SV krever reversering av taxireformen
«Det er stortingsflertall for å gjeninnføre antallsbegrensninger på antall taxiløyver. Det har ESA reagert mot tidligere. .. Fagerås mener at det snart ikke lenger går an å leve av å være taxisjåfør fordi prisene er så lave.» Kilde: e24.no.

Nok et skip fra Hurtigruten med koronasmitte
«Det er nå avdekket koronasmitte på ekspedisjonsskipet MS «Maud», og flere personer er fraktet fra skipet. I tillegg øker smitten på MS «Roald Amundsen».» Kilde: nrk.no. 

Dette gjør statsadvokaten med Hurtigrutens koronaskandale
«Politiet har gjort seg ferdig med sin etterforskning. Og snart er det klart om statsadvokaten i Troms går for straff eller henleggelse etter koronaskandalen på hurtigruteskipet MS Roald Amundsen i slutten av juli 2020.» Kilde: thetravelinspector.no. 

Omikron og dårlig vær fører til flykaos
«De siste par dagene har det vært 27 innstilte flygninger som enten hadde avgang eller ankomst ved Oslo Lufthavn. .. Det er både utenlandske og norske flyselskaper som har kansellerte ruter.» Kilde: nrk.no.

I Europa-toppen som eneste skandinaviske selskap
«Nå er selskapenes 2021-prestasjoner klar i en fersk rapport fra det anerkjente analysebyrået Cirium. I Norwegian kan de ansatte nå konstatere at de har havnet som tredje beste selskap i Europa på punktlighet.» Kilde: flysmart24.no.

Are The Nordic Countries’ Sustainable Aviation Goals Realistic?
«The Nordic countries have set varying sustainability targets for aviation. How feasible are they?» Kilde: simpleflying.com.

Nord-Norge:

Køkaos for reisende (Svalbard) +
«Mange reisende har opplevd lange køer og forsinkelser på reisen til Svalbard. Nå er det sendt henvendelse til justisdepartementet. – Har bedt om at det blir gratis testing.» Kilde: svalbardposten.no.

Lyngen kommune blir medlem av Tornedalsrådet (Troms)
«Fra januar 2022 er det 14 medlemskommuner, da Lyngen kommune 2. desember i år vedtok å gå inn i Tornedalsrådet.» Kilde: tornedalen.org.

Bædi & Børdi søker salgssjef (Nordland)
«Minner om at søknadsfristen på stilling som salgssjef hos oss går ut mandag 10. januar. Send oss en søknad om du vil bli med Bædi & Børdi på en morsom reise ut i verden.» Kilde: facebook.com/groups/1431118893851908

Midt-Norge:

Stor smitteøkning i Åre i jula (over grensen) +
«I uke 52 ble det meldt om 900 nye smittetilfeller i regionene Jämtland og Härjedalen melder Sveriges Radio. Det er den kraftigste økningen vi noen gang har sett. Hun sier også at man ikke kan fastslå at smitten er knyttet til skiturismen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:

Hyttene på Loftesnes er ferdige (Vestland)
«Kjetil Kvåle og Aase Loftesnes er ferdige med hytteprosjektet på Loftesnes. Hyttene har god utsikt over fjorden og Sogndal sentrum. – Litt dyre kvadratmeter, men det er vel verdt det.» Kilde: sognavis.no. 

Gjekk mot Trolltunga i joggebukse – utløyste full redningsaksjon (Vestland)
«Med tynne klede og sko, lite tid og utan lys la det franske paret ut på den krevjande turen i Hardanger. Redningsmannen deira ber om strengare reglar for kva tid det er lov å gå turen.» Kilde: nrk.no.

Øst-Norge:

Strømsjokk: – En økonomisk katastrofe for hytteeierne
«De rekordhøye strømprisene gjør at hytteeiere i Sør-Norge med hytte på fjellet kan få opptil tredoblede strømregninger i vinter.» Kilde: e24.no.

Åpner sju mil med scooterled – men ei sløyfe er lagt på is (Innlandet)
«5. januar åpnes sju mil med scooterled i Åsnes, og leder i scootergruppa, Arild Bredesen, forteller at det gledes stort til denne kvelden. De har brukt sommeren og høsten på å klargjøre traseen. Scootersesongen er rett rundt hjørnet.» Kilde: glomdalen.no.

Fortviler over lønnsstøtteordningen: – kommer til å bli enda vanskeligere (Akershus)
Lørenskog: «Losby Gods endte opp med ca. tre millioner kroner mindre i omsetning enn forventet i desember. Januar ser enda dystrere ut, forteller direktør Heidi Elisabeth Fjellheim.» Kilde: mittloerenskog.no.

Utelivsbransjen har fått nok: – Har aldri følt meg mer ensom (Oslo)
«Jonas Gahr Støre sier at ingen skal stå alene i denne krisen, men jeg har aldri følt meg mer ensom, sier Paal Mangerud. Han er en av de største eierne i utelivsbransjen i Oslo og tidligere folkevalgt for Arbeiderpartiet.» Kilde: e24.no.

Oslos kunstscene er i vekst! (Oslo) 
«Aftenposten gir deg ekspertenes favoritter blant hovedstadens nye gallerier. – Oslo er virkelig satt på kartet som kunstby de siste årene, sier Esperanza Rosales, driver av galleriet VI, VII i Bjørvika.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje 

Ulyd fra Thon-hotell nattesøvnen for naboer i månedsvis (Oslo)
«Fra oktober og nesten til jul ble nabolaget i St. Olavs gate og Pilestredet Park plaget døgnet rundt av en enerverende høyfrekvent lyd. Til slutt fant naboene ut at lyden måtte komme fra taket på Thon-hotellet Europa.» Kilde: vartoslo.no. 

Sørlandet:

Rekordmange vil til Sørlandet på ferie
«Interessen for sommerferie på Sørlandet har aldri vært større. Flere overnattingssteder har registrert dobbelt så mange sommerbookinger nå sammenliknet med i fjor.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!