Gå ikke glipp av dagens 39 utvalgte reiselivsnyheter

Vi flytter Reise:liv 2022 til 3. mars
«Innovasjon Norge reiselivs årlige arrangement for norsk reiselivsnæring, Reise:liv 2022, flyttes fra 13. januar til 3. mars.» Kilde: business.visitnorway.com.

Flere bedrifter sliter allerede – før de siste tiltakene
NHO-undersøkelse: «Allerede før siste innstramming i smitteverntiltakene, slet mange bedrifter. Én av fire oppgir at situasjonen er dårlig, og 40 prosent har hatt kanselleringer.» Kilde: abcnyheter.no.

Vinterdestinasjonene rammes dobbelt
«Tiltakene rammer reiselivet i hele landet, men det rammer vinterdestinasjonene dobbelt. Kassa er allerede tom for mange aktører. De har ikke mer å gå på. Arbeidsplasser trues for en viktig distriktsnæring.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Regjeringen stenger kranene: – Fytterakkern
«Natt til onsdag stenges kranene over hele landet. Hotelldirektør Wilhelm Hartwig på Amerikalinjen i Oslo frykter dette blir nådestøtet for mange i bransjen.» Kilde: dn.no.

Det vil innebære en katastrofal omsetningssvikt 
«Det går fra vondt til verre for de hardest rammede bransjene, ifølge NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.» Kilde: dn.no.

Krise i hotellbransjen: – For våre ansatte er dette blytungt
«Julebord i desember og konferanser i januar betyr mye for hotellene. – Det er vi som må ta den store bøygen hver gang, sier Thon-sjefen.» Kilde: nettavisen.no.

Innlegg: Ser avbestillingene komme én etter én
«Hold dere hjemme, sa statsministeren. Nå sitter jeg her hjemme og ser avbestillingene komme én etter én. ..  Samtidig vet vi av erfaring at Vinmonopolet nå må hente inn alle ekstra medarbeidere, for her blir det bonanza!» Kilde: dt.no.

Nå må krisehjelpen komme
«De nye restriksjonene .. betyr katastrofalt omsetningstap i det som skulle bli årets beste måned. På nytt stiger konkursfaren og arbeidsplasser over hele landet settes i fare.» Kilde: nhoreiseliv.no.

En nedstenging av bransjene som lever av å samle folk
«Det haster å få på plass økonomiske virkemidler, sier Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen etter regjeringens nye smitteverntiltak.» Kilde: e24.no. 

Håper myndighetene forstår hva de driver med
«Det går mot en jul uten kultur. Kjente og kjære artister må stenge dørene til scener og kirker senest tirsdag kveld.» Kilde: e24.no.

Nordic Choice ansatte 3.000 høst: – Gjør alt for å unngå permitteringer
«Petter Stordalens hotellkjede måtte ut og hente ny arbeidskraft da samfunnet åpnet i september. Nå håper konsernsjef Torgeir Silseth at regjeringen sørger for at de kan bli stående i arbeid.» Kilde: e24.no. 

Nordic Choice vil ikke betale seg ut av hackerangrepet
«Om dette hadde vært en kriseøvelse der vi fikk i oppgave å løse både en pandemi og et hackerangrep samtidig, da tror jeg vi ville forlatt øvelsen og stemplet den som totalt urealistisk, men der er vi altså nå, sier konsernsjef Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels..» Kilde: reiseliv1.no.

Nordmenn tjente 80 millioner kroner på å dele bilen sin i år
«Det er lønnsomt å dele bilen. Hele 80 milllioner kroner er i 2021 utbetalt til bileiere som har delt bilen sin gjennom Getaround, tidligere Nabobil.» Kilde: abcnyheter.no.

Stanser ny utenlandsrute etter bare noen få avganger
«Den raskt økende smitten og usikkerheten med den nye omikron-varianten gjør at passasjerer over hele Europa revurderer sine reiseplaner. Utviklingen i markedet får nå følger også i Norge.» Kilde: flysmart24.no.

Vill priskrig i Norge – laveste billettpris nå er 9 kroner
«Smitteøkningen i Europa får flyselskapene til å komme med mange gode billett-tilbud. Wizz Air har billetter fra 9 kroner fra Norge.» Kilde: flysmart24.no. 

Hurtigruten tester alle gjestene
«For å sikre trygge reiser vil Hurtigruten fra mandag 13.desember teste alle gjestene som går om bord på skip i rutetrafikk mellom Bergen og Kirkenes.» Kilde: radionordkapp.no.

Et skritt mot nullutslipps cruiseskip
«Termisk lagring og varmepumper kan spille en nøkkelrolle i å dekke cruiseskips elektrisitets- og varmebehov og samtidig sikre nullutslipp.» Kilde: tu.no.

Nord-Norge:

I dialog med nasjonale myndigheter (Svalbard) +
«I dialog med nasjonale myndigheterFor Visit Svalbard er ikke permitteringer aktuelt foreløpig, ifølge daglig leder Ronny Brunvoll. De vurderer det som svært viktig at de er fullt operative i tiden fremover.» Kilde: svalbardposten.no.

Varanger = Utvikling (Finnmark)
«En mulighetsstudie av samfunns- og næringsutvikling i Nord-Varanger.» Kilde: menon.no.

Ordførerne i Nord-Varanger klare til å ta rapport i bruk (Finnmark) +
«Rapporten har ingen nytte hvis den ikke blir fulgt opp. .. Nå gjelder det å begynne å lage maten, sa Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Menon, som har laget rapporten Varanger=Utvikling.» Kilde: ifinnmark.no.

Planavdelingen skeptisk, men Tore fikser hotell til halv milliard (Finnmark) +
«Habil utbygging og Tore Wæraas i ferd med å tilføre Alta-samfunnet investering på mellom 400 og 500 millioner kroner i et nytt hotell på kvartal A4 i Alta sentrum, den såkalte rådhustomta.» Kilde: altaposten.no.  

Slutter i Visit Senja — søker etter ny reiselivssjef (Troms) +
«Reiselivssjef i Visit Senja, Dan Björk, gir seg etter fire år.» Kilde: folkebladet.no.

Midt-Norge:

Visit Trondheim søker Markedssjef!
«Visit Trondheim (forretningsområde i Midtbyen Management AS) søker en strategisk markedssjef og en god kommunikator som brenner for byen vår og løfter frem de beste og unike historiene.» Søknadsfrist: 05.01.2022. Kilde: finn.no. 

Vindmøllene på Fosen får stå inntil videre
«Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil undersøke om det kan finnes tiltak som gjør at de to vindkraftverkene på Fosen ikke må rives.» Kilde: e24.no.

Fjord-Norge:

Startet billettsalget til High Camp Vatnahalsen (Vestland)
Myrdal: «Mandag klokken 10.00 startet billettsalget til det som blir historiens første High Camp Vatnahalsen.» Kilde: friflyt.no.

Hotell Finse 1222 søker hotelldirektør (Vestland)
«Hotel Finse 1222 har det siste året blitt totalrenovert og pusset opp med blant annet Snøhetta Arkitekter på laget.» Søknadsfrist: 10.01.2022. Kilde: finn.no. 

Innlegg: Det er på tide å si tusen takk! (Rogaland)
«Ikke alle trodde det kunne gå bra. Men, vi i reiselivet på Haugalandet, klarte det fordi vi jobbet mot samme mål. .. Vi skal klare det igjen når vi nå, enda en gang, skal over et nytt hinder.. Vi er tross alt blitt erfarne «sjøfolk». Vi er sterkest når vi er sammen.» Kilde: h-avis.no.

Byggestart for ladeanlegg til elbåt på Jorenholmen (Rogaland)
Stavanger: «Nå starter byggingen av ladeanlegget til verdens første helelektriske hurtigbåt. Planen er å ha det klart til våren.» Kilde: dagsavisen.no.

Øst-Norge:

Nytt minnefond etter Steinar Hovi
«Første utdeling av «Steinars Stipend» går til lokale satsinger innen idrett, kultur og redningshund i fjellet. Steinar Hovi, velkjent gründer, verdiskaper, servicehelt, familiemann og ikke minst kjent som Mr Beitostølen, døde 16. november 2013.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Trysil vant EM-gull i kommunikasjon (Innlandet)
«Destinasjon Trysil vant gull under den digitale prisutdelingen for årets European Excellence Awards med sommerkampanjen Chiefs of fun.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Mener bedriftene blør etter innstramningen (Innlandet)
«Regiondirektør Jon Kristiansen i NHO-Innlandet menere det er svært krevende for bedrifter i Innlandet å drive normalt.» Kilde: oa.no.

SkiGeilo søker Markedssjef (Buskerud)
«SkiGeilo eier og drifter skisenteret på Geilo, en av Norges største og beste alpindestinasjoner og reisemål. Som markedssjef hos oss vil du aktivt bidra til attraksjonsutviklingen av destinasjonen..» Søknadsfrist: 05.01.2022. Kilde: finn.no.

Helse og omsorgssjefen: – Svært godt samarbeid med hotellet (Buskerud) +
«Ni nye smittetilfeller er fasit i Krødsherad denne helga, hvorav åtte tilfeller er tilknyttet Norefejll-utbruddet.» Kilde: bygdeposten.no.

Konkurransetilsynet mener flere sparkesykler bør tillates i Oslo
«Konkurransetilsynet mener det er bra at Oslo vil gi færre selskaper lov til å leie ut elsparkesykler, men at en maksgrense på antall sykler er uheldig.» Kilde: e24.no.

Restauranttopper frykter skjenkestopp: – Kan bli nådestøtet (Oslo)
«Restauranter og utesteder frykter full nedstengning: – Vi var allerede skadeskutt. Dette kan bli nådestøtet, sier adm. direktør i Fursetgruppen.» Kilde: e24.no.

Larkollen Camping søker Bestyrer (Østfold)
«Larkollen Camping (LC) er en campingplass i Moss kommune. Bestyrer rollen er selvstendig og vedkommende utfører rollen gjennom sitt eget selskap, men i tett samarbeid med styret.» Søknadsfrist 09.01.2022. Kilde: finn.no.

Fredrikstad-hotell fikk 11-doblet regningen for oppvarming og strøm (Østfold) +
«Regjeringens håndsrekning sist lørdag omfattet ikke bedrifter som må slite med høye strøm- og fjernvarmeregninger. Hotel Fredrikstad og Scandic City har voldsomme energiutgifter. – Galskap å drive hotell i disse dager. Belegget synker jo bare, sier Bjørn Erik Simensen.» Kilde: f-b.no.

Rjukan får VM: – Vi håper dette gagner mange (Telemark) +
«Torbjørn Vågsland bød på kaffe og kanelboller, og Gaustablikks nye hotellsjef Lars Olemyr var også til stede på torget mandag. Der skulle nyheten om at VM arrangeres i Tinn avsløres – og det forventes 150 utøvere fra 20 forskjellige land i august neste år.» Kilde: rablad.no.

Søker Reiselivssjef/daglig leder for visitRjukan AS (Telemark)
«Vi søker deg som har et sterkt ønske om å utvikle destinasjonen til nye høyder basert på bærekraftige premisser.» Husk tidsfristen 20.12.2021!» Kilde: finn.no.

Del gjerne!