Geilo kåret til «Norway’s Best Ski Resort» og 29 andre utvalgte reiselivsnyheter

Norges mest kjente milliardær åpner opp om pengetapene
«Hotelleier og investor Petter Stordalen forteller om hvordan pandemien har påvirket han – og bransjen han lever for.» Kilde: tv2.no.

Innlegg: Deler av reiselivsnæringen gir håp i krisen
«Mange næringer har ligget nede for telling og nå spør de seg om de klarer mer restriksjoner og nedstengning. Samarbeid og nytenking i reiselivsnæringen gir håp, skriver Runar Leite.» Kilde: dagensperspektiv.no.

Professor mener at koronapasset har mistet sin verdi
«Han mener at et koronapass ikke har noe for seg, når vaksinerte kan bli smittet og smitte videre. Olsvik tror heller at dagens tiltaksnivå er en bedre løsning.» Kilde: nettavisen.no. 

Familier ble splittet da skuterløypa kom til bygda
«Siden 2015 har rekordmange skuterløyper åpnet i Norge. I mange tilfeller ropes det høyt fra motstandere. Nå kan loven endres slik at det blir enda enklere å lage løyper.» Kilde: nrk.no.

Cruiseturismen og det grønne skiftet
«Cruise har lenge vært stemplet som reiselivets versting, men nå begynner rederiene å gjøre noe med det! Og det er ikke bare fordi myndighetene krever det, men fordi passasjerene også krever det.» Kilde: reiseliv1.no.

Hurtigladeutbyggingen holder ikke tritt med elbilsalget
«I 2020 var det 106 elbiler per hurtiglader i Norge. I 2021 har dette økt til 114. Generalsekretær i Elbilforeningen Christina Bu etterlyser økt utbygging.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Se Norge med tog!
«SJ Norge inviterer til Norgesreiser i januar og februar. Togselskapet ønsker flere togreisende i vintermånedene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Avinor lyser ut milliardkontrakter
«Avinor lyser nå ut et bredt spekter av kontrakter innen retail, kiosk og servering til en samlet verdi av over 8 milliarder kroner.» Kilde: travelnews.no.

Flygelederne saksøker Avinor
«Flygelederne mener pauseordningen går på sikkerheten løs og saksøker Avinor for å få «fullstendig arbeidsfri» i pausene. Avinor mener kravet er ugyldig.» Kilde: nettavisen.no.

Nord-Norge:

Eystein Markusson er ny museumsdirektør ved Svalbard musem (Svalbard) +
«Han har mange planer for museets videre drift, blant annet å vurdere endringer i utstillingen.» Kilde: svalbardposten.no.

Kjøpte gammelhotellet på Skaidi – har tanker om å bygge nytt hotell (Finnmark) +
«Vi har lekt med tanken på å bygge et nytt hotell som skal baseres på leiligheter og hotellrom, sier Robert Drotninghaug. Daniel Robertsen i Robstrøm AS støtter sin forretningspartner. – Vi har stor tro på Skaidi i fremtiden, sier Daniel Robertsen til iFinnmark.» Kilde: ifinnmark,no.

En helt ny destinasjon i Bodø (Nordland)
«Det foregår en enorm utvikling i Bodø for tiden. .. I det nye sentrumsområdet Ramsalt kan du bo på byens største hotell, handle på spennende butikker og kose deg på hyggelige restauranter og barer.» Kilde: bodo.no.

Millionprosjekt gjør Trollpikken til regionens nye attraksjon (Nordland) +
Vevelstad: «Prosjektet omfatter vei, parkering og tursti med steintrapp i de bratteste delene opp til fjellformasjonen, samt planlegging, bro, gapahuk, skilting og en dreieskive med informasjon om Trollfjellene man har utsikt til.» Kilde: banett.no.

Nye eiere på Vega Havhotell (Nordland)
«En investorgruppe på sju privatpersoner og én bedrift kjøper Vega Havhotell fra Anna og Jon Aga. Jonas Møller (24) blir daglig leder for den nye bedriften. Det har vært kjent at dagens eiere vurderte å selge. Mandag bekrefter kjøperne at det er enighet om et salg.» Kilde: hblad.no.

Midt-Norge:

Rock City Namsos AS er historie +
«Rock City er fortsatt et synlig og sentralt innslag i bybildet i Namsos, selv om selskapet som skulle stå for mye av innholdet nå er historie. Styret oppløser selskapet.» Kilde: nt24.no.

Ingen Rørosmartna i år heller: Utsatt til neste år +
«Et enstemmig formannskap i Røros kommune har vedtatt at Rørosmartnan ikke skal gjennomføres i 2022, men utsettes til 2023.» Kilde: fjell-ljom.no.

Nå blir det full lading på hotellet +
«Mens Røros hotell har ventet på gjenåpning etter å ha vært nedstengt som følge av korona siden før jul, har hotelldirektør Terje Lysholm fått opp et etterspurt tilbud. ..ti ladere nå er på plass.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Lars Arne trur vinterturisme blir vegen å gå (Vestland) +
«Trass i pandemi, nedstenging og omstilling i reiselivet i bygda, har Lars Arne Målsnes i Balestrand Fjord Adventure trua på heilårssatsing. Mons Johan Hoel i Drip Fiske merkar godt til oppblomstringen blant dei yngre som vil satse.» Kilde: porten.no.

Å berga reiselivet er viktigare enn å tvihalda på miljøkrav (Vestland) +
«Eg tykkjer nok at den krisa det lokale reiselivet no opplever er viktigare å få løyst enn å tvihalda på utsleppskrav som berre gjeld nokre få verdsarvfjordar i heile landet, seier Trygve Skjerdal, ordførar i Aurland.» Kilde: sognavis.no.

Ryfylke kan få opplevelsessenter: – Vi er foreløpig i en idéfase (Rogaland) +
«Det er planer om å etablere et opplevelses- og innovasjonssenter i Ryfylke som skal være et tilbud til både turister og fastboende. Kommunene i Ryfylke støtter initiativet som foreløpig er på idéstadiet.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Geilo kåret til «Norway’s Best Ski Resort» for tredje året på rad (Buskerud)
«Geilo ble nok en gang kåret til «Norway’s Best Ski Resort» av World Ski Awards i Kitzbühel, Østerrike. Reisebyråer, turoperatører og publikum fra hele Europa stemte frem Geilo til  denne prestisjefylte tittelen. Det er tredje året på rad Geilo vinner denne prisen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Trysil har «Norway’s Best Ski Hotel» (Innlandet)
«For femte gang i World Ski Awards ni år lange historie henter SkiStars hotell Radisson Blu Resort Trysil hjem prisen for «Norway’s Best Ski Hotel».» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Hva vil de med Hafjell, politikerne i Øyer? (Innlandet)
«I Øyer er kommunen på nippet til å sende på høring et forslag til kommunedelplan for Hafjell om omland som langt på veg setter bom for videreutvikling av destinasjonen, slik Hafjell-eier Alpinco AS ser det.» Kilde: gd.no.

Skal gjøre Magnor til topp turistmål i Norge (Innlandet)
«Jan Christian Vestre lovet kommunestyret i Eidskog at den nye møbelfabrikken vil gjøre Magnor til ett av de mest attraktive turistmålene i Norge.» Kilde: nettavisen.no.

Gir opp Rygge – legger flyplassen i møllpose (Østfold) +
«Tross flere seriøse interessenter: Ingen vil kjøpe Rygge Sivile Lufthavn AS. Nå blir hele det sivile flyplassprosjektet lagt i møllpose.» Kilde: amta.no.

Innlegg: Bygg hotell på Stokken fremfor Sand (Østfold)
«Jeg er svært positiv til hotell og nye arbeidsplasser på Hvaler, men plasseringen midt i skogen på Sand samsvarer neppe med de forventninger hotellkunder har når de skal besøke et hotell på Hvaler.» Kilde: f-b.no.

Blåser liv i det gamle hotellet: – Det tok litt tid å se mulighetene (Telemark) +
«Det er mange år siden det sist var lys i vinduene i den gamle delen av Lifjell Hotell. Nå pusses det opp og flere er klare til å innta ny arbeidsplass på Lifjell.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Tollboden-eier vil leie plass til badstue, hotellbåt og uteserveringer +
«Risør kommune har mottatt en søknad fra Sjømannssuitene Det Lille Hotel AS om leie av kommunal grunn i forbindelse med selskapets planlagte drift av hotell og restaurant i Tollboden.» Kilde: austagderblad.no.

Gjenåpnet hotellet: – Som første skoledag +
«Direktør på Mandal Hotel, Lotte Fredriksen, gjenåpnet hotellet mandag. Her klargjør hun baren som også kan åpnes med skjenkerestriksjonene opphevet.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Amerikanske flyselskaper sier 5G-utrulling kan holde fly på bakken
«Topplederne i USAs største flyselskaper advarer før 5G-utrullingen i landet om at teknologien må begrenses i nærheten av flyplasser for å unngå store problemer.» Kilde: e24.no.

Del gjerne!