Helgens 51 utvalgte reiselivsnyheter finner du her, ferdig sortert etter fylke

Varde – sikrer kvaliteten i reiselivsnæringen
«Prognoser for utvikling av det norske reiselivet frem mot 2030 er positive.. Det er mange forutsetninger knyttet til veksten og invasjonen av Ukraina påvirker naturlig nok prognosene. Det er også andre og enklere håndterbare forutsetninger som gjelder. Kvalitet er en av disse.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hederspris til Kristin Krohn Devold
«Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, tildeles årets hederspris i Grand Travel Awards 2022 for utrettelig innsats for norsk reiseliv under koronakrisen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

92 prosent auke i overnattingane i februar
«Alle tiltak i forbindelse med koronapandemien vart oppheva i midten av februar. Dette bidrog til ei kraftig auke i overnattingar for både nordmenn og utlendingar samanlikna med februar 2021.» Kilde: ssb.no. 

Kommersielle gjestedøgn februar 2022
«Ferske tall fra SSB viser at det var 1,8 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i februar. Det er 853 000 flere enn i fjor, og tilsvarer en økning på 92 prosent.» Kilde: business.visitnorway.com.

Campingkonferansen 2022 ble en suksess med rekordmange påmeldte
«Årets viktigste møteplass for campingbransjen, Campingkonferansen 2022, ble avholdt for 29. gang i mars. Nærmere 160 bransjefolk deltok. — Det ble en kjempetur, oppsummerer Jarle Buseth, bransjesjef for camping i NHO Reiseliv.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Slike hytter bygges nesten ikke lenger
«Norske hytter bygges tettere enn noen gang. Hva skjedde med drømmen om et primitivt avbrekk fra det hverdagslige?» Kilde: nrk.no.

Bocuse d’Or Europe til Norge i 2024
«Norge blir neste vertsland for den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or Europe. Konkurransen vil finne sted i Trondheim våren 2024 og blir en viktig arena for å vise frem Norge som matnasjon.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Bronse til Norge i Bocuse d’Or Europe
«Filip August Bendi vant bronse i Bocuse d’Or Europe i Budapest.  Norge og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Landskapshotell, grisestrand og sidersafari
«Finalistene til Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2021 er klare. Det er Øyna Landskapshotell på Inderøya, Nedre Skinnes Gård ved Krøderfjorden og Siderklynga i Hardanger. Bærekraft er en fellesnevner for alle prosjektene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Her er de nominerte til Årets museum 2022!
«De tre nominerte museene til prisen årets museum 2022 er Kvinnemuseet, Valdresmusea og Sør-Troms Museum. Vinneren vil kåres under Det nasjonale museumsmøtet «Mangfoldig bærekraft» i Porsgrunn-Skien 6. april.» Kilde: museumsforbundet.no.

Krigen i Ukraina: Usikkerhet om Havilas kystrutefinansiering
«Det russiske leasingselskapet som eier Havila Kystrutens skip kan få problemer med finansieringen i kjølvannet av invasjonen i Ukraina.» Kilde: abcnyheter.no. 

Nord-Norge:

Overnattingstrafikken nærmer seg 2019-nivå 
«Overnattingsstatistikken for februar gir grunn til optimisme for reiselivsnæringen i nord. Tallene viser en økning i antall overnattinger hos overnattingsbedriftene i Nord-Norge på 112 prosent sammenlignet med fjoråret og bare 6 prosent lavere enn februar 2019.» Kilde: nho.no.

Vil du selge Svalbards råeste reiselivsprodukter? (Svalbard)
Basecamp Explorer Spitsbergen AS: «Vi ønsker å ytterligere styrke salgsarbeidet vårt mot individuelle reisende, bedrifts- og gruppemarkedet og søker en Arktisk reisedesigner som vil hjelpe oss til å nå ut til verden med våre unike lokasjoner og produkter på Svalbard.» Frist: 18.04.2022. Kilde: finn.no.

Slår ned på våpenlovbrudd blant Svalbard-guider (Svalbard)
«To guider ble stanset og kontrollert for papirene som trengs for å bære våpen på Svalbard. Det endte med razzia og avhør av tre personer. – Katastrofalt for næringen.» Kilde: e24.no.

Unge «søringer» satser i Gjesvær (Finnmark) +
«I 2020 kjøpte Filip Nielsen og hans medarbeidere fiskecamp-anlegget i Gjesvær. Filip uttrykker stor takknemlighet for den varme mottakelsen han og hans medarbeidere har fått..» Kilde: sagat.no. 

Radisson Blu-direktør Aart Niemans flytter hjem til Nederland.. (Troms) + 
«Men kjærligheten til Tromsø vil alltid være der. .. «Da jeg kom hit, var den største debatten offentlige toaletter og søppelbokser. Vi er forbi det nå. Jeg savner en klar kurs. Turismen forsvinner ikke. Den må omfavnes. La oss gjøre den bedre.».» Kilde: nordlys.no.

Norwegian Travel Company seeks new Marketing Coordinator (Troms)
Tromsø: «As part of our ambition to set the standard for activity-based tourism in Norway, we are now seeking a marketing coordinator. Frist: 18.04.2022. Kilde: finn.no.

Reiselivsaktør fikk en tøff oppstart (Troms) +
«Nå som covid-19-pandemien forhåpentlig er over, søker de ansatte igjen. Reiselivsselskapet (ArctiConcepts AS) var oppe å gå i 2020.» Kilde: 

Henningsvær ett steg nærmere Kongens bord (Nordland)
«Kulturmiljøfredningen av Henningsvær ble fredag 25. mars sendt over til Klima- og miljødepartementet, som nå vil forberede fredningen for behandling hos Kongen i statsråd. – Dette betyr at vi er ett steg nærmere et vedtak, sier riksantikvar Hanna Geiran.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Midt-Norge:

Trondheim skal arrangere Bocuse d’Or Europe 2024
«Trondheim skal arrangere EM i kokkekunst, Bocuse d’Or Europe, i 2024. Med det bekrefter regionen sin rolle som Norges mathovedstad.» Kilde: trondheim.kommune.no.

Tror arrangementet vil prege hele Trøndelag +
«..og sammenligner det med Tour de France.» Kilde: avisa-st.no.

Tilsynsaksjon mot drosjenæringen i Trondheim
«Onsdag 23. mars ble det gjennomført en tverretatlig kontroll av drosjenæringen i Trondheimsdistriktet. Aksjonen konkluderte med at slike kontroller er nødvendige.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ordfører om hotell: – Trengs vurderingskriterier +
Levanger: «Arbeidet med hotell må balanseres mot øvrige høyt prioriterte oppgaver som næringsarealer og arbeidet med ny aktivitet på Ytterøya, sa ordfører Anita Ravlo Sand i kommunestyret onsdag 23. mars.» Kilde: innherred.no.

Hva mener du om Frøyas badeland-planer?
«Nå inviteres Frøyas befolkning, lag og foreninger til å komme med sine innspill om det nye badeanlegget.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Nytt kulturelt turkonsept i støypeskeia: Stikk innom! (Møre og Romsdal)
«Møre og Romsdal kan få turmål som kombinerer folkehelse, arkitektur, kulturminne, opplevingar, frivilligheit, utdanning, friluftsliv og reiseliv. No ligg turkonseptet Stikk innom! i støypeskeia.» Kilde: mrfylke.no.

Ålesund sentrum med sin jugendbebyggelse er en opplevelse (Møre og Romsdal)
«Vi stilte noen spørsmål til Kultursjef Oskar Skulstad om kultur og turistattraksjoner i Ålesund kommune.» Kilde: reiseliv1.no.

Åpner eget kundesenter i Fosnavåg (Møre og Romsdal)
«Havila Kystruten åpnet onsdag 23. mars et splitter nytt kundesenter ved hovedkontoret i Fosnavåg.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

No skal cruiseturistane få informasjon, underhaldning og internett (Vestland) +
Måløy, Kinn: «Det kan komme over 50.000 cruiseturistar til Måløy i år.» Kilde: fjt.no.

Visit Fjordkysten koplar seg på Førde (Vestland) +
«Måndag er det generalforsamling i destinasjonsselskapet for kommunane og reiselivsbedriftene frå Solund i sør til Kinn i nord. Då skal Sunnfjord bli invitert inn i varmen.» Kilde: firdaposten.no.

Åpner Sognefjellsvegen før påske (Vestland) +
«Arbeidet med å åpne Sognefjellsvegen fra øst er allerede godt i gang og etter all sannsynlighet åpner veien allerede før påske. Det åpner for en rekke gode toppturmuligheter.» Kilde: friflyt.no.

Vil avvikle cruiseselskap i Bergen (Vestland)
«Etter to år med pandemi kan Russlands Ukraina-invasjon bety én krise for mye for Bergen Fjordtours. Russere og Ukrainere står for 60–70 prosent av omsetningen, forteller eieren.» Kilde: e24.no.

Frå Svalbard til direktørjobb på Finse (Vestland) +
«Anne-Kari Dalstø (55) har jobba med reiseliv på Svalbard i 17 år. No vert ho ny hotelldirektør på Finse 1222. Hotellet fekk nye eigarar i 2020, og har blitt pussa opp for 45 millionar kroner.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Hystad har henta kokkeprofil som ny drivar på Utne (Vestland) +
«Hotelleigar Margaret Hystad har hyra ein mann (Jon Aga) som nyleg vart tildelt heiderspris for å ha skapt to tiår med matopplevingar på Helgelandskysten. Utne hotel får ein drivar som både kjenner Hardanger og har årevis med erfaring i hotell- og serveringsbransjen.» Kilde: h-avis.no.

Vi trenger flere skrytepaver! (Rogaland)
«Bli med og del hva vi byr på av opplevelser! Visit Region Stavanger og Visit Ryfylke har tatt opp samarbeidet igjen om å sende ut nyhetsbrev til potensielle ferierende til regionen.» Kilde: blogg-regionstavanger.com

Vil ha lokale ungdommar på jobb i Preikestol-området (Rogaland) +
«Etter to år i unntakstilstand med dårleg besøk på grunn av pandemien og permitteringar er driftsleiar for aktivitetar i Preikestolen Basecamp, Ties van Langen, meir enn klar for å ta imot mange både norske og utanlandske turistar i området ved Revsvatnet.» Kilde: strandbuen.no. 

Gloppedalsura gror igjen, men nå skal Magma rydde vei (Rogaland) +
«Magma Geopark og kommunene Bjerkreim og Gjesdal har fått støtte fra flere hold til å fjerne vegetasjon i Gloppedalsura og samtidig gjøre turistattraksjonen mer tilgjengelig. Velvillige grunneiere er med på laget.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Heile furutre blir berande element i turisthytte under (Innlandet)
Galdhøpiggen: «Her blir dei eldgamle trea heist på plass i det som skal bli ein matsal. – Milevis unna eit A4-prosjekt.» Kilde: nrk.no.

I ett med naturen (Innlandet)
«Vi har tatt en prat med Jannicke Haug Doksæter og samboer Henrik Sverdrup Beston som driver det lille familiedrevne boutiquehotellet, Skåbu Fjellhotell som ligger i Nord-Europas høyestliggende fjellbygd, Skåbu, i Gudbrandsdalen.» Kilde: nhoreiseliv.no. 

Reiselivet i dalen samarbeidar (Innlandet) +
Ottadalen: «Vil du vera med å påverke, så heng på. Nå satsar destinasjonssleskapa på tettare samarbeid.» Kilde: fjuken.no.

Hadeland Glassverk AS søker Bookingansvarlig (Buskerud)
«Vi ser etter en ny bookingansvarlig til vårt besøkssenter.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Lager Oslo-guide med steder fra «Verdens verste menneske» (Oslo)
«Ekeberg, Barcode, St. Hanshaugen og Bislett. Det er bare noen av stedene i Oslo som vises frem i Norges Oscar-håp «Verdens verste menneske».» Kilde: nrk.no.

Guide: Den beste maten under 130 kroner i Oslo
«Oslo har fantastiske restauranter, men er ikke akkurat kjent for lave priser – snarere tvert imot. Det er likevel fullt mulig å få seg et godt måltid selv om du har et stramt budsjett.» Kilde: e24.no.

Alle hotellrommene er fulle – må sende deltakere til nabobyen (Vestfold) +
Tønsberg: «Allerede i februar måtte Skup-konferansen i Tønsberg stenge påmeldingen for overnattingsgjester etter at de hadde booket alle ledige hotellpakker i byen. Det finnes ikke et hotellrom å oppdrive i helga i april. Nå må konferansen sende deltakere til Sandefjord.» Kilde: tb.no.

Ragnhild ble ansatt etter fem minutter (Telemark)
«Over 120 arbeidssøkende stilte på Nav og NHOs speeddating. Mange fikk god kontakt. Ragnhild Runningen fikk seg jobb – i løpet av fem minutter: – Jeg er veldig glad.» Kilde: ta.no.

Nå skal disse to samarbeide (Telemark) +
«Ida Hammersten og Rjukan Hotell har kommet seg på beina for alvor etter en koronapåvirket oppstart i desember – og nå bærer det frukter inn mot sommeren. Hun og Kari Anne Valsø fra Marispelet har inngått et samarbeid som hjelper de begge.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Grimstad kommune søker reiselivsmedarbeider
«På Grimstad turistkontor er det ledig en 100% fast stilling som reiselivsmedarbeider.» Søknadsfrist: 28.03.2022! Kilde: Grimstad kommune

Rv9 som nasjonal turistveg? +
«Fylkesvaraordførar Bjørn Ropstad, KrF spør i ein interpellasjon til fylkesordførar Arne Thomassen, H kva fylkeskommunen kan bidra med for å få riksveg 9 frå Evje til Hovden inn på det nasjonale programmet for turistvegar.» Kilde: setesdolen.no.

Annet:

Skistar bygger helårs skianlegg i Stockholm
«Med kunstgress skal Skistar nå gi innbyggerne i Stockholm skikjøring hele året i Hammarbybacken. Lokalanlegget blir nå en del av en større utbygging fra det svenske gigantselskapet.» Kilde: friflyt.no. 

Snart må «søppel-turistene» betale inngangspenger
«Mange europeiske byer slet med et nærmest ukontrollert turist-trykk før pandemien. Flere har bestemt seg for å gjøre mottiltak. En av disse byene er italienske Venezia.» Kilde: flysmart24.no.

Reiselysten begynner å ta fullstendig overhånd
«Det har vært røff sjø i cruisebransjen i to år. Det hindrer ikke rederier, som inngikk kontrakter da det ikke var en sky på cruisehimmelen, å bruke milliarder av kroner på nye skjønnheter.» Kilde: abcnyheter.no.

5 Travel Insights From Skift Forum Europe 2022
«Cautious optimism» was the informal catchphrase of travel leaders at Thursday’s conference in London. The event showcased many examples of newfound agility, suggesting a brighter future for the sector.» Kilde: skift.com.

Del gjerne!