Her er dagens 30 utvalgte reiselivsnyheter

Nasjonalt

Velkommen til Reise:liv 2022
«For første gang siden pandemien brøt ut, kan hele reiselivet samles igjen. Visit Norway inviterer til Reise:liv 2022 på The Hub i Oslo mandag 26. september. Temaet blir Restart og veien videre.» Kilde: business.visitnorway.com.

7 tips til hvordan tjene mer penger på opplevelser
Mats Hoel: «Jeg har aldri vært drevet av økonomisk fremgang, for min del har alltid ny kunnskap vært det som har fått meg til å dra på det lille ekstra. Men, mangel på hunger etter økonomisk fremgang betyr ikke at man kan lykkes med salg. Nedenfor kommer noen tips som har hjulpet meg.» Kilde: matshoel.com.

Slår alarm: – Kan ikke fortsette
«Hotelldirektøren frykter permitteringer, og advarer om konsekvensene for norsk næringsliv dersom problemet ikke fikses nå.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Lite gjennomtenkt skatteregel vil ramme småbedrifter hardt
«Regjeringen foreslår å innføre særregler om skattlegging av privat konsum i virksomheter. – Lovforslaget fremstår lite gjennomtenkt, og er altfor inngripende for mange bedrifter som virkelig trenger eiendelene i næringsvirksomheten.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nord-Norge

Stor trafikk i Nordkapptrappa (Finnmark)
«Selv om Nordkapptrappa langt fra er ferdig, er det mange som tar turen oppover fjellsiden i Honningsvåg. Tor Egil Markussen gikk trappetrinnene på tirsdag. Han er imponert over arbeidet sherpaene har gjort..» Kilde: radionordkapp.no.

Innlegg: reiseliv vs industri (Troms)
«Det er ikke slik at turisme, naturopplevelser og steinbrudd går hånd i hånd. Steinbrudd er støy, det er støv og det er endeløst med lastebiltrafikk. Det er rett og slett en stor stein i skoen, skriver Elisabeth Braathen om den planlagte gjenåpninga av dette steinbruddet.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Innlegg: Blir sørbyen en ny, uløselig tromsøfloke? (Troms)
«Tromsø kommune må sørge for fortgang i reguleringsplanen for nytt universitetsmuseum. Planleggingen har tatt altfor lang tid allerede. .. Området skal inneholde nytt universitetmuseum, konserthus, hotell, boliger og parkeringsanlegg.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Innlegg: Verdens nordligste MC-museum (Nordland)
«Dverberg MC-klubb eier og driver verdens nordligste veteran MC-museum. Museet er etter hvert blitt et reisemål og en turistattraksjon.» Kilde: blv.no. 

Guideselskap etter to tøffe år – samme nivå som før pandemien (Nordland) +
«Arctic Guide Service AS på Leknes fikk en omsetningsnedgang i 2021 sammenlignet med året før, men resultatet ble snudd fra et millionunderskudd i 2020 til overskudd i 2020. ..driver med guidetjenester i hovedsak rettet mot hurtigruta og cruisenæringen..» Kilde: lofotposten.no.

Dobler avgangene fra Bodø (Nordland)
«Fra og med 16. september dobler flyselskapet Flyr antall avganger fra Bodø til Oslo. – Det blir lettere å komme seg sørover, melder Bodø Lufthavn.» Kilde: an.no.

Turistar sparkar laus tusenårige kulturminne (Nordland)
«På Saltfjellet blir kulturminne øydelagde fordi turistane bygger vardar på spreng. No vil senterleiaren for Polarsirkelsenteret stenge området og rive vardane.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge

Nå er det stor pågang blant reisebyråene +
«Folket om sommeren som aldri kom.. Ifølge flere reisebyråer i Trondheim er det stor pågang på sydenturer til høsten.» Kilde: nidaros.no. 

Fjord-Norge

Frykter dødsulykker på «verdens fineste bilvei» (Møre og Romsdal)
«Turistene strømmer til den idylliske veistrekninga. Men flere mener at trafikksikkerheten ikke er lagt til rette for det.» Kilde: nrk.no.

No blir det gratis buss i to månadar (Møre og Romsdal)
«Frå måndag 22. august og i to månadar kan du reise gratis med buss i Ålesundsområdet, Sula og Giske. Det blir også rabatt på hurtigbåtane.» Kilde: mrfylke.no.

Ny campingtrend: – Interessen eksploderte for to-tre år siden (M&R) +
«En ny reisetrend har blomstret under koronapandemien. Ingvar Haugen Hjetland fra Sunndal startet nettbutikk og podkast for alle som driver med overlanding.» Kilde: tk.no.

Satsinga må halda fram (Vestland) +
Reiselivet i Årdal er i sterk vekst. Det vil Nasjonalparkfestivalen utnytta. – Denne konferansen er viktig, og me treng han no. Så får me håpa at me får setja i gong nokre naudsynte prosessar, seier Frank Eldegard, styremedlem i Visit Årdal og styreleiar i Tindevegen.» Kilde: sognavis.no.

Hotelldirektør slår alarm om strømpriser (Vestland)
«Hotelldirektøren frykter permitteringer, og advarer om konsekvensene for norsk næringsliv dersom problemet ikke fikses nå.» Kilde: reiseliv1.no.

I vikingenes fotspor, luksuriøs glamping og tåkelagte fjorder (Vestland)
«Her er et kort innblikk i dag 2 av 3 fra Visit Bergen sin road trip i sommer. Følg med for del 3!» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt 

Øst-Norge

Opplev vakre fosser, badeplasser og kulturminner i Etnedal (Innlandet)
«­Vi stilte noen spørsmål til kulturkonsulent i Etnedal kommune, Nina Espeseth Grønbrekk, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner.» Kilde: reiseliv1.no.

Innlegg: Reiselivet har klart seg gjennom pandemien. Men hva nå? (Innlandet)
«Det har vært et jevnt sig av folk i gågata på Lillehammer i sommer. Turistene er ikke bare viktige for overnattings- og serveringsbedrifter, men også for butikkene.» Kilde: gd.no.

Arne Hjeltnes konferansier under Numedalskonferansen 2022 (Buskerud) +
«Numedalskonferansen begynte onsdag med både humor, hyttebygging og Hardangervidda. – Vi håper dette skal bli den viktigste møteplassen for Numedal, sa Gro Irene Svendsen fra Buskerud Næringshage, som arrangerer konferansen, under åpningen.» Kilde: laagendalsposten.no.

Oslo tops the list over capitals with the most green spaces (Oslo)
«With up to 77% of green space in our capital, both citizens and visitors get to enjoy benefits that are associated with longer life expectancy..» Kilde: linkedin.com/company/oslo-conventionbureau

Innlegg: Slutt med sutringen – vær stolt sarping! (Østfold)
«I sosiale medier sutres det over at Sarpsborg kommune bidrar med penger til et internasjonalt sykkelritt gjennom byens gater, og rent generelt klages det på små og store detaljer. .. Det skjer nemlig mye positivt, så klagesangen føles uberettiget og lite nyansert, skriver Jon Henriksen..» Kilde: sa.no.

Innlegg: Hva er det med Hvaler Høyre og hotellet på Sand? (Østfold)
«Jeg foreslår at Hvaler Høyre tar en realitetssjekk, og går gjennom sine argumenter på ny, skriver Jim Krüger Olsen om planene for 20 etasjers hotell på Sand, Spjærøy.» Kilde: f-b.no.

Kommunen vil kjøpe, og selge, hotellet på festninge (Østfold) +
«Halden kommune mener at betydningen av hotellet på festningen er så viktig at kommunen vil utløse forkjøpsrett for å selge videre til hotelldriveren. Halden kommune vil inngå en helt spesiell avtale med Forsvarsbygg og Knut Johansen.» Kilde: ha-halden.no.

Notodden lyser ut Verdensarv-stilling på nytt (Telemark) +
«Ved fristens utløp i mai hadde 14 personer søkt på stillingen som verdensarvkoordinator i Notodden kommune. Nå har kommunen valgt å lyse ut stillingen på nytt med søknadsfrist 4. september.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet

Villvinmarkedet med solid økning: – over all forventning +
Risør: «På tross av restriksjoner, viser regnskapet at Villvinmarkedet gikk så det suste i fjor. Også i år blir sannsynligvis et godt år, sier Camill Børresen.» Kilde: austagderblad.no.

Skal bli Norges første klimanøytrale by
«Arendal har store ambisjoner på miljøsiden. Det må alle etater tilpasse seg. Ikke minst havnen.» Kilde: tu.no.

Har det kommersielle tatt overhånd?
«Fuglestad og Freuchen i debatt om Kunstsilo.. – Vi savner substans og faglighet, sier kunstner Jan Freuchen. – Vi har ikke kommunisert våre kunstneriske ambisjoner godt nok, sier Kunstsilo-direktør Reidar Fuglestad.» Kilde: kunstsilo.no.

Annet

Asian Travelers Are Confused By Sustainable Travel: That’s an Industry Problem
«From India to Indonesia, Asian travelers are becoming increasingly conscious about sustainable choices – and perplexed by them. The travel industry needs to understand this – and failing to do so might be tantamount to greenwashing in the eyes of consumers.» Kilde: skift.com.
 

Del gjerne!