Hotellpriser til himmels: Norgesferien kan bli dyr.. og flere utvalgte reiselivsnyheter

Hotellpriser til himmels: Norgesferien kan bli dyr
«Flystreik, økt prisnivå og underbemanning etter pandemien har ført til elleville hotellpriser i Norge i sommer.» Kilde: vg.no.

Bransjeprogrammet for reiseliv videreføres
«Bransjeprogrammet ble opprettet for å gi permitterte muligheten for kompetansepåfyll i en tid hvor normaldrift var vanskelig. Nå videreføres bransjeprogrammet etter påtrykk fra NHO Reiseliv.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Sju av ti reiselivsbedrifter har ledige sommerjobber
«Norsk reiseliv trenger flere hender i sommer. Hele sju av ti reiselivsbedrifter har fremdeles ledige sommerjobber, ifølge NHO Reiseliv.» Kilde: reiseliv1.no.

Dette er yrkene som gir deg kortest og lengst liv
«Arbeider du i hotell og restaurantnæringen, synker forventet levealderen med flere år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Se hele lista her.» Kilde: nettavisen.no.

Regjeringen snur – Vikingtidsmuseet er reddet
«En drøy måned etter at Vikingtidsmuseet ble bedt om å kutte kostnadene med 1 milliard, snur regjeringen. Men museumsdirektøren er ikke fornøyd.» Kilde: nrk.no.

En av fire planlegger fjelltur i sommer
«En av fire nordmenn sier de planlegger å gå på en T-merket sti i løpet av sommeren, viser en fersk spørreundersøkelse.» Kilde: adressa.no.

Rekordvinter hos norske alpinanlegg
«Heiskortomsetningen i norske alpinanlegg vintersesongen 2021/22 slår alle rekorder – og bransjen øker heiskortsalget med hele 16% i forhold til 2018/19 sesongen.» Kilde: reiseliv1.no. 

Første sommer med nye krav til campingplasser
«Denne uken starter skoleferien, og mange pakker nå for å reise på camping. Noen vil kanskje legge merke til at campingplassen har endret seg litt? Det handler blant annet om brannsikkerhet.» Kilde: abcnyheter.no.

Flykaoset kan bli mye verre
«Flyteknikerstreiken er langt ifra det eneste som truer sommerferien. Allerede neste uke kan SAS-pilotene gå ut i streik – og ute i Europa truer kaos og streik.» Kilde: nrk.no.

Flybransjen brenner – ferjeselskapene jubler
«Flere av de største ferjeselskapene i Norge har opplevd pågang den siste tida.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Slik kan du reise på ferie utan å ta fly
«Flystreik og trøbbel i bransjen etter pandemien, gjer at fleire reisande får ferien sin amputert. Her er nokon tips til andre måtar å reisa på.» Kilde: nrk.no.

Flytekniker: – Jeg leser at vi er overbetalte parasitter
«Flytekniker går hardt ut mot hets i kommentarfeltet. Samtidig melder fagforeningsleder om drapstrusler i innboksen.» Kilde: nrk.no.

Varsler kanselleringer også etter streiken
«Widerøe tror konsekvensene av streiken vil merkes også lenge etter at den er avsluttet. Årsaken er at vedlikeholdet hoper seg opp.» Kilde: nrk.no.

Europeiske lufthamner innstiller for å takle sommarkaoset
«Streik og bemanningsmangel gjer at kaoset rår på europeiske flyplassar. Større flyplassar har starta kanselleringane.» Kilde: nrk.no.

Punger ut for garantert streikefri flytur
«..også fra folk som skal på ferie og gjerne punger ut for privatfly. – Folk vil spare tid og reise komfortabelt.» Kilde: nettavisen.no.

Nord-Norge:

Millionbeløp til «rett sti på rett sted» (Finnmark/Troms)
«Fylkesrådet har fordelt 1,26 millioner til friluftsrådene i Troms og Finnmark for å utvikle helhetlige planer for stier, løyper og turveier.» Kilde: radionordkapp.no.

Nå er kokkekrisen bortimot på høyde med legemangelen (Finnmark) +
«Heli Korhonen, daglig leder hos Olderfjord Turistsenter, må holde kroa i bakgrunnen stengt. Hun mangler tre kokker.» Kilde: ifinnmark.no.

Tunnel-stenging fører til trafikk-dobling langs nasjonal turistvei (Troms) +
«Engasjementet rundt stengningen av veien på nord-Senja har ikke latt vente på seg etter at Vegvesenet i går meldte at veien blir stengt til 1. november. — Frykter komplett trafikkaos i sommer.» Kilde: folkebladet.no.

Midt-Norge:

Willy (75) svinger saga for å rydde fram turistperle
«Kysten av Norge vokser igjen. Turistperlene forsvinner bak grønt løvverk. Men på øya Leka tar 75 år gamle Willy Hansen og vennene hans opp kampen mot gjengroingen.» Kilde: nrk.no.

Tar grep for å lokke til seg flere turister +
«Jon Uthus i Næringsforeningen i Værnesregionen vil at langt flere besøkende skal «gjøre, spise, sove» i regionen vår. – For mange kjører bare forbi.» Kilde: bladet.no.

Hovedsete for norsk Trebyfestival +
«Festivalen trekker interesserte fra fjern og nær til en todagers samling der fram trebyggertradisjonene i området vises fram, og foregår tirsdag og onsdag i henholdsvis Orkanger og Trondheim.» Kilde: avisa-st.no.

Fjord-Norge:

Landstrømprosjekt i Åndalsnes får Enovastøtte (M&R)
«Molde og Romsdal Havn IKS får 13,5 millioner kroner i støtte til bygging av landstrøm..  I desember 2021 ble Rauma tildelt Innovasjon Norges merke som bærekraftig reisemål, og et landstrømanlegg vil være et viktig ledd i målsetningen om å utvikle en bærekraftig destinasjon.» Kilde: maritimt.com.

Flere av hotellene er fullbooket (Møre og Romsdal) +
«Sommeren er for fullt i gang og det er klart for ordentlig Tahitifestival. Dette merkes for hotellene i Kristiansund.» Kilde: tk.no.

Byvertene er på plass igjen i Ålesund (Møre og Romsdal)
«..byvertene endelig på plass igjen i sentrum. Et sikkert sommertegn. Hanne Drønen og Stian Sørland gleder seg til jobben som innebærer alt fra å svare på spørsmål til å veilede turister til ledig parkering, butikker og attraksjoner.» Kilde: bypatrioten.com.

Reiselivet skrik etter kvalifisert arbeidskraft (Vestland)
«Nesten to tredeler av reiselivsbedrifter kallar mangel på kvalifisert personell ei «stor utfordring». Trass gunstige vilkår har ikkje Siderhuset i Hardanger fått ein einaste faglært servitør.» Kilde: nrk.no.

Tre kilometer moro (Vestland) +
«Når to av tre sommerskisentre i Skandinavia har avviklet satsingen på terrengpark er det usedvanlig forfriskende at Stryn leverer en park som overgår de fleste vinterskianlegg i Norge.» Kilde: friflyt.no.

No vil driftsleiaren gjere heilårsdestinasjon av skisenteret (Vestland) +
«Djup skikøyring i verdas beste snø.. Men denne nye pumptracken er synleg bevis på at Sogndal Skisenter har ambisjonar om å bli noko meir. – Me driv jævla godt på vinteren, og når ein driv godt på vinteren må ein satse på å kunne drive gjennom sommaren på sikt også.» Kilde: porten.no.

Her seglar det største cruiseskipet som har besøkt Flåm (Vestland) +
«På flytande naturgass kom cruiseskipet IONA stillfarande inn Aurlandsfjorden i 08-tida onsdag. – Dette er eit reint, nytt og stort skip. Me har jobba nokre år med å få det til å koma til Flåm. Når det løyste seg på kort varsel, så er det veldig gledeleg, seier hamnesjef Tokvam.» Kilde: sognavis.no.

Innlegg: Byrådets cruisepolitikk har grunnstøytt (Vestland)
«Det einaste som gir mindre belastning, er færre skip.» Kilde: bt.no.

Bergensturistene er tilbake: – Fortsatt ikke ute av krisen (Vestland) +
«Norske turister virker ikke å ha vendt ryggen til hjemlandet. Nå er også utlendingene tilbake i Bergen. .. Mye er fortsatt uvisst rundt årets sommersesong, forteller Anders Nyland, reiselivsdirektør og daglig leder i organisasjonen.» Kilde: ba.no.

Turisthotellet lagt ut på Finn – igjen (Vestland) +
«Eigar av Rosendal Turisthotell prøver igjen. Prisforslaget på Finn.no i dag er sett til 25 millionar kroner. Hotellet har 21 rom i to etasjar.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Dette kikker turistene på: – Helt nydelig (Rogaland) +
Haugesund: «Cruiseskipet «AIDAnova» har ankommet byen, og med en kapasitet på 5.200 passasjerer krydde det av blant annet tyske turister i sentrum mandag formiddag. Byen viste seg fra sin beste side og det ble sommerstemning i Haraldsgata..» Kilde: h-avis.no.

9000 daglige cruise­passasjerer i Stavanger? (Rogaland) +
«Enighet i havne­styret om 9000 daglige cruise­passasjerer i Stavanger. Dette er tallet som blir stående i handlingsplanen som nå skal på høring til eierkommunene.» Kilde: aftenbladet.no.

Coastal Adventures Egersund AS ser etter aksjonærar (Rogaland) +
«Om ikkje selskapet blir tilført meir kapital, kan det bli lagt inn under Coastal Adventures Ryfylke AS. – Sånn som me driv nå, er me verken fugl eller fisk..» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Vil du bli bestyrer på Grimsdalshytta? (Innlandet)
«Vi søker nå etter nytt vertskap på Grimsdalshytta med overtakelse av anlegget etter sesongslutt 2022 og med oppstart til vintersesongen 2023.» Kilde: finn.no.

Vil grave strømkabler i sårbart villreinområde (Innlandet)
«Den Norske Turistforening (DNT) ønsker å legge strømkabler til to populære turisthytter i Rondane – men da må de grave gjennom et verna område.» Kilde: nrk.no.

Valdresekspressen starter opp avganger til og fra OSL (Innlandet)
«Fra 1. juli åpner JVB AS igjen den kjente ruten fra Valdres til Oslo Lufthavn, Gardermoen. Ruta går mellom Oslo Lufthavn, Dokka, Fagernes, Beitostølen. I sommer vil det være tilgjengelige avganger fredager og søndager.» Kilde: jvb.no.

Innlegg: Noen griper muligheten (Innlandet) +
«Arrangørene av VM i fluefiske for damer og EM for både damer og herrer i Rendalen og Stor-Elvdal har grepet muligheten. Det kommer sportsfiskere fra hele verden, klare for å konkurrere. Men viktigere for regionen; de skal hjem igjen med gode opplevelser og fortelle om dem.» Kilde: ostlendingen.no.

Innlegg: Lillehammer er et isbadermekka, også om sommeren (Innlandet)
«Turistene valfarter til Lillehammer, sommer som vinter. Turistene kommer i hopetall til Lillehammer om sommeren. Ingen av dem kommer for å bade. ..burde gode krefter gå sammen om en løsning som kunne gi Badedammen badetemperaturer for folk flest, skriver Per Kollstad.» Kilde: gd.no.

Fjetre gård – et opphold i landlige omgivelser (Innlandet)
«Fjetre Gård i Stange er en gammel slektsgård fra 1600- tallet, og i dag drives gården av Astrid Marie Sinnerud. .. satser på overnatting og bespisning for turister og lokallag.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Hildrun skal leie ut en hybel – men ikke på land og tørr grunn  (Innlandet) +
«Hildrun og Arild har investert 1,5 million kroner og ventet i to måneder for å få sjøsatt det nye overnattingstilbudet i Ringsaker, nærmere bestemt Mjøsa.» Kilde: ringsaker-blad.no.

Kristi er en av to verter på turistkontoret i Hønefoss (Buskerud) +
«Kristi Strøm Lie har fått noe i nærheten av drømmejobben i sommer. Mastergrad-studenten fra Norderhov skal sørge for at turistene finner fram til alt distriktet har å by på. – Veldig stolt over å få gjøre dette.» Kilde: ringblad.no.

Hotellene er desperate etter folk – kjørte speedintervjuer (Akershus) +
«Det er veldig manko på mennesker etter pandemien, og vi trenger folk over hele linja. Det gjelder kokker, servitører, møtebookere, resepsjonister og renholdere, sier Frank Aglen Kaspersen, hotelldirektør på Quality Airport Hotell Gardermoen.» Kilde: mittjessheim.no.

Brenner du for både ledelse og markedsføring? (Oslo)
«Dfds Seaways AS søker Campaign Manager. Som Campaign Manager er ansvaret ditt å støtte strekningen Oslo-Frederikshavn-København med digitale kampanjer.» Kilde: finn.no.

Ønsker å åpne opp for mossinger (Østfold) +
«Med et utvalg nye tilbud ved Hotell Refsnes Gods, håper hotelldirektør Ismahene Boussakra (35) at enda flere mossinger vil benytte seg av det tradisjonsrike hotellets fasiliteter.» Kilde: moss-avis.no.

Jeg måtte vise henne Norges mest kjente bobilcamp! (Telemark) +
«For den drevne bobilturisten, Vidar Næss, var det en selvfølge å stoppe innom Notodden bobilcamp med venninnen og bobilkollegaen Marjo Kluster fra Nederland.» Kilde: telen.no.

Brenner for Tinnosbanen, men kan ikke love penger (Telemark) +
«Vi ønsker at denne banen settes i stand slik at verdensarven blir helhetlig og at vi på den måten kan kjøre industrihistoriske rundreiser i Telemark. Det kan vi ikke nå.» Kilde: telen.no.

Innlegg: En ny og historiebærende attraksjon (Telemark)
«Tungtvannskjelleren på Vemork er åpnet. Nå står det nye bygget klart for besøk, og det vil gi nye utviklingsmuligheter for verdensarven vår.» Kilde: rablad.no.

Tuddal høyfjellshotel skal få en lillebror i samme stil (Telemark) +
«Da det var som mørkest under pandemien, fikk Malin og Einar nyss om et hotell, som er bygd på samme tid som deres eget hotell. Nå har de kjøpt hotellet og vil flytte det til Tuddal. – Noen i byggebransjen mener vi er gale, men vi vil bevare denne bygningen.» Kilde: telen.no.

Nå er drømmen realisert: – I helgen var det smekkfullt (Telemark) +
«Hege Stenberg Ytterstad og Magne Egil Ytterstad har tatt over Fyresdal bed and breakfast. – Grunnlaget er lagt veldig bra fra de forrige eierne og de har fått strålende anmeldelser. Vi har store sko å fylle, men vi skal gjøre det enda større, sier Magne.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Kunstsilo vil bruke kunstig intelligens for å gi deg nye kunstopplevelser
«Sørlandets Kunstmuseum/Kunstsilo jobber sammen med flere eksperter for å utvikle en AI-løsning som kan hjelpe publikum å utforske museets samling når den publiseres digitalt.» Kilde: kunstsilo.no.

Cruise-passasjerer i Flekkefjord
«Tirsdag morgen ankom cruiseskipet MS «Deutschland» Flekkefjord igjen. Turistene strømmet ut i byens gater med fotoapparater og fascinerte ansiktsuttrykk. Elena og Bernd Wagner likte det de så i Flekkefjord..» Kilde: avisenagder.no. 

Del gjerne!