Høye ambisjoner for Vikingveien..

Nordmenn er avventende til utenlandsferie
«Fersk undersøkelse viser at nordmenn flest slett ikke skal til utlandet i sommer. 6 av 10 sier at de blir i Norge også i år. Og kun 1 av 10 skal ha brorparten av sommerferien sin utenfor landegrensene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hva betydde hytteforbudet egentlig for fritidsboligkommuner?
«Norge teller snart en halv million fritidsboliger og antallet vokser jevnt og trutt. Hvordan påvirker fritidsboliger regional utvikling og lokalsamfunnet? Og hva betydde hytteforbudet egentlig i kroner og ører for kommuner med mange fritidsboliger?» Kilde: ostforsk.no.

Grønn hyttelab 3.-5. mai
«Grønn hyttelab er en nasjonal møteplass som bidrar til å finne gode og grønne veivalg for fremtidens fritidsøkonomi. Arrangementet skal oppmuntre og motivere til å søke mer kunnskap og bedre løsninger for en bærekraftig fritid.» Kilde: gronnhyttelab.no.

Rapport «Nordic Food in Future Tourism» – February 2022
««Nordic Food in Tourism» var et 3-årig nordisk prosjekt (2019-2021) hvor målsetningen er å forstå hvilken betydning lokal/regional mat vi ha for morgendagens turister og tilreisende, med tanke på trender og forandringer..» Se rapport her. Kilde: innovativeopplevelser.no.

14 er nominert til Norges mest ettertraktede reisebransjepriser
Idag ..».. skal årets gjeveste priser i norsk reisebransje deles ut under HSMAI Norway Awards, på Clarion Hotel Oslo. Nå er kandidatene til Årets Unge Hotelier, Årets Unge Leder i Reiselivsbransjen og Årets Hotelier klare. Her er de nominerte:..» Kilde: reiseliv1.no.

Classic Norway Hotels inngår ny ladeavtale for el-biler
«Gjør det enklere for gjestene til å reise miljøvennlig på norgesferien. Ni av ti nyregistrerte biler i Norge er el-biler. Og stadig flere nordmenn ønsker gode ladeløsninger for å sikre en stressfri og vellykket ferie.» Kilde: reiseliv1.no.

Disse er videre i konkurransen om fremtidens hurtigbåt
«Fire leverandører har kvalifisert seg videre i konkurransen om å levere fremtidens miljøvennlige hurtigbåter til fylkeskommunene Nordland, Troms og Finnmark, Trøndelag og Vestland.» Kilde: tffk.no.

SAS øker – folk venter ikke på Norwegian-arvtager
«Langdistansetrafikken til SAS har tatt seg kraftig opp de senere ukene. Fra Oslo satser selskapet på direkterutene til New York og Miami, som begge får et hopp fremover.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Naturbaserte opplevelser gir store muligheter
«Prognoser viser at reiselivsnæringen i Nord-Norge har enda større potensial for vekst og utvikling etter koronapandemien, enn det som var tilfellet før virusutbruddet. Dette på grunn av en langt sterkere etterspørsel etter naturbaserte opplevelser frem mot 2030.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Svalbard Skimaraton:– Vi kunne ikke ønsket oss noe bedre (Svalbard)
«Da rennleder og apparatet testet løypen dagen før ble toppfarten i den bratteste bakken målt til 60 kilometer i timen. Det stoppet ikke de 600 skiglade fra å delta under årets skimaraton.» Kilde: svalbardposten.no.  

Vil trekke seg fra Svalbard Reiselivsråd (Svalbard) +
«Trust Grumant Arctic Travel Company (ATC) vil ut av Svalbard Reiselivsråd og dermed ikke bruke tjenestene til Visit Svalbard. Men de vil fortsette samarbeidet med selskaper som fortsatt ønsker å bruke Barentsburg og Pyramiden.» Kilde: svalbardposten.no.

Vil lage TV-serie om Øyriket (Troms) +
«Produsentene håper TV-serien om Tore Hunds rike kan bli en internasjonal suksess, og at den vil trekke folk til Øyriket.» Kilde: itromso.no.

Her er cruiseturistenes nye tilbud (Troms) +
«Vi har 60 elsparkesykler og elsykler, det er en flott måte å se byen på, ikke minst når havnen ligger så langt unna sentrum som den gjør, sier Lukas Mechura, guide for Mein Schiff, et stort tysk cruiseskip som i skrivende stund ligger til kai i Breivika, i Tromsø.» Kilde: nordlys.no.

Rekordsalg gir overnattingstrøbbel i Harstad (Troms) +
«Bakgården-leder Jan Santocono gleder seg over et godt billettsalg. Nå ser han fram mot en skikkelig byfest 18.-20. august og håper alle finner sted å bo i Harstad.» Kilde: iharstad.no.

Nå blir det byggestart for nytt hotell i Narvik (Nordland) +
«Consto skal bygge nytt hotell inntil alpinanlegget i Narvik. Leilighetshotellet vil få 54 rom og skal stå klar høsten 2023. ..skal driftes av Narvikfjellet.» Kilde: fremover.no.

Øverst troner Hauklandstranda (Nordland)
«Lonely Planet har plukket ut de 20 beste strendene å besøke i 2022.. og øverst troner Hauklandstranda i Lofoten, både sommer og vinter.» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv/ 

Midt-Norge:

Fisker fortsatt etter nye eiere av hotellet +
Namdalen: «Eiendomsmegler opplever stor interesse for Overhalla Hotel.. – Det dukker stadig opp nye interessenter.» Kilde: namdalsavisa.no.

Reitan bygger teater og museum for 410 millioner
«Skanska har signert kontrakt med utviklingsselskapet Trondheim Postgård som eid av Reitan, om å bygge et nytt teater og museum i Trondheim. Kontakten er verdt NOK 410 millioner kroner.» Kilde: estatenyheter.no.

Skal kåre Norges beste foodtruck på trøndersk jord +
«I mai arrangeres norgesmesterskap i Street Food i Trondheim. Helt riktig at det arrangeres her, sier mannen bak det hele.» Kilde: nt24.no.

Fjord-Norge:

Vi er avhengige av å få med kommunen på laget (Møre og Romsdal) +
«Vinnutrappas venner søker om samarbeid med kommunen i realiseringen av sherpatrappen ved Vinnu og ønsker nå å opprette aksjeselskap, saken vil bli tatt opp i kommunestyremøtet neste uke. Om kommunen ikke blir med på et samarbeid kan det bety at sherpatrapp prosjektet stopper opp.» Kilde: driva.no.

Satsar fleire millionar på luksus i Geiranger (Møre og Romsdal) +
«Grande Fjord Hotel i Geiranger har store utvidingsplanar, og satsar på luksus og brennevin. – Det eine bygget vil vere eit større bygg til sjølve hotellet, med suitar, restaurant, konferanserom, spa og andre fasilitetar.» Kilde: nyss.no.

Campingnæringen ønsker å gjøre camping enda tryggere (Vestland)
Loen og Stryn: «NHO Reiseliv skal i samarbeid med brannvesenet i Stryn og Loen, de nærliggende kommunene og over ti campingplasser i området, gå igjennom den nye forskriften om brannsikkerhet som tredde i kraft 1. mars i år.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Visit FjordKysten og Sunnfjord søker Markedsfører (Vestland)
«Visit FjordKysten og Sunnfjord er destinasjonsselskap for kystkommunane frå Solund i sør til Kinn i nord og Sunnfjord kommune i aust, og vi har rundt 120 medlemmar i heile regionen.» Kilde: finn.no.

Vil ha ny tursti i Astrup sitt namn: – Vi må tenke stort (Vestland) +
«Tanken er kanskje litt ekstra fri medan ein går i fjellet. Ein slik tur over tregrensa i Jølster leia Laila Vilnes Helgheim inn på tanken om «Astrupstien».» Kilde: firda.no. 

Endå ein høgsesong går utan ny gjestehamn i Sogndal (Vestland) +
«1. august i år vil arbeidet starta på å byggja ut ei ny gjestebryggje ved Sjøkanten i Sogndal. Då er det fire år sidan kommunestyret på budsjettmøtet i desember 2018 løyvde pengar til formålet.» Kilde: sognavis.no.

Pensjonistane trør til i hopetal (Vestland) +
«51 pensjonistar bemannar turistkontoret i Årdal i sommar, det einaste i sitt slag. – Ein modell for resten av Sognefjorden. Det sa reiselivsdirektør i Visit Sognefjord, Heidi Hauge, under kick-offen for turistvertane i Årdal.» Kilde: sognavis.no. 

Klar for flaggskiphotell (Vestland)
«Etter fire år som hotelldirektør ved Comfort Hotel Bergen, skal Jørgen Hauge Carlsen overta et enda større hotell med nesten samme navn. Han overtar som direktør ved Comfort Hotel Bergen Airport.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Destinasjon Haugesund & Haugalandet – Påskekampanje (Rogaland)
«Etter gode resultater fra vinterferiekampanjen, valgte vi å kjøre en lignende kampanje i påskeferien. Her er en oppsummering av resultatene fra kampanjen.» Kilde: info-visithaugesund.no.

Hils på våre nye turistverter! (Rogaland)
Destinasjon Haugesund & Haugalandet: «..styrket teamet vårt på turistinformasjonen med 3 nye turistverter. Alle tre er allerede godt i gang, og vil ha vakter både i Haugesund sentrum, på cruisekaien og i Skudeneshavn.» Kilde: info-visithaugesund.no.

Hit skal styret for Eigersund næring og havn på studietur (Rogaland) +
«Cruisesatsing, etablering av batterifabrikk og næringsutvikling i og utenfor havna er noe av det kontingenten fra Eigersund skal få lære mer om under denne ukas studietur til Mo i Rana.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Toten kan bli trendy for turistene (Innlandet) +
«Det er her det ekte Norge er, sier en opprømt markedssjef i Visit Innlandet, Heidi Gran fra Lena på Østre Toten. Hun er veldig fornøyd etter reiselivssamlinga i Kristiansand rett før påske.» Kilde: totensblad.no.

Hotellplaner i Eggedal. – Politikerne avgjør om omregulering (Buskerud) +
«Borgherren på Nastadborgen i Vestbygda er prosjektleder for en gruppe interessenter som ønsker å øke overnattingskapasiteten i Eggedal og søker Sigdal kommune om å omregulere en del av området opp mot Tempelseterveien.» Kilde: bygdeposten.no.

Heldigital taxiløsning fra Oslo lufthavn (Akershus/Oslo)
«Oslo lufthavn har opprettet en heldigital taxiløsning som ifølge flyplassen både gir kundene valgfrihet og mer trygghet.» Kilde: abcnyheter.no.

Oslo blant årets ultimate «to-die-for destinations» (Oslo)
«Britiske ES Magazine lister Oslo blant årets ultimate «to-die-for destinations» – Northern lights, the midnight sun and spectacular scenery are all well and good, but Norway’s true feast for the eyes can be found in Oslo’s art scene.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje/

Disse skal ønske turistene velkommen til Halden (Østfold)
«Halden Turist er lagt ned, og Halden kommune har lyst ut turistdestinasjons-tjenesten på anbud. .. Halden-baserte Sirius Event AS skal drive turistinformasjonen i Halden videre.» Kilde: ha-halden.no.

Flytt «Roseslottet» («Sandslottet») til Hvaler! (Østfold)
«Åpent brev til Vebjørn Sand og familien Sand, ordfører Mona Vauger og Hvaler Kommune + næringslivet på Hvaler, i Fredrikstad og for så vidt resten av Østfold. Samt til alle kunstinteresserte i Norge og resten av verden, for å ta stort i..» Kilde: f-b.no.

Høye ambisjoner for Vikingveien (Vestfold/Telemark)
«Nå har fylkespolitikerne vedtatt det som kan bli en storstilt satsing på et nytt formidlings- og opplevelsestilbud om vikingtid i Vestfold og Telemark: Å etablere Vikingveien som et sammenhengende konsept, fra Borre i Horten til Skinnarbu i Tinn.» Kilde: vtfk.no.

Gaustablikk renoverer samtlige hotellrom (Telemark)
«Gaustablikk Fjellresort fortsetter den storstilte renoveringen av hotellet, og starter nå arbeidet med å fornye hotellrommene. De skal stå i stil med de lekre fellesarealene som stod ferdig renovert til jul, og vil få samme lune, stilrene og innbydende preg.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Vel blåst NTW 2022 – bilder og after movie
«En intens uke med Norwegian Travel Workshop på Sørlandet er over, og alle inntrykkene har sunket inn gjennom påsken. Vi hadde et fullpakket program og har fått fantastiske tilbakemeldinger fra deltakere fra inn- og utland.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Vil du være med å utvikle fremtidens bærekraftige reiseliv? 
«Vi trenger nettopp DINE ideer! Den 12.-14. mai er Visit Sørlandet medarrangør..» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling/

Flytter kontoret ut i regionen i mai
«I mai flytter vi kontoret ut av Kristiansand og besøker flere av regionene i vår flotte landsdel. .. Finn hvilken dato og hvilket sted som passer deg best og meld deg på i dag. Vi gleder oss til å treffe dere!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Reiseselskaper slår seg sammen +
«Reiseselskapene Stay AS og Portal Travel AS melder om forrykende booking, og slår seg sammen for å få ordentlig dreis på reisene.» Kilde: fvn.no.

Del gjerne!