Høye forventinger om momsreduksjon.. og 24 andre utvalgte reiselivsnyheter

people walking on train station

Høye forventninger til momsreduksjon for reiselivet
«Under valgkampen ble reiselivet lovet en momsreduksjon fra 12 til 8%. Vi har høye forventninger til at Sp og Vedum innfrir løftet. Se mer på NRK.no her:..» Kilde: tv.nrk.no.

NHO Reiselivs høringssvar til næringsbudsjettet i statsbudsjettet for 2022
«Nedenfor kan du laste ned NHO Reiselivs høringssvar og våre innspill til næringsbudsjettet for 2022, som sendt Stortingets næringskomité 19. oktober 2021.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Den nye samferdselsministeren vil gi alt til Vy
«Jon-Ivar Nygård (Ap) vil ha slutt på anbud på norske togstrekninger og tildele strekninger direkte – til Vy.» Kilde: e24.no.

Rikke Lind blir ny administrerende direktør for SJ Norge
«Styret i togselskapet SJ Norge har ansatt nåværende generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind som ny administrerende direktør.» Kilde: travelnews.no.

Denne 60-tallsdrømmen er klar for comeback
«For å nå klimamålene mot 2050 vurderer nå flere europeiske ledere å bringe tilbake drømmen om å knytte Europa sammen med en felles jernbane.» Kilde: dntv.dn.no.

Nytt kursfall for SAS: – Investorene har oversett problemene
«SAS-aksjen faller på dag to. Investeringsøkonom i Nordnet ser en «svært reell» risiko for at flyselskapet må hente mer penger til neste år.» Kilde: e24.no.

Espen Høiby overtar flycrew-selskap 
«Tidligere pilot Espen Høiby kjøper ut gründer Bjørn Tore Larsen i bemanningsselskapet OSM Aviation. Inn på eiersiden kommer milliardærene Kristian og Roger Adolfsen. De tror på en rekyl i etterspørselen etter crew på vei ut av korona.» Kilde: dn.no. 

Midt-Norge:

Skal gjøre det enklere å oppleve Frøya og Hitra
«Bjørnar Johansen og Maciej Karpinski mener at vi bare har sett starten på populariteten til Frøya og Hitra. Nå starter de nytt selskap. – Vi skal presentere trøndelagskysten på en måte det aldri er gjort før, sier Bjørnar Johansen.» Kilde: froya.no. 

Fjord-Norge:

Skisenter opplever prissjokk på kunstsnø (Vestland)
«Det krev mykje straum å produsera kunstsnø. I fjor brukte Jølster skisenter i Sunnfjord ein halv million kroner på straum. – Om dette blir dobla vil me slita med å få endane til å møtast, seier dagleg leiar Jarle Mundal.» Kilde: nrk.no.

The 2021 Norseman Film looks at what is UNTOLD (Vestland)
Sjekk denne YouTube videoen fra «Zalaris Norseman Xtreme Triathlon».. Kilde: youtube.com.

Kun tre prosent av restaurant-Bergen har tariffavtale (Vestland) +
«iSushi-sjefen tolker lav organisasjonsgrad som et tegn på at ansatte har det bra på jobb. – Ingen «snakkis» i bransjen.» Kilde: ba.no.

Nordens største økonomifestival (Rogaland)
«For femte år på rad går Kåkånomics av stabelen i Stavanger. – Jeg har ikke sett noe sted i verden hvor man har fått til noe lignende, sier økonomiprofessor.» Kilde: e24.no.

Øst-Norge:

Dette skjer i Østlandsforskning nå
«Høsten har kommet til Innlandet og vi er godt i gang med gamle, langsiktige prosjekter og starter opp en del nye. I tillegg har vi fått fire nye kolleger, tre på Lillehammer-kontoret og en med Hamar som base. Les her hva som skjer i Østlandsforskning:..» Kilde: ostforsk.no.

Her har turisttrykket mer enn dobla seg: Det bekymrer (Innlandet)
«Unge folk med Instagram fører til rask turistvekst i sårbare områder. Nå roper nasjonalparkforvaltninga varsko.» Kilde: nrk.no.

Noen sager ut steinblokker fra fjelltopper i Valdres (Innlandet)
«Fjellstyret tror noen går løs på turmålene med vinkelsliper, men ingen vet hvem. – Hærverk, sier grunneier.» Kilde: nrk.no.

Delingsøkonomi: Er du villig til å dele hytta med andre? (Innlandet)
«På en hytte i Etnedal finner vi professoren som mener det må innføres byggestopp på hytter og at vi heller må dele på de hyttene som allerede finnes. Han får støtte av hytteeiere i Valdres som gjør nettopp det; de deler hyttedrømmen.» Kilde: avisa-valdres.no.

Slik påvirkes Trysilfjellet av økte strømpriser (Innlandet) +
«i Trysilfjellet meldes det om at strømkostnadene vil øke i vinter. Men snøproduksjonen vil gå som normalt – til tross for økte strømpriser. Snøproduksjonsanlegget vårt har blitt sju ganger så effektivt i løpet av de ti siste årene, sier destinasjonsleder i Skistar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.» Kilde: ostlendingen.no.

Prøvebygda Sigdal (Buskerud) +
«Skal det fortsatt søkes kommunen, som må kutte i lærerstillinger og sykehjemsplasser, om løypekjøring mellom millionhyttene, spør Per Bye i dette innlegget.» Kilde: bygdeposten.no.

Innlegg: Ny, norsk turistattraksjon i verdensklasse (Oslo)
«Det nye Munchmuseet er endelig åpnet, dermed har Oslo og Norge fått en ny turistattraksjon i verdensklasse.» Kilde: reiseliv1.no.

«Som et illevarslende grått tårn» (Oslo)
«Den britiske avisen The Guardian har besøkt Oslo og feller en brutal dom over det nye Munchmuseet – både utvendig og innvendig.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Nå er det Sandefjords tur til å bli løftet (Vestfold)
«Alle byer trenger et løft av og til. For å hente ny energi, for å bli enda mer elsket av egne innbyggere, for å bli besøkt, beundret og tilflyttet av folk utenfra. . Vår kommunedirektør har lagt frem en ambisiøs plan for Tivolitomta.» Kilde: sb.no.

Sørlandet:

Alpinanleggene frykter strømsjokk +
«Rekordhøye strømpriser kan ramme alpinanleggene i landsdelen hardt. Konsernsjef Ann-Torill Briksdal i Hovden Alpin Resort håper kraftkommunen Bykle vil dele sine ekstra inntekter med det lokale næringslivet.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Bezos planlegger «romhotell»
«Amazon-grunnleggeren Jeff Bezos’ rakettselskap Blue Origin planlegger å etablere sin egen romstasjon innen 2030.» Kilde: way-2-go.no.

The Future of Travel with Virtual Experiences
«What are the opportunities and barriers to traveler adoption of virtual reality?» Kilde: adventuretravelnews.com.

Del gjerne!