Høyeste antall Norgesreiser målt.. og 47 andre utvalgte reiselivsnyheter denne fredagen

Er du vår nye reiselivsdirektør?
«En av de mest spennende stillingene i norsk reiseliv er nå ledig. – Vi er på jakt etter en person som vil bidra til økt verdiskapning og en bærekraftig utvikling av reiselivet, sier divisjonsdirektør i Innovasjon Norge, Elisabeth Svanholm Meyer. Søknadsfrist: 20.03.2022» Kilde: business.visitnorway.com.

Høyeste antall Norgesreiser som er målt noen gang
«I løpet av 2021 dro nordmenn på rekordmange reiser i eget land. Av totalt 22,3 millioner reiser ble hele 20,5 millioner foretatt i Norge.» Kilde: ssb.no.

Klimarapport norsk reiseliv
«Klimarraport norsk reiseliv er gjennomført av analysebyrået Stakeholder på vegne av NHO Reiseliv. Last ned rapporten her.» Kilde: nhoreiseliv.no.

GTA 2022: Oslo kåret til Beste Turistdestinasjon i Norge
«Pandemien holdt utlendingene borte, men gjengen i VisitOSLO sørget for at hovedstaden ble godt besøkt av byens og landets egne borgere gjennom 2021.» Kilde: travelnews.no.

Tettere samarbeid mellom film og reiseliv skal trekke flere
«Nå ønsker Innovasjon Norge enda tettere samarbeid mellom film og reiselivet. Innovasjon Norge har signert en avtale med den nasjonale filmkommisjonen (NFC) for å ta ut potensialet som ligger i internasjonale filminnspillinger i Norge.» Kilde: reiseliv1.no.

Norske vinterturar utan ski på beina
«..den kalde årstida er også eit fint høve til å prøve heilt andre aktivitetar. Vinteren kan faktisk vere heilt super også for dei som trivst best utan ski.» Kilde: firda.no.

Frokost viktigst for norske turister
«Frokosten er ikke bare dagens viktigste måltid; I en undersøkelse* gjennomført av Apollo, oppgir hele 90 % at det også er hotellets viktigste.» Kilde: reiseliv1.no.

UNWTO joins WHO to call for end to travel bans
«..they do not provide added value and continue to contribute to economic and social stress. The two UN agencies agreed to collaborate on a global trust architecture for recovery of the travel sector.» Kilde: breakingtravelnews.com.

Vil gi cruiseskip avgrensingar i dårleg ver etter Viking Sky-havari
«Eit regjeringsoppnemt utval vil skjerpe regelverket for cruisenæringa. Dei føreslår å gi cruiseskip avgrensingar i dårleg ver og berre eit visst antal cruisepassasjerar får kome til Svalbard.» Kilde: nrk.no.

Kystruten-topp: – Vi ser det ligger synergier der +
«Havila Kystruten venter på levering av gjenstående skip. Men gründer Per Sævik ser lengre frem. Han vil koordinere Kystruten med den øvrige turist-businessen til eierne.» Kilde: finansavisen.no. 

SAS: Ruteprogrammet i vår og sommer ikke påvirket
«SAS skal fly det rutetilbudet som ligger ute for sommeren, uavhengig av det igangsatte spareprogrammet i selskapet.» Kilde: flysmart24.no.

Vil ha norsk statlig oppkjøp i SAS
«SAS-aksjen har falt rundt 80 prosent siden Norge solgte seg ut av selskapet i 2018. Nå er det på tide å gå inn igjen, mener Rødts Mímir Kristjánsson.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Avinor bekymret for solcellepanel og vindmøller (Svalbard) +
«Det er kommet klage på delplanen som ga mulighet for 18 nye hytter.» Kilde: svalbardposten.no.

Årets solfestuke blir helt fantastisk (Svalbard) +
«Solas tilbakekomst nærmer seg med stormskritt, og dermed også årets solfestuke. I år blir den også helt uten noen form for koronarestriksjoner. Fredag 4. mars går startskuddet.» Kilde: svalbardposten.no.

Nordkapp har sendt friluftforskriften ut på høring (Finnmark)
«Forskriften har blitt utarbeidet i samarbeid med kultur- og reiseliv i kommunen. Hensikten er å kontrollere mer hvor naturen blir berørt, og bruke dette som grunnlag for å tilrettelegge for et mer naturvennlig friluftsliv.» Kilde: radionordkapp.no.

Italienerne tenkte seg Tromsø, men det ble «for enkelt» (Finnmark) +
«Pierluigi Panseri (34) har lagt ferien med gutta til Kirkenes. Etter nesten to år med pandemi, ser reiselivsnæringen lys i enden av tunnelen.» Kilde: ifinnmark.no.

Finnmarkskollektivet tar turistene med på Æventyr (Finnmark) +
«Dette har vært en megasuksess, sier Annichen Iwarsson som er driftsleder for Gargia Lodge og leder for turproduksjon i Æventyr.» Kilde: altaposten.no.

For et år siden måtte de stenge, nå står turistene i kø (Troms) +
Tromsø: «Nå er vi der vi var før koronaen. 2021 var helt håpløst. .. Lier får høre fra flere turister at Rakettkiosken har blitt en «Internettsensasjon».» Kilde: itromso.no.

En fullverdig konseptvalgutredning om Nord-Norgebanen (Troms/Nordland)
«En fullverdig konseptvalgutredning om Nord-Norgebanen vil gi oss nyttig kunnskap om hvordan jernbane mellom Fauske og Tromsø kan realiseres» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kunnskap- og kompetanse viktigere enn noen gang (Nordland)
«Vi i Nordland fagskole tilbyr yrkesfaglig høyere utdanning innen ‘Reiseliv og opplevelser’ – altså et mer praksisrettet tilbud enn akademisk utdanning – og ønsker å være en del av denne kompetansehevinga fremover.» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum

Ønsker å gjøre Narvik mer attraktiv som reisemål (Nordland) +
«Det handler om et turisttog som går mellom Narvik og Abisko. På strekningen vil det passere både Riksgränsen og Björkliden. – Dette er med på å gjøre Narvik mer attraktiv.., sier prosjektleder i Arctic Train Kjetil Westby Bjørkaas…» Kilde: fremover.no. 

Viste Vesterålen til Asia og Belgia (Nordland) +
«Turismen i Vesterålen skal vokse, men på bærekraftig vis. – Målet er at alle skal trives med turismen. – Har allerede booket en gruppe.» Kilde: blv.no. 

Utopiverksted for Lofoten i gang (Nordland)
«Første i en serie på fem (Lofoten, Tromsø, Karasjok, Alta og Vega), i regi av lokale destinasjonsselskap, Ove Jakobsen, Vivi Storsletten & NordNorsk Reiseliv.» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv

Lofoten skal bli de grønne øyene, med fly uten utslipp (Nordland) +
«Ett av målene til Lofoten – de grønne øyene er å være først ut med å teste nullutslipps flytrafikk. Widerøe-direktør Andreas Kollbye Aks mener kortbaneflyplassene passer bra for flyselskapets visjoner.» Kilde: lofotposten.no.

Lærling – Reiselivsfaget (Nordland)
«I Bodø kommune har vi ledig stilling som lærling i Reiselivsfaget ved Bodø turistinformasjon. Oppstart av læretiden er 27. juni 2022. Som lærling i Bodø kommune får du oppfølging og veiledning i læretiden, som vanligvis er 2 år.» Kilde: jobbnorge.no.

Innlegg: Arbeidet med direkteruter til utlandet svært lite vellykket (Nordland)
«Bodø ligger langt etter Tromsø når det gjelder flyruter til utlandet. Det viser en oversikt AN har satt sammen.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Hun etterlyser hotellplaner i Levanger +
«Astrid Juberg Vordal (Ap) stiller spørsmål ved fremdriften om å få på plass hotelltilbud i Levanger.» Kilde: innherred.no.

To år med koronapandemi
Røros: «Vi sender en varm takk til våre norske gjester som har besøkt oss både i 2020 og i 2021. Det har reddet mange reiselivsbedrifter, butikker og næringsliv for øvrig!» Kilde: roros.no.

Fjord-Norge:

Ny start for Hotel Noreg. Tar plass som familiehotell (Møre og Romsdal)
«Ny direktør. Nytt konsept. Nye rom. Nye bein å stå på. Det 67 år gamle Hotel Noreg i Ålesund sentrum er klar for en ny æra.» Kilde: bypatrioten.com.

Vil bruke 300–500 millionar på «Glacier Gondol» i Kjøsnesfjorden (Vestland) +
«Gondolbaneprosjektet i Jølster rullar vidare, ti år etter starten. No har prosjektet fått nytt namn og meir konkrete planar.» Kilde: firda.no.

65.000 cruiseturistar – manglar både folk og turistinformasjon (Vestland) +
«Kven, kvar og korleis? Dei spørsmåla har Kinn kommune nokre få veker på seg til å svare på, før rigginga av eit cruise-informasjonssenter må vere på plass i Måløy.» Kilde: firdaposten.no.

Veteranskipene i Bergen får plass innerst i Vågen (Vestland)
«Bystyret i Bergen har vedtatt at veteranfartøyene i regionen er så verdifulle for byen at de fortjener å ligge på den mest eksponerte plassen, innerst i Vågen ved Strandkaien og Blomstertorget, Fisketorget og ut langs Zachariasbryggen.» Kilde: batmagasinet.no.

Den travleste uken vi har (Vestland) +
«Skitrekkene i Voss og Kvam melder om fine forhold i løypene, og krysser fingrene for at værgudene spiller på lag. – Vi har hatt feriegjester fra England og Danmark i noen uker nå, men det er neste uke om blir det store.» Kilde: ba.no.

Bygger nytt hotell i Bekkjarvik (Vestland) +
«Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen og hans team på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll satser stort, og bygger et nytt «high end» boutiquehotell, knapt tre minutters gange fra dagens eksisterende hotell.» Kilde: horecanytt.no.

Kunstner krever 20.000 kr for bilder av Solspeilet (Rogaland) +
Jørpeland: «Kunstner Stian Heimlund Skjæveland har sendt Øyvind Stuvik og Fjord Expedition AS et krav på nesten 20.000 kroner for bilder av Solspeilet på nettsidene til bedriften. Stuvik er uenig i kravet og nå kan saken ende i forliksrådet.» Kilde: strandbuen.no.

Venter 10.000 cruiseturister til Sandnes (Rogaland) +
«Etter flere års arbeid for å utvide turistsatsingen, er det nå endelig klart for anløp av cruiseskip i Sandnes. I løpet av vel fire måneder vil byen innerst i Gandsfjorden ta imot 11 cruiseskip.» Kilde: aftenbladet.no.

Palmesøndag legger det første cruiseskipet til i Egersund (Rogaland) +
«Om bord er rundt 400 turister klare for sin første stopp i Norge. – Idet pandemien er på vei ut, er cruiseturistene på vei inn, sier Anne Vigdis Ellingsen, daglig leder i Eigersund næring og havn KF.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Straumkrisa råkar reiselivet i fjellet svært hardt
«Fjellnettverket er uroa over utviklinga i næringa og dei negative ringverknadene for fjellområda og har teke kontakt med både næringsministeren og olje- og energiministeren og Stortinget for å løfte denne saka.» Kilde: fjellnettverket.no.

Nå strømmer det inn med folk til skiskolen i Trysil (Innlandet)
«Daglig leder Eva Ruder Thorén ønsker å gjøre gjestenes tur til Trysilguidene i Trysil så minneverdig som mulig. — Som del av vårt eventyr vil man bli utfordret til å kjenne på mestring.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Hovedstaden kåret til Norges beste turistdestinasjon (Oslo)
«Hurra! På vegne av hele byen vår takker vi juryen i Grand Travel Awards Norge for denne prisen..» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Moglegheitsstudie av jernbanestrekninga Stockholm-Oslo
«..folk er interessert i å reise klimavenleg på utanlandsreiser. Jernbanedirektoratet skal sjå på moglegheiter for å gjere togtilbodet mellom dei to hovudstadane betre, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Skeptisk til nye høyder i Cewex-kvartalet pga hotellplaner (Østfold) +
Fredrikstad: «Cityplan har endret høydene i Cewex-kvartalet flere steder etter at de begynte å planlegge hotell. Kommunedirektøren er skeptisk og bekymret for hvordan opplevelsen av området blir på gateplan. Nå skal saken ut på ny høring.» Kilde: f-b.no.

Alpin-politi: Vi er her for å forebygge (Telemark)
«Politiet vil være der folk er. Og nå i vinterferien er det ofte til fjells, med ski og brett på beina.» Kilde: nrk.no.

Turistkontoret ambulerer (Telemark)
«VisitRjukan gjentar suksessopplegget fra i sommer der de dro ut .. for å møte folk der de er. I sommer var de rundt i Tinn en rekke steder, og den første uka i vinterferien skal de gjøre det samme.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Årets nyheter i Dyreparken i Kristiansand
«Splitter nye forestillinger og flere spennende opplevelser venter .. Hva med å overnatte i den nye Juliusskogen, besøke den utvidede savannen, svømme i Badelandets nye område eller se den helt nye forestillingen med Kaptein Sabeltann?» Annonsørinnhold. Kilde: vg.no.

Annet:

Airlines Face Major Business Disruptions From Russia’s Invasion
«..will ripple throughout the airline industry, most immediately through high oil prices and airspace closures. But if the West and Russia trade sanctions and restrictions, easy flights between North America, Europe, and Asia could be a thing of the past.» Kilde: skift.no.

ABTA launches new sustainability advice to members
«ABTA has launched new guidance to help travel agents incorporate sustainability into their business practices.» Kilde: travindy.com.

Hotels.com med store prisforskjeller på samme hotell
«Dette tror jeg er overraskende for de fleste av oss, sier reiselivsekspert Odd Roar Lange når han blir presentert for Dine Pengers funn.» Kilde: vg.no.

Del gjerne!