Hunderfossen vant internasjonal prestisjefylt pris! .. og 35 andre nyheter

Hva nå, turisme?
«Turismen før pandemien var ikke bærekraftig. Ny forskning viser hvordan reiselivet kan omstille seg.» Kilde: forskning.no.

Seminar: Jakt og vilt som næring – stort potensiale, men lykkes vi?
«Etterspørselen etter aktivitetsferier, opplevelser og lokalmat har økt gjennom mange år. Dermed har det oppstått et mulighetsrom for flere aktører med interesser i norsk utmark, til næringsutvikling knyttet til jakt og jaktopplevelser.» Kilde: business.visitnorway.com.

Virke: – Ingen tvil om at rekrutteringsproblemene har økt
«Aktiviteten er nesten tilbake på pre-corona-nivå. Nå er næringens utfordringer knyttet til likviditet og å få tak i nok folk.» Kilde: e24.no. 

En av verdens største reiseinfluencere er i Norge
«Brasilianske Anderson Dias (28) har 1,2 millioner følgere på Instagram. Nå reiser han rundt i Norge og deler videoer og bilder fra turene sine. Senja er favorittstedet.» Kilde: aftenposten.no.

Anne Solsvik seiler fra Venstre til Hurtigruten Group
«Anne Solsvik går inn i en nyopprettet stilling på gruppe-nivå som skal bidra til å koordinere og drive det strategiske arbeidet med myndighetskontakt i Hurtigruten Group.» Kilde: kom24.no.

Det brygger opp til priskrig mellom Ryanair, SAS, Norwegian og Flyr
«Lavprisselskapet Ryanair har søkt om å få åpne åtte nye direkteruter fra Oslo, blant annet til Paris, Berlin og Malaga.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Flyr om nytt Ryanair-angrep: – Opptatt av ansvarlighet og anstendighet
«Ryanair forbereder mulig storsatsing på Oslo lufthavn fra neste år. Det vil ramme Flyr, Norwegian og SAS i hjemmemarkedet.» Kilde: dn.no.

Nord-Norge:

Vil rokke ved Svalbard sin eksistens (Svalbard)
«Nye og omfattende reguleringsforslag fra Miljødirektoratet har vekket stort lokalt engasjement blant innbyggere- og næringsaktører på Svalbard. – Nok er nok, sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.» Kilde: tv2.no.

Innlegg: En gledens dag! (Svalbard)
«Selvsagt skal vi ha en sertifiseringsordning for guider på Svalbard! Det er med stor glede jeg leser at naturen og gjestene skal få det de fortjener. Skolerte og sertifiserte guider vil uten tvil løfte destinasjonen og bidra til økt kvalitet på opplevelsene.» Kilde: svalbardposten.no.

Klima, kultur og turisme (Finnmark/Troms)
«Nordnorske aktører har mulighet til å delta i prosjekt som bidrar til økt kunnskap og kompetanse i og til befolkningen i regionen. Nå vil vi ha innspill til programutkastet før det skal godkjennes i EU.» Kilde: tffk.no.

Lanserer gigantiske utelivsplaner (Finnmark)
«Utelivssjef Karl-Henning Svendsen og Eiendomsspar er enige om en leieavtale om 3000 kvadratmeter i det nye Mack-kvartalet. – Kun få detaljer gjenstår før byggestart for milliardsatsingen.» Kilde: nordlys.no.

Innlegg: Dumdristig hvalturisme må kontrolleres (Troms/Nordland)
«Hensynsløs adferd rundt hvalene er ikke bare svært dårlig reklame for hvalsafarinæringa, det kan ødelegge hele næringsgrunnlaget for denne typen turisme.» Kilde: itromso.no.

Retningslinjene for hvalsafari – ikke nok at de er frivillige (Troms) +
«Giovanna Bertelle mener de frivillige retningslinjene hun selv var med å utvikle for hvalsafari ikke er nok. Nå etterlyser hun regler, med sanksjonsmuligheter for både for kommersielle og private aktører.» Kilde: itromso.no.

Spekkhogger fotobombet havørnbilde i Lofoten: – Var griseheldig (Nordland)
«Fotograf fikk oppleve et sjeldent møte mellom spekkhogger og havørn i Lofoten.» Kilde: nrk.no.

Ketil går fra kino til kysthotell (Nordland) +
«Det blir spennende, sier Ketil Johnsen om lederjobben ved Vesterålen Kysthotell på Børøya. Etter 33 år som ansatt i kommunen, skal kinosjefen nå tenke i bredt format om reiseliv. – For turister er vi ikke Lofoten eller Vesterålen, vi er ett øyrike.» Kilde: vol.no.

Midt-Norge:

Samarbeider med flere hoteller i Bieber-helga +
Trondheim: «Hotellbransjen er framoverlent, og det er viktig for å sikre en god vertsby, sier arrangør Kristian Digre.» Kilde: adressa.no.

Nisser, marked og gratiskonserter – slik blir den store gjenåpningsfesten
Stjørdal: Da det ble klart at vi skulle gjenåpne igjen etter pandemien lovte kommuneledelsen oss en heidundrende fest. Nå avslører prosjektgruppa det omfattende programmet planlagt for folkefesten på tampen av november.» Kilde: s-n.no. 

Fjord-Norge:

Skal lokke turistene resten av året (Møre og Romsdal) +
«Romsdal er blant det mest populære på sommeren.. Visit Nordvest vil spre turismen til Romsdal utover året, og mener regionen har mye å gå på som reisedestinasjon.» Kilde: rbnett.no.

Er du vår nye daglege leiar? (Vestland)
«Voss og fjordane Guideservice AS er ein av landets større frittståande guideservicar og formidlar guidetenester til hovudsakeleg cruisebransjen. Søkjer no ein etterfylgjar som kan tiltre medio mars.» Søknadsfrist: 22.11.2021. Kilde: finn.no.

Åpen konkurranse om Urnes verdensarvsenter (Vestland)
«Fortidsminneforeningen offentliggjør åpen plan- og designkonkurranse om verdensarvsenter ved Urnes stavkirke.» Kilde: arkitektnytt.no.

Innlegg: Bybanen og Bryggen vil høyra saman som i eit ekteskap (Vestland)
Bergen: «Gløym tunnelen! Med vognene på eine sida og havet på den andre, vert Bryggen framleis ein attraksjon, meiner Sigmund Haug.» Kilde: bt.no.

Bergensregionen stedet for en temabasert incentive tur (Vestland)
«I dag er vi hos Myreze for å filme neste ukes sending. I denne sendingen skal vi vise hvorfor og hvordan Bergensregionen er det perfekte stedet for en temabasert incentive tur for bedrifter og organisasjoner.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt/

Lanserer ny vintersatsing i reiselivet (Vestland) +
«Ei gruppe reiselivsaktørar vil starte opp shuttlebuss til Røldal og Seljestad på vinterstid. Prosjektet har fleire positive verknader, peiker aktørane på. Det er Ullensvang Reiseliv, Hotel Ullensvang, Trolltunga Active, Trolltunga Hotel og Røldal skisenter som står bak..» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Tursti til topps kan bli Stavangers neste attraksjon (Rogaland)
«En sti som snor seg gjennom Sørmarka og opp til toppen av Ullandhaugtårnet, kan bli ett av hovedelementene i 900-årsjubileet i Stavanger.» Kilde: aftenbladet.no.

Småkonferansebyen Bryne skal rendyrkes som et konsept (Rogaland) +
«Med 250.00 kroner i lommen skal denne gjengen gjør alt for at Bryne blir Norges beste småkonferanseby. Et unikt ønske om å gjøre hverandre gode og skaffe mest mulig blest om Brynes muligheter, har ført til utvikling av et helt nytt konsept.» Kilde: jbl.no.

Øst-Norge:

Hunderfossen vant prestisjefylt pris (Innlandet)
«Hyper-akseleratoren i Hunderfossen familiepark, basert på Kjell Aukrusts Flåklypa-univers, vant prisen for verdens beste fornøyelsespark-attraksjon i 2021. – Det gir oss en vanvittig energi til å jobbe videre med artige prosjekter, til å begeistre enda flere barnefamilier..» Kilde: tv2.no.

Det har blitt mindre attraktivt å jobbe som sesongarbeidar (Buskerud) +
Hemsedal: «Både Fýri og andre hotell og restaurantar opplever rekrutteringsproblem før sesongstart. Det er særleg faglærte kokkar det er mangel på. Ved Fýri manglar dei også reinhaldspersonale.» Kilde: hallingdolen.no.  

Har planer om 400 hytter, boliger og hotell – men.. (Buskerud) +
«Norelia AS ønsker å bygge stort i Krødsherad, men før det kan bli en realitet, krever politikerne at selskapet skal bidra med snaut tre millioner kroner til å bygge gang- og sykkelvei. Utbyggeravtalen som allerede er gjort, må derfor reforhandles.» Kilde: bygdeposten.no.

Reiselivet jakter ansatte: – Det er en fortvilt situasjon (Oslo) +
«Flere restauranter i Oslo har kuttet åpningstidene fordi de mangler ansatte. Tirsdag prøvde bransjen å lokke Kamila (37) og flere hundre andre jobbsøkere over til reiselivet.» Kilde: ao.no.

Økt trafikk splitter de fastboende: – Vi skal vurdere parkeringsavgiften (Østfold) +
«Koronapandemien har ført til at flere har valgt å feriere i det vakre øyparadiset Hvaler. Det har ført til betydelig større trafikk på de østre øyer, og en medfølgende konflikt mellom de fastboende.» Kilde: f-b.no.

Stokland opptatt av planene for nedlagte Mågerø stasjon (Vestfold) +
«Jeg håper inderlig at tidligere Mågerø stasjon sikres for friluftsliv, gjerne med innslag av næringsvirksomhet som er tilgjengelig for alle. En restaurant og informasjonsformidling på toppen kan bli en suksess på linje med Verdens Ende.» Kilde: oyene.no.

Nå skal de satse stort på dette hotellet (Telemark) +
Seljord: «Morten Christensen har akkurat kjøpt seg inn i Seljord Hotell. Allerede rett etter nyttår går de i gang med omfattende oppgradering av hotellet. – Vi vil bruke det som trengs.» Kilde: ta.no.

Skal ta hotellet inn i framtida: – Gaustablikk er flaggskipet (Telemark) +
«Ny destinasjonssjef i Gausta, Hans Langenius, omtaler hotellet som flaggskipet i området. Nå er planen å ta Gaustablikk til nye høyder. ..med seg på laget har han Anette Sveinsson og Ingrid Kraappa. I tillegg får Gaustablikk ny hotellsjef i Lars Olemyr.» Kilde: rablad.no. 

Sørlandet:

Visit Sørlandet søker Digital historieforteller
«Vi trenger deg som beviselig er god til fortelle historier, korte og lange, og god på å skape slike historier til de mange.» Søknadsfrist: 01.12.2021. Kilde: finn.no.

Annet:

Booking.com unveils first-of-its-kind travel sustainable badge
«Booking.com, has announced the inaugural launch of its Travel Sustainable badge, a credible, globally relevant sustainability measure that will provide highly coveted information to travellers..» Kilde: traveldailymedia.com.

Avlyser million-julemarked i Tyskland
«Tre millioner besøkende pleier å dra på julemarkedet i München. Nå blir det avlyst på grunn av den raskt stigende coronasmitten.» Kilde: way-2-go.no.

Del gjerne!