Hva skjer? Les dagens 39 utvalgte reiselivsnyheter

Nasjonalt:

Historiske vandreruter får midler fra Sparebankstiftelsen DNB
«DNT og Riksantikvaren samarbeider om de historiske vandrerutene, og skal nå lyse ut midler til DNTs medlemsforeninger og andre som vil jobbe med formidlingstiltak knyttet til de 14 historiske vandrerutene.Pengene skal brukes på formidling til barn og unge.» Kilde: dnt.no.

Kronikk: Reiselivet må få tilgang på ansatte nå
Knut Flakk og Kristin Krohn Devold: «Regjeringen må finne trygge og mer fleksible løsninger som umiddelbart kan sikre reiselivet tilgang på sesongansatte.» Kilde: smp.no.

Grenseåpningene har skapt usikkerhet om ferien i år
«De langt fleste nordmenn sier at de skal feriere hjemme i Norge også denne sommeren. Den siste tids åpning av flere av grensene i Europa, har imidlertid gjort folk litt mer usikre.» Kilde: flysmart24.no.

Air France og KLM tilbake for fullt i Norge
«Air France og KLM fortsetter gjenåpningen av våre flyvninger fra flere norske byer til våre hubber i Amsterdam og Paris.» Kilde: hangar.no.

Nord-Norge:  

Innlegg: Lettelser. Godt, men for sent (Svalbard)
«Ikke så glemt som før, men at det ikke blir tatt alvorlig at et av regjeringens satsingsområder på Svalbard, reiselivsnæringen, ikke får muligheten til å jobbe med strategier som strekker seg lengre enn noen uker fram i tid.» Kilde: svalbardposten.no.

Kommer turistene hit betaler kommunen halve regninga (Finnmark)
«Lille Loppa er en av perlene langs norskekysten veldig få finner frem til, men denne sommeren får turistene betalt halve regninga. Nå er det begynt å bli trangt på rorbuanleggene ved Lopphavet.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Vi kan ikke tenke oss en mer ekte turistattraksjon (Finnmark)
Halddetoppen: «All ære til kommunen og universitetet som har reist nødvendige millioner for å sikre toppen for fremtiden, skriver Altaposten på lederplass.» Kilde: altaposten.no.

Nå må turistene betale for å parkere i Lyngen (Troms) +
«Framtid i Nord har gjentatte ganger skrevet om forsøpling og at turister bruker områder til å gjøre fra seg i. Nå er det kommet opp både betalingsløsninger og avfallshåndtering flere steder i Lyngen. Lyngsværingene går fri.» Kilde: framtidinord.no.

Visit Harstad kan få 1,3 millioner i krisepenger (Troms)
«Visit Harstad har hatt betydelig inntektssvikt under pandemien. Nå kan selskapet få 1,3 millioner i «krisepenger».» Kilde: ht.no.

Undersøker potensialet for filmturisme i Nord-Norge (Nordland)
«Prosjektet skal realisere uforløste muligheter for utvikling og nyskapning i møtet mellom reiselivs- og filmbransjen i nord.» Kilde: vol.no.

Slik kan hotellkonseptet til Nyksund Fryseri AS bli (Nordland) +
«Illustrasjonene err utarbeidet av det kjente arkitektkontoret Snøhetta og MIR og viser hvordan et hotell med 30 junior og senior hotellsuiter kan sameksistere med resten av Nyksund.» Kilde: vol.no.

Velkommen til Lofoten – også med telt (Nordland)
«La det være sagt med det samme. Alle er velkommen til Lofoten, og ingen skal være bekymret for ikke å finne en teltplass. Her er rikelig av plass til å sette opp teltet sitt.» Kilde: utemagasinet.no.

Her bryter de teltforbudet i Lofoten: – Veldig uheldig (Nordland)
«Teltforbudet i Lofoten har nå vart i en uke. Likevel velger turister å trosse forbudet, ved å telte på Reinebringen.» Kilde: nrk.no.

Teltforbud og bobiler i Lofoten (Nordland)
«En kort melding fra Lofoten friluftsråd til lokalavisa om restriksjoner på camping i Lofoten har skapt mye forvirring blant en del bobilfolk.» Kilde: bobilverden.no.

Selger det eksklusive hotellet i Hamarøy (Nordland) +
«Torill Ellingsen og Valdemar Hansteen gir seg etter 30 år som drivere og selger det populære og eksklusive hotellet Edvardas Hus. – Ingen lett beslutning å ta.» Kilde: ranablad.no.

Skagen Hotel blir ny Thon Partner i Bodø (Nordland)
«Med dette nye partnerskapet utvider vi mulighetene for at våre gjester får gode opplevelser og styrker vår posisjon som et attraktivt reisemål, sier konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.» Kilde: abcnyheter.no.

Midt-Norge:  

Urbane grøntområder i Trondheim: hvor starter du turen?
«Forskerne trenger din hjelp til å kartlegge startpunkter for små og store turopplevelser i Trondheimsregionen.» Kilde: nina.no.

Bygdas nye turistmagnet flydd inn med helikopter +
Åfjord: «Mandag løftet helikopter inn «opplevelsestrappa» på Bessaker. Kan få besøkstall over 40 000 i året.» Kilde: fosna-folket.no.

Fjord-Norge:  

Innovasjon Norge har tildelt Voss Merket for bærekraftig reisemål (Vestland)
«Det har vært et bredt ønske fra politikere og næringslivet at vi går i samla flokk for en mer bærekraftig utvikling. Turistene har økt fokus på bærekraft, og merket kan bidra til økt attraktivitet for Voss, sier Benedicte Watvedt Skaug, prosjektleder for Visit Voss.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Slik skal Ekstremsportveko vokse internasjonalt (Vestland)
«Ekstremsportveko har nylig spikret en internasjonal tv-avtale. Mot neste år sikter daglig leder i Veko, Kjetil Kriken mot internasjonale merkevarer for å lage sponsorfest og vise tv-seere i 63 land en real drømmeveko på Voss.» Kilde: kom24.no.

Hytta som har verdas største akvarium (Vestland) +
«Glamping er ein av dei store trendane på overnattingsfronten. Med sine flytande hytter i Bugta i Bremanger, var Ole Stenbakk tidleg ute med konseptet.» Kilde: firdaposten.no.

Turistforeningen tilbyr gratis ferieopplevelse (Rogaland)
«Stavanger Turistforening inviterer til gratis ferieopplevelser for hele familien på den nyoppussa regnbuehytta, Lysefjorden Turisthytte i Lysebotn.» Kilde: oyposten.no.

Hurra – det blir Gladmatfestival også i år! (Rogaland)
«Gladmatfestivalen 2021 går av stabelen 30 juni – 3 juli 2021 og byr på matopplevelser i hele Stavanger-regionen! Etter lang tid med restriksjoner blir Gladmatfestivalen et høydepunkt i regionen denne sommeren.» Kilde:

Gjestehavnen i Vågen er snart klar til båtinnrykk (Rogaland) +
«Gjestehavnen i Vågen i Stavanger utvides med nye flytebrygger og bølgebrytere. Men foreløpig er havnen stengt, den åpner etter planen onsdag 30. juni.» Kilde: aftenbladet.no.

I Sokndal bygges landets råeste motorsportanlegg (Rogaland)
«Motorcenter Norway som står klar i juli 2021. På anlegget finner du landets eneste- og Europas største motorcrosshall, et stort område for offroad-kjøring, gokartbane, dragstripe, servicebygg, pitgarasjer og tribuner. Motorcenter Norway vil sette Norge på kartet innen motorsport!» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge:  

Camilla (38) overtar stafettpinnen i Visit Norefjell (Buskerud) +
«Camilla Wold Knudsen (38) etterfølger Ivar Blystad i sjefsstolen på Visit Norefjell (tidl. Norefjell Destinasjon), når han går av med pensjon i oktober. ..skal selge et reiselivsprodukt i Krødsherad, Flå, Sigdal og Modum. Det handler om fjellturisme hele året, men også så mye annet..» Kilde: ringblad.no.

Vil ha hjelp til stort løft for Savalen som helårsdestinasjon (Innlandet) +
«Per Morten Hektoen besøkte formannskapet torsdag og inviterte kommunen med på ei stor satsing på Savalen i regi av Savalen Utvikling.» Kilde: alvdalmiv.no.

Nå kan det komme små hytter på dette populære turistmålet (Innlandet) +
«Trafikken er i gang langs Finnskogleden. Heller ikke i år kan man krysse grensen. Til neste år er det jubileum, og det planlegges flere hytter for overnatting langs den populære leden.» Kilde: glomdalen.no.

Her er Lena midt i Jevnakers skjulte attraksjon (Innlandet) +
«Fra inn- og utland kommer folk for å se The Twist, skulpturpark og kunstutstilling. Underveis oppdager de at Kistefos byr på enda en opplevelse – og uten den, hadde Kistefos ikke vært noen turistmagnet i dag.» Kilde: ringblad.no.

Snart fylles karantenehotellene: – Må regne med å øke bemanningen (Innlandet)
«Denne uka stilles to Gjøvik-hoteller til disposisjon som karantenehotell. Det kan skape trafikk på teststasjonen.» Kilde: oa.no.

Matfestival avlyst – frykter lokale smitteutbrudd (Oslo)
«For andre år på rad må den tradisjonelle festivalen Matstreif avlyses i Oslo på grunn av frykt for lokale smitteutbrudd.» Kilde: abcnyheter.no.

Hotelldirektør Marianne økte overskuddet i koronaåret (Østfold)
«Gamlebyen Hotell klarte seg tross alt bra i 2020, med et større overskudd enn året før. En hektisk sommer ble redningen. – Jeg jobbet 24 timer i døgnet, sier hotelldirektør Marianne Hansen om fjorårets sommer.» Kilde: f.b.no.

Går mot gjesterekorder i sommer (Telemark) +
Langesund: «Det er åpnet for ferie til utlandet, likevel vil 81 prosent tilbringe sommerferien her til lands. – Ja, etterspørselen er enorm. Sommeren 2021 kan bli enda mer fantastisk enn den var i fjor.» Kilde: ta.no.

Lanserer solsikkemerke for usynlege funksjonsnedsetjingar (Telemark)
«Bø Sommarland vil at alle skal føla seg inkludert. Derfor lanserer dei eit solsikkemerke, som kan brukast av alle som vil at funksjonshemminga deira ikkje lenger skal vera usynleg.» Kilde: framtida.no.

Sørlandet:  

..blant båtturistene som er på besøk i Risør
«Folk som ferierer i båt stopper gjerne innom Risør for å tilbringe noen dager i havna og byen. AAB har tatt en prat med noen av dem.» Kilde: austagderblad.no.

Åpner ny attraksjon i Dyreparken +
«Lørdag åpner Dyreparken dørene til Kardemomme by filmstudio. Der kan man se Thorbjørn Egners historier bli til film.» Kilde: aftenbladet.no.

Sommervertene er klare: – En sykt bra sommerjobb +
Lindesnes: «Med god opplæring skal sommervertene kunne gi god informasjon, tips og anbefalinger til turistene.» Kilde: l-a.no.

Staselig cruisebesøk for andre gang i sommer +
Flekkefjord: «Cruiseskipet «Hanseatic Nature» er i distriktet for andre gang i sommer.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Det var ikke småtterier vi måtte ha med på ferie
«Bilferie på 60-tallet betydde stappfull bil.» Kilde: tv2.no.

 

Del gjerne!