Hva gjør reiselivet nå?.. og 27 andre utvalgte reiselivsnyheter denne torsdagen

Innlegg: Ukraina: Hva gjør reiselivet nå?
«Ukraina-krigen kommer stadig nærmere for mange nordmenn. Men hos reiselivsnæringens aktører er det stille. Hva er det som skjer?» Kilde: thetravelinspector.no.

Topp 25 hoteller Norge – 2022
«Nettavisen kårer hvert år sammen med vår lesere de 25 beste hotellene i Norge. For første gang vinner ærverdige Hotel Continental i Oslo.» Inneholder annonselenker. Kilde: nettavisen.no.

Men GTA 2022 kårer Britannia til Årets beste hotell
«Da Britannia sto ferdig renovert i 2019, fikk Trondheim sin nye storstue. Allerede to år etter gjenåpningen er storstuen kåret til Norges beste hotell.» Kilde: travelnews.no.

Flytoget best likt i reiselivet
«Flytoget er den reiselivsaktøren som har best omdømme. Det viser den store omdømmemålingen Traction Norge 2022, der omdømmet til 50 store virksomheter er målt hele det siste året. Ryanair er minst likt.» Kilde: travelnews.no. 

Finn de gode campingplassene der du reiser
«Planlegging er for mange halve reiseopplevelsen. Gode forberedelser er heller ikke å forakte selv om du som reiser i bobil kan ta raske avgjørelser om andre reisemål. Her er et verktøy for Norgesferien.» Kilde: bobilverden.no.

Museumsforbundets tidligstatistikk for 2021 er klar!
«Norges museumsforbund leverer tidligstatistikk basert på museenes besøkstall hvert år. .. Formålet med denne undersøkelsen er å få innsyn i hvordan pandemien har påvirket museenes inntekter i løpet av 2020.» Kilde: museumsforbundet.no.

Krigen endrer reisesalget – folk velger tryggere feriemål
«Russlands angrep på Ukraina har endret reisesalget i Norge. Over natten har salget falt dramatisk, og spesielt har det gått ut over feriemål i øst i Middelhavet. Det har kraftig økt andelen som nå i stedet velger feriemål lenger vest..» Kilde: flysmart24.no. 

Norse Atlantic brant 142 millioner kroner
«Nykommeren Norse Atlantic Airways hadde ingen inntekter i fjor, og oppstarten preger også års- og halvårsresultatet som ble fremlagt tirsdag morgen.» Kilde: e24.no.

Havila Kystruten satser på kommunikasjon og bærekraft
«Rederiet Havila Kystruten har ansatt Sandra Ness (34) og Lasse A. Vangstein (43) i nyopprettede bærekrafts- og kommunikasjonsstillinger.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nord-Norge:

Nesten fritt frem på Svalbard
«Flesteparten av coronatiltakene som har vært spesifikke for Svalbard ble avviklet fra natt til onsdag.» Kilde: w2g.no.

Tror Russland kommer til å reagere på flyforbud (Svalbard)
«Etter at flyforbudet for russiske fly også inkluderer Svalbard og Jan Mayen, tror jussekspert at Russland vil anse det som brudd på Svalbardtraktaten.» Kilde: abcnyheter.no.

Krabbefiske – har ikke tatt reiselivet alvorlig (Finnmark/Troms)
«Først etter at sesongen er i gang, får Roar Bekkelund sende inn søknad om å ta med turistene for å fiske kongekrabber. I tre år har han klaget på sommelet – til ingen nytte.» Kilde: nrk.no.

Nå starter endelig oppbygginga av O’Learys på Bardufoss (Troms) +
«Foreløpig ser det ikke slik ut, men hotellsjef Marius Solheim Nilsen skal kunne ta imot gjester i O’Learys-restauranten i Bardufoss hotell fra og med juni. Denne uka starter et oppbyggingsarbeid som skal pågå ut mai.» Kilde: 

Gildeskål kommune får støtte til pilgrimsled (Troms)
«Fylkesrådet bevilger 500 000 kroner til Gildeskål kommune for å etablere Hålogalandsleden – en nasjonalt godkjent pilgrimsled mellom Trondenes og Nidaros.» Kilde: nfk.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Pandemien har vist oss verdien av reiseliv og kultur
«Reiseliv og kultur skaper jobber og attraktive kommuner, men har også fått økt betydning for folks sosiale liv og mentale helse.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

GTA 2022: Britannia kåret til Årets beste hotell
«Da Britannia sto ferdig renovert i 2019, fikk Trondheim sin nye storstue. Allerede to år etter gjenåpningen er storstuen kåret til Norges beste hotell.» Kilde: travelnews.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Gondolbane i Kjøsnesfjorden – kan dette være alvor? (Vestland)
«Såkalte utviklere ser for seg en giga-gondolbane innerst i Kjøsnesfjorden! .. Men diskuteres dette seriøst i politiske kretser?» Kilde: firda.no.

Alexandria (29) kapra draumejobben: – Eg elskar hotellivet (Vestand) +
Florø: «Alexandria Nakpil Følsvik er tilsett i ei nyoppretta stilling som leiar for kring 20 tilsette på Comfort Victoria Hotel si avdeling for mat og drikke. – Hotellverda har alltid vore litt magisk for meg, seier ho.» Kilde: firdaposten.no.

Her er den nye hotellsjefen i Rosendal (Vestland) +
«Christian Lyngholm har allereie starta i jobben som hotelldirektør for Rosendal Fjordhotel.» Kilde: grenda.no.  

Øst-Norge:

Reiselivsbedriftene er viktigere enn noensinne (Innlandet)
«Blant reiselivsbedriftene i Innlandet svarer 35 prosent at de forventer at det også i år blir flest nordmenn som besøker eller benytter seg av deres tilbud og aktiviteter. Kun seks prosent forventer at de utenlandske turistene kommer tilbake for fullt i sommer.» Kilde: gd.no.

Over og ut for Scandic i Elverum (Innlandet) +
«Nå i mars løper avtalen med Scandic ut. Det betyr at Hotel Central og Elgstua skal omprofileres. Onsdag startet arbeidet med å fjerne Scandic-logoene.» Kilde: ostlendingen.no.

Endelig er Nesbyen Trail Camp tilbake (Buskerud)
«Etter pause på grunn av pandemien, er en annen sykkelfestival også tilbake – Nesbyen Trail Camp.» Kilde: terrengsykkel.no.

Vi gratulerer Hotel Continental Oslo 
«..som vinner av Nettavisens kåring av Norges beste hotell for 2022!» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje 

Erfaring fra hotellbransjen og klar for nye utfordringer? (Oslo)
«Hoist Group AS søker hotellkonsulent. Hoist Group er en ledende leverandør til hotell- og overnattingsbransjen, og leverer fremtidsrettede teknologiske løsninger..» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Vil du lede verdens mest unike klatresenter? (Telemark)
Skien: «I stillingen som driftsansvarlig vil du ha det overordnede ansvaret for daglig drift av vårt nye opplevelsesklatresenter i Skien..» Frist: 16.03.2022. Kilde: finn.no.

Tungtvannskjelleren åpner 18. juni 2022 (Telemark)
«Natt til 28. februar 1943 ble sabotasjeaksjonen «Gunnerside» gjennomført. På dagen 79 år senere, i en ny tung tid for Europa, kunngjør Norsk Industriarbeidermuseum gjenåpningen av Tungtvannskjelleren på Vemork.» Kilde: nia.no.

Sørlandet:

Nå har turistforeningen overtatt barnehagen
«Nå skal DNT lage en såkalt kystledhytte på Randvik. Kort fortalt er konseptet helt likt en av foreningens mange fjellhytter – men denne ligger altså ved kysten – eller ved leden, som det også heter.» Kilde: austagderblad.no.

Venter rekord­mange cruise­skip – nå vil de begrense trafikken +
«Det er ventet over 100 cruiseskip til Kristiansand denne sommeren, men nå skal en helt ny strategi vurderes for årene fremover.» Kilde: fvn.no.

Restaurant og matfag kan være reddet +
Kvinesdal: «Søknadsfristen for videregående skoler gikk ut 1. mars. Nå er de første søkertallene klare. De kan tyde på at utdanningen i restaurant og matfag som stod i fare for å bli nedlagt, kan være reddet.» Kilde: avisenagder.no.

Del gjerne!