Hvordan gjør vi hyttedrømmen bærekraftig? .. og 32 andre utvalgte denne onsdagen

Kronikk: Hvordan gjør vi hyttedrømmen bærekraftig?
«For hver hyttetomt som selges, forsvinner litt av vår felles arv. 220.000 norske husholdninger har planer om å kjøpe hytte de neste tre årene. Hvordan tilrettelegger vi for fritidsboliger uten for store omkostninger for fellesskapet?» Kilde: forskersonen.no.

Meter med snø i vest .. men i øst..
«Mens skientusiaster i vest kan glede seg til mye snøvær fremover, lar vinteren fremdeles vente på seg på Østlandet. .. Men heller ikke Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner, tror at vinteren allerede er over..» Kilde: tv2.no.

Sætter navn på verdens bedste skidestinationer
«2021-udgaven af World Ski Awards er på plads. De angiveligt bedste skidestinationer, skihoteller og meget mere i 25 lande verden over, er fundet. Det er klart flest i Europa.» Kilde: standby.dk.

Mener regjeringen har tatt en klok og riktig beslutning
«Regjeringen opphever nær alle restriksjoner som rammer reiselivet. – Regjeringen har tatt en klok og riktig beslutning, men meteren vil fortsette å ramme servering og uteliv hardt, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Hurtgiruten godtar boten på en million kroner
«Etter 1,5 år med etterforskning av smitteutbruddet på MS Roald Amundsen, konkluderte påtalemyndigheten før helgen med at Hurtigruten Coastal AS skal straffes med et forelegg på 1.000.000 kroner.» Kilde: tv2.no.

PLAY med nye flyruter fra Trondheim, Stavanger og Göteborg til New York
«Første flyvning til Stewart International Airport i New York er i begynnelsen av juni. PLAY blir da det eneste selskapet med internasjonale flyvninger fra Stewart. Det vil gå flyvninger fra Trondheim, Stavanger eller Gøterborg til New York året rundt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Flyekspert: – Blir helt vanvittige billettpriser til USA
«De som planlegger å ta turen over Atlanteren når pandemien er mer avklart, kan glede seg til tidenes prisfest. Nytt selskap til USA dukket opp i dag. Fremdeles venter markedet på at det delvis Bjørn Kjos-eide flyselskapet Norse Atlantic Airways også skal komme på rullebanen.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Reiselivet møtte Barth Eide: – Vi kjemper med bare nevene (Svalbard) +
«Ronny Brunvoll i Visit Svalbard sier han ikke er ubetinget optimistisk etter møtet med klima- og miljøminister Espen Barth Eide.» Kilde: svalbardposten.no.

Testkrav fjernes før reiser til Svalbard
«Fastboende, personer som er fullvaksinerte, og personer som har gjennomgått covid-19, trenger ikke lenger teste seg før avreise til Svalbard.» Kilde: travelnews.no.

Mer fuglekikking og utsikt på nasjonal turistvei (Finnmark)
«Den østligste av de nasjonale turistveiene har – sammen med den spektakulære kjøreturen – fått fuglekikking og utsikt som sin fremste attraksjon.» Kilde: bobilverden.no.

Nå ser reiselivet fram mot lettelser (Troms) +
«Reiselivet og hotellene har mistet hver tredje kunde i Troms og … Daniel Bjarmann-Simonsen ser fram til lettelser i koronarestriksjonene.» Kilde: itromso.no.

Hele apparatet sto klare til å imot – så snudde skipet (Nordland) +
Bodø: «Cruiseskipet «Viking Venus» skulle legge til kai i Bodø klokken 13.00 i dag seilte forbi Bodø på grunn av sterk vind i innseilingen. Det er andre gang på to uker at «Viking Venus» forsøker å besøke Bodø.» Kilde: an.no.

Skuffet over meteren: – Vi må nesten doble kapasiteten (Nordland) +
Bodø: «Selv om avstandskravet blir opprettholdt håper hotellsjefen at flere arrangementer bidrar til flere hotellgjester.» Kilde: an.no.

Har som mål at ny flyplass skal realiseres (Nordland)
«Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) er klar på at regjeringen har som mål at ny flyplass i Bodø skal realiseres. Det uttalte han i forbindelse med spørretimen i Stortinget, onsdag.» Kilde: nrk.no.

35 lokale bedrifter kastet seg med midt i krisen (Nordland) +
«35 reiselivsbedrifter i Salten deltok på digitalt reiselivskurs i regi av OPUS Salten, fylkeskommunen og Saltdal Utvikling KF med BIO-midler (bedriftsintern opplæring) i fjor.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Arctic Race utvider: – Ryktet har nådd meg at trønderne kan å feste 
«Årets Arctic Race of Norway utvides med finale i Trondheim. En fantastisk folkefest, sier Rana-ordføreren.» Kilde: nrk.no.

Nytt flyselskap åpner rute Trondheim – New York
«PLAY er et nytt islandsk flyselskap med lavpris-flyvninger mellom Island og Europa, og Nord-Amerika. Nå lanserer de en rute mellom New York og Trondheim.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil ikke dekke underskuddet for Gaula natursenter +
«Holtålen kommune vil gi bort aksjene de har i Gaula natursenter til Midtre Gauldal kommune, men å være med på å dekke underskuddet er uaktuelt. Det som det nå er enighet om er at Midtre Gauldal kommune tar sikte på å videreføre selskapet Gaula Natursenter AS.» Kilde: retten.no.

75 prosent av bestillingene forsvant, nå håper hotellet på støtte +
Oppdal: «Erik Sæther og ledelsen ved turisthotellet permitterte ingen ansatte, og januar ble en tung måned da omsetningen sank som følge av begrensninger og smittetrykk.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Tone gir seg som hotelldirektør: – Det er ei tid for alt (Vestland) +
Florø: «Tone Øren har vore sentral i den store snuoperasjonen for Comfort hotel i Florø. No gir ho stafettpinnen vidare, men ho slepper ikkje heilt taket. Ho skal bidra vidare som styreleiar.» Kilde: firdaposten.no.

Cruisegjester får vandra fritt likevel (Vestland) +
Eidfjord: «For éi veke sidan var beskjeden at cruisegjestene som kjem til Eidfjord 24. februar, berre får gå i land når dei har bestilt ein tur via reiarlaget, og då med ein guide frå skipet.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

DNT stenger hytter av hensyn til villrein (Vestland)
«Den Norske Turistforening vil stenge hytter på Hardangervidda i kalvingsperioden i år.»
Kilde: dnt.no.

Øst-Norge:

Fly forbanna: – Helt katastrofe (Innlandet)
«Tommy Åsheim, eier av utestedet Laaven i Trysil, er mildt sagt sinna etter regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld. Han er eier og driver av Restaurant Laaven, som er Trysils største afterskisted.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Dette vakre og tradisjonsrike hotellet skal skinne igjen (Oslo)
«376 rom, 1500 kvadratmeter treningssenter og spa og konferanseavdeling med kapasitet på 1200 personer. Sommeren 2022 åpner tradisjonsrike Scandic Holmenkollen Park i ny og moderne drakt.» Kilde: akersposten.no.

Hotelldirektør forvirret over enmeterregelen (Oslo)
«Det råder full forvirring rundt hvordan de nye avstands- og antallsbestemmelsene slår ut for bedrifter, melder NHO.» Kilde: e24.no.

Tapte en million hver kveld – nå blir det igjen «Mamma Mia» (Oslo)
«Regjeringen gir deler av kulturbransjen mulighet til å samle publikum uten en meters avstand. I Folketeateret i Oslo er salene fullbooket allerede fra torsdag kveld.» Kilde: e24.no.

Fremdeles yrkesnekt for deler av bransjen
«Nattklubbene og dansegulvene holdes stengt, og ingen vil danse med munnbind og en meters avstand mener Noho Norge-sjef Karl-Henning Svendsen.» Kilde: e24.no.

Lava Oslo-sjef Maria Aas-Eng skuffet over at meteren ikke fjernes (Oslo)
«Regjeringen letter på en rekke tiltak, men kulturarrangører og serveringssteder rammes fortsatt av anbefalingen om en meters avstand. – Mange bord som ryker når du skal holde en meter avstand.» Kilde: dn.no.

Det ble som forventa. Det er litt vondt (Telemark) +
Notodden: «Lettelsene på tiltak er til glede for mange. For driverne av Brattrein Hotell, Kjersti Rokne og Gry Berge, gikk det som forventet. Skuffelsen er likevel stor.» Kilde: telen.no.

Sørlandet:

Legger ned musikkfestival på Sørlandet +
«Legger ned Norway Rock. Usikkerheten koronapandemien har ført med seg gjør det for uforutsigbart å sette opp en festival i sommer, uttaler styret i rockefestivalen til Avisen Agder onsdag morgen. – Stopper mens leken er god.» Kilde: fvn.no.

Skal bygge ny bro og tursti i Lund +
«I løpet av sommeren får Lund en ny attraksjon. Det planlegges å lage en ny bro og gangsti fra gamle brua, og til rådhuset på Moi. – Broprosjektet vil gjøre sentrum ennå finere. Jeg håper det blir ganske flott tilslutt, håper Skåland.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Adventure Travel Trends 2022
«In the adventure travel sector, tour operators are feeling positive about the upcoming year, particularly those in North America, Europe, and LATAM.» Kilde: adventuretravelnews.com.

Hellas: Vil ha sportsturister
«Det greske turistdepartementet inngår et samarbeid med Apollo Travel Group for å løfte sportsturismen i landet.» Kilde: abcnyheter.no.

Del gjerne!