Hvordan virker Visit Norways markedsføringsarbeid?.. og 45 andre utvalgte fra helgen

Hvordan virker Visit Norways markedsføringsarbeid?
«I 2021 brukte det internasjonale publikum hele 175 millioner minutter på å nyte innhold om Norge og norsk reiseliv. Dette er ett av mange funn i denne oppsummeringen av Visit Norways reiselivsmarkedsføring.» Kilde: business.visitnorway.com.

2022 kan bli tidenes cruisesesong
«Reiseaktiviteten har tatt seg opp att etter pandemistoppen. No er det venta fire millionar cruiseturistar til Noreg i 2022. – Det ser heilt fantastisk ut.» Kilde: nrk.no.

Kristin Krohn Devold har ordet
«Unntakstilstanden er endelig over! Nå blir det viktig for oss å reise oss igjen og sammen skape morgendagens reiseliv. Vi skal bygge, skape og begeistre, sånn som vi er så gode til.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Meklingsforslaget for Riksavtalen er vedtatt
«Fellesforbundet og Parat har 20. mai meddelt Riksmekleren og NHO Reiseliv at tariffoppgjøret for Riksavtalen er vedtatt av deres medlemmer. Også på arbeidsgiversiden ble oppgjøret vedtatt.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Firkantet behandling av lønnsstøttereglene
«Flere bedrifter får i disse dager beskjed om at de helt eller delvis kan miste lønnsstøtten for en eller flere måneder fordi det kun er det som står i a-meldingen for det gitte måned de kan bruke som grunnlag for å søke.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Klare ambisjoner for svanemerkede hoteller
«Svanemerket er en av verdens strengeste miljømerkeordninger, og bare de beste klarer å oppfylle kravene. ..nå heves ambisjonsnivået ytterligere. Reviderte miljøkrav til hoteller og andre overnattingssteder sørger for det.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hotell og servering blant de dårligst på sikkerhetskultur
«Hvert år analyserer KnowBe4s forskningsavdeling sikkerhetskulturen i organisasjoner over hele verden.» Kilde: reiseliv1.no.

De fleste vindkraftverk er ulovlig oppført
«Mener ny lovtolkning beviser at de fleste vindkraftverk er ulovlig oppført. Vindkraftmotstandere har fått rett i at flere vindkraftanlegg er bygget uten nødvendige tillatelser. Kommunaldepartementet sier det likevel er uten betydning.» Kilde: nrk.no.

Grønn luftfart i Norge: Løsninger, muligheter og offentlige virkemidler
«På oppdrag for Samferdselsdepartementet har Menon Economics, i samarbeid med Green Future, gjennomført en utredning hvor vi har kartlagt hvor langt den teknologiske utviklingen har kommet i utviklingen av fremtidens lav- og nullutslippsløsninger.» Kilde: menon.no.

Piloter stevner SAS for Arbeidsretten
«SAS-piloter i Parat mener selskapet prøver å kvitte seg med eksisterende tarifforpliktelser. Nå tar de saken til Arbeidsretten.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Innlegg: SAS bør trekke i nødbremsen
«Er selskapets nye forretningsmodell «kanseller og ombook»?» Kilde: bt.no.

Parat-piloter stevner SAS for Arbeidsretten
«SAS-piloter i Parat mener selskapet prøver å kvitte seg med eksisterende tarifforpliktelser. Nå tar de saken til Arbeidsretten.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Å dele historien om Longyearbyen blir spennende (Svalbard) +
«Magnus Huseby har hatt sin barndom og mange av voksenårene på Svalbard. Nå vil han dele sine historier med flere. Nå har han, i samarbeid med tre andre, startet Longyearbyen Guiding.» Kilde: svalbardposten.no.

Cruiseskip dropper Kirkenes – for nært Russland (Finnmark)
«To cruiseskip med til sammen rundt 1.000 passasjerer skulle anløpe Kirkenes i sommer. Nå tør ikke rederiene å komme.» Kilde: nettavisen.no.

Store ringvirkninger: Smekkfulle hoteller i helga (Nordland) +
«Svein Erik Kristiansen heier på alle som skaper aktivitet og får til noe i Narvik. Selv skal han følge folkelivet fra Håkvik til Bjerkvik.» Kilde: fremover.no.

Styrker turistmagnet i Svolvær (Nordland)
«Djevelporten og Fløya i Vågan er viktige utfartsområder, både for fastboende og turister. Det er stor utfart og slitasje her, og derfor bevilger fylkesrådet 500 000 kroner til et prosjekt som skal utbedre stien, som starter i Svolvær sentrum..» Kilde: nfk.no.

Cruiseskipssesongen er i full gang – 300 gjester i tåkehav (Nordland) +
«I år er vi mer tilbake til normalen med rundt anløp i Leknes havn og til Svolvær. I tillegg vil ekspedisjonsskipene til Hurtigruten anløpe Reine en rekke ganger.» Kilde: lofotposten.no.

Charterturer: – Bør unngå Kjerkfjorden (Nordland) +
«Arctic Explorer planlegger fem daglige turer på Reinefjorden fra 1. juni. Lofotodden nasjonalpark er kritisk.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

16 foodtrucks samles på Torget for å kåre én vinner
«Søndag skal det kåres en vinner som sendes til europamesterskapet i Tyskland… Det er nok heller ingen overraskelse at Rustad, gjennom sin rolle i Oi Trøndersk Mat og Drikke, vil ha litt ekstra fokus på kortreiste råvarer.» Kilde: nt24.no.

Båtselskap vil bedre passasjerenes opplevelser
«Reisende med båt og ferje til og fra Frøya vil kunne få bedre opplevelser hvis Torghatten AS får til hva de nå planlegger.» Kilde: froya.no. 

Vil gjøre hotellet stedet turistene og oppdalingene elsker +
«Espen Larsen tok over som hotellvert på Oppdal Turisthotell i desember 2021. Etter en utfordrende pandemiperiode er han klar for å gi lokale og tilreisende gjester det aller beste.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Fryktar for framtida om nye fiskereglar blir innført (Møre og Romsdal)
«Paret vil gjerne drive familiebedrifta vidare og leige ut hytter- og båtar til turistar. Men eit nytt forslag til fiskereglar kan sette ein stoppar for draumen.» Kilde: nrk.no.

Her ligger «World Voyager» til kai (Møre og Romsdal)
«Lørdag morgen anløp ekspedisjonscruiseskipet «World Voyager» Storkaia i Kristiansund. Skipet skal ligge fram til klokken 14, og dette markerer starten på hovedsesongen for cruise.» Kilde: tk.no.

Flygiganten vraket Sverige – i gang med rute til Norge (Vestland)
«Den amerikanske flygiganten og samarbeidspartner for SAS, United Airlines, lettet i dag fra flyplassen i Bergen med kurs for New York. Dermed er direkteruten fra Vestlandet til USA i gang fra norsk side.» Kilde: flysmart24.no.

Ikkje mogeleg å følgje eige cruisevedtak (Vestland) +
Bergen: «Tysdag låg det fire cruiseskip på Skolten. Det er eit meir enn kva bystyrets vedtak frå 2018 opnar for. Byråd Per-Arne Larsen seier at dei allereie då visste at dei ikkje kunne halde sitt eiget cruisevedtak.» Kilde: bt.no.

Så mange har sett Lothepus-serien: – Forventer økning (Vestland) +
«Lothepus Camping har rullet over norske skjermer på TV2 Play de siste ukene med flere hundre tusen seere i snitt. Daglig leder for det kommunale selskapet Trolltunga AS, Åse Marie Evjen, uttalte nylig at programmet har gitt god markedsføring av Hardanger og Odda..» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Den nye turistbåten «Langfoss» får plass til 99 passasjerar (Vestland) +
«Frå ein gong i juni er ny turistbåt klar for turistar i Åkrafjorden – og for spesialturar i heile Sunnhordlandsbassenget.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Dette forteller Tripadvisor turistene om Ålgård (Rogaland) +
«Turister får blant annet tips om å bestille hotell på Gjesdal gjestgiveri som nå huser flyktninger.» Kilde: gbnett.no. 

Tidenes år for Lysefjord Hyttegrend: – Utlendingene er tilbake  (Rogaland) +
«Lysefjord Hyttegrend har så mange bestillinger at innehaver Hilde Levik ser for seg tidenes sommer for virksomheten. Hyttegrenda består av 14 hytter med utsikt ut over Lysefjorden.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Reis Innlandet rundt for en tier i sommer (Innlandet)
«Innlandstrafikk fortsetter tradisjonen med billige bussreiser i juli. – Vi er veldig glade for at politikerne gir støtte til dette tiltaket også til sommeren, og vi håper at mange benytter muligheten til å ta bussen rundt omkring i vårt vakre fylke, for kun 10 kroner turen.» Kilde: hadeland.no.

Sommertog var finansiert, men ble stoppet i tolvte time (Innlandet)
«Vy Gjøvikbanen og Visit Innlandet har i lengre tid samarbeidet om å se på muligheten for å sette opp sommertog på strekningen.» Kilde: ringblad.no. 

Denice (27) skal trekke folk til distriktet (Innlandet)
«Instagram-profilen Denice Sundvold (27) fra Tyristrand skal markedsføre Ringerike og Hadeland. I hard konkurranse er Sundvold ansatt i en prosjektstilling som digital markedsfører i Visit Innlandet.» Kilde: ringblad.no.

Snart blir det badebadstue her (Buskerud) +
«Om noen måneder blir det sannsynligvis Tyrifjord Hotells nye tilbud til gjester og fastboende.» Kilde: bygdeposten.no.

Første fly ut fra det nye non-Schengen-området (Akershus) +
«Fredag 20. mai ble en historisk dag for Avinor og Oslo lufthavn. Da ble SAS sitt fly til New York første kommersielle flyvning ut fra det nyeste tilskuddet på Norges hovedflyplass: 30 000 nye kvadratmeter, etter passkontrollen.» Kilde: travelnews.no.

BI studenter utvikler bærekraftige eventer for VisitOSLO (Oslo)
«BI studenter i faget Bærekraftig Eventledelse har denne våren fått i oppdrag å utvikle bærekraftige aktiviteter til kongressdeltakere som kommer til Oslo.» Kilde: bi.no.

Det er krise i restaurant-Oslo +
«Lei av å vente på maten på Oslos restauranter? I kulissene er det krise. Dårlig service, lang ventetid på maten, og servitører som har sin første dag på jobb. Høres det kjent ut?» Kilde: aftenposten.no.

Maya har store forventinger før høysesongen (Østfold) *
«Det nærmer seg høysesong på Hvaler og Fredrikstad. Leder i Visit Fredrikstad og Hvaler, Maya Nielsen, har store forventninger. – Jeg tror det blir enda bedre trafikk» Kilde: f-b.no. 

Nå trengs det sommerhjelp flere steder i mossedistriktet (Østfold) +
«Vi er avhengige av å få folk på plass for sommeren, og trenger både innen servering, renhold, kokker og kjøkkenassistenter, forteller Kim Nyheim Ragnarsson, hotelldirektør ved Son Spa.» Kilde: moss-avis.no.

Vil ikke samarbeide med Lillebyparken om Danebuåsen (Vestfold) +
Sandefjord: «Dermed er Ikeatomten ikke lenger aktuell for de storslåtte planene om en fornøyelsespark i Sandefjord på størrelse med Dyreparken i Kristiansand og halvparten av volumet til Tusenfryd utenfor Oslo. .. Turistanlegget må legges lenger vest.» Kilde: sb.no.

Tilfeldig kjøpte Sjur både kanalbåten (Telemark) +
«Tilfeldigheter førte til at Sjur Høydahl kjøpte kanalbåten M/S Telemarken. Fokuset med båten vil være firma- og charterturer, sightseeing med tema på country- og bluesmusikk, i tillegg til å gå i rute slik som tidligere.» Kilse: ta.no.

Glamping er blitt spesielt populært (Telemark) +
«Den første sesongen gikk over all forventning, sier Siri, og titter fornøyd nedover mot et blinkende blått Heddalsvatn. Siri Hallaren ved Lystang Glamping er klar for sin andre sesong og den travleste tida i året.» Kilde: ta.no.

Nå kan du snart dra på sider-safari (Telemark)
«Fra slutten av juni vil det to dager i uken komme en busslast med turister til Nedre Røste gård på Hjuksebø. Da starter nemlig Søstrene Storaas opp med sider-safari for sine gjester, i samarbeid med tre sider-produsenter i distriktet, blant dem NeRø Frukt og Sider.» Kilde: telen.no.

Sørlandet:

Dyreparken tjente rekordsummer på Julius- og Sabeltann-besøkende
«Besøksrush førte til rekordresultat for Dyreparken i Kristiansand i fjor. I 2021 endte resultatet før skatt på 89,6 millioner kroner, opp fra 46 millioner kroner i coronaåret 2020.» Kilde: e24.no.

De første gjestene på flåtehytta +
«Blogger og forfatter Merete Gamst har bare gode ting å si om Vannspeilet, den nyeste hytta til Åse Kristine og Jens Trydal. – Her har de skapt noe helt unikt.» Kilde: austagderblad.no.

Ser fram til turiststraumen over fjellet frå vest +
«Familien Rysstad meiner ein heilårsveg frå Brokke til Suleskard hadde gjeve mange moglegheiter, men ynskjer i mellomtida sommartrafikken frå vest velkomen.» Kilde: setesdolen.no.

Annet:

Vilja: – Kvinner trenger egentid og aktive ferier
«Etter flere år med pandemi har norske kvinner satt egentid på dagsorden. – Vi tror at kvinner har lengtet etter tid for seg selv og å være i fellesskap med andre kvinner, sier Charlotte Ehde-Eliassen, gründer og eier av Vilja.» Kilde: abcnyheter.no.

Del gjerne!