Hvorfor ignorer så mange den viktige vertskapsrollen.. + 29 andre reiselivsnyheter

Hotell: Hvor ble det av de gode smilene?
«Skal man lykkes i reiselivsnæringen bør man lykkes med å skape gode opplevelser. Men hva er egentlig en god opplevelse? Og hvorfor ignorer så mange den viktige vertskapsrollen når de vet hvor verdifull den er?» Kilde: thetravelinspector.no.

Næringsministeren: Penger fra kompensasjonsordningen i januar
«De som har papirene i orden og søker når det åpner, kan vente seg penger allerede i slutten av januar. I praksis betyr det at staten dekker inntil 80 prosent av de faste, uunngåelige kostnadene for bedriftene, sier næringsminister Jan Christian Vestre.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Utelivsbransjen får penger raskere på konto – aktørene krever mer
«Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil avverge konkurser med løfte om at kompensasjonspenger kommer raskere inn på konto. Men flere aktører i utelivet krever mer.» Kilde: nrk.no.

Alt tyder på at blir massesøksmål
«SMB Norge-sjef Jørund Rytman er ikke fornøyd med finansministerens svar på hvorfor landets tappekraner er stengt. Han anbefaler nå foreningens styre om å gå videre med massesøksmål mot regjeringen.» Kilde: e24.no.

Regjeringen ødelegger kompensasjonsordningen
«Regnskap Norge er kritisk og advarer mot at ordningen står i fare for å virke mot sin hensikt når regjeringen nå foreslår at selskaper som har overskudd i 2021 eller deler ut utbytte i 2022 eller 2023 skal betale tilbake mottatt kontantstøtte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

118.000 på karantenehotell i 2021
«118.000 personer måtte bo på karantenehotell i 2021. Et flertall av gjestene var i karantene ved Oslo lufthavn.» Kilde: itromso.no.

Opplever kraftig økning i coronarelaterte saker
«Tall fra If Europeiske Reiseforsikring – som er landets største innen reiseforsikring – viser at rekordmange nordmenn ble forhindret fra å reise på turer som skulle ha funnet sted i november og desember i 2021.» Kilde: finansavisen.no.

Desember-økning for Norwegian
«Økningen er betydelig sammenlignet med samme måned i 2020. Men samtidig har også denne desembermåneden vært kraftig påvirket av myndighetspålagte tiltak og restriksjoner.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Næringsministeren og justisminsteren til Svalbard +
«Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og beredskap- og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kan møte motstand i næringslivet når de kommer til Longyearbyen den 9.januar. – Bedt om at begge høringsforslagene trekkes tilbake til tegnebrettet.» Kilde: svalbardposten.no.

Sier at tallene lyver (Finnmark / Troms) +
«Overnattingsbedriftene i Troms og Finnmark hadde opplevde mer enn dobling i november 2021, sammenlignet med samme periode året før. Men NHO-direktør i nord, Målfrid Baik, sier at tallene lyver.» Kilde: nye-troms.no.

Overtakelsen av Fjellheisen utsatt (Troms) +
«Kristian Høydal og Norwegian Travel Company skulle egentlig ha overtatt Fjellheisen i Tromsø mandag denne uka, men har ikke klart å legge pengene på bordet.» Kilde: nord24.no.

Fikk endelig lande etter fire timer: – Snøen hindret flyet (Nordland)
«Norwegian-flyet skulle etter planen lande klokken 1030 på flyplassen i Evenes. Det skjedde ikke.» Kilde: fremover.no.

For farlig for vanlige folk å parkere – men ikke for de ansatte (Nordland) 
«Norges nye F-35-kampfly overtar torsdag Nato-beredskapen på Evenes. De ansatte frykter hørselsskade på utsatt parkeringsplass. Forsvarsbygg ber dem blant annet om å holde seg for ørene.» Kilde: nrk.no.

Tilbake som daglig leder i reiselivsbedriften (Nordland) +
«Kim Kjosnes har flyttet tilbake til Lofoten og er ny daglig leder i reiselivsselskapet Lofotferie. .. – Vi skal ha lønnsomhet i driften vår. Det er førsteprioritet. Vi skal være en attraktiv arbeidsgiver, hvor vi da er nødt til å rekruttere..» Kilde: lofotposten.no.

A Outdoor Guide To Noway’s Beautiful Lofoten Islands (Nordland)
«The Lofoten Islands are often the first image that comes to mind when many people think of Norway, and despite their small size, endless fun awaits.» Kilde: thetravel.com.

I denne vernede lakseelva vil Høyre-topp bygge ut vannkraft (Nordland)
«Utenkelig å kunne bygge ut Vefsna-vassdraget uten at det får konsekvenser for miljøet, advarer professor.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Vi trenger næringsinitiativ utafor Namsos sentrum også
«På Jøa har vi startet et reiseliv- og kulturprosjekt med ca 10 aktører med navnet «Jøa – Landet i eventyret», skriver leder Torger Strøm i interimstyret hvor målsettinga er å skape 15-20 nye arbeidsplasser.» Kilde: namdalsavisa.no.

Innlegg: Hva vil Røros? Utvikling eller verning?
«Det spør utflyttet rørosing Andreas Kokkvoll (31), som nå håper rørosingene vil dra i gang en skikkelig framtidsrettet utviklingsdebatt.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Har selt Rosendal Fjordhotel (Vestland) +
«Både seljar og kjøpar er nøgd, seier Arne Havnerås om at Rosendal Fjordhotel er selt til investeringsselskapet West Coast Invest.» Kilde: grenda.no.

Workshop: Aktivitetsturisme i Suldal (Rogaland) 
«Onsdag 26. januar inviterer me til felles workshop på Mo Laksegard for alle aktørar som har interesse for å skape fleire aktivitetar, arrangement og opplevingar på reisemålet Suldal.» Kilde: suldalvekst.no.

Karmøy som et av de seks fineste reisemålene (Rogaland)
«Ganske stas når Aftenposten trekker frem Karmøy som et av de seks fineste reisemålene i Norge i 2022. Blar du deg gjennom bildene er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor.» Kilde: facebook.com/visithaugesund/

Øst-Norge:

SkiStar satser på aktive opplevelser for alle (Innlandet/Buskerud)
«SkiStars mål er å tilrettelegge for at flere kommer i aktivitet, og i tråd med dette inviteres alle innbyggerne i Trysil og Hemsedal ut på ski på verdens snødag, World Snow Day, den 16. januar.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Solgte Ranten hotell for 6,9 millioner (Buskerud) +
«Hotell Ranten er solgt av Kongsberg-mannen Harald Årskog, til Nesbyen prosjektutvikling. .. Hotellet overtas i løpet av januar. Haraldseth og Tandberg forteller til Laagendalsposten at målet er å blåse nytt liv i hotellet, som ikke har vært i tradisjonell drift de siste årene.» Kilde: laagendalsposten.no. 

Bareier raser mot flyplasskø: – Sild i tønne (Akershus)
«Synet av flere hundre reisende tett i tett ved passkontrollen på Oslo Lufthavn får Eivind Flognfeldt (37) til å koke. – Helt katastrofe, sier bareieren.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Restauranter åpner igjen (Oslo)
«Flere restauranter og barer i Norge holder stengt. Årsaken er at de ikke får servere alkohol. Men nå åpner flere igjen.» Kilde: klartale.no.

Lanserer splitter nytt konsept på Sentralen (Oslo)
«Med mange på jobb, men få gjester må restaurantene tenke nytt. Lava-gruppen bruker de hvite ukene til å teste ut en helt ny idé.» Kilde: ao.no.

Innlegg: Svikt i egne rekker i flyplass-saken (Østfold)
Rygge: «Torsdag hadde Fredrikstad Næringsforening åpent nettmøte med Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård..  Desto større var skuffelsen da vi fikk opplyst at man likevel ikke ville komme inn på flyplass-saken «da det ikke er rom for nye svar nå». I all verden..? Kilde: f-b.no.

Kulturarven skal verdisettes (Vestfold og Telemark)
«Prosjektet starter i Sandefjord og på Rjukan. De to byene egner seg til prosjektet fordi de representerer ulike hensyn, plassering geografisk og i forhold til innbyggerantall og type reiseliv.» Kilde: vtfk.no.

Sørlandet:

Endringer i Visit Sørlandet-organisasjonen
«Etter 11 og 13 spennende år i Visit Sørlandet tar Elisabeth Høibo og Erik Engenes fatt på nye utfordringer og vi ønsker Frida Neverdal og Kari Anne Røysland velkomne som hhv digital historieforteller og webredaktør.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Satser på å slå fjorårets rekorder: – Mange har oppdaget Risør
«Interessen for sommerferie på Sørlandet har aldri vært større, meldte Visit Sørlandet tidligere denne uka. Også lokale aktører bekrefter høy temperatur og stor pågang bare noen få dager inn i det nye året.» Kilde: austagderblad.no.

Del gjerne!