Hyttebygging ute av kontroll.. og 44 andre utvalgte reiselivsnyheter denne torsdagen

De fleste tar vinterferien i hjemlandet
«Selv om samfunnet har åpnet opp og reiselysten er stor, planlegger de fleste årets vinterferie i Norge. De som skal til utlandet reiser til varmere strøk, på storbyferie eller skiferie.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Rekordår for hyttebygging
«Aldri før har det vært så stor byggeaktivitet i Hytte-Norge som i 2021. Ifølge ferske tall fra SSB ble det gitt 8 762 igangsettingstillatelser til fritidsbygg i 2021. Dette tilsvarer en økning på nesten 40 prosent sammenlignet med året før.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hyttebygging ute av kontroll
«Aldri før har det blitt gitt så mange tillatelser til å bygge ny hytte som i 2021. – Ute av kontroll, mener MDG.» Kilde: nrk.no.

Vil bidra til å kick-starte reiselivsnæringen
«Vibeke Montero, Bjørn Moholdt og Frederik Finnes mikser flere års journalist- og byråerfaring når de går sammen om TravelStories AS – et innholds- og kommunikasjonsbyrå som skal hjelpe reisebransjen ut av covid-dvalen.» Kilde: reiseliv1.no.

Tror reiselivet kan starte fort opp igjen 
«Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var en av gjestene på Haramskonferansen i dag. I helgen var det full gjenåpning etter pandemien. På konferansen ble Støre blant annet spurt om hvilke forventninger statsministeren har til årets reiselivssesong.» Kilde: nrk.no.

Folk har savnet konsert og kino aller mest under pandemien
«En ny undersøkelse viser at folket har savnet kulturtilbud under pandemien. Halvparten av de spurte har savnet konserter og kinoforestillinger. En tredjedel har benyttet seg av digitale kulturtilbud under pandemien.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Dette er hele Bocuse d’Or-teamet til Norge
«Bak kandidat Filip August Bendi stiller Norge med et sterkt team frem mot Bocuse d’Or Europe 2022.» Kilde: horecanytt.no.  

På el-sykkel i nasjonalparken?
«El-sykler kan gi økt slitasje på naturen og forstyrre dyrelivet. Samtidig gir de nye brukergrupper tilgang til fjellheimen, viser en undersøkelse fra Jotunheimen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Jobbreise: Miljøkrav gjør det vanskeligere å bruke bil og fly
«Statens reiseregulativ krever nå at alle ansatte som skal på jobbreise må vurdere om reisen er nødvendig. De som reiser må bruke mest miljøvennlige alternativ og vurdere samkjøring.» Kilde: abcnyheter.no.  

Besøk Havila Capella
«Når vi nå også får ta om bord besøkende i havnene, så får vi i enda større grad bli en del av livsnerven langs kysten i tillegg til at de langreiste gjestene våre får komme enda tettere på hverdagslivet på norskekysten..» Kilde: travelbusiness.no.

SAS-aksjen raste nær 23 prosent etter meglerhus-sabling
«DNB Markets barberer kursmålet på SAS-aksjen med 60 prosent, og mener en restrukturering er uunngåelig for at flyselskapet ikke skal gå konkurs.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Ja, til ansvarlig reiseliv på Svalbard
«Visit Svalbard og AECO ønsker ansvarlighet hos reiselivsaktørene og høy kompetanse blant guidene på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Ber om å få utbetalt tilskudd (Finnmark) +
«Museene for Kystkultur og gjenreisning i Finnmark IKS, ønsker å få utbetalt driftstilskuddene.» Kilde: radionordkapp.no.

Melder om omsetningsrekord i sentrum: – All time high (Troms) +
«Både Shilan Ghadani i Tromsø Sentrum og Lone Helle fra Visit Tromsø kunne fortelle om god utvikling i omsetning og turistbesøk.» Kilde: nordlys.no.

Oppgitt over at folk ikke drar på konsert (Nordland)
«Kulturbransjen merker at folk har endret vaner under pandemien: – Folk har ikke lenger «FOMO», sier konsertarrangør.» Kilde: nrk.no.

Søker om flere millioner til turistanlegget (Nordland) +
«Formannskapet i Bø skal torsdag behandle lånesøknaden fra DHJ Eiendom AS, der søker ber om et lån på 3,8 millioner kroner. Turistanlegget Ringstad Resort er finansiert av DNB og Innovasjon Norge i tillegg til egenkapital.» Kilde: vol.no.

Innlegg: Regjeringen må trekke i nødbremsen (Nordland)
«Det er galt å bruke milliarder på et tiltak i Bodø som ikke tjener samfunnsutviklingen i nordre Nordland. .. Etter at Avinor vil utsette bygging av ny flyplass i Bodø har diskusjonen gått høyt om hvor kritisk utsettelsen er for Bodø.» Kilde: nordnorskdebatt.no. 

Kritisk til kommunen i snøskuter-sak (Nordland) +
Saltdal: «Det er delte meninger om etablering av en ny løype over til Sverige, og nå møter aktørene på kraftig motstand fra kommunen.» Kilde: an.no.

Tar ikke klager til følge og selger tomta som planlagt (Nordland) +
«Hattfjelldal kommune ønsket å selge sin del av et hyttefelt i kommunen til Mosjøen Scooterutleie AS, men flere grunneiere hadde innsigelser. Nå har kommunestyret sagt sitt.» Kilde: helg.no. 

Midt-Norge:

Trøndelag Reiseliv med ny drakt og stemme
«I 2022 vil du se et Trøndelag Reiseliv med ny visuell identitet, og med en ny trøndersk stemme. Hvorfor det?» Kilde: bransje.trondelag.com.

Eivind og Kjetil gjorde hobbyen til livsverket +
Trondheim: «Eivind og Kjetil syns klatretilbudet i Trondheim var for dårlig. Da laget de byens første klatrehall. I dag har de over 50 ansatte.» Kilde: nt24.no.

UFO-hytte til himmels og økt pågang i hele landet
«Folk strømmet til Statskog-hyttene i pandemiåret 2021. Særlig UFO-hytta i Hessdalen slår alle rekorder.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Disse skal bygge Skifer Signatur +
Oppdal: «Prosjektansvarlig Henrik Vågen fra Consto LH-bygg og daglig leder i Oppdal hotellinvest, Bjørn Ove Ansnes skal bygge byggetrinn to av Hotell Skifer, 12 år etter at hotellet sparket i gang den voldsomme utviklingen av Oppdal sentrum.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Denne dama skal samle trådane (Vestland) +
«Ellen Fivelstad (39) skal jobbe med å få fleire turistar til Stranda dei neste åra.» Kilde: nyss.no.

Flåten har kjøpt båt, no er han på jakt etter mannskap (Vestland) +
«Planane har vore klare ei stund, no er båten kjøpt og betalt og Flåten gler seg til å sleppa turistane ombord. .. Arne Glenn Flåten har trua på at dette er eit tilbod som er liv laga i Sogndal.» Kilde: 

Gjenåpnet med et smell: – 250 prosent økning! (Vestland)
Bergen: «Bestillingene strømmer inn. Nå ser det endelig lyst ut etter to blytunge år for serverings- og utelivsbransjen. For kortbruken skjøt i været momentant. I Vestland økte omsetningen for barene med 193 prosent, sammenlignet med siste helg i januar.» Kilde: ba.no. 

Opnar for samarbeid om Seljestad Hotell (Vestland) +
«Nistad Gruppen AS, som eig tidlegare Seljestad Hotell, har per i dag ikkje konkrete planar om nye prosjekt i området.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Innlegg: Hva ville det betydd for reiselivet? (Rogaland)
«At motstanderne av FMP vant omkampen om etableringen er trist, men at et flertall i kommunestyret i ettertid ikke tør å se hva regionen nå har takket nei til synes jeg er skikkelig passivt, skriver varaordfører Alf Magne Grindhaug, KrF.» Kilde: h-avis.no.

Øst-Norge:

Georg har bytta ut Lyngsfjella med Jotunheimen (Innlandet) +
«Georg Sichelschmidt er ansatt som ny sjef for JVBs datterselskap JVB travel. – Planen er at vi skal utvikle alle sesonger med sikte på helårsdrift.» Kilde: avisa-valdres.no.

Det blir X Games Norge-kvalik på Dombås i mars (Innlandet)
«Onsdag ettermiddag ble det avholdt styremøte om fremtiden til X Games Norge. Nå er det besluttet at det blir kvalik på Dombås i mars.» Kilde: friflyt.no.

Skredulykken i Trysil: – Nære på (Innlandet)
«Mannen som ble tatt i snøskred i Trysil onsdag lå nesten en meter under snøen mellom 15 og 20 minutter før han ble funnet og gravd opp av skisenterets skipatrulje.» Kilde: friflyt.no.

Vinterferiepraten med Tor Erik Grønolen (Innlandet)
«Ønsker du deg en stressfri, men aktiv vinterferie, kombinert med rolige dager på gårdens SPA-avdeling, er Grønolen Fjellgard plassen for deg, ifølge daglig leder Tor Erik Grønolen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Endelig nei til via ferrata på Andersnatten? (Buskerud)
«Statsforvalteren overkjører Sigdal kommune og stopper via ferrata på klatrefjellet Andersnatten. Klatrere Fri Flyt har snakket med er glade for avgjørelsen, men selskapene bak planene mener det er for tidlig å skrinlegge prosjektet og ordføreren har trua.» Kilde: friflyt.no.

Visit Vestfold søker Digital innholdsprodusent (Vestfold)
«Har du et godt øye for innhold og er god til å skrive? Vi har ledig 100% fast stilling som Digital innholdsprodusent – Søknadsfrist 5. mars.» Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Kurs i pakking, distribusjon og salg – med spesielt fokus mot et utenlandsk marked
«Meld deg på i dag om du er interessert i å gjøre din bedrift attraktiv for et internasjonalt marked!» 1-2 mars. Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand.» Påmeldingsfrist fredag 18. februar! Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Havbadforeningen snart i havn med sin 15 seters badstue +
«Risør Havbadforening har inngått et samarbeide med Det Lille Hotell. Snart er den flytende badstua fullfinansiert.» Kilde: austagderblad.no. 

Annet:

Så ska tyska turister lockas till Sverige
«Vikingaanfall på fornlämningen Trelleborgen, ett av de besöksmål som efterfrågas av tyska turister. Svensk-tysk ”speed dating” ger ökade möjligheter att locka turister när restriktionerna släpper i Tyskland.» Kilde: besoksliv.se.

UNWTO making communities central part of tourism’s future
«UNWTO is supporting communities as they prepare to welcome visitors back and realize the potential of tourism to kickstart recovery and drive sustainable and inclusive growth.» Kilde: unwto.org.

What is ‘extractive tourism’ and what can we do about it?
«The new phrase better encompasses the destructive impact of mass tourism on local communities as well.» Kilde: euronews.com.

Hvilken reisetype er du?
Unik annonse: «Vi er alle forskjellige, og heldigvis finnes det reiser for enhver smak. Her får du hjelp til å finne en reise som er mest mulig deg.» Kilde: vg.no.

Del gjerne!