Idéene som vant CASSINI Hackathon Norway 2022.. og andre utvalgte reiselivsnyheter

Mer bærekraftig reiseliv og færre skadelige arter
«Her er idéene som vant CASSINI Hackathon Norway 2022.» Kilde: romsenter.no.

Dette blir Audun Pettersens viktigste oppgaver
«Audun Pettersen forlot jobben som fungerende reiselivsdirektør i Innovasjon Norge i protest mot flyttingen av reiselivsavdelingen til Bodø. .. Nå gleder han seg til å ta fatt på jobben som reiselivssjef i Virke.» Kilde: thetravelinspector.no.

Er du vår nye prosjektleder på B2B Reiseliv?
«Team B2B Reiseliv har ansvar for alle operative aktiviteter (fysiske og digitale) mot det internasjonale turoperatør- og MICE markedet (møte- og arrangementer).» Frist: 02.06.2022. Kilde: finn.no.

Dette gjorde nordmenn mest av ute i vinter
«Isbadet like mange som det så ut til i sosiale medier? Og hvor mange overnattet ute i vinter? En fersk undersøkelse gir deg svaret.» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Riktigere balanse mellom kapasitet og etterspørsel
Det mener hytteprodusentene. «Hyttemarkedet er tilbake til normalen etter pandemiår med lang leveringstid. Markedet har nå stabilisert seg på 2018-2019-nivå.» Kilde: hytteavisen.no.  

Rekordsesong for cruisedestinasjon Norge
«Årets cruisesesong blir all «time high», med 40% flere anløp enn i 2019. Både færre Korona-restriksjoner og den spente sikkerhetssituasjonen rundt krigen i Ukraina påvirker mengden cruiseanløp til Norge. Flere fagmiljøer i Kystverket forbereder høysesongen..» Kilde: kystverket.no.

Det går mot rekordsommer for lavprisselskapene
«Flyselskaper i lavprissegmentet, som Ryanair, Wizz Air og easyJet, forbereder seg på en rekordsommer og øker ruteprogrammene kraftig. Fullservice-selskapene må ta grep for å beholde passasjerene.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Monica skal selge Senja til hele verden (Troms) +
«Tromsøkvinnen Monica Olaisen (48) er ansatt som ny reiselivssjef i Visit Senja. – Vi er veldig glade for at vi har fått på plass reiselivssjef, og at det ble Monica, sier styreleder Stig Stokkland i Visit Senja region.» Kilde: nordlys.no.

Ønsker å bli en juledestinasjon: – Vi skal lyse opp førjulstiden (Troms) +
«Hamn i Senja ønsker å bli en juledestinasjon både for turister og for befolkningen lokalt og regionalt. Med spennende lys, naturopplevelser og julemarked håper de å tilby folk den gode førjulsstemningen.» Kilde: folkebladet.no. 

Lover flere flybussavganger – har møtt mange utfordringer (Troms/Nordland) +
«I et dialogmøte mellom Boreal og medlemmer i Narvikregionen næringsforening ble det klart at det blir flere flybussavganger mellom Narvik og Evenes. I tillegg legger busselskapet opp til et tettere samarbeid med reiselivsbransjen i Narvik.» Kilde: fremover.no.

Thon Hotels søker Regional Salgssjef (Nordland)
«Motiveres du av muligheten til å få jobbe med salg i en av Norges ledende hotellkjeder? Thon Hotels søker for tiden en Salgssjef til region Nord.» Kilde: finn.no.

Hauklandstranda: For deg med selskapsblære (Nordand) +
«Vi er midt i mai, og turistbilene blir stadig flere. Men på Hauklandstranda er do-dørene fortsatt låst.» Kilde: l.ofotposten.no

Her blir det ny flyplass (Nordland)
«Nye Mo i Rana flyplass blir en realitet, etter at Avinor ble gitt konsesjon for etablering og drift. Det blir anleggsstart etter sommerferien.» Kilde: w2g.no.

Midt-Norge:

Visit Namdalen forsterker laget +
«Eva Kristin Aglen (49) flytter fra Spania til Namsos for å styrke reiselivet i Namdalen. Hun er ansatt som prosjektleder-/koordinator innen «reiseliv, bærekraft, vertskap og marked» i Visit Namdalen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Største cruiseskipet har lagt til kai i Trondheim +
«MSC Preziosa, som seiler under panamansk flagg, er med sine 333 meter det hittil største cruiseskipet som har lagt til kai i Trondheim dette året. Det får Tove-Merete Lilledal til å juble.» Kilde: adressa.no.

Gjør klart for filmturister på Frøya +
«Nå har Titran tatt grep for å gi filmturistene det de ønsker seg. – Slik kan du jakte på «Johan»..» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Olav mener området må utbedres før turistene kommer (Vestland) +
«Olav Nydal mener området ved turistattraksjonen Kannesteinen i Oppedal ved Måløy ikke fremstår som særlig innbydende for turister. Han håper kommunen tar noen grep før turistene kommer for alvor. – Vi har ikke penger, svarer kommunen.» Kilde: fjt.no.

Har stått tomt i 30 år: Lovar hotelldrift i «spøkelseshus» (Vestland)
«Den 120 år gamle bygningen har vore tuberkulosesanatorium og psykiatrisk sjukehus. No lever hotelldraumen.» Kilde: nrk.no.

Håpar på cruiseanløp til hausten: – Dette er viktig for Fjærland (Vestland) +
» Går det som Bjarte Haugen og Fjærland Næringssamskipnad håpar, vil det snart koma cruiseskip inn denne fjorden i vinterhalvåret. Planleggjinga er framleis på eit tidleg stadium.» Kilde: sognavis.no.20 

Svært kritisk til svaret frå ministeren: – God dag mann, økseskaft (Vestland) +
«57 millionar må altså Aurland hamnevesen stå for sjølve, slik det ligg an no. Samstundes som cruiseframtida i Flåm er usikker grunna utsleppskrava.» Kilde: sognavis.no.

Bergen har verkeleg fått dreis på Teaterbyvandringar (Vestland)
«Bymuseet i Bergen har verkeleg fått dreis på Teaterbyvandringar, stas å sitja med billettsalg når det er stadig nye vandringar, ekstraforestillingar og fornøyde gjester!» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum. 

Før valet ville dei ha maks tre cruiseskip kvar dag.. (Vestland) +
«No aukar dei grensa likevel.. Både Ap og Venstre sa før valet at dei ville halde på grensa på maks tre cruiseskip i Bergen kvar dag. No har partia snudd.» Kilde: bt.no.

Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites søker Hotelldirektør (Vestland)
«Bekkjarvik Gjestgiveri ligger på en av øyperlene i Austevoll kommune, sørvest for Bergen. Som Hotelldirektør har du overordnet ansvar for ledelse og drift av Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites samt det nye Boutique-hotellet. «Frist: 06.06.2022. Kilde: finn.no.

Nå er sommerski-sesongen i gang på Fonna (Vestland) +
«Folgefonna sesongåpnet denne uken til steikende sol og gode sommerski-forhold. Se bilder fra de første dagene her.» Kilde: friflyt.no.

Kåret til Norges mest attraktive by (Rogaland)
«Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, for «et fenomenalt arbeid med å utvikle sentrum gjennom mange år».» Kilde: ark.itektnytt.no

Tatt grep for å lokke turistene til Randaberg (Rogaland)
Nett-TV: «Stolt ordfører fikk med seg historisk øyeblikk: – Vi har tatt grep for å lokke turistene til Randaberg.» Kilde: bygdebladet.no.

Øst-Norge:

SkiStar og Hemsedal er rigget for sommersesongen (Buskerud)
«Sommeren står rett rundt hjørnet og i Hemsedal gjør SkiStar og hele destinasjonen seg klare for enda en sommer med mange besøkende, et bredt aktivitetstilbud og event. Her er en komplett oversikt over alt du kan gjøre..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ønsker å aktivisere Trekanttomten inntil reguleing (Oslo)
«Det er et høyt ønske om at en midlertidig aktivisering av denne åpne tomten kan starte fra samme tidspunkt som Nasjonalmuseet åpner, skriver Oslo Works.» Kilde: estatenyheter.no.

Møt reiselivssjef Maya Nielsen i podkasten til Aktive Fredrikstad (Østfold)
«Maya Nielsen i Visit Fredrikstad Hvaler elsker Gamlebyen og føler hun bor midt i ferien! Å være sosialt aktiv er det viktigste for meg, sier hun i denne podkasten sammen med programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad.» Kilde: facebook.com/VisitFredrikstadHvaler

Nå blir Asgeir turistsjefen over alle turistsjefer (Østfold) +
«Asgeir Borgemoen og hans team i Sirius Event er glade for at avtalen med Halden kommune er formalisert og signert. For nå skal det blir fart i både markedsføring og aktiviteter av Halden som turistby.» Kilde: ha-halden.no.

Gausta annonserer syv sentrale stillinger ledige (Telemark)
«Gaustablikk Fjellresort har som kjent satset tungt den siste tiden.. Det er stillingene som hotellsjef, salgsansvarlig Gausta, kurs- og konferanseansvarlig, resepsjonssjef, ny kjøkkensjef til topp moderne kjøkken.., samt to resepsjoniststillinger.» Kilde: radiorjukan.no.

Har godkjent planen for opptil 648 hyttetomter (Telemark) +
Nissedal: «Detaljreguleringsplanen for Felehovet sør og Reinsvatn ble enstemmig vedtatt i både formannskapet og kommunestyret. Totalt inneholder planen opptil 648 tomter. – Salg av de første tomtene starter til høsten.» Kilde: ta.no. 

Irja kjempar mot vidare hytteutbygging (Telemark) +
«Irja Godal er lite imponert over det nye hytteplan-framlegget til rådmannen. – Dette legg opp til å utrydde villreinen.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Båtmessen i Arendal tilbake – venter storinnrykk i helgen 
«Etter snart 10 års fravær er båtbyggere, forhandlere og mange andre aktører i bransjen på plass i Pollen. Velkommen, sier Nicolay Rylander – og minner om at årets arrangement i Pollen er gratis for de besøkende. Messen er åpen lørdag og søndag.» Kilde: batmagasinet.no.

Del gjerne!