Innsikt om reiseliv og vindkraft.. samt 31 øvrige utvalgte reiselivsnyheter denne fredagen

Om vindkraftverk og reiseliv
«Vindkraftverk er arealkrevende, og noen type reiselivsdestinasjoner kan være sårbare for den type inngrep som vindkraft representerer. På denne nettsiden kan du lese om hvordan vindkraftverk kan påvirke tradisjonell reiselivsnæring og aktivitetsbasert turisme.» Kilde: nve.no.

Hurtigruten skal lage nullutslippsskip
«I samarbeid med Sintef vil Hurtigruten Norge finne teknologi som kan gjøre kystskipene deres utslippsfrie. De holder døren åpen for å bruke hydrogen, ammoniakk eller andre løsninger. Vil ha første sjøsatt innen 2030.» Kilde: e24.no.

Lusekrise for sjøørreten!
«En ny rapport fra Vitenskapelig råd for lakseforvaltning viser at det står dramatisk dårlig til for sjøørreten langs kysten. – Hvor lenge skal oppdrettsnæringen få holde på med å skade norsk natur?» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Space Race-kampanjen: Visit Norway vant romkappløpet
«Milliardærer gjør krav på verdensrommet, men i Norge har vi nok plass til alle. For å bevise poenget vårt ble vi med i romkappløpet – mot Bezos og Branson – og sendte vår helt egen turist til Norwegian space en dag før de andre.» Kilde: business.visitnorway.com.

Innlegg: Arctic Race og Norway – Norgesreklame på sitt beste
«Vi skal vise frem alt det flotte Nord-Norge og Trøndelag har å by på. Til sammen blir dette Norgesreklame på sitt beste, skriver Knut-Erik Dybdal i Arctic Race og Norway.» Kilde: itromso.no.

Lif by NX har meldt oppbud
«Reiselivsselskapet Lif by NX har vært en leverandør av webtjenester og digital markedsføring. Til tross for god mottagelse i markedet har dessverre selskapet ikke overlevd pandemien. Gruppens øvrige tjenester og teknologi for reiselivet er ikke berørt av oppbudet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Gjør det enklere for folk med et handikap å søke jobb
«Onsdag arrangerte Scandic Norge og Norges Handikapforbund (NHF) rekrutteringsdag for mennesker med funksjonsnedsettelser. Hotellkjeden har utlyst stillinger over hele landet, og ble i løpet av dagen kjent med flere spennende kandidater.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nord-Norge:

Nordnorsk Cruisekonferanse arrangeres i Alta torsdag 5. mai
«Konferansen er åpen for alle. Her får du oppdatering innen det som foregår i cruiseindustrien.» Mer informasjon og påmelding se www.deltager.no/event/CNNS2022  Kilde: CNNS

Turistsjefens Russland-beskjed vekker harme (Svalbard)
«Børre Haugli, sjefredaktør i Svalbardposten og Ronny Strømnes, styreleder i Svalbard Reiselivsråd, står på hver sin kant i debatten.» Kilde: nettavisen.no.

Boikott av russere kan være i strid med loven (Svalbard)
«Konkurranseloven kan være til hinder for reiselivets «boikott» av russiske selskaper på Svalbard. Konkurransetilsynet prioriterer imidlertid ikke saken.» Kilde: e24.no.

Grieg Seafood har fått visningstillatelse i Nordkapp (Finnmark)
«Visningssenteret som skal bli verdens beste, ifølge visjonen til Grieg Seafood, har fått visningstillatelse.» Kilde: radionordkapp.no.

Skiturist omkom i går – flere på vei til fjellene (Troms)
«Mindre enn et døgn etter at en utenlandsk skiturist mistet livet i en skredulykke, er nye turister på vei opp de spektakulære og skredutsatte fjellsidene i Lyngen.» Kilde: nrk.no. 

Her får Åse Mona skituristene til å endre topptur-planene (Troms) +
«Åse Mona Vikten stanset torsdag et tysk turfølge som var på vei mot skredfarlig terreng. Vikten er en av de frivillige i Norsk folkehjelp som onsdag ettermiddag mobiliserte i forbindelse med skredulykken i Sør-Lenangen.» Kilde: nordlys.no.

Anmeldelse: Lofoten Food Studio (Nordland)
«Lofoten Food Studio i Ballstad er en restaurant du virkelig bør få med deg hvis du tenker deg en tur til Nord-Norge.» Kilde: e24.no.

Vi søker TURISTSJÆF i Helnessund (Nordland)
«Helnessund Brygger AS søker driftsleder. Helnessund Brygger AS er lokalisert i det gamle fiskeværet Helnessund, sør i Steigen i Nordland.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Ønsker å bygge nytt hotell i Bodø (Nordland) +
«CIC Hospitality er på eiersiden i en rekke hoteller i Norge. Nå ønsker de å etablere hotell i Bodø. De ønsker å kjøpe en del av tomta imellom Luftfartsmuseet, Trekanten kjøpesenter og Nordlandbadet.» Kilde: an.no. 

Vil samle alle 18 kommunene på Helgeland til konferanse (Nordland)
«Det skjer mye positivt på Helgeland som påvirker og gir store muligheter for utviklingen av Helgeland i årene fremover. Indre Helgeland Regionråd ønsker med Helgelandskonferansen 2022 å sette fokus på vekstpotensialet for Helgeland frem mot 2035.» Kilde: avisahemnes.no.  

Vi hopper i noe nytt og spennende (Nordland) +
Rødoy: «Paret har nylig overtatt Nærbutikken Rødøy og tilliggende kafé. De nye næringsdrivende ønsker å bidra til å begrense, helst snu, fraflyttingen. Med butikk og kafé som utgangspunkt ønsker de også å få i gang andre tilbud for turister og fastboende.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

To gull til Norge – Håkon Solbakk ble Nordic Chef 2022
«Håkon Solbakk, kjøkkensjef ved Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim, har vunnet Nordic Chef 2022, som ble arrangert på Foodexpo i Herning.» Kilde: reiseliv1.no.

Fjord-Norge:

Hotell i Ålesund selges – har iverksatt avvikling (Møre og Romsdal) +
«First hotel Atlantica har sagt opp sine ansatte og selges.» Kilde: smp.no.

«Måløys svar på Fløyen» skal stå ferdig neste sommer (Vestland) +
Kinn: «Slik ser de nyeste tegningene av utkikkspunktet Måløy Panorama ut.» Kilde: fjt.no.  

Ledig stilling: Natur- og opplevingsbasert reiseliv (Vestland)
«Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig ei mellombels stilling som førsteamanuensis/førstelektor/høgskulelektor i natur- og opplevingsbasert reiseliv ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitskap.» Frist: 21.04.2022. Kilde: finn.no.

Bergen knuser Stavanger i kampen om direkterutene (Vestland/Rogaland) +
«Risikerer vi i Stavanger-regionen å måtte fly via Bergen eller Oslo for å komme oss til utlandet? Bergen får i hvert fall stadig flere direkteruter, mens Stavanger får færre.» Kilde: e24.no.

Ikke kommunens oppgave å lage selfie-plasser (Rogaland) +
Flertallet i Utvalg for miljø og utbygging sa onsdag nei til at kommunen skal lage såkalte selfie spots i Stavanger. Vi vil selvsagt vise fram Stavanger, gjerne gjennom selfier, men det er ikke kommunes oppgave å lage egne plasser for fotografering.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Rolf skal ansette 15–20 fulltidsstillinger (Innlandet) +
«Trysil-Knut Hotell og Sjumilsskogen blir akuttmottak for i alt 300 flyktninger fra krigen i Ukraina. For å ta seg av krigsofrene har Rolf Mobæk behov for å fylle mellom 15 og 20 heltidsstillinger.» Kilde: ostlendingen.no. 

Slik jobber Hemsedal for den kommende påsken etter brannen (Buskerud)
«Brannen som brøt ut onsdag 30. mars er nå under kontroll. Nødetater, Kommunen, lokalt næringsliv, frivillige og SkiStars medarbeidere har stått på sammen for å ivareta alle berørte gjester på plass. .. Skianlegget holder åpent som normalt og det er overnattingsmuligheter til alle.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

First Camp styrker sin tilstedeværelse i Norge (Buskerud)
«Kjeden har allerede 60 destinasjoner i Sverige, Danmark og Norge, og kjøper nå Gol Campingsenter i Hallingdal og blir dermed et konsern med 61 destinasjoner med en samlet årlig omsetning på rundt SEK 1 milliard.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå har Uvdal fått en ny attraksjon (Buskerud) +
«Nå har Numedal fått en ny turistattraksjon, i tillegg til Langedrag, stavkirker og stabbur, for nå Har Rune Lundsør åpnet snøbrettmuseet sitt i Uvdal skisenter. Den tidligere brettstjernen Daniel Franck skal åpne dette fredag kveld.» Kilde: laagendalsposten.no.

Disse får leie ut sparkesykler i Oslo
«De tre selskapene Voi, Tier og Bolt vant anbudet om å leie ut elsparkesykler i Oslo. Selskapene får leie ut 2667 sparkesykler hver.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Vil bygge Nordens første surfepark på Ås (Akershus)
«Bølger, sandstrand og surfebrett kan bli en del av fremtidens Ås. Ja, du leste riktig. Det håper i hvert fall organisasjonen Brettforbundet som står bak forslaget. – Vil bli verdenskjent over natta.» Kilde: aasavis.no.

Gjør klart for vindusskift og fasadeutbedringer (Telemark)
«Glenn Grumheden fortsetter nå oppussingen av Rjukan Hotell og fasaden mellom senterbygget og hotellet gjennom selskapet Sentrum AS.» Kilde: rablad.no.rablad.no.

Sørlandet:

Fra Mandalselva til UNESCO – Klinkbåtbygging på listen over verdens kulturarv!
«Torsdag 31. mars på Buen Kulturhus var selve startskuddet for alle feiringene av UNESCO-innskrivingen av nordiske klinkbåttradisjoner, som vil finne sted i hele Norden i 2022. Nå har vi begynt, og dette skal vi feire et her år til endes!» Kilde: kysten.no.

Del gjerne!