Interessen for Norge har økt kraftig.. og 35 andre utvalgte reiselivsnyheter

Interessen for Norge har økt kraftig
«Turistene har en enorm reiselyst og er aller mest interessert i nordlys, norske matskatter, MUNCH, fjordene og aktiviteter i fjellet. Her får du alt om det siste koronabarometeret:..» Kilde: business.visitnorway.com.

Blytung årsslutt for hotellene: – Knallhardt slag i trynet
«Hotellenes inntekter falt på ny kraftig da nye koronarestriksjoner ble innført i desember. Det viser tydelig tallene fra Benchmarking Alliance.» Kilde: dn.no.

Hyttesalget går på høygir. Ikke bare på grunn av pandemien
«2021 ble all time high med hyttesalg for drøyt 37 milliarder kroner. Men mangel på snekkere og materialer fordyrer og forsinker byggingen.» Kilde: aftenposten.no.

Næringslivet stiller seg bak SV-krav om lønnsstøtte
«SV får støtte frå uventa hald når NHO og Virke no sluttar seg til kravet om å skjerme lønnsstøtteordninga frå kutt, slik regjeringa legg opp til i februar.» Kilde: mre.no.

Restauranteier refser regjeringens utbyttenekt
«Regjeringen vil innføre strengere krav til bedrifter som skal få krisestøtte på grunn av pandemien. – Jeg tror ikke det er gjennomtenkt, sier restauranteier Sandro Parmeggiani.» Kilde: e2.4.no

NBTA søker administrativ leder
«NBTA (Norwegian Business Travel Association) er en nettverksorganisasjon for kjøpere av forretningsreiser. Søknadsfrist: 27. januar 2022.» Kilde: travelnews.no.

FN: Flere år før folks reiselyst blir som før
«Turistnæringen har hatt to tunge år, og tidligst i 2024 vil folks reiselyst være tilbake på samme nivå som før pandemien, anslår Verdens turismeorganisasjon.» Kilde: smp.no.

Luftfartstilsynet: Ikke opplevd 5G-problemer i Norge
«I USA frykter flyselskap at 5G-utrulling kan føre til forstyrrelser. I Norge er utbyggingen allerede i gang, og flytrafikken har hittil ikke opplevd problemer.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Vil straffe Visit Svalbard (Svalbard) +
«At Visit Svalbard aktivt motarbeider forslag om strengere miljøregler, bør få konsekvenser, mener politiker. Rasmus Hansson (MDG) vil ta statstøtten fra Visit Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Høringen om ferdsel: – Fastboende utgjør ingen trussel (Svalbard) +
«Sysselmesteren foreslår endringer i mulighetene for ferdsel på sjøis, men møter motstand av Longyearbyen Jeger- og Fiskeforening.» Kilde: svalbardposten.no.

Slik presenterer Visit Harstad regionen vår til hele verden (Troms)
«Reiselivsnæringen har i to pandemi-år avlyst alle fysiske møteplasser. Næringen har vært nødt til å tenke nytt, et av prosjektene hadde sin debut i tirsdag 18. januar. Turoperatører i hundretall opplevde alt Harstad har å by på.» Kilde: iharstad.no.

Innlegg: «Ditt besøk kan gjøre en forskjell for Vesterålen» (Nordland)
«Sola har snudd, og vi går mot lysere tider. Men, selv om det nylig kom noen lettelser i smittevernreglene, henger det fortsatt mørke skyer over reiselivsnæringen mange steder i landet.» Kilde: vol.no.

Utsetter skreifestivalen (Nordland) +
«Med bakgrunn i smittesituasjonen har styret i Vesterålen Skreifestival vedtatt å utsette årets festival til i vår.» Kilde: blv.no.

Gjennomgang av ulykken ved Higravtind (Nordland)
«DNTs sikkerhetsutvalg har levert sin rapport etter ulykken i 2021 da en turdeltaker omkom på fellestur med Lofoten turlag på vei ned fra Higravtinden i Hadsel og Vågan kommune etter å ha falt i bratt terreng.» Kilde: dnt.no.

Bringen kaffebar klager på at de ikke fikk kompensasjon (Nordland) +
Moskenes: De tildelte midlene er fordelt til 24 virksomheter i kommunen. .. Klageren mener det er feil i saksbehandlingen og at Bringen kan dokumentere et betydelig inntektstap som danner grunnlag for kompensasjon.» Kilde: lofot-tidende.no.

Midt-Norge:

Store planer for nabotomta til Royal Garden
Trondheim: «Om planene godkjennes, kan hotellet få en ny nabo. – Det kan jo umulig være negativt. Bryggepromenaden vil ha en positiv virkning på ferdsel i Kjøpmannsgata ved at den gir et spennende tilbud til å komme ned til vannflaten for alle,» heter det i plandokumentet.» Kilde: nidaros.no.

Nasjonal utbygger planlegger klatrepark i Oppdal
«Den landsomfattende kjeden «Høyt og Lavt» ønsker å etablere en klatrepark i Oppdal. Planene ble kjent da formannskapet i Oppdal mandag behandlet søknaden fra Oppdal idrettslag om å etablere en discgolfbane i skogsområdet ved idrettsanleggene i Oppdal.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Classic Norway Hotels kjøper Sagafjord (Møre og Romsdal)
«Classic Norway Hotels kjøper driftsselskapet ved Sagafjord Hotell på Sæbø på Sunnmøre.» Kilde: travelnews.no.

Brukar over millionen på å visa fram Skjolden (Vestland) +
«Me set inn litt ressursar no for å trekkja folk til Skjolden. Det seier investor Oddvar Røysi, som eig Skjolden Resort med 45 bueiningar, i tillegg til cruisekaien på Skjolden. Mellom anna er det no laga fleire filmar for å visa kva området har å by fram.» Kilde: sognavis.no.

Venter 450.000 cruisegjester (Rogaland)
«Cruisesesongen startet tirsdag da skipet Hanseatic Spirit la til i cruisehavna på Garpaskjær. Denne sesongen er det ventet opp mot 450.000 cruiseturister.» Kilde: radioh.no.

Utsira – et eldorado for fugletittere (Rogaland)
«Mange kjenner godt til Utsira’s fantastiske gatekunst! Men visste du at øya også er et eldorado for fugletittere? Det er faktisk observert over 300 forskjellige arter på øya.» Kilde: facebook.com/visithaugesund

Ny analyse: Stavanger tåler flere cruise­turister (Rogaland) +
«Stavanger tåler flere cruiseanløp enn i toppåret 2019, ifølge en analyse fra Amdal Reiselivsutvikling. Kommunalråd Dag Mossige (Ap) er ikke enig i det.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Nye kommuner inn i Visit Innlandet 
«Fra nyttår fikk Visit Innlandet med seg tre nye kommuner da Elverum, Våler og Lunner Kommune gikk inn i den felles reiselivsparaplyen.» Kilde: travelnews.no. 

Innlegg: Luksus for Beitostølen (Innlandet)
«Som destinasjon har Beitostølen noen naturgitte gaver og etablerte tilbud som gjør det attraktivt å bruke fritidsboligene året rundt.» Kilde: oa.no.

Hvorfor de fjerner arealer fra alpinanlegget i Hafjell (Innlandet) +
«Flomfare er hovedargumentet i forslaget fra administrasjonen i Øyer kommune for å tilbakeføre store deler av alpinanleggets reserveområder til landbruks-, natur- og friluftsområde.» Kilde: gd.no.

Thon Hotel Snø forsinket med enda et år (Akershus) +
Lørenskog: «Det skulle egentlig stått ferdig i fjor, .. nå ligger det an til åpning første kvartal neste år. Beliggenheten vegg-i-vegg med skihallen gir hotellgjestene en helt unik mulighet for aktivitet, mener konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels.» Kilde: mittloerenskog.no.

Test: Ekebergrestauranten – med utsikt til klare forbedringer (Oslo)
«Ekebergrestauranten i Oslo har trolig hovedstadens beste utsikt. Nå gjenstår det bare å skape byens beste opplevelse – det er fortsatt langt i igjen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Frykter konsekvensene hvis Halden Turist blir lagt ned (Østfold) +
«Halden Turist har skissert at de trenger 1,6 millioner kroner i årlig driftsstøtte for å kunne drive videre med de tjenestene som ligger i avtalen. Kommunedirektøren foreslår i stedet å legge tjensten ut på anbud.. Reiselivsbedriftene mener kommunen kommer til å tape millioner hvis Halden Turist må legges ned.» Kilde: ha-halden.no.

Hotellinvestorer på Spjærøy vurderer svømmebasseng (Østfold) +
«Nå spør hotellinvestor på Spjærøy, Rune Kilebu om Hvaler kommune blir med på å finansiere et svømmebasseng som skal være åpent for alle. Kilebu ønsker dialog med kommunen om saken.» Kilde: f-b.no.

Etterforsker innbrudd på hotell (Vestfold)
«Politiet etterforsker tirsdag formiddag et innbrudd på Hotel Kong Carl i Sandefjord i løpet av natten.» Kilde: sb.no.

Flytter fra Ski for å drive hotellet videre (Telemark) +
Akkerhaugen: «Eivind Ellingsrud og familien flytter fra Ski til Midt-Telemark for å satse på et nytt prosjekt. .. Sammen med en australsk familie skal de drive Norsjø Hotell.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Kunstsilo og Kilden inngår strategisk samarbeidsavtale
Kristansand: «En essensiell del av det nye samarbeidet er å utvikle Odderøya som reisemål og opplevelsessted. – Når Kunstsilo åpner på Silokaia, må vi kunne gi publikum et mangfold av opplevelser.» Kilde: skmu.no.

Ny «turistsjef» og folkehelsekoordinator ansatt
«Lyngdal kommune har ansatt Anne Grete Lølands etterfølger. Ny folkehelsekoordinator er også på plass.» Kilde: lyngdal.kommune.no.

Facebook for business – verktøy for å gjøre arbeidsdagen mer effektiv
«Fredag 21. januar har Visit Sørlandet booket en av Norges beste på sosiale medier til et webinar om Facebook for business. Gratis for partnere, kr 750 for andre som kunne tenke seg å være med.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Annet:

Sverige fjerner testkrev fra 21. januar
«Vår nærmeste nabo fjerner det omstridte testkravet for innreisende fra førstkommende fredag. I stedet må reisende fra EU/EØS og Norden fremvise coronapass.» Kilde: way-2-go.no.

2022 kritisk for utsatt reiseliv
«2022 blir avgjørende for å sikre sårbare økonomier som er helt avhengig av reiselivet, ifølge en FN-rapport.» Kilde: way-2-go.no. 

Del gjerne!