Ja, Ålesund tjener penger på cruiseturistene.. og flere utvalgte reiselivsnyheter denne torsdagen

Rekordpriser på feriehus – nå koster det opp mot 50.000 i snitt
«Norgesferie har aldri vært mer populært. Det gjør også at feriehus leies ut for rekordsummer.» Kilde: nrk.no.

Sommerens beste hotelltakterrasser i Norge
«De 5 beste hotelltakterrassene i Norge er kåret. Hvis du ikke allerede har testet ut disse hotellene, bør du gjøre det i sommer.» Kilde: reisetips.nettavisen.no. 

Fem spørsmål og svar om feriepenger
«Sommerferien nærmer seg og for mange erstattes lønnen i juni av feriepenger. Her er noen spørsmål om feriepenger som vi i Arbeidstilsynet får ofte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Fortsatt passasjervekst for Flyr
«Utfordreren Flyr økte antall passasjerer med 22 prosent fra april til mai. Denne måneden venter toppsjef Tonje Wikstrøm Frislid å fylle opp fire av fem seter i flyene.» Kilde: dn.no.

SAS utelukker ikke flere kanselleringer i sommer
«Selv om SAS opplever vekst i antall passasjerer, utelukker ikke pressesjef, Tonje Bjerve Sund, at det kan oppstå flere enkeltkanselleringer i sommer enn de allerede har varslet.» Kilde: travelnews.no.

Flyplass-kaoset: – Perfekt storm
«Krisa på europeiske flyplasser har ikke bedret seg. Dette er ekspertenes forklaring og råd til deg som skal reise.» Kilde: dagbladet.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Må ikke bli stående på kaia (Finnmark)
«Behovet for landstrøm tvinger seg fram, så det er svært viktig at Alta kommune prioriterer denne type infrastruktur i årene som kommer.» Kilde: altaposten.no. 

Kartlegging av parkeringsbehov og renovasjon i Nord Troms
«Kvænangen kommune deltar i et forprosjekt om utvikling av felles løsninger for parkering og renovasjon i Nord Troms etter modell fra Lyngen kommune.  Målet er å utvikle god og bærekraftig besøksforvaltning med fokus på felles skilting, parkering og avfallshåndtering.» Kilde: kvanangen.kommune.no. 

Negativ til oppdrettsanlegg like ved flyplass (Nordland)
«Luftfartstilsynet frykter for flysikkerheten og fraråder bygging av et landbasert oppdrettsanlegg i Andøy. Nå har kommunen satt planene på vent.» Kilde: nrk.no.

Ikke asfalt til reiselivsmål: – Må oppfattes som rettferdig (Nordland) +
«Det blir ikke asfaltering av grusveien til reiselivsmålet Tranøy fyr slik kommunedirektøren hadde foreslått. Odd-Børge Pedersen argumenterte i saksframlegget med at veien til Tranøy fyr er viktig for turistnæringen i området.» Kilde: an.no.

Sommerens første gigant er på vei til Bodø (Nordland) +
«Torsdag legger MS «Balmoral» til kai i Bodø. Cruiseskipet har med seg 919 passasjerer. Visit Bodø skriver i ei pressemelding at gjestene hovedsakelig er briter.» Kilde: an.no.

Innlegg: Lærlingeplasser og jobber. Hor vi skal få dem i fra? (Nordland)
Mosjøen: «Vi ber derfor politikerne om å bevare restaurant og matfag i Mosjøen også kommende skoleår, slik at vi har mulighet til å sikre oss god og fagutdannet arbeidskraft også i fremtid.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Sommeren 2022 må jo bare bli Trøndelagsferie!
«For mange blir sommeren 2022 tredje sommeren på rad de mer eller mindre ufrivillig må feriere i Norge..» Kilde: nettavisen.no.

Fjord-Norge:

Tilbyr båttur mellom seks destinasjoner på Romsdalsfjorden (M&R) +
«Fra fredag 17. juni kan du ta båten «Lagertha» mellom Molde, Vestnes, Åndalsnes, Veøya, Hjertøya og Midsund.» Kilde: rbnett.no.

Innlegg: Ja, Ålesund tjener penger på cruiseturistene (Møre og Romsdal)
«Det er bare en myte at cruiseturistene ikke legger igjen penger på land, ifølge daglig leder for Ålesund Cruisenettverk.» Kilde: nyttiuka.no.

Fjord X-sjef Arne Glenn Flåten har trua på ruta (Vestland) +
«MS Sogndal har no ei veka bak seg i cruisetrafikk til Fimreite og Årøy. Nyetablerte Fjord X blir førebels ikkje nedrent av passasjerar, men Arne Glenn Flåten har trua på at prosjektet er liv laga.» Kilde: sognavis.no.

Verdenshavssenteret i Bergen skal hete O (Vestland)
«O er navnet på det nye Verdenshavsenteret i Bergen. Det er klart etter en nasjonal konkurranse med 3.500 innsendte bidrag. O skal være et kunnskaps- og formidlingssenter for havet. Akvariet i Bergen står bak prosjektet.» Kilde: abcnyheter.no.

Vil oppretta nytt reiselivsselskap (Vestland) +
«Eit nytt, lokalt reiselivsselskap er under utvikling i Indre Hardanger. Formannskapet i Ulvik er positivt innstilt til det nye selskapet.. – Vil gå så langt som å seia at dette kan vera den viktigaste satsinga for reiselivet i Hardanger nokosinne.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Norwegian med nye og gjenåpnede ruter (Vestland/Rogaland)
«Lanserer ny direkterute fra Stavanger og gjenåpner ruter fra Sandefjord og Bergen.» Kilde: travelnews.no.

Kruttsterkt samarbeid på Lindøy (Rogaland)
«Sammen med ​Egersund skog og treplantningsselskap har vi nå fått stelt i stand kanonene på Lindøy batteri ved innseilingen til Egersund. På rødmalte lavetter står kanonene på singel med drenering for at stedet også kan være en attraksjon i mange år framover.» Kilde: eigersund.kommune.no. 

Øst-Norge:

Milliardær-selskapet har store ambisjoner for Tyin-Filefjell (Innlandet) +
«Etter tiår med nedgang for det en gang så stolte reiselivsområdet, akter Fredensborg Fritid å gjenreise Tyin-Filefjell som en helårsdestinasjon. Det kan bety helårs arbeidsplasser og mye byggeoppdrag for fjellkommunen lengst vest i Valdres.» Kilde: oa.no.

New Tourism Pro Site for Norway’s Blue Gem, Lake Mjøsa (Innlandet)
«Simpleview’s Tourism Pro solution continues to be popular with our clients, with Visit Mjøsa being the latest destination to realise its potential.» Kilde: simplevieweurope.com.

En bunkersaktig skattkiste (Oslo)
«Det nye Nasjonal­museet er et vidunderlig sted å gå seg vill. Når man omsider finner hoved­inngangen.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Det finnes en egen vikingplanet. Et spydkast fra rådhuset (Oslo)
«Vikingplaneten kan aldri erstatte de vaskeekte vikingskipene fra Vestfold-funnene. Men Osebergskipet på utstilling kan heller aldri erstatte opplevelsen av å seile stille i natten, inn forbi Bjørnholmen, mot Bukkøya, slik vikinger gjorde på 800-tallet.» Kilde: vg.no.

Dette rommet koster i dag 5000 kroner – om noe er ledig (Oslo) +
«De siste par dagene har det omtrent ikke vært et ledig hotellrom å oppdrive i Oslo. Det er nesten tusen dager siden sist det var en lignende situasjon i hovedstaden.» Kilde: e24.no.

Tjuvåpnet bookingen med brask og bram: – Dette er en milepæl (Østfold)
Moss: «Nøyaktig ett år før Hotel Riviera åpner dørene, er det i skrivende stund mulig å reservere opphold på Moss’ fremtidige storstue.» Kilde: moss.no. 

Åpnet ny bobilparkering: – Du finner nok ikke maken til utsikt (Telemark) +
Drangedal: «Tilbudet har blitt utvidet på Hulfjell familiepark med bobilparkering. Her kan du våkne opp rett ved idylliske Toke. – Utsikten kan ikke mange matche. Den er litt unik.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Togferie: Go-Ahead gjentar Sørpasset
«I fjor sommer kunne togpassasjerer hoppe av og på så mye de ville langs Sørlandsbanen og Arendalsbanen i 7 dager med Go-Aheads Sørpasset. I år blir det igjen mulig å ta en fleksibel sommerferie på skinner. I år varer billetten i 10 dager.» Kilde: abcnyheter.no.

Vil øke aksjekapitalen med 270.000 kroner +
«Et enstemmig Farsund formannskap har gått inn for rådmannens forslag om å øke aksjekapitalen i Lista Fyr AS med 270.000 kroner.» Kilde: lister24.no.

Ynskjer å kjøpe Ose Turistheim for 1 krone +
«Kommunestyret i Bygland skal i neste møte avgjerde om dei vil selje turistheimen på Ose.» Kilde: setesdolen.no.

Annet:

Derfor velger nordmenn nå klassiske pakkereiser
«50 prosent av Apollos reisende i sommer har aldri reist med reisearrangøren tidligere. I en fersk undersøkelse kommer det frem at direkteflyvninger, pris, enkeltheten og trygghet er hovedgrunnen til at vi velger en pakkereise.» Kilde: drm24.no.

Del gjerne!