Ja til mer reiseregulering.. og 44 utvalgte reiselivsnyheter fra helgen

Norsk Opplevelseskonferanse for første gang til Mo i Rana
«Det er i år 14. gang Norges største konferanse for opplevelsesbasert reiseliv arrangeres, og etter en pandemi-pause er det fint å se at næringsaktørene ser det som viktig å møtes fysisk igjen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norge klatrer – verdens 12. beste merkevare
«Norge klatrer til 12. plass over Ipsos’ Nations Brand Index for 2021 – to plasser opp siden forrige måling. Norsk natur er fortsatt drivkraften bak interessen fra utlandet.» Kilde: way-2-go.no.

Tregere enn forventet opphenting i europeisk reisebransje
«Europas reiselivsbransje vil sannsynligvis kun oppnå en forbedring på 23,9% iår, i forhold til 2020, viser oppdaterte tall fra World Travel & Tourism Council (WTTC).» Kilde: reiseliv1.no.

Smitteeksplosjon i flere land – feriereiser er stanset
«Mens Norge og enkelte andre land har gått tilbake til noe som sterkt ligner en normaltilstand etter korona-krisen, har smitten eksplodert i flere av de populære ferielandene i Europa.» Kilde: flysmart24.no.

Restaurantbransjen: – Mange lukrative jobbtilbud å få
«Stengte grenser og permitteringer har ført til mangel på arbeidskraft i restaurantbransjen. Det skaper mangfoldige karriereveier for dem som ønsker seg inn i reiselivet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Er skykjøkken kommet for å bli?
«Nye forretningsmodeller innen restaurantbransjen vil viske ut grensene mellom hjemmelaget mat, ferdigmat og restaurantmat.» Kilde: reiseliv1.no.

Usikkert hva regjeringen skal gjøre med 4.000 nye drosjeløyver
«Den nye regjeringen har lovet å stoppe frislippet i drosjenæringen, men vil få problemer med å trekke tilbake de nye løyvene som allerede er utdelt.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Arbeidsledig SAS-pilot: – Vi har blitt rundlurt
«Det SAS gjør nå er helt uakseptabelt, og et brudd med den nordiske arbeidslivsmodellen.» Kilde: nettavisen.no.

Pilotrush til Norse Atlantic: Fått over 2.300 søknader på én uke
«Nykommeren Norse Atlantic Airways opplever skyhøy interesse fra piloter som vil fly selskapets Dreamlinere. Tre spørsmål avgjør hvem som får jobb.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Ja til meir reiseregulering
«Det er ikkje ein menneskerett å reisa til Syden, men prøv å sei det til dei oppsparte bonuspoenga mine.» Kilde: bt.no.

Nord-Norge:

Snøhotellet har blitt Norges eneste menneskeskapte isbre (Finnmark) +
«Dere har noe helt unikt, noe som ingen andre har, sier forsker Rune Strand Ødegård ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, på Gjøvik. – En isbre er jo egentlig snø som har falt og etterhvert blitt tettere og hardere og til slutt blitt til is.» Kilde: sva.no.

Attraksjon på Senja: «Drittlei» møkkete gulldass (Troms)
«Turistene mente doen var skitten, og guiden har nå lagt inn et ønske om at gulldassen vaskes før neste turistbesøk ..ikke mulig, ifølge Troms og Finnmark fylkeskommunes samferdselssjef Bjørn Kavli. – Gulldassen er stengt for sesongen, fordi den ikke er frostsikra.» Kilde: dagbladet.no. 

Norges første barnemuseum åpner 6 november på Finnsnes! (Troms)
«Etter 8 års arbeid og en kostnad på 15 millioner åpner endelig Norges første Barnemuseum på Finnsnes i Senja kommune 06. november! Historielæring gjennom interaktiv lek er det sentrale fokuset i utstillingen «Midt-Troms i miniatyr».» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tusenvis av passasjerer kan få besøke Hurtigrutemuseet (Nordland)
«Hurtigruten Norge og Hurtigrutemuseet går sammen om å lansere nye utflukter som gir hurtigrutegjestene muligheten til et dypdykk i Hurtigrutens historie og dens betydning for kystsamfunnene. Neste år vil rundt 80.000 Hurtigruten-gjester seile med skipene som er innom Stokmarknes.» Kilde: bodøposten.no. 

Ringnes-hotellet: Ønskelig å tukle med Svolværs sjel? (Nordland)
«Det foreslåtte Ringnes-hotellet i Havnestrøket skal behandles i kommunestyret 25. oktober og politikerne har gitt sin foreløpige, positive støtte til til prosjektet. Er det da for sent å minne om Svolværs kvaliteter og hvordan disse vil bli svekket av hotellprosjektet? Vi tror ikke det!» Kilde: lofotposten.no.

Nå har Silje store planer for Lødingen Brygge (Nordland) +
«Familien har drevet hotell i Lødingen i fem generasjoner. Nå har Silje store planer for Lødingen Brygge.» Kilde: vol.no.

Fann høge verdiar av E. coli i nasjonalpark (Nordland)
«Sommarturistane i Lofoten har lagt igjen meir enn pene bilde på Instagram.»  Kilde: nrk.no.

Hotellet må være ferdig før 2024 (Nordland)
Rønvikfjellet: «Hotellbyggeren Arthur Buchardt er i ferd med å komme ut av tenkeboksen.. Prosjektet i Bodø er et av i alt 12 som ligger i hans portefølje .. styrer mot en miks på Rønvikfjellet bestående av hotellrom og mindre leiligheter krydret med velvære og spa.» Kilde: an.no.

Passer svært bra å arrangere konferansen i Mo i Rana (Nordland)
«Det passer svært bra at den i år arrangeres i Mo i Rana, sier Bård Jervan, som er ansvarlig for programmet, – for nå skjer det mye spennende på Helgeland. Dette er en nasjonal konferanse, men vi har alltid et mål om å vise fram vertsregionen på en spennende måte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vil by på måltidsopplevelsen «Smaken av Helgeland» (Nordland)
«Svein Jæger Hansen, kjøkkensjef på Scandic Meyergården gleder seg til Norsk Opplevelseskonferanse og å by på måltidsopplevelsen «Smaken av Helgeland» tirsdag kveld.» Kilde: facebook.com/Norskopplevelseskonferanse/

Nå er vi endelig tilbake til normalen (Nordland) +
Mo i Rana: «Koronapandemien rammet Scandic Meyergården hardt. Nedstengingen av landet førte til at det ble svært lite aktivitet i Spektrum.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Gå med en guide hvis du vil se etter moskus
«Hvis du også er blant dem som har lyst til å oppleve moskus på nært hold, bør du tenke deg om før du drar ut og leter på egenhånd.» Kilde: vg.no. 

Lever hyttedrømmen hver helg i Møssingdalen
«Sist vi var inne på Møssingdalen traff vi på to glade hytteeiere. Disse ba oss med inn på kaffe, noe vi naturligvis takket ja til.» Kilde: s-n.no.

Mener Røros Ap må si nei til snøskuterløyper +
«Arbeidsgruppa i Røros Arbeiderparti som har utredet snøskuterløype i Røros kommune, anbefaler ikke at Ap går inn for å opprette skuterløyper mellom Røros og Vauldalen.» Kilde: fjell-ljom.no.

Britisk festivalsjef: – Hva har skjedd med Oppdal? +
«Det er fire år siden britiske Alan Jones besøkte Oppdal. Mye har skjedd på de årene. Nå skal han sørge for store stjerner hit til neste år.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Ålesund forbi Geiranger (Møre og Romsdal)
«Neste år ser det ut til at Ålesund får fleire cruiseanløp enn Geiranger, og det er første gong det skjer, skriv smp.no. Årsaka er mellom anna at Ålesund neste år får mange hurtigruteskip på spesielle cruise, og Geiranger får ingen slike.» Kilde: nrk.no.

Går videre med planer om fjordhotell (Møre og Romsdal) +
«Selskapet Romsdalen AS planlegger å bygge det de omtaler som et spektakulært fjordhotell i sentrum av Åndalsnes. Som del av disse planene, har selskapet nå, gjennom Romsdalen Eiendom AS, kjøpt Åndalsnes Brygge AS. Selskapet eier Havnegata 8, 10 og 12.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Klarsignal til hotellsatsing: – Et enormt kvalitetsstempel (Møre og Romsdal) +
«Hustadvika kommunestyre gir grønt lys for byggingen av Askevågen landskapshotell. Forventingene til det spesielle hotellet er store.» Kilde: rbnett.no.

Årdal er månadens destinasjon, men Valdresekspressen trappar ned (Vestland) +
«Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB) som køyrer NW160 Valdresekspressen har beslutta eit permanent kutt i antall avgangar mellom Oslo og Årdal. Grunnen var pandemi, men antall reisande er framleis for lav.» Kilde: porten.no.

Har kjøpt hotell og vil flytte heim (Vestland) +
«No har vi fått nøkkelen og det aller meste av formalitetane skal vere på plass, seier Theodor Sigurdsson Kvikne (34), den eine av trioen som no har gått saman for å kjøpe det familiedrivne Balestrand Hotell.» Kilde: firda.no.

Starta opp under korona, men klarte seg og fortsetter (Vestland) +
Vestland Fjord Cruise AS: «Trass pandemien, heldt han drift i sjøhotellet gjennom Airbnb. .. Etter pandemien, ser Eirik Schau fram til å drive cruiseverksemd i Nordhordland.» Kilde: nordhordland.no.

Norges beste ost kåret – er fra Stavanger (Rogaland)
«Norges beste oster er kåret på NM i Ost, Konrad fra Stavanger Ysteri gikk til topps.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil legge til rette for småbåt-turisme og sørlandsidyll (Rogaland) +
Sirevåg: «Her kommer det helt ny småbåthavn til fem millioner kroner. Dersom det ikke dukker opp ukjente skjær i sjøen, kan småbåtfolket legge til kai i Sirevåg allerede til sommeren.» Kilde: jbl.no.

Øst-Norge:

Hallingportrettet: Hilde Karlsen (Buskerud)
«I ukas utgave av Hallingportrettet blir vi bedre kjent med Hilde Karlsen. Hun driver bedriften Vinternatt som tilbyr natur- og friluftsaktiviteter på Geilo og Ustaoset. Deriblant fjellturer, fisketurer, isfiske, isbading og badstu.» Kilde: radiohallingdal.no.

Skarslia kan bli stengt i vinter (Buskerud)
«Kjelkeaking i Skarslia Ski og Akesenter er trekkplasteret i turistbedrifta. Men utan festeavtale er det kroken på døra for all turisme i Skarslia til vinteren.» Kilde: hallingdolen.no.

Underskrifter mot Skistars prisøkning (Innlandet)
«Reaksjonene lot ikke vente på seg da Skistar nylig annonserte at rabatten på sesongkort for fastboende reduseres fra 50 til 25 prosent. – Nå er det ikke sikkert vi har råd til sesongkort, sier Siri Bråthen. – Presser tryslingene ut av bakken.» Kilde: ostlendingen.no.

Vil ta betalt for parkering i Natrudstilen skisenter (Innlandet) +
«Fra nå må du belage deg på å betale en parkeringsavgift i Sjusjøen Skisenter Natrudstilen dersom bilen skal stå parkert mer enn en time. Men bestyrer Mathias Neraasen har en god nyhet til bileiere som ikke er digitale brukere av parkeringssystemene.» Kilde: h-a.no. 

Innlegg: Yv: miljøvennlig, men tydeligvis ikke lønnsomt 
«Å reise miljøvennlig skal være enkelt med Vy. Men det skal tydeligvis ikke være lønnsomt.» Kilde: naturpress.no.

Økern Portal åpnet med 9 serveringssteder – hotell under bygging (Oslo)
«Åpningen av Økern Portal ble markert med en nabolagsfest med musikk, taler, konkurranser og aktiviteter. Bygget setter en ny standard for samvirke mellom næring og nærmiljø.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Europas største spiselige tak (Oslo)
«Når kokkene på de ni ulike spisestedene på Økern Portal, trenger frukt, grønnsaker og urter, trenger de kun ta heisen opp til åttende etasje for å hente råvarene. – Vi håper takhagen vil bli en ny destinasjon i Oslo.» Kilde: dagsavisen.no.

Innlegg: Det nye Munchmuseet (Oslo)
«Munchmuseets form, farge og materialvalg motsier omtrent alt det Edvard Munch sto for.» Kilde:nettavisen.no.

Børre i Son gir råd til reiselivet i Norge (Akershus) +
«Fra firmaet 2469 Reiselivsutvikling AS i Son gir Børre Berglund (62) råd til reiselivsnæringen i Norge. – Reiselivet har lidd, og vi har hjulpet mange med omstilling. Nå er vi tilbake på sporet igjen, men krisen er ikke over.» Kilde: vestbyavis.no.

Her kan du sjekke inn på «hotell» i skogen (Akershus) +
Aurskog-Høland: «Siden oppstarten har hver eneste helg vært fullbooket. Nå opplever eierne av igloene et lite overnattingseventyr i skogen.» Kilde: indre.no.

Søker Prosjektleder for arrangementsgjennomføring Vestfold)
«Har du lyst til å jobbe med noen av Europas største og mest profesjonelle arrangementer? Oslofjord Convention Center AS søker nå en prosjektleder.» Søknadsfrist: 24.10.2021. Det er idag! Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Ola får bygge flere hytter i Skarvann aktivitetspark
Risør: «Miljø- og teknisk utvalg hadde ingen innvendinger mot at antall campinghytter i reguleringsplanen endres fra 12 til 20.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Ikke bruk pynteputa på hotellrommet
«Trodde du hotellrommet var rent fordi det er pent? Da kan dette være riktig dårlig nytt for deg.» Kilde: thetravelinspector.no.

Del gjerne!