Kanselleringene renner inn.. og 33 andre reiselivsnyheter

Hvorfor er arrangementer viktig for Norge? 
«Møt Birgitte Nestande, rådgiver events i Visit Norway, som i løpet av ni minutter forklarer deg hvorfor arrangementer er så viktig.» Kilde: business.visitnorway.com. 

Kritisk for hotellbransjen: – Dette er dødsstøtet
«Ikke før hadde hotellene karret seg opp av grøfta etter 18 måneders «unntakstilstand», så blir bransjen igjen kastet ut i det dypeste mørke.» Kilde: abcnyheter.no.

Slik vil utelivsbransjen redde julebordene
«Utelivsbransjen frykter ytterligere smitteverntiltak kan få brutale konsekvenser for den viktige julebordsesongen. Nå ber de myndighetene påby koronapass. Professor tror det kan føre til en viktig endring.» Kilde: tv2.no.

Hun skal lede Stordalens største hotellkjede i Norge: – Kjempestas!
«Elisabeth Saupstad trengte nye utfordringer etter åtte år som reiselivsdirektør for Stavanger-regionen. Nå blir hun driftsdirektør for alle Quality-hotellene til Petter Stordalen.» Kilde: e24.no.

Anbefaler Norge som reisemål med vekt på bærekraft
«Norge er et av 10 land Lonely Planet anbefaler å reise til i 2022. Kåringen legger særlig vekt på land som har bærekraftige reiseopplevelser, der turister har en positiv påvirkning på de stedene de besøker.» Kilde: regjeringen.no.

Norske Parker møtte statssekretær Aleksander Øren Heen
«Arbeidet med å skape levende landskap har behov for ytterligere nasjonal forankring og støtte. Det var derfor daglig leder i Norske Parker møtte statssekretær Aleksander Øren Heen i Klima- og miljødepartementet.» Kilde: norskeparker.no.

Seniorene strømmer ut på tur
«Stadig flere over 60 ønsker å gå på tur, viser ferske tall fra DNT. De siste fem årene har antall medlemmer over 60 år økt med hele 20 prosent.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Havila Capella: Ut på første seilas
«Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, sier de er svært glade for å nå kunne planlegge den første rundturen og det aller første møtet med norskekysten og de mange havnene som de skal innom.» Kilde: abcnyheter.no.

Regjeringen undersøkte om Hurtigruten fikk for mye penger
«Regjeringen bestilte hemmeligstemplet rapport for å finne ut om Hurtigruten fikk for mye i støtte: Selskapet toppet koronastøtten og fikk beholde en halv milliard kroner for båter som lå i opplag.» Kilde: e24.no.

Passasjerøkning i oktober
«Totalt 3.384.000 passasjerer reiste til eller fra Avinors lufthavner i oktober. Det er mer enn en dobling fra samme måned i 2020, men samtidig en nedgang på 32 prosent sammenliknet med 2019.» Kilde: travelnews.no.

SAS øker til USA
«Som en direkte følge av at USA nå åpner opp for at flere får innreise, stiger etterspørselen etter reiser kraftig. SAS oppdaterer nå trafikkprogrammet og øker antallet flyvninger til og fra USA.» Kilde: travelnews.no.

Flyr ser pandemien som en stor utfordring
«Flyselskapet Flyr legger i dag frem resultatet fra tredje kvartal. Selskapets totale omsetning for tredje kvartal 2021 var 40 millioner kroner, hvorav 1 million kroner var tilleggsinntekter.» Kilde: hangar.no.

Nord-Norge:

Hotellsjef: – Betyr enormt mye for oss (Finnmark) +
«En slik konferanse betyr enormt mye for oss, sier hotellsjef May-Brith Hermansen ved Scandic Alta. … – Vi er veldig glade for at Nasjonalforeningen for folkehelse har lagt sitt landsmøte til Alta og her hos oss..» Kilde: altaposten.no.

Kanselleringene renner inn: – Det er katastrofe for oss (Troms)
«Tromsø kommune innførte lokale og nye strenge koronarelger fra natt til i dag. Det merkes umiddelbart for hotell- og utelivsbransjen i byen som igjen må ta støyten.» Kilde: tv2.no.

Innlegg: Vi har løsningene på problemene i Tromsø (Troms)
«Igjen skal uteliv, kulturliv og reiseliv i Tromsø betale en høy pris. Det er unødvendig, fordi vi har de viktigste løsningene: Vaksine og innføring av vaksinepass.» Kilde: nordlys.no.

Lyngenfjordregionen remerket som Bærekraftig Reisemål (Troms)
«Endelig kan vi slippe løs jubelen – ja, regionen kan fortsatt smykke seg med merket «Bærekraftig Reisemål».» Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Innlegg: Hvem tar ansvar for Nordlands stolte kulturarv? (Nordland)
«Vårt håp er at Nordlands politikere og byråkrater skal få øynene opp for hva de besitter i eget fylke og vil satse på sine maritime kulturskatter og stolte kulturarv.» Kilde: an.no.

Nå har investoren opprettet hotellselskap (Nordland) +
Amla: «Investor Håkon Ulriksen fra Bø har opprettet nok et selskap i kommunen: Ulrix Hotelldrift AS.» Kilde: vol.no.

Har veldig lyst til å etablere hotell i Bodø (Nordland) +
«De har ikke gitt opp hotellplanene. Nå har de signert leiekontrakt med hotellaktør som drive innenfor lavpris-segmentet.» Kilde: an.no.

Firmaet satser stort i Hattfjelldal (Nordland) +
«I september 2020 kjøpte Mosjøen Scooterutleie det gamle hotellet i Hattfjelldal. I den forbindelse ble eventselskapet GoExtreme etablert. .. – Det kommer til å bli et wow-opplegg.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Feiret høytragende pris til museum
«Trøndelags Kysthistoriske Museum på Mausundvær ble nylig fylt av feirende entusiaster fordi museet fikk Norges Fiskarlags Kystkulturpris for 2021.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Jeg gleder meg til å bli med på laget (Møre og Romsdal) +
«Andrea Allum er nyansatt Salg- og Bookingspesialist i investerings- og utviklingsselskapet Romsdalen AS. Jeg gleder meg til å bli med på laget i Romsdalen AS, og få bidra til å gi gjester gode opplevelser i norsk natur.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Reiselivet står sterkare og meir samla etter covid-19 (Vestland) +
«Over 40 bedrifter i Stad, Bremanger, Stryn og Gloppen har sidan våren 2020 deltatt i utviklingsprogrammet SMB Utvikling Nordfjord. Til bakemeldingane har vore gode.» Kilde: fjt.no.

No kan du bu i tretopphytta (Vestland) +
«Etter sju år med arbeid opnar brørene opp for utleige av den mykje omtala tretopphytta Hugin. – Ho er ikkje slik som andre overnattingsplassar.» Kilde: firda.no.

Smaken av fjorden: Fretheim Hotel satser på lokalmiljøet (Vestland)
«Hos Fretheim Hotel i Flåm står matopplevelse i sentrum. De dyktige kokkene, med kjøkkensjef Bjarte Finne i spissen, er ikke bare opptatt av at maten skal være god, men også av maten som kulturbærer og som en viktig brikke i et bærekraftig lokalsamfunn.» Kilde: Norway’s best_

Stavanger-kvinner i førersetet for Nordic Choice Hotels (Rogaland)
«Med ansettelsen av Elisabeth Saupstad som ny driftsdirektør for Quality Hotel i Norge, er det kvinner fra Stavanger som har ansvaret for 54 av Nordic Choice Hotels’ 96 hotell i Norge.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Øst-Norge:

Stenger campingplass i vinter. Strømprisen avgjorde (Innlandet)
«Lillehammer camping har I alle år hatt åpent året rundt. Det er dyrt med vinterdrift, men i år ble strømprisen avgjørende, forteller daglig leder Stian Lunn.» Kilde: bobilverden.no.

Solstad Hotell i Gol sentrum kjem snart ut for sal (Buskerud) +
«Erik og Ingeborg Øynebråten har drive Solstad Hotell sidan 80-talet. No vil dei gje stafettpinnen vidare til nokon andre.» Kilde: hallingdolen.no.

Lupiner kan stanse løypekjøring på Blefjell (Buskerud) +
«Jeg synes vi har gjort en god del, men Teigen (grunneier) mener at vi ikke har gjort nok. Jeg er ganske sikker på at han vil stoppe løypekjøringen kommende vinter, sier Bjerknes.» Kilde: telen.no.

Time for DMOcracy! (Oslo)
«VisitOSLO deltar i et europeisk samarbeidsprosjekt som ble lansert denne uken. Prosjektet ledes av Group NAO i tett samarbeid med Global Destination Sustainability Movement.., TCI Research, Travel Foundation, ECM – European Cities Marketing og 17 destinasjoner..: Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje/

Sørlandet:

Vinterkampanje – Sørlandet synlig i Fjell og Vidde juleutgave
«Vi starter vår vinterkampanje med annonse i Norges desidert største magasin med tanke på friluftsliv, DNTs Fjell og Vidde. Visit Sørlandet har fokus på gode produkter og iskalde opplevelser på fjellet og ved sjøen.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Ståle og Svein håper å få til kystledhytte her +
«Aust-Agder Turistforening og Havrefjell Turlag er svært ivrige på å få til noe på Randvik gård. Første politiske lakmustest faller i kveldens formannskapsmøte. – Vi har leitet etter et sted i Risør lenge.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

”Naturen är den största trenden”
«Imorgon är konferensen Tomorrow’s Food Travel tillbaka, med fokus på trendspaning och inspiration inom måltidsturismen. «Naturen är den största trenden, men även hållbarhet och att tänka cirkulärt», säger Frida Berglund, project manager Food Travel på Visit Sweden.» Kilde: besoksliv.se.

Del gjerne!