Kaotiske tilstander – etterlyser klarere regelverk, og 29 andre utvalgte nyheter

Friluftslivet jubler over det alternative statsbudsjettet
«SVs alternative budsjett er et stort løft for friluftslivet og naturen, mener Norsk Friluftsliv. Nå venter de spent på hvordan regjeringen vil følge opp.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Back in Business med Choice
«Vi ser enden på pandemien, og mandag kveld samlet Choice agenter og samarbeidspartnere til reunion – og for å feire fremtiden.» Kilde: travelnews.no.

Fortsatt etterforskning av smitteutbruddet på Hurtigruten
«Det kan bli nødvendig med ytterligere etterforskning av smitteutbruddet om bord i hurtigruteskipet MS Roald Amundsen i fjor sommer, ifølge politiet.» Kilde: abcnyheter.no.

Per G. Braathen og reisen og veien videre
Bare business (TV 2): «Flyarving Per G. Braathen åpner opp om sitt eget svenske flyselskap, broren Eriks nye selskap Flyr – og utfordringene til SAS framover.» Kilde: tv2.no.

Flyr setter inn seks Boeing Max neste år
«Flyr slutter seg til blant annet Ryanair og amerikanske flyselskaper, som allerede benytter den omdiskuterte flytypen. Flyr-sjefen tror ikke «Max»-navnet vil påvirke reiselysten.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Norges fineste julehotell? (Svalbard) +
Tjuvstartet julen: «Halvor Bakke og Berit Vildalen har julepyntet Basecamp Hotell. Ambisjonen er klar: Norges fineste.»Halvor Bakke og Berit Vildalen har julepyntet Basecamp Hotell. Ambisjonen er klar: Norges fineste.» Kilde: svalbardposten.no. 

Nå er det full splid i det nye selskapet (Finnmark) +
Det nystiftede selskapet Greater Arctic Moment AS overtok i februar konkursboet etter Visit Varanger, og skulle drifte nettsiden Visit Varanger for å fremme turisme i Varanger-regionen. Men nå er også dette selskapet i vansker.» Kilde: ifinnmark.no.

Ber gjestene bruke munnbind (Finnmark)
«Scandic har gått ut med en oppfordring om at gjestene som besøker Nordkapphallen bruker munnbind. Årsaken til oppfordringen er det lokale smitteutbruddet i Nordkapp.» Kilde: radionordkapp.no. 

Har forespørsler fra store skip, men vi får de ikke til kai (Finnmark) +
Alta: «Etter drøye 19 måneder uten stor trafikk på havna er det strålende å se at cruisebåtene begynner å seile inn igjen. .. Men til tross for at kalenderen ser bra ut, frykter de for fremtiden om en ny cruisehavn ikke blir realisert.» Kilde: ifinnmark.no.

Reiselivsprosjekter får også penger fra Statskogfondet (Troms/Nordland)
«Nær to millioner kroner fra Statskogfondet i Nordland og Troms fordeles nå på 18 søkere. Støtte går til alt fra villmarksmesse, stisykkeltilbud og sherpasti til Arctic hideaway og utvikling av lokal mat og treforedlingsindustri.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Her svømmer 40 turister med hval: – Potensielt dødelig for begge (Troms/Nordland)
«Turister som vil se hval blir stadig mer vanlig. Nå beskriver aktører i bransjen kaotiske tilstander – og etterlyser klarere regelverk før noen dør.» Kilde: nrk.no.  

Nå rives det ikoniske bygget – skal bygge hotell (Troms) +
«På tross av koronapandemien som har preget hele verden, og ikke minst turisttrafikken i Tromsø, i over halvannet år, så har hotellplanene på Workinntunet gått sin gang. Det store hotellet som skal reises på Workinntunet har en dato klar for ferdigstillelse.» Kilde: nordlys.no.

Over 50 vil bli «rorbusjæf»: – Vi fikk lov til å «peise på» (Nordland) +
«Det var i midten av oktober at Kjerringøy Rorbusenter utlyste stillingen som daglig leder, eller «rorbusjæf», som de kaller det. – Alle er ute etter de beste folka, som ikke akkurat gjør det høye søkertallet mindre imponerende.» Kilde: lofotposten.no.

Nå planlegges det stor hotellsatsing i Kirunas nye sentrum (over grensen)
«Elite Hotels of Sweden AB går inn som ny, stor aktør i Kirunas nye sentrum, hvor de skal øke fra 37 til 155 hotellrom. Eiendommen bygges som erstatning for Kiruna kommunes lokaler i eksisterende sentrum..» Kilde: fremover.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Rock City som kulturarena og hotell
«Istedenfor å konsentrere seg om negative sider ved realiseringer av Rock City/hotell-prosjektet, vil jeg heller takke ideskaperne, investorer, utbygger og offentlighetspersoner som har vært bidragsytere til realisering av prosjektet.» Kilde: namdalsavisa.no.

Trondheim Sommertid presenterer Justin Bieber
«Verdensstjernen Justin Bieber kommer til Trondheim for første gang den 7. august 2022 til det som blir den største konserten i byen noensinne! .. kun ett av fire eksklusive stopp i hele Europa – og eneste stopp i Norge.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Flytrafikken øker stadig: – Enkelte sliter med å få inn kompetent personell
«– Det har vært en betydelig økning i det siste, men vi er ikke helt tilbake på normalt nivå. Det sier fungerende lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes, Thomas Wintervold.» Kilde: s-n.no.

Fjord-Norge:

Sogndalsfirma skal teikna nytt prestisjehotell (Vestland) +
«Arkitektkontoret 4b sikra seg nye Seljesanden Hotell i ein knallhard og nasjonal arkitektkonkurranse. Nye Seljesanden Hotell i Selje, som skal byggjast etter at Selje hotell vart totalskadd i ein påsett brann i 2016.» Kilde: sognavis.no.

Eigarane vil ikkje at dette skal vere eit turmål (Vestland)
Søskenpar finn seg ikkje i att fjellgarden deira dukka opp i turbok.  I dag tek dei forlaget til retten. Retten skal ta stilling til er kor vidt forlaget har krenka privatlivets fred ved å liste opp fjellgarden som eit mogleg turmål.» Kilde: nrk.no.

Øst-Norge:

Jotunheimen booking og arrangement søker daglig leder (Innlandet)
«Er du erfaren med salsarbeid, produktpakking og marknadsføring har du no ei unik moglegheit til å skaffe deg drøymejobben i fjellbygda Lom! Jotunheimen booking og arrangement AS søker daglig leder. Søknadsfrist: 21.11.2021.» Kilde: finn.no.

SkiStar ansetter tungvekter fra hotellbransjen (Innlandet)
«Tobias Ekman blir sjef for forretningsområdet SkiStar Lodge & Hotell.» Kilde: travelnews.no.

Fra frokost til fest på Favn på Hajell Alpinsenter (Innlandet)
«Snart står en restaurant med unik arkitektur, lokale råvarer fra Innlandet og en omfangsrik vinkjeller klar til åpning i Hafjell. Ikke rart restauranten allerede ringes ned av gjester som vil booke både bord og catering.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå er Hege (50) hotellsjef: – Må være litt potet (Innlandet) +
Thorbjørnrud hotell: «Etter 15 år i forskjellige stillinger ved bedriften, fikk Hege Bredvold Hunstad tilbud om den nyopprettede stillingen som hotellsjef ved hotellet på Jevnaker.» Kilde: ringblad.no.

Vil starte åtte nye ruter fra Oslo – kan gi tidenes priskrig (Akershus)
«Ryanair har nemlig søkt om trafikkrettigheter for en rekke nye direkteruter som selskapet ønsker å fly i konkurranse med SAS, Norwegian og Flyr fra Oslo Lufthavn.» Kilde: flysmart24.no.

Sørlandet:

Flyr satser på Palmesus i sommer
Kristiansand: «Lavpris-nykommeren Flyr inngår samarbeid med Palmesus – omtalt som Skandinavias største strandfest.» Kilde: way-2-go.no.

Behov for 34 millioner: – Knaben gruver er i kraftig forfall +
Kvinesdal: «Prosjektleder Ann Helen Erichsen i Visit Knaben viser til dialogmøter, befaring og korrespondanse om den utvendig tilstandsanalyse som er premisset for vurderingen av bygningsmassens tilstand og kostnader knyttet til utvendig rehabilitering.» Kilde: avisenagder.no.

Mener Grand Hotell Egersund tilbud om kjøp ikke gjelder lenger +
«Flere av politikerne i formannskapet i Flekkefjord kom med klare meninger om hva kommunen bør gjøre med skolen og parkering for Brufjell i Åna-Sira i tiden fremover.» Kilde: dalane-tidende.no.

Annet:

TravelMatch 2022
«Mulighetene for kjøperne til å registrere seg for deltagelse på TravelMatch 2022 åpnet tidlig i november, og mange aktører fra norske byråer, operatører, eventselskaper etc, har allerede registrert seg.» Kilde: travelnews.no.

17 Things That Excite Me About the Travel Industry
«The pandemic indeed has been a portal to change in so many ways, and the innovation is coming at the edges as it always does. Here are some of the reasons why I am excited about the travel industry today..» Kilde: skift.com.

Del gjerne!