Kartlegger hverdagen til destinasjonsselskapene..

Kartlegger hverdagen til destinasjonsselskapene
«Regjeringens reisemålsutvalg som ledes av Trine Skei Grande, skal gjennom en offentlig utredning (NOU) gjennomgå rammevilkårene som i dag ligger til grunn for reisemålsutvikling lokalt.» Kilde: business.visitnorway.com.

Kalkulator for sesongsvingninger – GINI-indeks
«Innovasjon Norge har nå laget en kalkulator som hjelper deg å følge med på sesongsvingninger helt ned på kommunenivå. Kalkulatoren er et nyttig hjelpemiddel for deg som arbeider med destinasjonsledelse.» Kilde: business.visitnorway.com.

Reallønnsvekst sikret på reiselivsavtalen
«Parat og Virke kom torsdag ettermiddag til enighet om reiselivsavtalen. Oppgjøret sikret et generelt tillegg til alle medlemmer på 1,50 kroner per time, som tilsvarer reallønnsvekst.» Kilde: parat.no.

Elleve av 13 storbyer med vekst i RevPAR
«April-tallene fra Benchmarking Alliance er lystig lesning for bransjefolk. For veksten fra siste «normal-april», som var i 2019, er meget god.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Rapporteringsplikt for utleiere synliggjør milliardinntekter
«Airbnb-utleiere og andre formidlere av utleie tjente over 6 milliarder kroner i utleieinntekter i fjor, viser tall fra Skatteetaten. På grunn av rapporteringsplikt meldes inntektene til Skatteetaten for beskatning.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Flyr vil hente opptil 250 millioner kroner
«Flyr vil hente mer penger, kort tid etter forrige emisjon. Uten hadde kontantbeholdningen snart vært tom.» Kilde: e24.no.

Kraftig vekst for Norwegian – men flere forsinkelser
«Norwegian er inne i en kraftig opptur. Selskapet får stadig flere fly inn i driften, og fraktet 1,4 millioner reisende i april.» Kilde: flysmart24.no.

Gikk amok på fly: – Kreves for over 100.000 kroner 
«Widerøe vil ha tilbake utleggene sine etter at de måtte snu og slippe en mann av i Bergen. Hendelsen skjedde i februar i år.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Styreleder Brustind om avslaget til fartøyvernsenteret (Troms) +
«Avslaget fra Riksantikvaren om ekstra tilskudd på tre millioner til Nordnorsk Fartøyvernsenter i Gratangen stopper oss ikke i å finne løsninger på den økonomiske krisen, sier Dag Sigurd Brustind.» Kilde: ht.no.

Elisabeth går inn i sin første sesong som driftsleder (Nordland) +
«Elisabeth Nygård (25) ble ansatt som driftsleder på Brustranda Fjordcamping i april. Nå forbereder hun seg på det som blir hennes første sesong som sjef på anlegget i Rolvsfjorden.» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Hvordan skal kulturminnenes fremmes i Bodø 2024? (Nordland)
«Bodø by er for tiden i gang med et av de største kulturutviklingsprosjektene i Norge i forkant av Bodøs år som Europas kulturhovedstad i 2024. Men med bygging av glamorøse hoteller, utvidelse av kultursektoren og «modernisering» av Bodø sentrum, så bør man stille seg et viktig spørsmål: Hva med kulturminnene?» Kilde: an.no.

Kystferie ønskes gjort om til boliger (Nordland) +
«Kystferie på Nordøya kan bli til boliger, dersom Thon får viljen sin. – Det er noen utfordringer.» Kilde: banett.no.

Midt-Norge:

Cruiseanløpene til Smøla er kansellert
«National Geographic Endurance og søsterskipet National Geographic Resolution skulle etter planen ha besøkt Smøla nå i mai. Krav om ISPS-godkjenning gjør at cruiseskipene ikke kan komme likevel.» Kilde: tk.no.

Fjord-Norge:

Er eitt steg nærare for Seljesanden hotell (Vestland) +
«Slik ser investorgruppa føre seg at Seljesanden hotell kan bli sjåande ut. Her er hotellet sett frå sør. På same måte som ved det førre hotellet på staden, er det lagt opp til eit større grøntareal, eller hage, på nedsida av hotellet.» Kilde: fjt.no.

Visit Bergen publiserte sin første podcast (Vestland)
«Det er alltid kjekt å kunne lansere første test i en ny kanal. Målgruppen for podcasten er utenlandske turister og tema er: Fjords, food and Fløyen.» Kilde: facebook.com.

Fjord Tours søker Senior .NET utvikler (Vestland)
«Fjord Tours AS er et norsk reiselivsselskap som har som ambisjon å bidra til å utvikle et bærekraftig reiseliv og sikre lokal verdiskapning. Sted: Bergen. Frist: Raskt.» Kilde: finn.no.

Fullbooket fram til midten av juni (Vestland) +
«Tyssedal Hotel hadde sesongåpning 19. april, men har ingen tilgjengelige rom før 17. juni. – Det stemmer. Vi åpnet 19. april, og har siden hatt ITV Studios hos oss i forbindelse med innspillingen av serien RIP Henry.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Spent på interessen for overnattinger på Flokehyttene (Rogaland) +
«Timingen for ferdigstillelse av Flokehyttene kunne knapt vært bedre, der vi alle sto midt i en pandemi med reisestopp og hjemmeferier. Men hvordan ville interessen bli når Ryvarden skulle konkurrere mot helgeturer til København og London?» Kilde: h-avis.no.

Kombibåten «Lysefjord» vil gå flere turer i Lysefjorden (Rogaland) +
«Da Fjord 1 valgte å legge inn årene for turistferja denne sommeren, snudde Lysefjorden Utvikling, Rødne AS og Norled seg rundt og laget et reserveopplegg. Tilbudet er ikke like godt som før for bilturister, men bedre enn ingenting mener Helge Kjellevold.» Kilde: strandbuen.no. 

Øst-Norge:

Ane Karlsen fra Ring skal lede Sjusjøen Hytteutleie (Innlandet)
«Ane Karlsen (31) har alltid vært på Sjusjøen. Nå har hun fått en viktig jobb for å løfte salg og bruk av destinasjonen. Nylig ble hun ansatt som daglig leder i Sjusjøen Hytteutleie AS. Hun ble foretrukket blant 20 søkere til jobben.» Kilde: h-a.no.

Skibladner stoppes av lite vann – må avlyse (Innlandet)
«Skibladner kommer ikke på vannet som planlagt 19. mai. Det taper de hundretusenvis av kroner på.» Kilde: nrk.no.

Forsvaret ønsker deler av Rygge sivile lufthavn – til museum (Østfold) +
«Forsvaret ønsker å kjøpe deler av den sivile flyplassen på Rygge – Moss Lufthavn Rygge – for å etablere et visningsmagasin for Forsvarets museer.» Kilde: bygg.no.

Annet:

Slik planlegger du togferien
«Togblogger Sigrid Elsrud vil ha det komfortabelt på tur. Nå har togbloggeren skrevet boken «Ferie med tog – Reiseglede langs skinnene», der hun gir gode råd om alt fra billettbestillinger og overnattinger til reiseruter i både inn- og utland.» Kilde: dn.no.

Passasjerer stakk av fra fly – så ble politiet tilkalt igjen
«Fem personer så sitt snitt til å forkorte reiselengden da et fly måtte mellomlandet i Bodø for å fylle drivstoff. Men problemene stoppet ikke der.» Kilde: tv2.no.

Tourist traps among biggest travel nightmares for consumers (usa)
«..new survey aimed at uncovering what ‘unforgettable’ experiences mean to U.S. travelers in today’s world, which revealed consumers are in search of authentic experiences, avoiding tourist traps when planning itineraries and opting for domestic destinations in 2022.» Kilde: breakingtravelnews.com.

Del gjerne!