Krasjlanding for reiselivet, eller ny luft under vingene..

Hva nå? Om nye og bærekraftige markedsmuligheter
«Pandemi og klimaendringer rammer reiselivet hardt. Vi blir tvunget til å tenke nytt og bærekraftig. Kan vi snu krisen til nye muligheter?» Kilde: business.visitnorway.com.

Krasjlanding for reiselivet, eller ny luft under vingene?
«Samfunnet er i ferd med å komme til hektene etter halvannet år med koronakrise, men kan det bli helt som før? Møt seks ansatte som lever av trafikken på en av Norges travleste flyplasser.» Kilde: frifagbevegelse.no.

«Speed-dating» for arbeidslivet skal få reiselivsnæringen på fote igjen
«Det er akutt behov for flere ansatte i reiselivsnæringen etter pandemien. For å få bukt med problemet skal NHO Reiseliv matche bedrifter med jobbsøkere.» Kilde: nhoreiseliv.no.

NHO frykter for julebordsesongen etter smittetall: – Kan gi store omsetningstap
«NHO-sjef Ole Erik Almlid heiser et rødt flagg ved inngangen til høytiden, og utfordrer statsminister Jonas Gahr Støre til å ta grep.» Kilde: e24.no.

Innlegg: For reisebransjen er krisen ikke over
«Selv om Norge og andre land, sakte men sikkert, åpner opp igjen etter pandemien, er det svært mange turister og forretningsreisende som ikke kan, eller vil, reise slik de gjorde tidligere.» Kilde: reiseliv1.no.

Gjenåpningstiltakene som skal styrke reiselivet i Norge
«Til tross for full jubel etter gjenåpning, har norske reiselivsbedrifter behov for flere kompensasjonstiltak så lenge pandemien fortsatt påvirker næringen.» Kilde: reiseliv1.no.

Slik blir reiselivsmessen på Telenor Arena
«Arrangøren av reiselivsmessen på Telenor Arena i januar lover en helg proppfull av inspirasjon og gode reisetilbud.» Kilde: way-2-go.no.

Medaljedryss til Norge i oste-VM
«Det ble 23 medaljer til Norge i oste-VM i Oviedo nord i Spania. Det ble gullmedaljer til Granstubben fra Gangstad Gårdsysteri og Tine Dovre med sin Camembert. Den spanske geitosten Quesos y Besos fra Andalusia ble kåret til verdens beste ost.» Kilde: horecanytt.no.

En kort flytur til Oslo tilsvarer tre uker med biffspising
Klimaforfatter: «Thomas Horne har ikke tatt fly på fem år. Han etterlyser bedre togtilbud, så vi kan ta billigere og enklere grønne valg.» Kilde: tv2.no.

Ny konserndirektør i Avinor
«John-Ragnar Aarset er ansatt som ny konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Avinor.» Kilde: travelnews.no.

Frykter gratis ferge kan ta knekken på lokalsamfunn
«Prisreduksjon på ferge kan føre til økt ulikhet mellom småsteder langs kysten, mener Arild Prestøy fra øysamfunnet Helligvær.» Kilde: nationen.no.

Nord-Norge:

Ser lyst ut for sykkelritt på Svalbard +
«Sykkelrittet Arctic Race of Norway har flere ganger vurdert å ha en etappe på Svalbard. Nå kan et slikt arrangement bli en mulighet, tror næringssjef i LL, Lennarth Kvernmo, og CEO i Arctic Race of Norway, Knut Erik Dybdal.» Kilde: svalbardposten.no.

Innlegg: Stopp reguleringshysteriet nå! (Svalbard)
«Regjeringen må høre på lokalbefolkningen og næringslivet. Ta en pause i reguleringsiveren for Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Må kompenseres langt bedre enn sist (Troms)
«Næringer i Tromsø går en usikker vinter i møte, med tiltak som kan bli langvarige etter smittetoppen. Nå ropes det om kompensasjon i ishavsbyen, noe som støttes av NHO Reiseliv.» Kilde: nrk.no.

Hverken «enmeteren» eller reduserte skjenketider nå (Troms)
Tromsø: «Smittevernoverlege Trond Brattland vil ikke røpe hva de nye smitteverntiltakene vil bli. Men han kan fortelle at det ikke blir reduserte åpningstider og enmetersregel – ennå.» Kilde: e24.no.

Forsinket skuterløype-utredning i Balsfjord (Troms)
» Flertallet av kommunestyrerepresentantene i Balsfjord stemte for ikke å gå for fort i svingene med ei ny løype for skuterkjøring i Balsfjord. Nå går det derimot litt saktere enn de ønsket seg.» Kilde: nye-troms.no.

Vågan har flere overnattinger enn resten av Lofoten samlet (Nordland) +
«Flere turister har overnattet i Moskenes enn i Vestvågøy de to siste somrene. Vågan har flere overnattinger enn resten av Lofoten samlet.@ Kilde: lofotposten.no.

Størst nedgang her: Vinterturismen forsvant (Nordland) +
«I år sank vinterturismen med 95 prosent i Moskenes. – Det viser krisen reiselivet har opplevd og fortsatt er i, sier markedsansvarlig i Destination Lofoten, Vegeir Selboe.» Kilde: lofotposten.no.

Skagen hotel inn i Thon Hotels (Nordland) +
Bodø: «Etter 31 år som frittstående hotell kom dagen da Skagen hotel inngikk ekteskap med kjempen Thon Hotels. Hotellet som åpnet for 31 år siden har alltid vært uten noen kjedetilknytning..» Kilde: an.no.

Tuva og Stian åpnet den restauranten i sommer (Nordland) +
Myken: «..Nå håper de på effekt av kjendisbesøket.. 32 kilometer fra nærmeste fastland midt ute i havgapet finner du Myken, et lite fiskevær rett vest for Svartisen i Rødøy kommune på Helgeland.» Kilde: an.no

Midt-Norge:

Sliter med å få tak i nok servitører og kokker +
Trondheim: «Etter en brå gjenåpning har flere restauranter meldt at de mangler arbeidskraft. Kvilhaugen gård prøver ny arbeidsfordeling og ansetter mindreårige.» Kilde: nt24.no.

Fikk Norges Fiskarlags Kystkulturpris
Mausund: «Trøndelag Kysthistoriske museum får kystkulturprisen 2021 for arbeidet med å ta vare på kystkultur, formidle kystkultur og skape aktivitet og liv i lokalsamfunnet på Mausund.» Kilde: hitra-froya.no.

Hotellet får hjelpende hender i julebordsesongen +
Røros: «Nå er julebordsesongen snart her. Røros Hotell, som mange andre i bransjen, sliter med rekrutteringen av ansatte. I julebordsesongen i år er det idrettslaget som stiller opp på dugnad.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Nå må vi slenge oss med og ta en for laget
«Oppdal vil miste sin status som Nasjonalparkkommune om det ikke søkes innen utgangen av året. Her kan Oppdal skaffe seg en grønnere, mer bærekraftig og mer tidsriktig merkevarebygging, mener debattant.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Dette er nytt for meg, at hamnesjefen vår sit i Flåm (Vestland) +
«Eivind Helleland (Sp) fekk seg ein tankevekkjar i formannskapsmøtet. – Me kan ikkje bli overstyrde frå Flåm, sa Helleland om den varsla cruisetrafikken på Vikjabukta som sesongopnar 14. april.» Kilde: sognavis.no.

Dette bygget er satt opp som et «puslespill» (Vestland) +
«Hvis vi skal leve av reiseliv, må det være kvalitet i alle ledd.. De som går gjennom innfallsporten til Folgefonna nasjonalpark på Buer, får nok en attraksjon å glede seg over – og benytte fra kommende sommer.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Legger frem nye planer for gigant-hotell i Oalsgata (Rogaland)
«Planene om et kjempestort hotell i Oalsgata ble møtt med skepsis i kommunen. Nå er er planene igjen ute på høring.» Kilde: sandnesposten.no.

Øst-Norge:

Spektakulær kunst har lyst opp Oslo sentrum i helgen (Oslo)
«Over 100.000 har besøkt festivalen Fjord Oslo, ifølge arrangørene. I perioden 5.–7. november har 13 verk av lyskunst gitt liv til høstmørket.» Kilde: aftenposten.no.

Oslo vil ikke frata elsparkesykkelaktører utleietillatelsen (Oslo)
«Flere elsparkesykkelaktører i Oslo har blitt anklaget for å ha for mange elsparkesykler. Etter å ha hørt aktørene, får alle beholde tillatelsene.» Kilde: e24.no.

Det nye hotellet setter lokale krefter i sving (Telemark) +
«Sengene fra Rjukan Interiørsenter står allerede på plass, og nå er det gardinenes tur til å henges opp. Nye Rjukan Hotell bruker lokale ressurser for å få hotellet på stell før åpning 3. desember.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Attraksjon på populært turmål +
Arendal: «Lørdag kunne det nye observasjonstårnet regnes som ferdig, etter at glassene ble montert på plass. på Øygardsåsen på Flosterøya.. en tilnærmet kopi av det gamle flyobservasjonstårnet som tyskerne hadde her under krigen.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Med Nordsjøen som «golfbane» +
Lyngdal: «Glem kortklipte gressplener og hull med flagg. I Korshamn består golfbanen av fjellknaus, hav og laksemerd.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Europa har igjen blitt sentrum for corona-smitten 
«Europa har igjen blitt episenter for coronasmitte, og flere land innfører tiltak for å denme opp for den.» Kilde: way-2-go.no.

Nå åpner USA grensene: − Det har vært ødeleggende
«Siden mars 2020 har grensene til USA vært stengt for nordmenn. Nå ønsker New York City lommebøkene til vaksinerte internasjonale turister hjertelig velkommen.» Kilde: vg.no.

Travel is discovering the joy of TikTok
«Speaking at this week’s World Travel Market trade show in London, Hannah Bennett, industry lead global business solutions at TikTok, said the the platform is still “very young”.. but travel is a growing segment on the platform.» Kilde: travolution.com.

Del gjerne!