Nasjonale turiststiar kan bli ei «grøn» merkevare.. og 43 andre utvalgte reiselivsnyheter fra helgen

Gå ikke glipp av Fritidsboligkonferansen på Lillehammer!
Årets fritidsboligkonferanse blir den viktigste møteplassen for alle i og rundt næringen! Vi er over 100 påmeldte, men det går fortsatt an å melde seg på. Konferansen er onsdag 6. april på Scandic Lillehammer Hotel. Les mer her!

Kronikk: Nasjonale turiststiar kan bli ei «grøn» merkevare
«Naturbasert reiseliv har eit stort potensial i store delar av landet. Tilrettelegging for naturoppleving gjennom utvikling av turstiar, som blir marknadsført som ei sertifisert merkevare, er ei stor oppgåve for ei regjering som ønskjer å ta heile landet i bruk.» Kilde: nationen.no.

Krig skaper større usikkerhet enn pandemi for sommerens utenlandsferie
«14 prosent av nordmenn er usikre på om de skal reise utenlands i sommer på grunn av krigen i Ukraina, mens 13 prosent usikre på grunn av koronapandemien, viser en fersk undersøkelse fra FINN reise.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Forsikringsselskaper advarer før påskeferie utenlands: Beregn god tid
«Å reise ut av landet går fremdeles ikke like sømløst som før pandemien. Forsikringsselskaper ber nordmenn beregne god tid på påskeferie utenlands.» Kilde: abcnyheter.no.

Hotellene nær normalen i mars
«Situasjonen på de norske storbyhotellene ser ut til å ha normalisert seg etter pandemien, viser mars-tallene for rombelegg.» Kilde: dagsavisen.no.

Vellykkede rekrutteringsdager i øst og vest
«I løpet av seks dager har NHO Reiseliv gjennomført Jobbsøkerdager i Bergen, Porsgrunn og Sandefjord i samarbeid med NAV og NHO. På rekrutteringsdagene ble flere jobbsøkere ansatt på dagen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Emilie Stordalen: -Vi som eier, men det er pappa som er sjefen
«I et eksklusivt intervju med svenske Dagens Industri, forteller hotellarvingen Emilie Stordalen om pandemien og veien videre for Choice-kjeden.» Kilde: dn.no.

Hurtigruten highlights summer voyages in Norway
«Mark Walter, head of UK sales at Hurtigruten, shares what makes a summer sailing in Norway so special.» Kilde: ttgmedia.com.

Krever 15 mill. av Havila Kystruten: – Har aldri opplevd noe lignende
«Molde-selskapet NMI har stevnet Havila Kystruten for manglende oppgjør knyttet til ferdigstillelse av sistnevntes skip. Rederiet avviser kravet.» Kilde: e24.no. 

Flyselskaper fjerner munnbindkrav på alle flyginger
«Fra mandag fjerner Norwegian munnbindkrav på alle sine flyginger. SAS gjør det samme, med unntak av flyreiser til USA, Kina og Italia.» Kilde: adressa.no.

Nord-Norge:

Fastboende mener cruisetrafikken er utfordrende (Svalbard) +
«Visit Svalbard har spurt fastboende hva de mener om reiselivet på Svalbard. – Gjestene som er spurt sier i sine svar at de opplever lokalbefolkningen som imøtekommende, forteller Trine Krystad i Visit Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Alle cruiseanløp i sommer er kansellert (Finnmark) +
«Det blir ingen cruiseskip å se i Kirkenes denne sommeren. Reiselivsbransjen er på vakt etter avbestillinger på grunn av bekymringer rundt nærheten til russergrensa. – Vi antar at cruisene som går i retning av russiske områder, er avlyst.» Kilde: ifinnmark.no.

Kronprinsen oppmodar til Kirkenes-turisme (Finnmark)
«Ordføraren i Kirkenes fortel at reiselivet får avbestillingar på grunn av plasseringa nær Russland. Men kronprins Haakon oppmodar folk til å ta turen.» Kilde: nordrenett.no.

Utenlandske skientusiaster utfordrer livsfarlige naturkrefter (Troms)
«På en drøy uke er femten personer tatt av snøskred i Troms. De fleste var utenlandske statsborgere, én av disse mistet livet. Argentinske Juan Manuel Losada overlevde skreddrama.» Kilde: tv2.no.

Lokale bedrifter merker økning av turister (Troms) +
«Lang vei til normal hverdag, men langt bedre enn i fjor ..i januar og februar i år så representerer utlendinger 35 prosent av alle passasjerer direkte til utlandet fra Tromsø.» Kilde: itromso.no.

Legger ned bedriften og selger historisk bygård (Troms) +
«I 2019 kjøpte ekteparet Ingrid Joshi og Thomas Edh Sjøgata 27 i Tromsø sentrum. Det driftige ekteparet.. ville være med med på vinterturisme-eventyret i Tromsø. De åpnet reiselivs- og suvenirbutikken Intrepid Arctic. Så kom pandemien.» Kilde: nordlys.no.

Tommel opp for nytt hotell: – Et gledelig skritt (Nordland) +
«De som står bak planene for et hotell i Nyksund lover å ta med seg de innspillene som er kommet i det videre arbeidet med hotellet. Det kan bety at det blir endringer i forhold til de opprinnelige planene.» Kilde: blv.no.

Utfordringen ligger ikke på lokaliseringen av linjene (Nordland) +
«Arne Reiersen i Tenk Lofoten mener at rekrutteringsproblemene i restaurant- og hotellbransjen er mer sammensatt enn å bare skylde på at restaurant- og matfaglinja ligger på Leknes.» Kilde: lofotposten.no.

Vil lage nye rundturer på Helgelandskysten (Nordland)
«Interessen for å besøke Helgeland øker. Og for å være i forkant av utviklingen endrer nå reiselivsaktøren Naturlige Helgeland navn.  – Det er slett ingen aprilspøk at vi fra 1. april endrer navn til Hi North, sier gründer og daglig leder Merethe Kvandal.» Kilde: thetravelinspector.no.

Feirer nystart på hotellet (Nordland) +
«I kveld markeres nyåpningen av Vega Havhotell. Lørdag ettermiddag forberedes en femretters meny.» Kilde: banett.no.

Fjord-Norge:

Reiselivet forventer ny travel sommersesong (Møre og Romsdal) +
«Vi venter stor turisttrafikk til sommeren. Nå bør kanskje den lokale reiselivsnæringa bidra til å rette mer oppmerksomhet mot Raumabanen som en turistattraksjon, mener reiselivssjef Torunn Dyrkorn i Visit Nordvest.» Kilde: andalsnes-avis.no.

No opplever Florø innrykk av passturistar! (Vestland) +
«Pass er noko du treng om du skal vere turist. Denne veka opplevde Florø det motsette. .. Vi møtte to familiar som kombinerte det å få pass med å reise på tur.» Kilde: firdaposten.no.

600 p-plasser og 400 telt på Fløyen (Vestland) +
Bergen: «En kilometer lang veitunnel fra Starefossen til Fløyen. Hotell med 150 rom i fjellsiden – og campingplass for 400 telt. Pluss på med parkeringsplass for 600 biler på toppen, så har du planen.» Kilde: ba.no.

The Bergen Card now has a digital version (Vestland)
«So far the Bergen Card has only existed as a physical card, but now we’re launching a digital version. .. Our new solution is not an app, it’s a web application.» Kilde: visitbergen.com. 

Bergen Harbour Hotel første WorldHotels Crafted Collections (Vestland)
«World Crafted Collection fortsetter å vokse i Skandinavia, og utvides nå med Bergen Harbour Hotel.» Kilde: reiseliv1.no.

De Bergenske trenger 20 nye ansatte (Vestland) +
«Etter pandemiens slutt må flere bransjer nå bemanne opp igjen i et vanskelig arbeidsmarked. Kjetil Smørås i De Bergenske sier bransjen trenger flere arbeidstakere innen både kokkefaget og service.» Kilde: ba.no.

Fylkeskommunale kroner til fjellbygda i Hardanger (Vestland) +
«Røldal Reiselivslag får 800.000 kroner til utviklingsprosjekt. – Prosjektet skal bidra til ei samla, målretta og berekraftig jobbing knytt til reiselivsnæringa i Røldal.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

I år får deltakerne smake på det lokale næringslivet (Rogaland) +
«Årets egersundskonferanse har tre hovedtema: fornybar energi, reiseliv og attraktivitet, samt sjømat og lokalmat. I tillegg er samferdsel alltid fast post på programmet. .. Egersundskonferansen (EK 22) er lagt til Egersund Arena onsdag 6. april.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Gir ikkje opp planane om hyttefelt og alpinanlegg (Buskerud) +
«Siste ord er enno ikkje sagt om utbygginga av Tunhovd fjellgrend på Søre Åsen i Tunhovd. .. Kommunen skal ikkje selje kommuneskog til utvikling av nye hytteområde, men kan vurdere å selje mindre delar av kommuneskogen til næringsutvikling om det kjem bygdefolk til gode.» Kilde: hallingdolen.no.

Barsjef Christian åpnet den mye omtalte skybaren (Buskerud) +
Kongsberg: «De ansatte på Clarion Collection Hotel hadde ventet lenge på å åpne det nye hotellet. Det Kongsberg-folk er mest spent på, er nok den nye skybaren.» Kilde: laagendalsposten.no.

Spahotellet kåret til «årets nykommer» (Akershus) +
Kløfta: «En viktig grunn til at hotellet har utmerket seg, tror hotelldirektør Lovisa Hegborn ved Lily Country Club på Kløfta handler om at de hele veien har holdt fast på både strategi. – Vi har stått fast på hvem vi skal være, og hva vi skal være, sier hun.» Kilde: mittjessheim.no. 

Har kuttet massivt i rutetilbudet fra Oslo Lufthavn (Akershus)
«Da det ungarske lavprisselskapet Wizz Air opererte ruter på norsk innenriks, la det samtidig opp til en større satsing også på ruter til utlandet fra Oslo.» Kilde: flysmart24.no.

Disse skal tegne fjordbyens siste godbit (Oslo)
«118 arkitektmiljøer prøvde å kapre jobben med å tegne «Østkantens fjordby». Nå er 16 team fra inn- og utland valgt ut.» Kilde: aftenposten.no. 

Clarion Hotel The Hub tar imot flyktninger som trenger arbeid (Oslo)
«Millioner av mennesker er på flukt fra krigen i Ukraina og i Norge ser vi at ankomsttallene øker. Clarion Hotel The Hub, sammen med mange andre bedrifter, står klare til å ta imot flyktninger som trenger arbeid.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Reagerer på fulle hoteller i Tønsberg (Vestfold) +
«Jeg har ikke noe imot Sandefjord, men det må jo være mulig å rusle hjem etter festen. .. Skal Tønsberg hevde seg som en premium konferanse- og kongressby, må kritisk infrastruktur være, ikke bare på plass, men av god kvalitet, sier PR-guru Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene AS.» Kilde: tb.no.

Planlegger for stor økning i uteaktiviteter (Vestfold) +
Larvik: «Farris Bad utvidet i fjor takterrassen mot vest og åpnet det for sine gjester. Hotellet sier selv at det ble en suksess, og nå ønsker de å ta taket enda mer i bruk, og å åpne butikk for spennende uteaktiviteter.» Kilde: op.no.

Åpningsdatoen er satt og grønt lys fra kommunen (Telemark) +
«Med utvidet bryggeanlegg, ny utescene, utvidelse av Beach Club og oppgradering av hele området håper de at enda flere vil besøke nye Beach Club Kragerø.» Kilde: ta.no. 

Skal tene så mykje som mogleg på gjestene i parken (Telemark) +
Fyresdal: «Folkestadbyen. Organisasjonen der har fått 99 000 kroner til eit forprosjekt for å finne ut korleis næringslivet i Fyresdal kan tene mest mogleg på dei som vitjar Hamaren aktivitetspark.» Kilde: vtb.no.

Skinnarbu Nasjonalparkhotell blir mottak for flyktninger (Telemark) +
«Skinnarbu Nasjonalparkhotell åpner dørene for ukrainske flyktninger i løpet av april. Nå skal Hero mottaksdrift og hotellet sammen bygge opp en organisasjon med ansatte.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Kristiansand er vertskap for flere hundre utenlandske turoperatører
«Første uka i april blir det storinnrykk av rundt 270 turoperatører og agenter fra 22 land som kommer til Kristiansand. Byen har dermed en unik mulighet til å posisjonere seg for et internasjonalt reiselivsmarked.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Det gode er at Romantika bringer helt ny trafikk
«Cruiseferja Romantika har vært på en første svipptur til Kristiansand. Synnøve Elisabeth Aabrekk i Visit Sørlandet ser for seg at hun vil komme med helt nye turiststrømmer.» Kilde: fvn.no.

Hvite Busser nær ved å gå under
«Hvite Busser har nylig vært delaktig i evakueringen av ukrainske flyktninger. Nå er selskapet nær ved å gå under etter manglende korona-kompensasjon. Etter to år uten mulighet for å arrangere turer, nærmer reiseselskapet seg null inntekt.» Kilde: nettavisen.no.

Annet:

Grindelwald: Milliardsatsing på 3500 meter
Sveits: «Verdens mest moderne skiheis, Bond-verdige utsiktstopper og 5 milliarder i investeringer. Slik vil Grindelwald kapre norske skiturister fra alpenes superdestinasjoner.» Kilde: abcnyheter.no.

The merchant model is helping agencies deliver better customer experiences
«Jason Hancock, director of strategy of WEX International, says by using fast, convenient and sector payments processes retailers are positioning themselves with consumers as the trusted brands in travel as the market recovers from COVID-19.» Kilde: travolution.com.

Del gjerne!