Krigen gjør at flere cruiseskip kommer til Norge.. og 27 andre utvalgte nyheter denne tirsdagen (+)

Ukraina-krigen gjer at fleire cruiseskip kjem til Noreg
«Krigen i Ukraina gjer at fleire cruiseskip skuggar unna Austersjøen og i staden kjem til Noreg.» Kilde: nrk.no.

Flere hytter bygges i hyttefelt
«77 prosent av alle hytter og andre fritidsbygg som ble bygget i 2020, ble bygget i hyttefelt med kort avstand til naboen.» Kilde: ssb.no. 

Hyttesalget daler: – Hyttemarkedet ferdig med pandemien +
«Etter to år med rekordhøy aktivitet i hyttemarkedet, har salgsvolumene hittil i 2022 vist en markant nedkjøling.» Kilde: dn.no.

Sommerferien på avbetaling?
«Bestill oppholdet på campingplassen nå og betal når du får feriepengene, reklamerer kjeden. Den sier ingenting om renten før i siste steg av bestillingen.» Kilde: bobilverden.no.

Flytrafikken fortsatt betydelig lavere enn før pandemien
«Antall passasjerer ved norske flyplasser gikk opp med 200 prosent i februar sammenlignet med februar 2021. Men den var fortsatt 42 prosent lavere enn i 2020.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

Destinasjonsselskapene i unikt samarbeid om fremtidsrettede modeller
«Destinasjonsforum NORD skal gjennom prosjektet «Destinasjon 3.0 – fremtidens destinasjonsselskap» utarbeide lønnsomme forretningsmodeller slik at destinasjonsselskapene kan møte behovene til fremtidens reiseliv.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Bakgrunnen for beslutningen i Svalbard Reiselivsråd
«Svalbard Reiselivsråd hadde ordinært styremøte onsdag 16. mars. På styremøtet behandlet vi håndteringen av krigen i Ukraina sett opp mot lokale forhold på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Malangen skal styrke sin posisjon som et mer helhetlig reisemål (Troms) +
«Prosjektleder Heidi Johnsen forklarer at Malangen skal styrke sin posisjon som et mer helhetlig reisemål. – Et mål om å gjøre Malangen til et enda bedre sted å bo og besøke, sier Johnsen.» Kilde: nye-troms.no.

Turister forsøkte å smugle 89 kilo fiskefilet ut av landet (Nordland)
«Fredag 18. mars ble polske turister stoppet ved tollstasjonen på Bjørnfjell i Narvik i Nordland. Polakkene forsøkte å føre 89 kilo for mye fiskefilet ut av landet.» Kilde: fiskeribladet.no.

Innlegg: En ny fergeløsning (Nordland)
«Sommerens trafikkproblemer på fergestrekningene til Lofoten står atter en gang for døren. .. frustrasjon har også vært stor blant personbiler, turistbusser og trailersjåfører. Er tiden moden for å se på andre fremtidige løsninger?» Kilde: lofotposten.no. 

Midt-Norge:

Campingplass vil bli et løft og skape nye arbeidsplasser +
«En campingplass med naturpark i Ålen vil være et etterlengtet og godt tilbud for turister og ferierende. Det skriver Kjell Steinar Grytbakk i dette leserbrevet.» Kilde: fjell-ljom.no.

Fjord-Norge:

Får mer tid til å utrede zipline (Møre og Romsdal) +
«Formannskapspolitikerne på Smøla er svært positive til planene om en zipline-park i skjærgården på Smøla og gir Øyvind Meese mer tid til å imøtekomme innsigelsene fra fylke og statsforvalter. – Dette kan bli et spektakulært trekkplaster.» Kilde: tk.no. 

Vil du leie vårt moderne og spanande tema-museum om norsk reiseliv?
«Stiftinga Musea i Sogn og Fjordane søker Museumsleiar. Norsk Reiselivsmuseum opna i 2016, og ligg i idylliske Balestrand ved Sognefjorden.» Frist: 03.04.2022. Kilde: finn.no.

Gjøre brukeropplevelsen på visitBergen.com enda bedre (Vestland) 
«Nå har vi fått på plass muligheten i vår Things to do-søkeboks til å søke etter handikappvennlige og miljøsertifiserte opplevelser.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt.

Stiller alle rom på fire hoteller til disposisjon (Rogaland) +
«Samtlige hoteller i Kronen Hotels åpner nå dørene for ukrainske flyktninger. – Vi ønsket å bidra med full styrke under en helt ekstrem situasjon, sier konserndirektøren.» Kilde: sandnesposten.no.

10 kvinner og 5 menn vil bli ny næringsutvikler (Rogaland) +
«Anne Vigdis Ellingsen i Eigersund næring og havn skal tilsette ny næringsutvikler. Vedkommende vil få et spesielt ansvar for reiselivssatsingen.» Kilde: dalane-tidende.no. 

Skulle tilsette turistvert.. hyrte inn Coastal Adventures (Rogaland) +
«Eigersund næring og havn KF fikk åtte søkere til den ledige sommerjobben som turistvert. Ingen av dem endte opp med å få stillingen. Firmaet Coastal Adventures, som tilbyr aktiviteter og opplevelser i og ved sjøen, skal nå også drive turistinformasjon i sommer.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Skarsnuten Hotel blir dobbelt så stort (Buskerud) 
Hemsedal: «Når vintersesongen er over 1. mai, rykker arkitekter og snekkere inn i «ørneredet» på Hemsedal.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Forbereder storinnrykk av flyktninger (Innlandet) +
«I 2015 og 2016 huset Trysil-Knut Hotell godt over hundre syriske flyktninger. Erfaringen var så positiv at hotellet nå ønsker å motta inntil 130 ofre for krigen i Ukraina.» Kilde: ostlendingen.no.

De kjørte 40 mil for å oppleve naturfenomenet (Innlandet) +
Ringebu: «De så det første gang på Instagram og måtte bare av sted for å se det med egne øyne. Dette er andre gangen Rada og Malika har kjørt dagstur fra Sandvika for å oppleve Iskjørkja på Fåvang.» Kilde: oa.no.

Virksomheten lagt ned – ser på alt fra boliger til hotell (Innlandet) +
Hamar: «Kalkbruddet i Furuberget er lagt ned. Grunneier Janne Vikerødegården er klar på at friluftsinteressene skal involveres i utvikling av eiendommen.» Kilde: h-a.no.

Nå er The Mother i Oslo! 
«Onsdag settes bronseskulpturen sammen for første gang. Følg med på direktesendingen her på onsdag kl 12 for å få en sniktitt.» Kilde: facebook.com/kulturetatenoslo.

Rapport om badeforhold ved Sørenga og Bispevika (Oslo) +
«En ny rapport mener grunnforholdene flere steder ved Munchmuseet, Bispevika og Sørenga er farlige for bading. Nå kommer Oslo kommune med flere tiltak før badesesongen.» Kilde: aftenposten.no.

Det kan bli ny vei til Torp flyplass fra nord (Vestfold) +
«Fire av ti bilister som skal til Torp Sandefjord Lufthavn, kommer nordfra. I dag må de kjøre til det sterkt belastede Fokserødkrysset, og ta Torpveien mot flyterminalen i øst. Sandefjord kommune mener det er på høy tid å få en ny vei fra Tassebekk.» Kilde: op.no.

Bryggeri med stor festival (Telemark)
«Telemark Bryggeri arrangerer for første gang T*Festivalen på Klosterøya i Skien. På den gamle papirfabrikkens område blir det bygget et festivalområde med scener, barer, matservering og marked. Det skjer lørdag 11. juni 2022.» Kilde: horecanytt.no.

visitRjukan har for tiden to ledige stillinger (Telemark) 
«Bookingansvarlig – med ansvar for booking og turistkontor og Prosjektleder-/koordinator.» Søknadsfrist: 31.03.2022. Kilde: visitrjukan.com.

Annet:

København: Gratis padletur mens du samler opp søppel
«Green Kayak er navnet å selskapet som gir deg mulighet til å låne en grønn kajakk med plass til to personer om bord. I kajakken er det også en stor kurv som dere samler opp søppel i.» Kilde: thetravelinspector.no.

ATTA and Travelife for Tour Operators Team Up 
«..to Promote Sustainability in the Adventure Travel Sector.» Kilde: adventuretravelnews.com.

Del gjerne!