Kritisk til organiserte fjellturer i Lofoten.. og 41 andre reiselivsnyheter denne mandagen

Reiselivsopprør mot ugyldige koronasertifikat
«Nå har 18 ulike bedriftsledere og reiselivsbedrifter skrevet brev til tre ulike departement  og bedt om å få en avklaring på viktige spørsmål knyttet til koronasertifikat.» Kilde: thetravelinspector.no.

Besøksforvaltning i verneområder – status, muligheter og utfordringer
«Professor Øystein Aas om sviktende forvaltningsinnsats og manglende forvaltningskompetanse i norske verneområder. Besøksforvaltning er sentralt både for naturforvaltning og naturbasert reiseliv.» Kilde: NMBU / youtube.com.

Salgsrekord for nye hytter i fjor
«Etter et år med rekordhøyt salg av nye hytter, forventer hytteprodusentene videre vekst i 2022 for salget og nybyggingen.» Kilde: smp.no.

Roper varsku om kriminelle aktører i hyttebransjen
«Vi er bekymret. Den økonomiske gevinsten er enorm, og risikoen for å bli oppdaget svært liten, sier Jan Kåre Eriksen, politiførstebetjent i Agder politidistrikt og talsperson for A-krimsenteret i Kristiansand.» Kilde: aftenposten.no.

Mener hytteeiere bør få strømstøtte
«Norges Hytteforbund mener det kan få konsekvenser for hyttekommuner dersom høye strømpriser gjør at familier holder seg hjemme.» Kilde: nrk.no.

Innfører promillegrense, og strengere regler for unge på elsparkesykkel
«Nå kommer nye og strengere regler for å kjøre elsparkesykkel. Det blir innført promillegrense, aldersgrense og hjelmpåbud for de under 15 år.» Kilde: nrk.no.

Jakter investorer til nytt, norsk cruiserederi
«Etter å ha lykkes med mindre turistbåter, skal Rolf Sandvik bygge et nytt, norsk cruiserederi med 14 hydrogen- og batteridrevne skip.» Kilde: abcnyheter.no. 

Flypassasjeravgiften utsettes til sommeren
«Flypassasjeravgiften skulle egentlig gjenninnføres 1. januar, men dette utsettes til sommeren som del av krisepakken til regjeringen og SV.» Kilde: e24.no.

Kamp om flysetene til mange reisemål i sommer
«Flyindustrien i Europa ligger ennå med brukket rygg etter to år med pandemi. Nå er det imidlertid ting som tyder på at folks reiselyst er i ferd med å bli vekket på nytt.» Kilde: flysmart24.no.

Mange nordmenn vil til utlandet i sommer
«Reiseselskaper opplever nå økt pågang. Folk vil sikre seg både sommerferie og siste rest av vinterferien. Vi har sett en jevn vekst i salget de siste ukene, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i reiseselskapet TUI.» Kilde: nrk.no.

Alt tyder på sterk økning i reiseaktiviteten i Europa i 2022
«..bookinger for intra-europeiske reiser i påskeperioden er øket med over 250%, mens sommerbookinger for tiden er 80% over 2021-nivået. Forward Keys fly-bookingdata viser en sterk opphenting for intra-eueopeiske reiser for påsken og sommeren.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Reiselivet gjør mye av det du etterlyser (Svalbard)
«Trine Krystad i Visit Svalbard svarer MDGs Olivia Ericson i saken om statsstøtte.» Kilde: svalbardposten.no.

Boligkrisa i bygda: – Reiselivet kjøper opp alle husene (Finnmark) +
«Reiselivet er på full fart oppover på Bugøynes. Men dette fører til et annet problem; mangel på hus å tilby de som faktisk flytter til bygda for å bli værende.» Kilde: ifinnmark.no.

Hotellprosjekt får motstand. Vil ikke ha «turistrettet virksomhet» (Troms) +
«Kommunen har ikke besluttet omregulering eller vedtatt planene, men allerede nå har innsigelsene kommet. .. Forsvarsmuseum frykter konkurranse fra potensielt hotell på Håkøya.» Kilde: nord24.no.

Kritisk til organiserte fjellturer i Lofoten (Nordland)
«Hvem har ansvaret når det skjer en dødsulykke på en organisert fjelltur? Det finnes det lite rettspraksis på. NRK har snakket med flere kilder som er kritisk til manglende sikkerhet.» Kilde: nrk.no.

Hotellet starter året med nytt navn  (Nordland) +
«Lofoten Rorbuhotell i Sørvågen har byttet navn. Det nye navnet er The Tide. – Det klinger litt bedre, og gjør at når ut i det utenlandske markedet med et navn som fenger.» Kilde: lofot-tidende.no.

Bretter Saltens naturskatt ut over ni sider (Nordland) +
«Dagens Næringslivs livsstilsmagasin D2 mener Sulis er Nord-Norges bortgjemte langrennsperle. Livsstilsmagasinet besøkte det lille gruvesammfunnet i desember og har intervjuet både lokale og tilreisende.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Blir dette fremtidens kokker og servitører?
«Nå skal ungdomsskoleelever i Orkland, Heim, Rindal og Rennebu få utfordringen om å lage en tre-retters middag med trønderske råvarer på profesjonelle kjøkken.» Kilde: horecanytt.no.

Air Leap innstiller alle flyvninger
«Styret i Air Leap Aviation AB har besluttet å gå i rekonstruksjon og samtidig innstille all ruteflyvning fra og med i dag.» Kilde: nrk.no.

Fjord-Norge:

Strandafjellet: Er dette Norges beste pudderkjøring? (Møre og Romsdal)
«Norge har mange skianlegg med muligheter for god frikjøring. For mange stikker likevel ett anlegg seg ut som pudder-favoritten.» Kilde: abcnyheter.no.

«Atløy» fekk 200.000: – ser fram til fyrsafari i Flørøskjergarden (Vestland) +
«Lokalrutebåten MS «Atløy» bygd i 1931 er eit smykke av eit skip som pryder hamnemiljøet i Florø sommarstid. Men for at veteranbåten skal kunne gå i turistrute ut frå Vågen i Bergen eller ta deg med på fyrsafari i Florø-skjergarden, er det ein jobb som må gjerast først.» Kilde: firdaposten.no.

Smak av Sogn Landhandel satsar på å halda heilårsope (Vestland) +
«Funksjonen med turistkontor i Lærdal er det Landhandelen som har stått for dei siste åra, og med heilårssatsing så blir også denne funksjonen ivareteke utanom turistsesongen.» Kilde: sognavis.no.

Ny gedigen cruisehavn på Follese (Vestland)
Askøy: Eidsvika på Follese er i dag et område med uberørt natur. Her er det planer om å anlegge havneprosjektet Kildn.» Kilde: reiseliv1.no.

Tapar millionar, sjølv om hotellet no er ope att (Vestland) +
«Direktøren ved Hotel Ullensvang vel framleis å halda alle dei tilsette i jobb med full lønn framfor permittering, trass i relativt få gjester og økonomisk tap i resultat. Regjeringa si kompensasjonsordning vert avslutta i februar.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Innlegg: Reisa til Rossnos må avlysast (Vestland) +
«Dette prosjektet framstår derimot som noko av det verste naturinngrepet på mange år i kommunen. .. Hardanger Lift har nok sett at prosjektet er miljømessig svært utfordrande og dei prøver å «pynta» på prosjektet for å gjera det lettare å selja.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Full forvirring rundt nye bobilplasser (Rogaland) +
«I neste uke skal lokalpolitikerne i Rennesøy diskutere bobilplasser. Kommunen ønsker å legge til rette for flere bobilplasser, deriblant å gjøre de seks plassene i Vikevåg permanent.» Kilde: bygdebladet.no.

Øst-Norge:

Innlegg: Her treng ikkje eigarane lyge om kor dei bur (Innlandet)
«Hotell Rondeslottet kunne gitt arbeidsplassar som Sel sårt treng, men snør ned i år også, skriv journalist Halvor Torgersrud i denne artikkelen.» Kilde: gd.no.

Var med og startet hytteutbyggingen i Hafjell: – Kan bygges ut videre (Innlandet) +
«Han bygde de første hyttene og startet den storstilte utbyggingen i Hafjell. Hans Øivind Nordvik mener alpinanlegget og omgivelsene rundt må bygges ut videre for å skape et bærekraftig sted som er konkurransedyktig i Skandinavia.» Kilde: gd.no.

Mølla Hotell åpner dørene (Innlandet)
«Mølla Hotell på Lillehammer skifter navn til Aksjemøllen og gjenåpner med ny profil etter en oppfattende renovering.» Kilde: reiseliv1.no.

Nina jobber for å få Finnskogen på Unescos verdensarvliste (Innlandet) +
«Røros, Robben Island i Sør-Afrika og Bryggen i Bergen står der allerede. Nå jobber Nina Bogerud Caspari sammen med mange andre for å få Finnskogen på Unescos verdensarvliste.» Kilde: ostlendingen.no. 

Nå er det helt spesielle hotellet til salgs (Akershus) +
«Gardermoen Bed & Breakfast har tatt i mot gjester i 25 år. Nå er det til salgs. – Når jeg ser datoen på dåpsattesten min innser jeg at det er fornuftig.» Kilde: rb.no.

Rapport: En åpen festning vil revitalisere byen (Oslo)
«Byrådet har lenge ønsket en mer åpen festning. Akershus festning er et flott anlegg og et av våre viktigste kulturminner, men kan bli et enda mer spennende reisemål og ikke minst knyttes bedre til resten av byen. Rapporten presenterer spennende forslag til hvordan det kan gjøres..» Kilde: forsvaretsforum.no.

Heidi: – Jeg har verdens beste jobb! (Østfold) +
«Heidi Aastad teller ned til 2. februar. Da strømmer kundene til igjen. Hun er resepsjonist på Rømskog Spa & Resort, og stortrives på hotellet. Dørene har vært stengt siden midten av desember, men om halvannen uke blir det liv og røre igjen.» Kilde: indre.no.

Skal ønske turistene velkommen med stort skilt langs E 134 (Telemark) +
«Det var dette skiltet flertallet av Telens lesere vil anbefale politikerne å velge som nytt stort «velkommen til Notodden»-skilt. Tre forslag er altså lagt på bordet, og vi inviterte til en uformell avstemming.» Kilde: telen.no.

Sørlandet:

Får vi en Mesternes mester effekt til sommeren? 
«Dette sier Pia Basberg, prosjektredaktør NRK, om seertallene: – De tre første episodene er sett av i snitt 1,6 millioner seere hittil og troner på seertoppen for jula og årets første uker…» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Har justert planene og søker om å få gå i gang nå +
Tvedestrand: «Arbeidet med den nye kommuneplanen er utsatt igjen. Det betyr at Jan Marcussen og Jo Helge Myrvoll må vente lenge før de får svar på om deres innspill til den nye kommuneplanen blir tatt med videre.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Hytter i glass og tre – noen med brudesuite +
Tvedestrand: «Vi ønsker å skape noe som er anderledes – hytter som skiller seg ut, og som utnytter den spektakulære utsikten som er her, sier Jan Marcussen. – Vi ønsker å skille oss ut.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Mildværet kom før moroa startet – nå sliter alpinsenteret +
«Snøen fra desember ble dyrkjøpt for Odd Hallvard Kjellby og Eikerapen alpinsenter. Det lille alpinanlegget sør i Åseral klarte aldri å åpne bakken, men sitter likevel igjen med en strømregning for desember på nesten 300.000 kroner.» Kilde: fvn.no.

Den flotte gården er som hentet ut fra et norsk folkeeventyr +
«Alder er ingen hindring. Elling Eikerapen var 71 år da han startet hotell på slektsgården. Noe må man jo finne på når man blir pensjonist.» Kilde: aftenbladet.no.

Annet:

Danmark savner rause nordmenn
«Mens Sverige har fjernet testkravet for å komme inn i landet, tviholder Danmark på ordningen. Handelsstanden i Sverige jubler, mens danskene fortviler.» Kilde: nrk.no.

Østerike krever vaksineplikt – og åpner opp
«Samtidig som de folkevalgte i Østerrike innfører vaksineplikt for alle over 18 år blir landet karantenefritt område for en rekke land – deriblant Norge.» Kilde: way-2-go.no.

Rhodos skal bli et fyrtårn for bærekraftig turisme
«TUI og greske myndigheter lanserer fremtidens utviklingshub for mer bærekraftig turisme.» Kilde: travelnews.no.

Del gjerne!