Lavprishotell henger ut stortingspolitikere.. og 43 utvalgte nyheter fra helgen

Virke reiseliv søker bransjedirektør
«Ønsker du å bidra til at reiselivet i inn- og utland får gode rammebetingelser og konkurransevilkår? Vi søker etter ny bransjedirektør til Virke reiseliv.» Søknadsfrist: 24.11.2021! Kilde: finn.no.

Tenk pakking og tilrettelegging!
«Det er oppfordringen fra reiselivsdirektør Bente Bratland Holm til norske reiselivsaktører som vil tiltrekke seg norske turister – også når grensene til utlandet igjen blir vidåpne.» Kilde: business.visitnorway.com.

Innlegg: Koronapasset kan redde reiselivet
«Reiselivets aktører innen servering, kultur og konferanse er klare med logistikk for å skanne koronasertifikatene. Slik at julebordene og andre arrangement kan gå sin gang. .. Det er ikke ukontroversielt, og ikke uten bivirkninger. Men det er slik det er med pandemier. Man må bruke sterk lut for å bekjempe problemene.» Kilde: thetravelinspector.no.

De nominerte til Grand Travel Awards 2022
«Den 13. januar 2022 går Grand Travel Awards av stabelen igjen for første gang etter pandemien, og her er de nominerte i det som blir tidenes «homecoming»-party for bransjen!» Kilde: travelnews.no.

Rendyrker teknologi og tjenester for reiselivet
«På vei ut av pandemien oppleves det derfor strategisk riktig å rendyrke de respektive områdene – hotelldrift og teknologi – hver for seg for å spisse og forsterke satsningene i to selvstendige selskaper, Zaui Group og Norwegian Experience.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hospitality Invest vokste 15,6 prosent
«Hospitality Invest hadde pen topplinjevekst i 3. kvartal, men satt igjen med mindre på bunnlinjen.» Kilde: finansavisen.no.

Kommunens rett til å stanse elsparkesykler til Høyesterett
«Etter to tap i lavere rettsinstanser forsøker Trondheim kommune å få Høyesterett med seg i ønsket om å regulere elsparkesykkelvirksomheten.» Kilde: e24.no.

Intern SAS-undersøkelse viser mistillit allerede før pandemien
«Pilotorganisasjonens undersøkelse om sviktende tillit til SAS-ledelsen «gjenspeiles ikke i SAS’ egne medarbeiderundersøkelser», sa flyselskapet. Men interne resultater viser at tilliten var tynnslitt også forrige gang pilotene ble spurt.» Kilde: e24.no.

Ulike munnbind-regler skaper forvirring på flyreiser
«Det er ulike regler for bruk av munnbind på fly og flyplasser. Derfor kan selv erfarne flymannskap nå snuble i hvilke regler som gjelder hvor, spesielt innenfor Skandinavia og Norden.» Kilde: flysmart24.no.

Havila Kystruten fremhever kysten i sitt nye matkonsept
«Havila Kystruten planlegger seilas fra Bergen 1. desember, og presenterer nå matkonseptet med stor variasjon og valgfrihet, samtidig som maten fremhever landskapet du reiser i. Hvor du er langs kysten avgjør hva som står på menyen.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Dette kan vi ikke fortsette med
«Dette er ikke lengre nok å se en hval. Nå skal dyrene også oppleves under vann. Vi må ned i havet, og helst så tett på som overhodet mulig.» Kilde: framtidinord.no.

Tromsø-ordføreren: – Ingen utfordringer med koronapasset
«Næringslivet i Tromsø har vært veldig positive, konsertarrangører og det øvrige kulturlivet, samt restaurant og servicebransjen. Det er også mye turisme her i Tromsø i november og desember, så den bransjen er også positiv til innføringen, sier Gunnar Wilhelmsen..» Kilde: msn.com. 

Julebyen imponerer innfødte og turistene (Troms) +
«Pariserhjulet var den store attraksjonen da «Julebyen Tromsø» offisielt ble åpnet nede ved havna torsdag ettermiddag. – Jeg reiste hit fra Brussel og nå har jeg endelig julestemning!» Kilde: nordlys.no.

Stanset buss full av nordlysturister: – Måtte gå til hotellet (Troms) +
«Turistene fikk nok ikke den slutten på turen som de ønsket. En minibuss med nordlysturister ble stanset i kontrollen, og det ble avdekket at den utenlandske sjåføren ikke hadde gyldig kjøreseddel.» Kilde: nordlys.no.

Skal utvikle Narvik som reiselivshub i Hålogaland (Nordland)
«Reiselivskonsernet Best Arctic etablerer seg i Narvik for å styrke byens posisjon som et reiselivsmidtpunkt i Hålogaland. Før nyttår åpner de eget turistsenter i Narvik med Lise Janita Hansen i spissen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Milepæl for det grønne skiftet til havs (Nordland)
«En av landets tøffeste ferjestrekninger blir utslippsfri når Bognes – Lødingen får elektriske ferjer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Flere brønnøyverter i 2022 (Nordland) +
«Det er Brønnøy næringsforum har søkt om støtte for prosjekt med sommerverter/brønnøyverter også i 2022. For 2022 sikter man mot sommerjobber for inntil 45 ungdommer over 16 år, en betydelig økning fra 2021-prosjektet, som endte med 27 ungdommer.» Kilde: banett.no.

Midt-Norge:

Det nye kunstsenterets navn skapte trøbbel for dronningen
«Nå har et kunstsenter på 3.300 kvadratmeter åpnet i Trondheim. Senteret heter K.U.K, og skal løfte frem unge kunstnere.» Kilde: nrk.no.

«Alle» vil på helgetur til Røros: – Fullt fram til mars neste år +
«Nesten alle senger ved Røros Hotell er belagt i helgene fram til mars 2022. – Folk ser ut til å ha behov for å være sammen igjen, sier direktør Terje Lysholm.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Vil bygge inntil 40 nye hytter i Sandane (Vestland) +
«Holvikfossen Hyttepark på Sandane har som formål å legge til rette for sentrumsnær turistretta næring. I dei første planane var 20 hytter like ved Trivselsskogen målet. No ser Ahda arkitektur og design at det doble er mogleg.» Kilde: firda.no.

No satsar han på fjordcruise i Barsnesfjorden (Vestland) +
«Då Arne Glenn forstod at dei kinesiske turistane trudde Fodnes-ferja var eit fjordcruise, gjekk eit lys opp for han.» Kilde: porten.no.

Han er hovudeigar bak det enorme prosjektet (Vestland) +
«Ivan Løvheim fortalde om gigantprosjektet Eidfjord Resort då han møtte næringslivsaktørar i Odda. For tida legg dei detaljplanar for dei neste fem-seks åra.» Kilde: hardanger-folkeblad.no. 

Nå frykter bransjen nok en runde med korona-avlysninger (Vestland) +
«Eviny/BKK avlyser julebord for 400 ansatte. – Det siste bransjen vår trenger nå er avbestillinger, svarer hotell- og restaurantdirektør.» Kilde: ba.no.

Julebord avlyst: – Frykter fortsettelsen (Rogaland) +
«Alexandra Carolina Larsson på Gaffel & Karaffel våkner med en klump i magen og er redd julebordsesongen ryker. Harald Minge i Næringsforeningen er svært misfornøyd med signalene som sendes når offentlig sektor avlyser.» Kilde: e24.no.

250 overnattingsdøgn på kort tid: Nå er det stengt til våren (Rogaland)
«Tidenes fyrste bubilparkeringssesong i Sirevåg har vore ein suksess, slår kommunen fast og opplyser om mange gode tilbakemeldingar. .. Nå må bubilfolket venta til våren. ..har pakka vekk parkeringsskilt, straumskap og søppelcontainer.» Kilde: jbl.no.

Øst-Norge:

Endelig klart for Trysil Skimaraton igjen (Innlandet)
«19. februar 2022 er det igjen klart for det tradisjonsrike turrennet, Trysil Skimaraton. Arrangøren forventer rekorddeltakelse, og rigger seg klare med nyheter for turrennet som både har seeding til Birkebeinerrennet og Vasaloppet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Allerede i ny jobb (Innlandet)
«For knapt 14 dager siden sluttet John Kristian Stubban på Gaustablikk Høyfjellshotell. Fra nyttår blir han og kona Gry Sjøtun ansatt som vertskap på Nermo hotell i Øyer – altså i Gudbrandsdalen.» Kilde: rablad.no.

Momsavgifter truer kulturarv (Innlandet)
«Ingrid Blessom fikk penger fra fylkeskommunen for å kunne ruste opp en freda perle. Samtidig får hun 2 millioner kroner i momsavgifter. – Den ytterste konsekvensen er at de råtner på rot.» Kilde: nrk.no.

No opnar einaste hotellet i sentrum: – Eg likar utfordringar (Buskerud)
Nesbyen: «Den nye hotellsjefen på det nye hotellet er ikkje eldre enn 24 år gamal, men utfordringane tek ho på strak arm.» Kilde: hallingdolen.no.

Resepsjonist måtte ringe politiet – gjester raserte hotellrom (Akershus) +
«Natt til søndag ble politiet kontaktet av en resepsjonist på et hotell i Lillestrøm sentrum. Resepsjonisten kunne fortelle om alt annet enn normal oppførsel. Hotellgjester knuste TV og skrivebord i løpet av natta. Nå kan de vente seg en anmeldelse.» Kilde: rb.no.

Budsjettsprekk: – Happy med det (Oslo)
«Det desidert tøffeste og mest brutale er at pandemien har utfordret alt jeg har trodd på de siste 25 åra, sa Stordalen til Børsen da han feiret åpning av et nytt hotell på Hasle tidligere i år.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Hun skal drive Stordalens nye storsatsning (Oslo) +
«Den runde restauranten på taket av det nye nabolagshotellet Sommerro er langt fra klar. Men nå er det bestemt hvem som skal drive TAK.» Kilde: ta.no.

Lavprishotell henger ut stortingspolitikere i ny kampanje (Oslo)
«Hotellkjeden Citybox frister stortingspolitikere på reisefot med pendlerleilighet nære Stortinget i ny kampanje.» Kilde: kampanje.com.

Utelivet skriker etter arbeidskraft: Naila fikk jobb på flekken (Oslo) +
«Torsdag begynte franske Naila som servitør på en av Oslos største nattklubber. Sjefen tror mange unge velger bort utelivsbransjen til fordel for sikrere jobber.» Kilde: ao.no.

Skal danskebåten og Kiel-fergen legge til på østkanten i fremtiden? (Oslo) +
«Uaktuelt, mener bydelen. Nå har 140 aktører uttalt seg om hvor utenlandsfergene bør ligge i fremtiden. Her er deres dom.» Kilde: aftenposten.no.

Oslofjord vil få nytt eierskap (Vestfold)
«Brunstadstiftelsen har vedtatt å igangsette planlegging og gjennomføring av en delingsprosess for å skille ut eiendommene på Brunstad og virksomheten i Oslofjord Holding AS til en egen stiftelse (Oslofjordstiftelsen). Den nye stiftelsen vil være livssynsuavhengig og sikrer et definitivt skille mellom Brunstadstiftelsens ideelle formål og Oslofjords kommersielle virksomhet.» Kilde: oslofjord.com.

Europas største Convention Village søker Event Operations Manager (Vestfold)
«Oslofjord Convention Center AS søker Event Operations Manager. Idyllisk ved fjorden i Stokke i Vestfold er byggingen av Europas største Convention Village i ferd med å ferdigstilles. Frist: 28.11.2021.» Kilde: finn.no.

Oslofjord Convention Center søker hotellsjef (Vestfold)
«Er du en leder som engasjerer og motiverer? Har du erfaring fra hotell og/eller som leder, kan vi tilby en spennende stilling som hotellsjef ved Oslofjord Convention Center.» Frist: 01.12.2021. Kilde: finn.no.

Enstemmig nei til hotellplan i Tønsberg (Vestfold) +
«Det aktuelle området ligger ved Helfo-bygget på Korten. Planene inneholder foruten hotell, næring, grøntarealer og underjordisk parkering med 
plass til 240 biler. Bruksarealet dekker 28.000 kvadratmeter.» Kilde: tb.no.

Geirs suppe skal trekke turister til Sandefjord (Vestfold) +
«Geir Skeie og Brygga 11 er blant trekkplastrene når Visit Norway gir tyske turoperatører smaken av vårt langstrakte land.» Kilde: sb.no.

Nå hotellsjefene klare for julebordsesongen (Vestfold) +
«Både hotelleiere og restaurantsjefer var klare på at de venter tidenes julebordsesong etter den koronaamputerte sesongen i fjor. Allerede i oktober var flere steder fullbooket.» Kilde: tb.no.

Sørlandet:

Visit Sørlandet på fagdag Incoming
«Denne uka har vi deltatt på Fagdagen Incoming som arrangeres av Virke og Innovasjon Norge. Det ble tatt opp viktige temaer som opptar incomingbransjen og bærekraft stod høyt på agendaen.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Lyngdal by søker daglig leder
«Viktigst av alt er å gjøre Lyngdal til en pulserende by. Vi søker en entusiastisk daglig leder til jobben. Frist: 25.11.2021!» Kilde: finn.no.

Spennende jobb i opplevelsebransjen!
Bjelland i Lindesnes kommune: «Adventure Norway søker ansvarlig for administrasjon, kundebehandling salg og markedsføring. Frist: 01.12.2021. Ansettelsesform: Prosjekt.» Kilde: finn.no.

Del gjerne!