Lønningene er for høye, mener serveringsbransjen.. Gå ikke glipp av reiselivsnyhetene denne tirsdagen

Tvetydige signaler om sommertrafikken
«Det var kanskje ikke så vanskelig å forutse at opphevelsen av pandemirestriksjonene skulle føre til en eksplosjon i reiseaktiviteten.» Kilde: reiseliv1.no.

Norge har mye å by på
«Ferien blir ikke bedre jo lenger bort man reiser. I Norge er det kort vei til flott natur langs nesten hele kysten.» Kilde: batmagasinet.no.

Lønningene er for høye, mener serveringsbransjen
«Desperat jakt på arbeidskraft i serveringsbransjen presser lønningene langt over tariffen, klager bransjen.» Kilde: abcnyheter.no.

Det enkle friluftslivet trenger bedre finansiering
«Årets resolusjoner fra DNT og DNT ung stiller tydelige krav til norsk friluftspolitikk.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norsk jernbane er slitt og har sprengt kapasitet
«Infrastrukturen på jernbanen i Norge er for dårlig, med både kapasitetsproblemer og forsinkelser, ifølge en ny rapport fra TØI.» Kilde: nettavisen.no.

Nord-Norge:

Rubens geiter har fått eget oppdrag i Fagernesfjellet (Nordland) +
«Geiter på beite skal rydde alpintraseer i Narvikfjellet på en bærekraftig måte, samt gi et nytt tilskudd for både reiselivet og landbruket.» Kilde: fremover.no.

Vil gi penger til turistinformasjon (Nordland) +
«Rådmannen sa nei, men politikerne vil gi penger til turistinformasjon i Andøy. Det er klart etter mandagens formannskapsmøte.» Kilde: vol.no.

Nattestengt vann: – 120 gjester får en dårligere hotellopplevelse (Nordland) +
«Hotelldirektør på Scandic Leknes Lofoten, Kristian Talmo, har forståelse for at vannrørene må spyles, og han velger å ha en løsningsorientert tilnærming. Men han er ikke bekvem med den opplevelsen gjestene hans får denne uka.» Kilde:  lofotposten.no.

Fikk vist frem attraksjoner til viktige nærmarkeder (Nordland)
«I de siste dagene har vi hatt besøk av fem riktig gode tyske journalister i Bodø og omegn. Med Fjord & Nord-prosjektet skal vi sammen med Widerøe vise Norges største attraksjoner til noen av våre viktigste nærmarkeder.» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv

Havpadling på Helgeland (Nordland) +
«Selv om vannet er kaldt der, er Helgeland Norges heteste kajakkdestinasjon. Mellom flere av øyene er det så grunt at kajakk er eneste framkomstmiddel.» Kilde: utemagasinet.no.

Midt-Norge:

Planlegger 18 leiligheter på Trones, Namsskogan +
«Det nye leilighetsbygget vil få en sentral plass rett på andre siden av vegen for Namsskogan familiepark hotell, og rett ved siden av parkeringsplassen til familieparken. – Ei slik plassering var ei forutsetning for at vi kunne gå i gang med dette. Folk vil bo sentralt..» Kilde: namdalsavisa.no.

Nå er det kjempegøy å være direktør igjen! +
«Tone Hansen, hotelldirektør ved Royal Garden i Trondheim, sier at de har vært spente på sommeren, men at det ser veldig bra ut nå. Kirsten Schultz tror på en god sommer for både reiseliv og handelsstand i Trondheim.» Kilde: adressa.no.

Britannia: Speilsalen årets restaurant
«Speilsalen ved Britannia Hotell ble søndag kåret til årets restaurant i Norden. Søndag ble det klart at Speilsalen gikk helt til topps og vant «The Nordic Prize» årets restaurant i Norden.» Kilde: nearadio.no.

Fjord-Norge:

Stryn-ordfører vil skjerpe skredvarslingen etter Loen-skredet (Vestland)
«Stryn kommune ønsker årlige skredvurderinger etter det store skredet som gikk i Kjenndalen i Loen fredag.» Kilde: nationen.no.

Stemningen var elektrisk på Strynefestivalen (Vestland) +
«Etter to år med pandemi kunne endelig 500 festklare deltakere samles på Strynefestivalen for skikjøring, klatring og andre aktiviteter. – Så ut som om folk hadde et etterlengta gjensyn med festivalen, sier festivalsjefen.» Kilde: friflyt.no.

Måløy ser ut som et filmsett fra en TV-serie (Vestland) +
«aycie og Joe fra Somerset i England hadde vært på utkikkspunktet på Ellingskarshornet. – Måløy ser ut som et filmsett fra serien Twilight..» Kilde: fjt.no.

Turistvertane ser ein ny trend (Vestland) +
«Årdal er oppdaga på ein heilt anna måte. I fjor hadde dei nærare 1000 besøkjande og dei fleste var nordmenn. I år har dei trua på fleire utlendingar.» Kilde: sognavis.no.

48 pensjonistar skal drive turistkontoret denne sesongen (Vestland) +
Årdal: Dette trur dei vert den store turistvinnaren: – Har enormt med potensial. No er det spenning tilknytt om det vert nordmenn eller utanlandsturistar som kjem til Årdal denne sommaren.» Kilde: porten.no.

Vil byggja 90 meter høgt hotell til ein milliard (Vestland) +
«Jobben med å få fleire hotellrom, spa og diverse andre fasilitetar på plass i Flåm enda opp i noko temmeleg spektakulært. – Har vore litt hysj-hysj.» Kilde: sognavis.no.

Her kan det bli turistrekord: – Vi får dobbel effekt (Vestland)
«Amerikanske Deborah Claymon Boeschen er klar for en guidet tur til Trolltunga med overnatting. For reiselivsnæringen i Hardanger ser prognosene svært lovende ut.» Kilde: nyheteridag.news.

Opplev nasjonale skatter på bilturen (Rogaland)
«Arven etter vikinger, spennende arkitektur og en av landets vakreste kjøreturer: I Ryfylke, på Karmøy og i Haugesund kan du reise i arkitektur, kultur og natur. Vi har satt sammen en rundtur med norske perler i ett og samme område.» Kilde: fjordnorway.com.

Øst-Norge:

Bærekraftig arealutvikling i Norefjell-Reinsjøfjell (Buskerud)
«På oppdrag for Viken fylkeskommune har Menon Economics utredet virkninger av fritidsboligbygging i Norefjell-Reinsjøfjellområdet, og hvordan avveie positive lokaløkonomiske virkninger mot negative virkninger gjennom nedbygging av natur.» Kilde: menon.no.

Temahefte om delingsøkonomi i Innlandet
«Delingsøkonomien, den har vel ikke kommet til Gudbrandsdalen? Jo da! Det viser funn fra forskningsprosjektet CreaTur, som de siste tre årene har sett på delingsøkonomi i Innlandet. Mange privatpersoner tilbyr overnatting via Airbnb, men ikke alle reiselivsaktører er glade for det..» Kilde: ostforsk.no.

Innlegg: Finnes noe tristere enn Skibladnerbrygga? (Innlandet)
«Finnes det tristere ankomststed til Lillehammer for turister enn Skibladnerbrygga? Fredag hadde Skibladner sin førte tur til Lillehammer for sesongen. Men hva møter turistene når de stiger i land på brygga? Ingenting!» Kilde: gd.no.

Ane i Visit Kongsvingerregionen om Nordfjeld Gjestegård (Innlandet) +
«Ane Sandnæs, daglig leder Visit Kongsvingerregionen, påpeker at Nordfjeld Gjestegård er unik i mangfoldet av opplevelser og overnattinger som markedsføres og tilbys turister i distriktet.» Kilde: glomdalen.no.

Togstreik over hele Austlandet tysdag
«Togtilsette er skuffa over regjeringas plan for jernbana. Derfor er det full stans på alle toga på Austlandet mellom klokka 11 og 13.» Kilde: nrk.no.

Tungtvannskjelleren åpnes nå for publikum (Telemark)
«Etter fem år med utgravinger og planlegging, åpnes kjelleren og et nytt museumsbygg nå for publikum.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil du jobbe med naturveiledning? (Telemark)
«Hardangervidda Nasjonalparksenter AS søker naturveileder, 100% stilling. Senteret er et statlig autorisert nasjonalparksenter med formidlingsansvar for Hardangervidda nasjonalpark. Arbeidsted: Skinnarbu.» Søknadsfrist 1 juli 2022. Kilde: hardangerviddanasjonalparksenter.no.

Del gjerne!