Menn bruker dobbelt så mye penger på ferie.. og 33 andre reiselivsnyheter denne onsdagen

Slik påvirker krigen i Ukraina de ulike markedene
«Prisene på reiser har gått opp. Kjøpekraften er svekket. Den sterke veksten i bookinger har plutselig stoppet opp. Dette er sentrale fellesnevnere for nesten alle deler av verden akkurat nå. Her kan du oppdatere deg på alle markeder.» Kilde: business.visitnorway.com.

Menn bruker dobbelt så mye penger på ferie som kvinner
«En undersøkelse viser at nordmenn er villige til å betale store summer for ferie i år. Cruise-entusiast Frode Aamodt lar gjerne lommeboka gå varm når han bestiller ferie.» Kilde: tv2.no.

Livsfarlig kjøring i løypene: – Vet aldri hva du får i garnet
«I en årrekke har norske alpinanlegg hatt problemer med skikjøring i løypene etter stengetid. Tråkkemaskinførere er redde for å gjøre skade på alpinistene.» Kilde: tv2.no.

Hotellpallen i Sustainable Brand Index Norway 2022
«I den årlige kåringen Sustainable Brand Index, har forbrukere kåret Quality Hotel som den mest bærekraftige merkevaren i norsk hotellbransje etterfulgt av Clarion Hotel og Nordic Choice Hotels.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Bocuse d’Or: Møt Team Norway 2022
«Kandidat Filip August Bendi har samlet et team av erfarne, engasjerte og kreative kokker for å forsvare Norges ære i Bocuse d’Or Europe. Det kan gjøre barndomsdrømmen om pallplass i verdensmesterskapet til virkelighet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Taxiselskaper vurderer prisøkning etter drivstoffsmell
«Krigen i Ukraina har bidratt til rekordhøye drivstoffpriser, og til sommeren kan bensinprisen potensielt bikke 40 kroner. Nå vurderer flere taxiselskaper å sette opp prisene.» Kilde: e24.no.

Havila Voyages sets out plans to ramp up trade activity
«New Norwegian coastal line Havila Voyages plans to ramp up UK trade activity to help drive sales for next winter’s season of Northern Lights sailings.» Kilde: ttgmedia.com.

Norse Atlantic Airways justerer sine lanseringingsplaner
«Markedssituasjonen er sterkt påvirket av de tragiske hendelsene i Ukraina.. For å sikre at Norse starter til riktig tid, har selskapet justert tidspunktet for lansering av billettsalget og første flyvning.» Kilde: reiseliv1.no.

Mener SAS bør øke prisene
«SAS står foran en ekstraregning på flere milliarder kroner som følge av økte drivstoffkostnader. I snitt bør billettprisene opp med minst ti prosent, mener analytiker.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Rolf leder tysk satsing i Nord-Norge +
«Rolf Oftedal på Tangstad skal representere Outdooractive, er en av verdens største friluftsplattformer, i Nord-Norge. Han håper reiselivsnæringen og andre ser nytte i å legge ut turtips på mobil.» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Kommentar til Svalbardpostens redaktør (Svalbard)
«Kommentar til Svalbard postens redaktørRedaktøren bør selv «løfte blikket og se seg selv i speilet» og se utenom «Svalbard-boblen».» Kilde: svalbardposten.no.

Kamp om fugleturister i Båtsfjord (Finnmark) +
«Rainer Hanssen er sterkt kritisk til turistoperatøren SKUA. Han mener de ødelegger for hans firma, og for seg selv, når det gjelder fototurisme inne i havneområdet i Båtsfjord.» Kilde: ifinnmark.no.

Arctic Adventures: What to do in Tromsø (Troms)
«I samarbeid med Visit Norway og Visit Tromsø hadde vi pressebesøk av Emilia Harris til Tromsø i februar. Emilia skriver for LoveExploring og i dag gikk artikkelen live! God lesing!» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv

81 millioner til regional utvikling i Nordland
«Nordland fylkeskommune tildeler Innovasjon Norge Nordland 81 millioner kroner til regional utvikling for 2022. ..innenfor blant annet industri, energi, sjømat og reiseliv/opplevelser..» Kilde: bodøposten.no.

Tyskerne inntok Narvik: – Det første jeg hørte var «super schön» (Nordland)
«Mandag formiddag ankom cruiseskipet Tui Mein Schiff 1 Narvik havn. Det ruvet godt i landskapet. Markedssjef i Narvik havn Grethe Parker gleder seg stort over besøket i dag.» Kilde: fremover.no.

Bostyrer starter gransking av konkursslåtte Miris (Nordland)
«Det er meldt inn nær 1,5 milliarder kroner i krav til boet i det konkursrammede eiendomsselskapet Miris. Nå starter konkursadvokat Thomas Piro arbeidet med å realisere verdiene – og avdekke om det har skjedd noe straffbart.» Kilde: e24.no. 

Naturlige Helgeland tar grep for å bli en enda tyngre reiselivsaktør (Nordland) +
«Tilbudet, kapasitet og kvalitet på aktørene må bygges ut, og vi skal nå ta en rolle som destination management company for hele Helgeland. Vi ser en økende interesse for pakkereiser, rundreiser og opplevelser.» Kilde: ranablad.no. 

Fjord-Norge:

Nansen Polar Expeditions AS er årets bedrift (Møre og Romsdal)
«Nansen har satt turistnæringa i Møre og Romsdal på kartet. Reiarlaget satsar også på servering av lokalmat om bord.  Bedrifta vart etablert i 2019, har reiarkontor på Hopen i Smøla med tre årsverk. Dei har to skip drift, med til saman 47 tilsette.» Kilde: mrfylke.no.

Internasjonal arbeidserfaring – Reisebrev fra Gran Canaria (Møre og Romsdal)
«I disse dager er elevene ved utdanningsprogrammene Salg og reiseliv og Service, sikkerhet og administrasjon ved Ålesund vgs på Gran Canaria. .. Den internasjonale arbeidserfaring vil også bidra til å styrke næringslivet i regionen når elevene til sommeren skal ut i lære.» pdf-format.

Hotellet klargjøres for 450 flyktninger på 48 timer (Vestland) +
Bergen «HR-ansvarlig Ole Vegard Hage og hotelldirektør Mona Sandvik jobbet tirsdag kveld på spreng for å klargjøre Magic Hotell Solheimsviken som akuttmottak for ukrainske flyktninger. ..det er mye som skal gjøres i et hotell som har vært stengt i to år.» Kilde: ba.no.

Ricke Celine satser hundre prosent på Trolltunga (Vestland) +
«I 2017 kom Ricke Celine Sandø Jessen fra Bergen til Odda. Hun skulle bare jobbe noen måneder som guide og dra igjen. Fem år senere er hun blitt salgs-og markedssjef i Trolltunga Adventures.» Kilde: h-avis.no. 

Olav Thon (98) i pubkrangel i Stavanger (Rogaland)
«Hvert femte år skal prisen på denne puben diskuteres. Hvert femte år havner Olav Thon og to ukjente eiendomsbrødre i retten. Hvorfor?» Kilde: nrk.no.

Thon Hotel Stavanger blir flyktningmottak (Rogaland)
«Thon Hotel Stavanger blir nytt flyktningmottak i Stavanger. Dette bekrefter konserndirektør Morten Thorvaldsen overfor NRK. Hotellkjeden har inngått en avtale med Hero om flere flyktningmottak i landet. Sist ut er altså Stavanger.» Kilde: nrk.no.

Øst-Norge:

Beitostølen kjøper giga air bag i millionklassen (Innlandet)
«Beitostølen tar begrepet air bag til et helt nytt og særs luftig nivå. Etter en testperiode med jublende tilbakemeldinger, har Beitostølen Resort og Intersport Beitostølen lagt én million kroner på disken, og sikret seg en air bag i verdensformat.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Mange har sluttet i løpet av pandemien – men Lawma nektet (Innlandet) +
«Reiselivet sliter med å erstatte alle som har sluttet i løpet av pandemien. Men for Lawma i Elverum var det uaktuelt å gi slipp på favorittjobben.» Kilde: ostlendingen.no.

Nå kan hotellet bli gjort om til akuttmottak (Innlandet) +
«I fjor høst ble Marianne Haglund fra Rena deleier i et hotell. Nå kan hotellet på Hovdmoen bli akuttmottak for 220 ukrainske flyktninger. Det Tynset-baserte selskapet AMDO AS vil drifte mottaket.» Kilde: ostlendingen.no. 

Innlegg: Shit happens, Raymond! (Oslo)
«Iblant vil man ta en pust i bakken på vår paradegate Karl Johan. Den vi alle elsker og som turistene spaserer i. Men det er visse problemer, som bildet viser, med å sette seg på de benkene der.» Kilde: vartoslo.no.

Slik kan historisk hotell bli til 44 leiligheter (Østfold) +
«Gamle – og ikke fullt så ærverdige – Grand Hotel i sentrum av Sarpsborg har forfalt i flere år. Nå har planene om et nytt boligbygg på hotelleiendommen kommet et skritt videre.» Kilde: sa.no.

Sørlandet:

Vil korte reisetiden til Oslo med en time +
«Sammenkoblingen av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen er viktigere enn noensinne, sier Rune Hagestrand. Han håper stortingspolitikerne fra vår del av landet nå vil stå mer samlet i saken, og etterlyser også at næringslivet kommer på banen.» Kilde: austagderblad.no.

Vil ha svar på om boplikten har livets rett +
Risør: «Kommunedirektøren vil ha en upartisk og faglig analyse av bopliktens konsekvenser, og hva den betyr i samfunnsutviklingen. Det vil han bruke 350.000 kroner, og en uhildet konsulent, til å gjøre – om politikerne sier ja.» Kilde: austagderblad.no.

Krigen kan endre antall anløp i Kristiansand +
«Tirsdag la årets første cruiseskip til kai i Kristiansand.. 690 cruisepassasjerer. Krigen i Ukraina vil kunne påvirke antall cruiseanløp i byen denne sesongen.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Interessert i å lære mer om bærekraftig reiseliv?
«Seminar for bærekraftige reisemål. Hvordan lede an transformasjonen? Turistrådet på Mallorca arrangerer i samarbeid med Verdens Turismeorganisasjon, UNWTO, den 7. og 8.april et gratis seminar på Mallorca med fokus på dette temaet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Protecting Animals and Nature in Adventure Travel
«The Adventure Travel Trade Association (ATTA) has partnered with two industry experts,.. to provide a new OnlineEDU course entitled “Protecting Animals and Nature in Adventure Travel”.» Kilde: adventuretravelnews.com.

Why travel makes you happier
«In recent years, many people have come to the conclusion that experiences rather than material possessions are what makes you truly happy. In line with this, one of the most common activities that people cite as bringing them happiness is travel.» Kilde: breakingtravelnews.com.

Del gjerne!