Mot storinnrykk i norske alpinanlegg.. og 46 andre utvalgte nyheter fra helgen

Mot storinnrykk i norske alpinanlegg
«Med de nye lettelsene i Corona-tiltakene går det mot storinntrykk i norske alpinbakker i tiden fremover.» Kilde: way-2-go.no.

Dropper alpeferien
«Mange nordmenn har droppet den årlige skituren til alpene. De velger bort skisteder som Ischgl og tar skituren i Norge i stedet.» Kilde: dinside.dagbladet.no. 

Hett hyttemarked i 2021, men usikkerhet foran 2022
«Aldri før har det norske folk brukt mer penger på fritidseiendommer enn i 2021. Men nå er det stor usikkerhet foran 2022.» Kilde: estatenyheter.no.

Dette må være siste gang skjenkestopp brukes som et smitteverntiltak
«Dette betyr enormt mye for reiseliv og servering, som endelig kan åpne, få opp aktiviteten og få tilbake sine gjester. .. Dette må være siste gang skjenkestopp brukes som et smitteverntiltak, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.» Kilde: reiseliv1.no.

Hotelldirektør: – Bransjen tåler ikke en runde til
«Hotellene jubler over lettelsene på skjenkeforbudet. De advarer samtidig mot å ta i bruk tiltaket en gang til.» Kilde: e24.no.

Konsertarrangør om lettelsene: – Ingenting å si for konsertstedene
«Endringene i coronatiltak hjelper lite for konsertsteder som Vulkan Arena i Oslo. De kommer ikke til å åpne dørene etter gårsdagens pressekonferanse.» Kilde: e24.no.

Blandede reaksjoner på regjeringens koronalettelser
«Opposisjonen er stort sett fornøyde med at det blir lettelser i koronatiltakene, men etterlyser bedre støtteordninger for og kommunikasjon overfor næringslivet.» Kilde: reiseliv1.no.

Norse Atlantic har fått amerikansk flytillatelse
«Det amerikanske transportdepartementet har innvilget Norse Atlantic Airways’ søknad om tillatelse til fly mellom Europa og USA.  Selskapet er i rute til å starte transatlantiske lavprisflyvninger til våren.» Kilde: reiseliv1.no.

Norwegian klar til å trappe opp på kort varsel
«Som andre flyselskap har Norwegian måttet kutte i rutetilbudet som følge av omikron-varianten. Nå har selskapet blikket stivt festet på billettsalget og er klar til å gire opp så snart etterspørselen viser at nordmenn igjen vil på vingene igjen.» Kilde: flysmart24.no. 

SAS blant de sikreste flyselskapene i verden
«Midt i den nye korona-runden får SAS nå en skikkelig opptur: En internasjonal rating har plassert selskapet blant verdens sikreste flyselskap. Helt på toppen ligger alliansepartneren Air New Zealand.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Selger spektakulære reiselivsopplevelser i Norge – pengene havner i utlandet
«Utenlandske operatører seiler til Nord-Norge for å drive hvalsafari i norsk natur. Men i motsetning til norske bedrifter trenger de ikke å skatte til Norge. Frp mener dette skaper urettferdig konkurranse.» Kilde: nrk.no.

Mange reagerer på testregimet (Svalbard) +
«Innbyggere og næringslivsaktører i Longyearbyen raser etter at det ble klart at det ikke blir endringer i innreisetiltakene.» Kilde: svalbardposten.no.

Camping for familien – Våre 12 utvalgte i Nord Norge
«Nordland, Troms og Finnmark er perfekt for camping – eller bo i hytter, bobil og campingvogn.» Kilde: kinggoya.no.

Vardø Motell brant ned til grunnen – naboer evakuert (Finnmark)
«Vardø hotell brant ned natt til lørdag 15. januar 2022. eieren av bygget.. fortalte at motellet ikke hadde vært i drift siden desember.» Kilde: ifinnmark.no.

Nordlysguide Markus strandet med turister i 24 timer (Troms) +
Skibotn: «Nordlysguide Markus Varik er blant de mange som har ventet utenfor bensinstasjonen i Skibotn i timevis søndag i påvente av at E6 skulle åpne.» Kilde: framtidinord.no.

Ber om mer sjølstyring (Troms)
«Hittil er ingen smitte blitt påvist på kinoene, og ved Tromsø sykehus er kun én koronapasient innlagt. Likevel må filmfestivalen i Tromsø gå for halv kapasitet. Festivalsjef reagerer på fortsatt antallsbegrensning. Mener kommunene må få bestemme mer selv.» Kilde: klassekampen.no.

Vil legge til rette for mer turisme i Tamokdalen (Troms) +
«The Arctic Travel Company AS ønsker å legge til rette for økt turisme i Tamokdalen. Planforslaget må justeres, men konkrete tiltak som ønskes etablert er ishotell med tilhørende servicebygg, restaurant og 30 hytter til utleie.» Kilde: nye-troms.no. 

Stian Jakobsen er ny direktør ved nye Quality Hotel Harstad (Troms)
«Stian Jakobsen har lang erfaring fra hotellbransjen i Harstad. Nå gleder han seg til å tiltre som hotelldirektør ved det nye Quality-hotellet som åpner dørene allerede 27. august 2022.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Vesterålen vil få økt turisme med The Whale og Hurtigrutemuseet (Nordland)
«The Whale vil bli en unik attraksjon som skal skape verdens mest betydningsfulle møte mellom mennesker og hval, og som vil bidra med kunnskap, arbeidsplasser og bolyst på Andøya og i Vesterålen.» Kilde: vol.no.

Sigve er fungerende turistinformasjon i Vestvågøy (Nordland) +
«Næringssjef Sigve Olsen i Vestvågøy kommune fungerer fra nyåret som kommunens turistinformasjon.» Kilde: lofot-tidende.no.

Vaksineklinikken opplever stor pågang fra italienere (Nordland) +
Bodø: «Enmetersregel, skjenkestopp og nedstenginger stoppet ikke de italienske turistene. – Det er mange italienere på gruppereiser i Nord-Norge om dagen. Vi har nesten daglig besøk av dem, sier Berit Evjenth, daglig leder hos Vaksineklinikken.» Kilde: an.no.

Vil bidra til å gjøre Mosjøen til en destinasjon (Nordland) +
«Jørn er ny styreleder i Nord Gondol. – Da vi stiftet selskapet var vi en gjeng idealister som dro fram denne ideen om gondol, og jobbet veldig idealistisk. Vi kom til et punkt hvor vi måtte jobbe mer «profesjonelt» og skikkelig, sier Jørn Clausen.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Uværet stopper flere flygninger
«Stormen har ført til flere kansellerte flyavganger på hele Vestlandet. Søndag kveld ble Trondheim lufthavn Værnes stengt.» Kilde: e24.no.

Suksessrestaurant åpner i Trondheim: – tilpasset norske ganer
«Trondheim er en spennende destinasjon og ikke minst en spennende by, sier Nick Kiosses som til våren satser med nyåpning. Brasilia åpner dørene i Ferjemannsveien 10.» Kilde: nidaros.no.

Et skritt i riktig retning +
«Nå er det tillatt for serveringsstedene å skjenke alkohol fram til klokka 23. – Det hjelper på i en krevende situasjon, sier administrerende direktør i Røros Hotell-gruppen, Terje Lysholm.» Kilde: fjell-ljom.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: «Hvor er Ålesund sentrum?» (Møre og Romsdal)
«Spør man fem på gata hvor Ålesund sentrum er, vil svarene ganske sikkert sprike.» Kilde: smp.no.

Sande Kro og Hotell går på tvangssal (Vestland) +
«Sogn og Fjordane tingrett har bestemt at eigedomsselskapet til Sande Kro og Hotell, Sande hotell Eigedom AS, skal seljast på tvangssal. Det betyr at bygningsmassen innan kort tid kan vere til sals.» Kilde: firda.no.

Nytt liv i Biologen på Herdla  (Vestland) +
«I fjor gikk Biologen på Herdla under hammeren for 13 millioner – tre millioner over prisantydning. Nå skal den ærverdige eiendommen få nytt liv som hotell.» Kilde: ba.no.

Avbestillinger renner inn for konsert- og konferansearrangørene (Vestland) +
«Grieghallen i Bergen har over 1600 sitteplasser, men får kun ta imot 200 personer: – Skuffende at man ikke har klart å lage bedre løsninger etter to år med pandemi.» Kilde: dn.no.

Sabla sprudlende start på 110-årsjubileet! (Rogaland)
«To tidligere studenter ved Norsk hotellhøgskole på Universitetet i Stavanger, Bent Høie og Dag Terje Klarp Solvang, sablet toppen av en sprudlende flaske for å markere starten på 110-årsjubileet ved skolen.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:

Skulle kapre kinesiske skiturister: Endte med exit-strategi (Innlandet) +
«I 2017 reiste en stor delegasjon fra Innlandet til Expo-messen i Beijing for å åpne dørene til det enorme kinesiske markedet. .. Fem år senere kan man trygt fastslå at det ikke er mange kinesiske turister i alpinbakkene.» Kilde: gd.no.

Byens «nye» hotell: Aktiemøllen (Innlandet) +
«Mandag 17.januar kan Lillehammer smykke seg med sitt første Boutiquehotell. I løpet av noen få, hektiske måneder har tidligere Mølla Hotell gjennomgått en forvandling.» Kilde: mittlillehammer.no.

Vil inspirere distriktets gründere (Innlandet) 
«Kommunene og næringslivet i Hamar-regionen inviterer til digital inspirasjonskveld for gründere (2. februar). Dette er en unik mulighet for deg som har en ide, til å utvikle ditt konsept og få nyttige tilbakemeldinger og nettverk, sier forretningsutvikler Berte Helgestad, Hamarregionen utvikling og reiseliv.» Kilde: h-a.no.

Sprengte 105 år gammel dam for å kunne fiske (Innlandet)
«Sportsfiskere har kjempet i fem år for å få tilbake den gode fiskeelva Tromsa i Ringebu. Nå håper de å redde ørretstammen i elva.» Kilde: nrk.no.

Hemsedal: Naturopplevelser som gjør inntrykk (Buskerud)
«Vi stilte noen spørsmål til Kultursjef Marit Handeland Wøllo om kultur og turistattraksjoner i Hemsedal kommune.» Kilde: reiseliv1.no.

Ekstremvær gir gode sykkelforhold i Nesbyen (Buskerud)
«Ekstremværet Gyda har ikke bare ført elendighet med seg – i Nesbyen er det knapt behov for piggdekk etter det milde været. Nesbyen regnes som et av de beste stedene i Norge å drive med shuttlebasert sykling og stisykling..» Kilde: terrengsykkel.no.

Med griser, flis og pølser satser Søstrene Storaas (Buskerud) +
«I stedet for å miste motet under korona-pandemien har Søstrene Storaas i Jondalen gitt gass i en vanskelig tid. Det håper det historiske hotellet å få igjen for når ting endelig normaliserer seg.» Kilde: laagendalsposten.no.

Snø har tapt 140 millioner kroner (Akershus)
«Innendørs-skianlegget Snø på Lørenskog har hatt det tøft siden åpningen i 2020. På to år har selskapet tapte svimlende 140 millioner kroner.» Kilde: friflyt.no.

Fikk 30 reservasjoner på 30 minutter etter skjenkeåpning (Oslo)
«Bestillingene renner inn til utestedet Youngs etter at regjeringen gjenåpnet landets ølkraner: – Noen av dem er store grupper også, så dette er kjempeartig, sier daglig leder Cissi Ohlsson.» Kilde: e24.no.

Det er et oppdemmet behov for å kose seg (Oslo)
«Fursetgruppen gamblet på at skjenkestoppen opphørte, og fikk rett. Alle restaurantene var åpne og nesten fulle fredag.» Kilde: dn.no. 

They had us at «mimosas served on elaborately designed cake trolleys» (Oslo)
«This Art Deco Building in Oslo Will Reopen As a Luxury Hotel — With Idyllic Roman Baths and a Mimosa Trolley.» Kilde: travelandleisure.com.

Brim Explorer søker Marketing & back-office coordinator (Oslo)
«..vårt mål: Å være bølgebrytende innen reiselivet og endre måten vi opplever havet på.» Frist: 20.01.2022. Kilde: finn.no.

Lanserer landets første linje for toppkokker (Østfold)
«Til høsten starter et splitter nytt toppkokk-tilbud opp ved Glemmen videregående i Fredrikstad. Opplæringstilbudet er det første offentlige av sitt slag i landet, og blir en fylkesdekkende linje.» Kilde: viken.no.

Norsjø Hotell: – Selgerne er fornøyde (Telemark) +
«Like utpå nyåret ble det klart at selger av Norsjø hotell, aksepterte et bud fra en interessent. Om et par uker er det ventet at alle detaljer er på plass og kontrakten er signert av begge parter.» Kilde: telen.no.

Leirsjef slaktes: – En misforståelse (Telemark)
«Daglig leder Jostein Waskaas forteller om voldsomme hatmeldinger etter at han avslo Pride-overnatting. Han mener kritikken er uberettiget, mens Gisle Agledahl fortsatt synes «det er vanskelig å lese situasjonen annerledes».» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Sørlandet:

Solgte over 150 hyttetomter og skapte Slottet i Sirdal +
«I ti år gjorde June Hansen «alt» på hurtigruta. Nå er 31-åringen daglig leder for den nye helårssatsingen i Sirdal.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Er dette årets villeste reklamestunt?
«Man skal selvsagt vokte seg vel for å kåre «årets reklamefilm» innen reiseliv allerede midt i januar. Men det er god grunn til å tro at denne fra flyselskapet Emirates kommer på pallen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Motstrøms – en noe annerledes rafting
«Salmon River i Idaho, USA er en tidvis utfordrende elv som båtfolk prøver å forsere» Kilde: batmagasinet.no.

Del gjerne!