Nærmest en luftbro ut av Norge.. og 32 andre utvalgte reiselivsnyheter

Rapport: Autoriserte besøkssentres bidrag til samfunnsnytten
«Ved å formidle kunnskap om natur- og kulturgoder bidrar autoriserte besøkssentre til økt opplevelse og bedre bevaring av disse godene, samt til økt verdiskaping i lokalt reiseliv. På oppdrag for Autoriserte Besøkssentre i Norge har Menon Economics utredet samfunnsnytten til disse besøkssentrene.» Kilde: menon.no.

Rapport: Turisme i Norge 2030
«Det er lett å undervurdere turisme som fremtidsnæring når man diskuterer hva Norge skal leve av i fremtiden. Ferier, reiser og opplevelser kan tilsynelatende virke trivielt sammenlignet med andre norske næringer nevnt i denne rapporten fra McKinsey Norge.» Kilde: norgeimorgen.no. 

Ni av ti flysøk er til utlandet: – Har aldri opplevd maken
«Nå er det ingen tvil: Det er på gang noe bortimot en luftbro fra Norge til det sørlige Europa. Hos reisegiganten Finn Reise må man gni seg i øynene over de tallene som vises uken etter at Norge fjernet smittevernregler for reise.» Kilde: flysmart24.no.

Dette kan ødelegge vinterferien enda en gang
«Fjorårets vinterferie ble aldri drømmeferien for norske skianlegg. Nå ser alt lysere ut enn må mange måneder. Men, de store skidestinasjonene frykter at coronarstriksjonene fjernes for sent for at man skal få full uttelling av vinterferien også i år.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Noen grønne sertifikat blir røde
«Regjeringen endrer i morgen det nasjonale coronasertifikatet slik at det harmonerer med EU.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Nordiske stjernekrav til campingplasser
«NHO Reiseliv Camping og Nordisk campingråd utvikler regelverket for klassifisering av campingplasser. Her kan du laste ned oversikten over hva som kreves for å oppnå kravene for 1, 2, 3, 4 og 5-stjerner.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Europeisk jobbmesse 24. februar
«Leter du etter kokker, servitører eller andre type medarbeidere? På den digitale jobbmessen Crossing Nordic Borders 24. februar kan du som arbeidsgiver treffe jobbsøkere fra hele Europa.» Kilde: nhoreiseliv.no.

2021 preget av oppkjøp blant de internasjonale byråene¨
«Året som har gått har vært preget av mange oppkjøp, hvor det største helt klart er American Express Global Business Travel sitt oppkjøp av Egencia.» Kilde: travelnews.no.

Tusenvis av billetter på billigsalg – fra øst til vest
«Hva med å reise til gourmet-hovedstaden Stavanger for bare 199 kroner, og få en vakker togreise med på kjøpet? Eller reise motsatt vei til den andre hovedstaden for samme pris? Go-Ahead feirer gjenåpning av samfunnet med rabatt på tusenvis av billetter.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vanskeligheter for Havila Kystruten
«Den norske utstyrsleverandøren NMI -Norwegian Marine Interior har terminert kontrakten med det tyrkiske Tersan Shipyard, grunnet manglende oppgjør, som har oppdraget med å bygge skipene til Havila Kystruten.» Kilde: reiseliv1.no.

Trodde alle kom til å dø da flyet hastet mot bakken
«Passasjer Marit Hustoft mistet hørselen i to dager og føler seg traumatisert av det hun trodde var en flystyrt. Hun savner oppfølging fra SAS.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Svalbard er ikkje ei villmark lenger (Svalbard)
«Tommy Sandal skriv om bevaring av Svalbards villmark.» Kilde: svalbardposten.no.

Russerne vil vende tilbake til sin spøkelsesby på Svalbard
«Russerne ser for seg både turisme og forskning i Pyramiden. Slik kan en nedlagt utpost i Arktis bli et strategisk fotfeste.» Kilde: aftenposten.no. 

Midt-Norge:

Quality Airport Hotel Værnes – større og bedre enn noen gang +
«Hotellet er blitt utvidet med om lag 3600 kvm. I tillegg er fellesområdene renovert. .. Det er deilig endelig å ha kunnet åpnet dørene igjen, og vi er veldig fornøyde med utvidelsen og renoveringen. .. sier Kim Engan Strand, hotelldirektør..» Kilde: abcnyheter.no.

Vil brette opp ermene for Tour de Frøya +
«To år har gått uten at Tour de Frøya er arrangert grunnet korona, men 28. mai braker sykkelrittet løst igjen. Nå ser ny styreleder fram til å være med på laget. Berit Flåmo har takket ja til å bli ny styreleder for Tour de Frøya.» Kilde: froya.no.

Nok en vinter uten skiløype +
Oppdal: «Vi er litt trassige og holder landets fineste turisthytte åpen. Gjevilvasshytta blir som den eneste av TTs hytter betjent i vinterferien også i år.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Cruiseskipet «Bolette» på uanmeldt besøk (Møre og Romsdal)
«Trøblete værforhold i Nord-Norge gjorde at cruiseskipet «Bolette» fra Fred. I natt la cruiseskipet til kai ved Averøy Industripark, og onsdagen skal de britiske cruiseturistene tilbringe i Kristiansund.» Kilde: ksu.no.

«Homestead dinner» i Lærdal denne sommaren (Vestland) +
«Amerikanarar vil oppleva korleis det er å vera på middagsbesøk heime hjå ein lærdøl. .. Det funkar altså så enkelt som at den som måtte ønskja det får om lag fire .. amerikanarar heim på middag ein dag no i sommar. Maristuen har også litt forskarbriller på når konseptet skal setjast ut i livet..» Kilde: sognavis.no.

Sommerstengt på Bryggen diskriminerer de eldre (Vestland)
«Næringslivet slakter rapport om sommerstengte Bryggen. Mener bilstengt sentrum hindrer bevegelsesfriheten til tusenvis av bergensere.» Kilde: ba.no.

Øst-Norge:

SkiStar venter storinnrykk for årets vinterferieuker
«Aktiviteter utendørs står høyt når ferievalget skal tas, og interessen for en aktiv ferie også vintertid er tilbake til nivåer før pandemien. Danske og svenske gjester ønsker seg tilbake til SkiStars destinasjoner.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

10. februar hylles skipatruljene (Innlandet)
«10. februar tar Helly Hansen del i markeringen av den internasjonale skipatruljedagen. Det gjør også Alpinco, som eier begge de to skianleggene i Hafjell og Kvitfjell.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ny direktør for Geilo-hotell (Buskerud) +
«Sigmund Vika er ansatt som ny administrerende direktør for Dr. Holms Hotel på Geilo.» Kilde: horecanytt.no.

TO Oscar-nominasjoner til en Oslo-film!! (Oslo)
«Gratulerer til Joachim Trier, Eskil Vogt, Renate Reinsve og resten av gjengen bak «Verdens verste menneske». Filmen er en fantastisk reklame for byen vår og gir oss en unik mulighet til å skape ekstra oppmerksomhet rundt Oslo som reisemål.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Gratulerer med resertifisering som Miljøfyrtårn! (Oslo)
«Gratulasjonen har vi mottatt direkte fra Stiftelsen Miljøfyrtårn etter at Oslo Kongressenter har fått godkjent Miljøfyrtårn-sertifikatet som vil være gyldig i tre nye år fremover.» Kilde: oslokongressenter.no.

Color Line gjenopptar driften (Osloregionen)
«Color Line varsler at de gjenopptar driften mellom Oslo og Kiel, samt Sandefjord-Strømstad. Nesten 1.000 ansatte får derfor komme tilbake på jobb.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

First camp rykker inn i Norge (Telemark)
«Skandinavias største campingkjede, First Camp, gjør nå sitt første oppkjøp i Norge. Kjeden har allerede 58 destinasjoner i Sverige og Danmark.» Kilde: bobilverden.no.

Eierne av Norsjø ferieland selger til svensk gigant (Telemark) +
«Eierne av Norsjø Ferieland AS har nå solgt selskapet til Skandinavias største aktør i campingbransjen First Camp.» Kilde: ta.no.

Nå er Sommarland-planen klar for politisk behandling (Telemark) +
«No ligg ein detaljreguleringsplan for Straand Sommarland føre og det er denne formannskapet neste veke eventuelt skal sende på høyring. Blir planen lagt ut til offentleg ettersyn, har kommunen i hovudtrekk stilt seg bak planinnhaldet, forklarar kommunedirektøren i saka.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Innlegg: Varsler protesttog mot Hove-planene
Arendal: «I oktober 2018 ble det demonstrert for bevaring av Hoveodden med Liv Arneberg i spissen. Nå inntar Hove-demonstrasjonen Arendal sentrum.» Kilde: geita.no.

Dyreparken dropper planene om laksesenter
Kristiansand: «Etter en rekke negative reaksjoner som har koblet parken til fiskeoppdrett, har Dyreparken nå lagt planene om et laksesenter på is.» Kilde: nrk.no.

Turistanlegg på Hausvik slått konkurs +
Lyngdal: «Hausvik Maritime AS har i flere år slitt med negative regnskapstall. Tirsdag ble overnattingsbedriften begjært konkurs.» Kilde: lister24.no.

Annet:

Vil uddele millioner til dansk turisme
«Coronakrisen har haft alvorlige konsekvenser for det danske turismeerhverv. Derfor åbner Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu for ansøgninger til en pulje på 51 millioner kroner.» Kilde: standby.dk.

Del gjerne!