Norge må lære av Alpene.. og 37 andre utvalgte reiselivsnyheter denne mandagen

Hva nå? Krig i Europa
«Invasjonen i Ukraina får konsekvenser for norsk reiseliv. Situasjonen kan endre seg fort, men dette var slik vi så saken torsdag 3.mars.» Kilde: business.visitnorway.com. 

Innlegg: Reiseselivet må åpne arbeidsmarkedet for krigsflyktningene
«En av de største langtidsvirkningene etter koronapandemien er mangel på arbeidskraft. Og nå kan flyktningestrømmen være en del av løsningen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Vil nekte russiske rikingar å legge til kai i Noreg
«Venstre føreslår å stenge norske fjordar for russiske rikingar. USA varslar at dei vil «jakte» oligark-yachtar verda rundt.» Kilde: nrk.no.

Hotellvirksomheten til Wenaas-familien rammet av Ukraina-krigen
«Som du sikkert forstår er det på det nåværende tidspunktet umulig å ha full oversikt over konsekvensene av det som skjer.» Kilde: reiseliv1.no.

Innlegg: Norge må lære av Alpene
«Jeg skjemmes over Utkant-Norges manglende respekt for natur- og kulturarven vår.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Vindkraft må legges til egnede områder for industri
«Vindkraft er en bærekraftig energiform, som bør legges til rette for på egnede industriområder, uten å ødelegge for de 175 000 arbeidsplassene som allerede skaper verdier i reiselivet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Fru eller frøken?
«Er reiselivsbransjen klar over at vi er i 2022?» Kilde: dn.no. 

Nordic Choice Embraces Hotel Tech Reset
«How Nordic Choice recently handled a ransomware attack, sold a hotel tech subsidiary, and kept employees engaged while opening 16 hotels makes it an interesting tech example for other hotels.» Kilde: skift.com.

Stortinget reverserer bruken av midlertidige ansettelser
«Stortinget vedtok torsdag å reversere den generelle adgangen til midlertidige ansettelser.» Kilde: parat.no.

Ønsker ny lov for betaling
«På grunn av coronapandemien ble det midlertidig mulig å betale gjennom skiltgjenkjenning og Autopass på norske ferger. Det ønsker nå flere å gjøre permanent.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Gi meg en guide som kjenner Svalbard
«Alle er enige om at vi ønsker sertifiserte, gode guider, men hvordan?» Kilde: svalbardposten.no.

Ber om Svalbardpakke 3 (Svalbard) +
«Visit Svalbard ber om nye støtteordninger etter det dem kaller et katastrofeår for næringen. – 2021 var også et katastrofeår.» Kilde: svalbardposten.no. 

Måtte ut med over 16.000 kroner for flyturen +
«Tirsdag denne uken tok en ansatt av Kjersti Tønnessen Busch fly fra Svolvær til Båtsfjord i Finnmark. Returen var på torsdag, et par dager senere. Prislappen for herligheten ble 16.357 kroner. – Ei halv månedslønn er for dyrt. Kilde: an.no.

Trenger «testfamilie»: – Vi håper å få søkere fra hele Finnmark +
Hammerfest: «Lokal råvarer og flotte opplevelser skal få flere besøkende til Hammerfest-regionen. Nå inviteres familier til en testtur til Seiland. 33 aktører fra reiseliv, kulturnæring og spisesteder fra hele Hammerfest-regionen er med i et samspillsnettverk.» Kilde: ifinnmark.no.

Full klaff da nordlyset viste seg for turistene (Finnmark) +
Alta: «Minus fem grader, periodevis snø og lett bris stoppet ikke hundrevis av turister på nordlysjakt. Pæskatun og Nordlyscamp Alta tok imot flere hundre gjester med åpne armer.» Kilde: altaposten.no.

Ser positiv utvikling i antall overnattinger (Nordland) +
«Daglig leder Ketil Johnsen ved Vesterålen Kysthotell ser lyst på framtida for overnattingsstedet.» Kilde: vol.no.

Magnus Christoffer en av flere nyansatte i reiselivsselskapet (Nordland) +
«NAC (Norwegian Adventure Company) som ledes av Jim Eide i Svolvær, satser videre etter koronapandemien og ansetter nå flere nye medarbeidere.» Kilde: lofotposten.no.

Avgjørende milepæl for ny flyplass i Mo i Rana er nådd (Nordland)
«Årets første vårmåned ble innledet med nyheten om at næringsliv og lokalsamfunn i Mo i Rana har nådd målet om å bidra med 150 millioner kroner til bygging av ny flyplass.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Venter opp mot 10.000 personer til Bodø (Nordland) +
«Det forventes store folkemengder til Bodø i forbindelse med årets Landsskytterstevne (LS) på Bestemorenga. – Det omsettes varer og tjenester for 50 millioner kroner.» Kilde: an.no. 

Satser millioner på nytt prosjekt – nå ser de mot Europa (Nordland) +
«Tre kirkesteder pekes ut som de viktigste helligstedene for pilegrimer i Nordland, og prosjektmidlene strømmer på. – Hålogalandsleden går fra Trondenes til Nidaros, og blir den lengste av pilegrimsledene i Norge, sier Dreyer.» Kilde: an.no.

Fjord-Norge:

Arne Glenn har det med å stikke fingrane borti ting (Vestland) +
«Han stikk fingrane sine borti det meste. Det kosta han fire av dei då han var sju, men han lærte ikkje så mykje av det. Det har den siste veka vist. – Denne gongen hadde eg gjort det annleis om eg forstod konsekvensane.» Kilde: firda.no.

Gro Leni Hansen ny hotelldirektør: – No skal vi bygge Florø! (Vestland) +
«Ho har vore avdelingsleiar og sjølve andletet overfor omverda for Quality Hotel i Florø i 24 år. No tek ho steget opp og byter hotell. Ho blir ny hotelldirektør på Victoria Comfort Hotell.» Kilde: firdaposten.no.

Hotellkjeden skal være inkluderende – felt for diskriminering (Vestland) +
Bergen: «Da Norges Handikapforbund Sørvest ville samles på Hotel Norge i julebordsesongen, fikk de avslag. Hotellet mente det ble for utfordrende med så mange rullestolbrukere.» Kilde: ba.no.

Vil ha hotell, tivoli og Akvariet på nye Dokken (Vestland) +
Bergen: «Fleire hundre unge innbyggjarar i Bergen har bygd korleis dei ønskjer at Dokken skal sjå ut i 2050.» Kilde: bt.no. 

Kritikk mot tillatt snøscooterkjøring i skiløype-trasé (Rogaland) +
«Ski- og dugnadsentusiast Reidar Helland i Moi IL er så opprørt over at politikerne i Lund kommune har åpnet for snøscooterkjøring i skitraseen fra Sætra til Sandstøl at han har avsluttet sin frivillige innsats som løypekjører.» Kilde: avisenagder.no.

Øst-Norge:

40 vil bli sjef, men «ingen» vil bli dette (Akershus) +
«Hurdalsjøen Hotell har søkt etter både salgs- og markedssjef og folk «på gølvet». Det har gitt veldig forskjellig respons. – Vi fikk 40 søkere til stillingen som salgs- og markedssjef. .. Interessen for andre stillinger er langt mindre. Hotellet trenger både hovmester, kokker og servitører.» Kilde: rb.no.

Smaken av Asker og Bærum (Akershus)
«Smaken av Asker og Bærum inviterer serveringsbransjen og lokalmatprodusenter til en unik møteplass. Det skjer 21. mars på Scandic Asker.» Kilde: horecanytt.no.

En attraktiv fergeterminal på Vippetangen kan være mulig (Oslo)
«En samlet fergeterminal på Vippetangen er et kinderegg, mener leder i Havnestyret, Marthe Scharning Lund. Den kan bidra til økt byliv i Oslo. Passasjerer kan loses rett inn til sentrum og de får gåavstand til Oslo S, Operaen og Munchmuseet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Scandic-hotell på Helsfyr klargjort for å ta i mot flyktninger (Oslo)
«Utlendingsdirektoratet (UDI) tar i bruk hotell Scandic Helsfyr i Oslo til ankomst av ukrainske flyktninger. Hotellet kan huse tilsammen 1.000 mennesker.» Kilde: vartoslo.no.

Mari om turistsjefjobben: – Det er godt å være i gang (Akershus) +
«Mari Bareksten er Frogn kommunes nye turistsjef. Det ble klart i oktober i fjor at Bareksten ble den nye turistsjefen etter Atle Conradsen. Hun blir da Frogn kommunes tredje turistsjef. .. tar med seg erfaringene som reiselivsjournalist inn i rollen..» Kilde: amta.no.

Nesten 3 millioner kroner til kunst- og kulturlivet (Vestfold/Telemark)
«36 store og små kunst- og kulturaktører i Vestfold og Telemark kan se frem til støtte fra fylkeskommunen til sine aktiviteter, .. fordelte 2 950 000 millioner kroner i tilskudd til kunstproduksjon.» Kilde: vtfk.no.

Gaustaløpet avlyses pga for lite snø (Telemark)
«Gaustaløpet – Telemarks eldste turrenn – skulle vært arrangert lørdag 12.mars 2022 for 71. gang. .. må dessverre avlyses på grunn av en kombinasjon av utfordrende snøforhold og lav forhåndspåmelding, sier Anne Skaug Nisi.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Hotellgjester tok årets dyreste morgendusj – ber om strømstøtte
Arendal: «Hotellsjefen senker temperaturen og fortviler over prisgapet som rammer hoteller i samme marked. Strømanalytiker varsler fire nye år med enorme prisforskjeller. – Dette er ikke rettferdig. Vi konkurrerer med hoteller i Midt-Norge, hvor prisen er en brøkdel.» Kilde: nrk.no.

Inviterer deg til avstandsfri matfestival
«Kristiansands spisesteder inviterer deg til avstandsfri matfestival. Spis-ut-uka er endelig tilbake i «sørlandshovedstaden». Festivalen starter mandag 7. mars, og pågår til og med søndag 13. mars.» Kilde: horecanytt.no.

Skrur opp prisen på Dyrepar­kens billigste +
«Til sommeren innvies 40 hytter i Juliusskogen, neste år ytterligere 80. Men Dyreparken makter ikke å levere på «løftet» om maks 2000 kroner per døgn i høysesongen. – Vi har ikke funnet hoteller i byen som er rimeligere enn dette, sier direktør Øyvind Eikaas i Dyreparken Overnatting..» Kilde: fvn.no.

De som ikke liker blikkbokser kommer her +
Kristiansand. Sjøgløtt hotell: «220 år etter de første overnattingsgjestene sjekket inn, kan du fortsatt få rom og seng i Østre Strandgate 25. Men korona og høye strømpriser merkes på driften.» Kilde: fvn.no.

Yrende liv og høye svev +
Knaben: «Noen synes ikke vinteren kan vare lenge nok. I hvert fall var det mange som hadde en forkjærlighet for vinterlige aktiviteter på Knaben lørdag.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

U.S. Travel Group Lays Out 5-Point Plan on Sustainable Travel
«This is good news for America’s travel businesses that their largest industry body will lead on sustainability and push for the right policies to be in place to green the future of U.S. travel.» Kilde: skift.com.

Del gjerne!