Norges første troverdige reiselivsminister?.. og 40 andre utvalgte

Nasjonalt:

2469 Reiseliv forsterker teamet
«Vi har i dag gleden av å meddele at Ståle Brandshaug fra 1.1.2022 er ny partner i 2469 Reiselivsutvikling AS, sier Managing Partner Børre Berglund. Det er en betydelig forsterkning for oss å få Ståle med på laget.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Får vi Norges første troverdige reiselivsminister?
«Ikke bare «vanlige folks tur». Nå er det reiselivets tur. Får vi historiens første regjering som tar reiselivsindustrien på alvor? Blir Bjørnar Skjæran, Terje Aasland eller Geir Pollestad Norges første troverdige reiselivsminister?» Kronikk av Bjørn B Jacobsen, PR-strateg i DestinasjonsKirurgene. Kilde: reiselivskunnskap.no.

COSME – EUs program for små og mellomstore bedrifter
«Lær mer om mulighetene i COSME, EUs program for små og mellomstore bedrifter. Webinaret er relevant for .. klynger og bedriftsnettverk, SMBer og aktører innen turistnæringen 19 okt 2021.» Tid: 13.00 – 14.00.» Kilde: innovasjonnorge.no.

September-tall fra Bencmarking Alliance 
«Tallene fra Benchmarking Alliance viser at det er langt igjen beleggsmessig til gamle høyder, tross fin vekst. Haugesund på topp igjen» Kilde: reiseliv1.no.

Hyttene du aldri glemmer
«De fineste høstferieopplevelsene trenger slett ikke være de dyreste. For under 300 kroner per døgn får kan man overnatte i noen av de mest spektakulære hyttene i marka og fjellet. .. Vi anbefaler fem DNT-hytter som skiller seg ut.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Innlegg: Instagram ødelegger friluftslivet
«Tenk deg godt om før du jakter «likes» i høstferien. Instagram fungerer som en enarmet banditt: De gir vanvittig stor uttelling av og til, men du vet aldri når, skriver kronikkforfatteren.» Kilde: nrk.no.

Støre-regjeringen: Forlenger corona-krisemidler ut året
«Støre og Vedum varsler nå at det er enighet mellom de nye regjeringspartiene om å utvide perioden for krisestøtte til nyttår.» Kilde: e24.no.

Ingen «gratis» fridager i jula: – Kjipt
«Mange av oss må jobbe som normalt denne jula. Eksperter mener likevel arbeidsgivere bør strekke seg litt ekstra for å gi folk fri etter et krevende år.» Kilde: nrk.no.

Difor strevar Widerøe med ferieutfarten
«Widerøe har store problem med å få nok flydelar etter pandemien. Midt i haustferien vart flyavgangar over store delar av landet enten forseinka eller kansellerte.» Kilde: nrk.no.

Er dette verdens beste ungdomsbillett?
«Veldig mange har etterspurt ungdomsbilletter fra Flyr. Vi lytter til kundene våre og lanserer derfor en svært konkurransedyktig billett med store fordeler for unge mellom 16-29, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Flyr..» Kilde: thetravelinspector.no.

Spådde kraftig prishopp – nå flyr du for en femtilapp
«Da pandemien satte det meste av verdens flyflåte på bakken, var mange av Europas flyanalytikere klare i sin dom: Det kom til å bli kraftige prishopp på flybilletter når korona-krisen var over.» Kilde: flysmart24.no.

Luftfarten lover nullutslipp i 2050
«Enorme utfordringer under pandemien er bare starten på utfordringene i luftfarten, som nå lover nullutslipp innen 2050. Det skal holde hardt.» Kilde: way-2-go.no.

Nord-Norge:

Fredag ble beredskapen satt på prøve (Svalbard)
«Hva skjer dersom et cruiseskip havarer nord på Svalbard? Langt fra vei, hytter og infrastruktur? Her øver de på å redde flest mulig fra et brennende cruiseskip langt nord i Arktis.» Kilde: tv2.no.

Sysselmesteren henlegger sak om isbjørnangrep (Svalbard) +
«Sysselmesterem henlegger etterforskningen av det dødelige isbjørnangrepet ved campingplassen.» Kilde: svalbardposten.no.

Mener bærekraftig reisemål styrker Nordkapp (Finnmark)
«Tirsdag kveld hadde Visit Nordkapp invitert til møte der selskapet informerte om hvor langt man har kommet i arbeidet med bærekraftprosjektet, og rullering av masterplanen for reiselivet.» Kilde: radionordkapp.no.

Seks polakker bøtelagt for fiskesmugling i Finnmark
«Seks polakker ble torsdag bøtelagt for fiskesmugling ut av Norge. Til sammen fikk de seks nesten 100.000 kroner i bøter, som er vedtatt og betalt.» Kilde: abcnyheter.no.

«Hippien» fra Skåne valgte villmarkslivet i Finnmark
Karasjok: «Selv med førtisju Alaska Huskyer i hundegården råder stillheten over svenskens eksotiske overnattingssted i Karasjok i Finnmark, hvor han (Sven Engholm 67) har bygd alt selv. .. Nå sitter vi her og kan nyte sensommerkvelden med vin i glasset og ild på peisen mens Sven forteller sin historie.» Kilde: vi.no.

Vil ha folk til å velge omvei til Tromsø – gjennom Malangen (Troms) +
«Nå skal muligheten for alternative ruter til Tromsø, fullspekket av kultur, historie og lokale tjenester undersøkes. Folk og næringsliv inviteres derfor i neste uke til et arbeidsmøte for å komme med innspill.» Kilde: nye-troms.no.

De rikeste av de rikeste kommer til denne Lyngen-hytta (Troms) +
«En svært påkostet arkitekttegnet hytte i Nord-Lenangen får internasjonal oppmerksomhet blant de rikeste av de rike. .. Aurora Lodge er listet på det eksklusive reisenettstedet Black Tomato, som omtaler seg som eksperter på luksusreiser.» Kilde: nordlys.no.

Midt-Norge:

Stor oppslutning i Rørosregionen om Trøndelag som Europeisk gastronomiregion
«Destinasjon Røros har hatt gleden av å være vertskap for European Region of Gastronomy på Røros. Trøndelag er kåret til European Region of Gastronomy 2022, forkortet ERG, og det er første gang en region i Norge mottar denne utmerkelsen.» Kilde: retten.no.

Engasjement på folkemøte om hytter i Galåen +
Galåen: «Rundt 50-60 personer var til stede da planene til Steinar Skjerdingstad for Fruhaugen i Galåen ble presentert torsdag kveld. Han ønsker å regulere området på 375 dekar til bolig- og fritidsboligbebyggelse og drømmer også om en restaurant i området. – Prøver du å gi oss et hjerteinfarkt?» Kilde: fjell-ljom.no.

Turistattraksjon full av møkk: – Sauen gjør en viktig jobb +
Oppdal: «En perle for Oppdal er iferd med å bli ødelagt av saumøkk, mener hytteoppdaling. Sauene er avgjørende for at vi kan holde gravfeltet åpent, svarer kommunen. – Det har virkelig blitt et praktfull sted som Oppdal har all grunn til å være stolt av.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Skapt av Gud eller Ole? (Møre og Romsdal)
«Dei sju systrene har ei ukjent fortid. Og ei uviss framtid. Heilt sidan turistane starta å komme til Geirangerfjorden på Sunnmøre på slutten av 1800-talet, har dei fått vite at fossen har fått det namnet fordi sløra av vatn liknar på håret til sju kvinner.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Hva vil slike besøkstall si for reisemålet Selja kloster? (Vestland)
«Ifølge avisene skal 23 cruiseskip besøke Måløy i 2022 og 63 kommer til Nordfjordeid. .. Hva vil skje med vårt fremste turistmål hvis en slik mengde cruisegjester skal besøke klosteret neste år?» Kilde: fjt.no.

Etter åtte år som direktør er Ståle klar for nye utfordringar (Vestland) +
«Ståle Brandshaug gir seg som reiselivsdirektør i Visit Sognefjord AS ved årsskiftet, og går laus på nye utfordringar i 2469 Reiseliv.» Kilde: sognavis.no.

Dei vil gjere regionen meir attraktiv – no planlegg dei Via Ferrata (Vestland) +
«Dette er ikkje noko berre Vadheim og Høyanger vil kunne dra nytte av, men heile regionen, seier Ingun Indrebø. .. Ønsket er å bygge ein klatresti med vaier på framsida av Fløyen, som ruvar 764 høgdemeter over Sognefjorden i Vadheim.» Kilde: sognavis.no.

Norske isbrear held fram med å smelte (Vestland) 
«For åtte år sidan rakk breen fram til denne steinen, sidan har han minka nær 100 meter. Haugabreen i Jostedalsbreen nasjonalpark har minka kvart år sidan målingane starta.» Kilde: nrk.no.

Neste år vert det cruisebesøk kvar einaste månad (Vestland) +
«Cruise Destination Hardangerfjord skriv i ei pressemelding at det for første gong vil blir cruisebesøk i Hardangerfjorden kvar einaste månad i 2022.» Kilde: grenda.no.

Bergen-Krakow: 479 kroner. Ulriksbanen: 345 kroner. (Vestland) +
«Ulriksbanen åpner igjen lørdag, med nye gondoler og høyere priser. .. I turløypen på Ulriken er meningene delte om de nye prisene. Gro Bjørgum fra Kristiansand er på ferie i Bergen og liker økningen dårlig.» Kilde: ba.no.

No er Geopark Sunnhordland offisielt stifta: – Ein merkedag (Vestland) +
«Med det er Kvinnherad og nabokommunane i regionen eit steg nærare UNESCO-status.» Kilde: grenda.no.

Storslått feiring da Utvandrersenteret åpnet (Rogaland)
«Lørdag 9. oktober åpnet det nye Utvandrersenteret og Utvandrerrommet på Utstein Kloster Hotel på Mosterøy. Åpningen som også falt sammen med den årlige markeringen av Leif Erikson Day i USA startet det hele med en seiltur i skuta «Restauration».» Kilde: bygdebladet.no.

Fonn-restaurant kan falle i fisk (Rogaland) +
«Verken seksjon for kulturarv i Rogaland fylkeskommune eller biskopen vil uten videre velsigne Fonn Egersund AS sine planer om en fiskerestaurant like ved Egersund kirke.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Jan Inge og Jarle jubler for milepæl (Innlandet) +
«Jeg føler at dette er en seier, sier Jan Inge Gjermundshaug i Tronfjell Opplevelser. Torsdag ble en stor utsiktsplattform montert på toppen av Tron i Alvdal med Norges nest høyeste bilveg 1.666 meter over havet. – Vi lever i en utviklingsboble og kan finne på nye kreative ting» Kilde: ostlendingen.no.

Tror på positiv koronaeffekt (Innlandet) +
«Sjefen i overnattingsselskapet bookTrysilonline tror at koronapandemien har gitt turismen i Trysil en gyllen mulighet til å vokse ytterligere. – Flere nordmenn har blitt oppmerksomme på hva Trysil og Trysilfjellet har å tilby..» Kilde: ostlendingen.no.

Østerdalen Hotell skal gjøre Åmot enda mer attraktiv (Innlandet) +
«Haglund Eiendom AS og Malmlaft Eiendom AS har gått sammen om å kjøpe konkursboet Østerdalen Hotell med tilliggende herligheter på Hovdmoen i Åmot. – Kjøpet er en del av totalpakka for utvikling av Birkenåsen, sier Marianne Haglund. ..skal gjøre Åmot enda mer attraktiv som turistkommune.» Kilde: ostlendingen.no.

Siri-Lill flytter hjem for å tilby unik overnatting (Innlandet) +
Rendalen: «Når jeg hadde muligheten til å overta en gård og bygge en bedrift kunne jeg ikke la den gå fra meg, sier Siri-Lill Moen. – Jeg måtte finne på noe som handlet om turisme.» Kilde: ostlendingen.no.

Munch-feber før åpningen: – Vi opplever en enorm interesse (Oslo)
«Munchmuseet forbereder seg på storinnrykk: 48 internasjonale medier skal dekke åpningen, og museet har forhåndssolgt 3000 billetter.» Kilde: ao.no.

Nå ønsker gårdeieren å tiltrekke seg turister til Slitu (Østfold) +
«Jeg mener det vil medvirke til økt turisme i Indre Østfold, og på sikt vil det også gi mulighet til økt satsing på gårdsturisme med for eksempel dyrehold i småskala eller andre opplevelser, skriver Gutuen, og mener dette vil styrke næringsgrunnlaget til gården.» Kilde: smaalenene.no.

Hvaler Camping er nabo med hotelltomten (Østfold) +
«Pål Espen Thøgersen (58) driver Hvaler Camping AS med hytter, campingvogner og bobiler. Nå er det planer om et hotell på 20 etasjer i nabolaget på Spjærøy. – Hos oss ser vi en ny interesse for å bo i telt.» Kilde: f-b.no.

Sørlandet:

Turistbussane tilbake på Revsnes Hotell +
Bygland: «Det har vore ei veldig krevjande tid for heile reiselivsbransjen under pandemien. På Revsnes Hotell på Byglandsfjord er turistbussane endeleg tilbake, men det er framleis lite utanlandske turistar som finn vegen til hotellet.» Kilde: setesdolen.no.

Dyreparken får kritikk: – Det er grotesk
Kristiansand: «Småbarnsforeldre reagerer på at skrekkfilm-aktige figurer vandrer rundt i Dyreparken i Kristiansand. .. Under «skumle dager» har Dyreparken delt de forskjellige aktivitetene inn i tre nivåer, basert på hvor skumle de er.» Kilde: nrk.no.

Delte ut over 1 million kroner i korona-bidrag +
Flekkefjord: «Formannskapet i Flekkefjord tildeler covid-19 kompensasjon til syv bedrifter og enkeltmannsforetak. Maritim Fjordhotell og Grand Hotell får mest av den drøye million Flekkefjord kommune har til utdeling denne gang. De to hotellene tildeles 270.000 kroner hver.» Kilde: avisenagder.no.

Del gjerne!