Norges villmarkskommune nummer én?.. og flere andre utvalgte denne onsdagen

Norske reisemålsselskap – en oversikt
Her en uoffisiell oversikt over reisemålsselskap i Norge fordelt på landsdel og fylke. Foruten navn og besøksadresse finner du også lenker til nettsted og facebooksider. Kilde: reiselivskunnskap.no.

Aldri har Norge vært et mer populært ferieland for nordmenn
«En fersk undersøkelse viser at andelen nordmenn som skal feriere i Norge i sommer er betraktelig høyere enn før pandemien. Færre skal til utlandet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Dette koster familieparkene: – Nesten billigere å dra til Syden
«Sjekk denne oversikten om du planlegger tur til en fornøyelsespark eller badeland i sommer.» Kilde: tv2.no.

Stor etterspørsel etter leiebil: Her kan den koste deg over 10.000 kroner
«Skal du leie bil i sommer, kan det fort bli dyrt. Bransjen står i en spesiell situasjon i forkant av årets sommer, opplyser Avis.» Kilde: nrk.no. 

Reiselivet mangler 10.000 ansatte og kutter i åpningstiden
«Behovet for arbeidskraft innen overnatting og servering er nå så ekstremt at Adecco-sjef Torben Sneve mener reiselivet er nødt til å reise til Asia for å rekruttere folk, ifølge Dagens Næringsliv.» Kilde: reiseliv1.no.

Fenomenale mai-tall
«Tallene fra Benchmarking Alliance for storbyene i mai er fenomenale. Det behøves etter tunge år og usikker fremtid.» Kilde: reiseliv1.no.
https://reiseliv1.no/hotell/2022/fenomenale-mai-tall

Norske strender lever ikke opp til EUs anbefalinger
«En studie i regi av SALT og Hold Norge Rent avslører at norske strender ikke tilfredsstiller EUs anbefaling om at minst 50 prosent av strender skal ha færre enn 20 gjenstander av marin forsøpling per 100 meter.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Låner til miljøoppgradering
«Hurtigruten vil hente 50 millioner euro, tilsvarende drøye 500 millioner kroner, til utslippsreduksjoner i flåten.» Kilde: finansavisen.no.

Frafall av reiserestriksjoner gir økt feriesalg til utlandet
«Påbudet om munnbind lettes på rundt i Europa, og hos Apollo merkes det tydelig på salget.» Kilde: travelnews.no.

Charterselskap har kansellert over 90 ferieturer
«Reiseselskapet Detur sier at mangel på etterspørsel har hindret dem fra å kunne gjennomføre turene. – Vi er meget frustrerte, sier kunde som fikk turen kansellert fem uker før avreise.» Kilde: e24.no.

Tror SAS’ redningsplan kan gå raskere: – Større press på alle aktører
«Sverige vil ikke skyte mer penger inn i SAS, og det kan få fart på redningsplanen, mener analytiker Lars-Daniel Westby.» Kilde: e24.no.

Fagforening om SAS-forhandlinger: – Svært krevende
«Sverige vil ikke spytte inn mer penger i SAS, og analytikere mener presset øker på kreditorer og ansatte. – Det er kompliserte prosesser, sier fagforening.» Kilde: e24.no.

Fortsatt passasjervekst for Norwegian
«Over 1,6 millioner fløy med Norwegian i mai. Det er en økning på 16 prosent fra forrige måned.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Nytt styre i Innovative Opplevelser
«På årsmøte i Svolvær 20. april ble det valgt et nytt styre hvor Trygve Steen i XXLofoten fortsetter som styreleder. Se protokoll fra årsmøte med presentasjon av nytt styre.» Kilde: innovativeopplevelser.no.

Dette holder ikke om kommunen skal leve av turisme (Finnmark) +
«Runar Nergaard har i mange år engasjert seg for å få ryddet opp gatene i Sør-Varanger, men er oppgitt over at ingenting blir gjort. – Det er forkastelig, rett og slett. Det ser ikke bra ut i Kirkenes i det hele tatt. Det er en kultur her som er nesten ikke til å tro.» Kilde: ifinnmark.no.

Etter ti år på Scandic blir Niklas hotellsjef hos konkurrenten (Troms) +
«Niklas Jakobsen (36) takker for seg hos Scandic og er klar som hotellsjef ved det nye Quality Hotel Harstad. Jobben starter 1. august, 27. august åpner hotellet.» Kilde: iharstad.no.

Rail route of the month (Nordland/Trøndelag)
«..a midsummer odyssey across Norway’s Arctic Circle. Our slow travel expert savours the muted beauty of the solstice on the 10-hour overnight train from Trondheim to Bodø.» Kilde: theguardian.com.

Midt-Norge:

Matglade dager i Trondheim
«­Det er igjen duket for Storhusholdningsmessen MENY i Trondheim 28. og 29. september.» Kilde: reiseliv1.no.

Hotellsjefen tok med kokkene på dykking: – Jeg er nok utradisjonell
«Hotellsjef Ellen Johansen velger utradisjonelle metoder for å innføre nye smaker på kjøkkenet.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Trollstigen åpner denne uka (Møre og Romsdal)
«Trollstigen åpner uvanlig sent i år etter et snøras tok med seg deler av bebyggelsen, ødela deler av veien og blokkerte for tidlig åpning.» Kilde: bobilverden.no.

Innlegg: Her er det kun politikken som har skylda! (Møre og Romsdal)
«Vi kan ikke tvinge cruiseselskapene til noe. De kommer, eller de kommer ikke. For dem er det jo langt mer lukrativt å seile til Middelhavet eller Karibia, mener Liberalistenes Henning Van Duffel.» Kilde: tk.no.

Fikk penger til å ruste opp turstien: – bare å ringe sherpaene (Vestland) +
«Sparebanken Vest har tildelt Måløy Idrettslag 100.000 kroner til arbeidet med å ruste opp Kjærlighetsstien som går fra i overkant av Sør-Vågsøy kirke til toppen av Ellingskarshornet i Måløy. – Dette var utrolig kjekt.» Kilde: fjt.no.

Frå Mumbai til kveldscruise på Barsnesfjorden (Vestland) +
«Dei langvegsfarande gjestene har venta lenge på å koma seg til Sogn. – Me har venta tre år på å koma hit. Minish Shah er fulle av lovord for Norge generelt og Sogn spesielt.» Kilde: sognavis.no.

Me kjem frå ei fjellbygd, så det er godt med varme her (Vestland) +
Sogndal: «Rønjus Nordtorp og Britt Elin Odden frå Beitostølen tykkjer Kjørnes camping er triveleg, og i pinsen var det god temperatur også.» Kilde: sognavis.no.

Fredssenter kopla inn for å roe spenninga i laksestrid (Vestland)
«Klimaet mellom oppdrettsnæringa og laksefiskarane er så dårleg at Nansen Fredssenter er hyra inn for å få dei til å snakke i lag.» Kilde: nrk.no.

God Morgen Norge skal sende direkte fra Hardanger (Vestland)
«TV2 sitt program God Morgen Norge skal sende direkte fra både Eidfjord og Ullensvang på mandag. Det melder Destinasjon Eidfjord.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Nye eiere på plass hos flyplasshotellet (Rogaland) +
«Henderson-familien bygde hotellet i 1987. Nå er epoken over. Hotelleiendommen Park Inn by Radisson Haugesund Airport på Karmøy har nå fått CIC Hospitality som nye eiere.» Kilde: h-avis.no.

Øst-Norge:

Vekket liv i «retro-hotellene» – løftet opp fra konkurs (Akershus) +
«To «ukjente» hotell i Asker har fått nytt liv, mye takket være to kvinner som liker å jobbe døgnet rundt. Det ene hotellet hadde gått konkurs – det andre var nedslitt.» Kilde: budstikka.no.

«The Mother» is 9 metres tall, weighs 18 tons and sits next to MUNCH (Oslo)
«This new addition to Oslo’s waterfront was made by Tracey Emin as a tribute to her own mother. The sculpture found its new home just last week and is now one of several hundred public artworks that you can see in Oslo.» Kilde: facebook.com/VisitOslo

Applaus for høyhus i tre (Oslo)
«Arthur Buchardt smalt til med å foreslå verdens høyeste trebygning på Økern. Han møter nesten unison applaus fra Oslo-politikerne.» Kilde: aftenposten.no.

Arrangerer reiselivsdag i Holmestrand: – Mange kan trenge hjelp (Vestfold) +
«Ganske mange kan trenge litt hjelp og inspirasjon til å komme i gang med reiseaktivitet etter korona-epidemien, sier Hanna Therese Berg i Pensjonistforbundet Holmestrand.» Kilde: jarlsbergavis.no.

Dalen er mer enn historiske hoteller (Telemark)
«Helt siden 1800-tallet har turister fra fjernt og nær flokket til Dalen. – Vi fortjener tittelen som Norges villmarkskommune nummer én.» Kilde: aftenposten.no. 

Her vil de bygge minihytter og luksusbobilparkering (Telemark) +
«Nå har Straand Hotel fått klarsignal for planene på Straand sommerland. Planen er at det framover blir bygging av minihytter, badstuer og bryggeanlegg, kulturscene og luksusbobilparkering, blant annet.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Ble en destinasjon etter restaurantanmeldelse +
Tvedestrand: «Fjoråret gikk knallbra, men det er ikke blitt en hvilpute for de tre driverne av Hilda Larsen. I år disker de opp med enda flere fristelser.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Innlegg: Takk og lov for turistene +
«På Lindesnes camping og hytteutleie hadde de godt belegg, og Mandal hotell merket også at de utenlandske gjestene har begynt å komme tilbake.» Kilde: l-a.no.

Bobilparkeringen med sanitære utfordringer +
«Bobilparkeringen i Flekkefjord har i løpet av sin eksistens rukket å bli en av Norges mest populære. Men mye besøk fører til press på sanitæranlegget. – Vi skal forbedre tilbudet vårt.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Innlegg: Hvorfor skal ikke vi slippe kø? Vi har jo betalt for det
«Denne kommentaren er et avlatsbrev. Jeg har nemlig selv stått med VIP-pass i hånda, et valg som skulle sende meg ut i sivilisasjonens randsone og dumpe meg i en bibelsk grop for urene.» Kilde: kk.no.

Del gjerne!