Norsk reiselivsstrategi er pensum ved Harvard.. og 25 andre utvalgte

Frist idag!

Nasjonalt

Hvordan fungerer retargeting / remarketing?
«Møt Digital Markedsdirektøe i Visit Norway, Katrine Mosfjeld, som i løpet av ni minutter forklarer deg hvordan retargeting og remarketing fungerer og hvilke salgsfordeler dette gir deg og din reiselivsbedrift.» Kilde: business.visitnorway.com.

Norsk reiselivsstrategi er pensum ved Harvard University
«Den nye norske reiselivsstrategien står nå på timeplanen ved det amerikanske eliteuniversitetet Harvard University. Studentene får kjennskap til hvordan norsk reiseliv skal sikre 20 milliarder i økte eksportinntekter og 43.000 jobber de neste 10 årene.» Kilde: business.visitnorway.com.

Ny rapport: «Incoming 2021»
«Målet var å få økt kunnskap om hvordan, og i hvilken grad, incoming-operatørene har benyttet perioden med pandemi til å søke omstillingmidler fra Innovasjon Norge og eventuelt hvilke omstillingstiltak de har gjennomført og arbeider med.» Kilde: business.visitnorway.com. 

En hardt rammet bransje reiser seg 
«Aktiviteten er tilbake i bransjen, og på bare tre uker var Reiselivsmessen Oslo 2022 fylt opp. Nå er det venteliste for deltagelse. 8.- 9.januar 2022 lanseres nye reisemål og de aller siste reisetrender av en samlet reiselivsbransje i Oslo sentrum, på Clarion Hotel The Hub.» Kilde: travelnews.no.

CLIA ansetter ny generaldirektør for Europa
«Næringsorganisasjonen Cruise Lines International Association (CLIA) ansetter Marie-Caroline Laurent som generaldirektør for CLIA i Europa, med virkning fra 15. november 2021. Hun vil kunne vise fremsnakke cruise som hjertet av fremtidig bærekraftig turisme..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

9 av 10 vil fortsatt ha håndsprit på serveringssteder
«Nordmenn flest synes det er trygt å handle og gå på café for tiden. Ni av ti nordmenn vil at butikker og spisesteder skal fortsette med å tilby håndsprit.» Kilde: reiseliv1.no.

Varsler prissjokk på flybilletter neste sommer
«Forventer ketchup-effekt når solhungrige og sparevillige nordmenn vil på ferie til nære og fjerne himmelstrøk.» Kilde: abcnyheter.no.

En potensiell streik kan føre til ny SAS-emisjon
«Det mener Analysesjef i SpareBank 1 Markets, Lars-Daniel Westby.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Stedet ble brått forlatt og var en spøkelsesby.. (Nordland) +
«Det fines heldigvis reisemål som Nyksund i Vesterålen. Dra til byen midt i havet før masseturismen tar stedet med storm.» Kilde: aftenposten.no,

Da omsetningen falt, måtte de tenke nytt (Nordland) +
«Myre Kysthotell fikk et betydelig fall om omsetningen i 2020, men selskapet tok seg inn ved å tenke i nye baner etter at koronaen slo til. De kom seg gjennom det første koronaåret med hodet over vannet.» Kilde: vol.no.

Bædi & Børdi søker salgsansvarlig (Nordland)
«Bædi & Børdi – barnas guider i Norge – gjør det morsommere for barn å lære om og oppleve Norge på en bærekraftig måte. .. søker nå salgsansvarlig i 60 % stilling med gode muligheter for høyere stillingsprosent innen kort tid. Søknadsfrist: 5. november.» Kilde: baahdybirdy.com. 

Midt-Norge:

Frosta vil legge begrensninger på campingvogner 
«Et enstemmig formannskap på Frosta sa nei til å tillate villavogner på campingplassene. Det vil si større og mer huslignende vogner enn de som trekkes langs vegene.» Kilde: s-n.no.

Hjelper bedrifter som ble rammet av korona
«Frøya havfiskecamp er én av bedriftene som får støtte, når Frøya kommune deler ut sin koronapott på nesten én million. Her får du oversikten.» Kilde: froya.no.

Vil feire Norges høyeste fyr
«Sletringen fyr på Titran fyller 100 år i 2024. Det må markeres, mener Frøya kommune. Nå ber de Kystverket om å bli med på et løft.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Ventar spent på Støre og cruise» (Møre og Romsdal)
«Debatten har tagna om kva som vil skje med cruisetrafikken på verdsarvfjorden til Geiranger. Kanskje har den sovna. Korleis skal vi tolke det?» Kilde: smp.no.

Reiselivet vil gi turistar do-opplæring (Vestland)
«19.000 fjellvandrarar set sine spor. På godt og vondt. No vil bygdefolket gi dei do-opplæring.» Kilde: nrk.no.

Det skal være stas å komme til Bergen (Vestland)
«Neste år vil rundt 80 0000 hurtigrutegjester ha den nye loungen i Bergen som sitt startpunkt på reisen langs norskekysten.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Derfor var «utsolgt» tog ikke fullt (Vestland)
«I BT 18. oktober spør Anne Kristin Kayser Eitungjerde om Vy ønsker henne som kunde. .. Årsaken til at du og alle andre opplevde å få beskjed om at toget var fullt, var en feil i billettsystemet på alle fjerntog med plassbestilling i Norge.» Kilde: bt.no.

Øst-Norge:

Stor ståhei når Munch-museet åpner fredag (Oslo)
«Fredag åpner det som skal bli Oslos og Norges nye store turistattraksjon. Det skal feires – på mange vis.» Kilde: way-2-go.no.

Munch er en åpenbaring (Oslo)
«Alle ankepunkter ble satt til side da pressen ble invitert inn i Norges nye storstue – det nye Munch-museet. Det var en sann åpenbaring – på mange plan.» Kilde: way-2-go.no.

En hardt rammet bransje reiser seg (Oslo)
«Aktiviteten er tilbake i bransjen, og på bare tre uker var Reiselivsmessen Oslo 2022 fylt opp. Nå er det venteliste for deltagelse. 8.- 9.januar 2022 lanseres nye reisemål og de aller siste reisetrender av en samlet reiselivsbransje i Oslo sentrum, på Clarion Hotel The Hub.» Kilde: travelnews.no.

Årets nyheter på Gausta (Telemark)
«Gausta skisenter presenterer nå hva de har forberedt for den kommende vintersesongen, en sesong de skal prøve å ta inn det tapte etter halvannet år med koronarestriksjoner.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Kick Off Norwegian Travel Workshop 2022
«25. oktober inviterer Visit Sørlandet til Kick off for NTW (Norwegian Travel Workshop) 2022, på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand fra klokka 11.30-14.30. .. Vertskapsbyen for selve arrangementet er Kristiansand, men vårt mål er å benytte denne fantastiske muligheten til å selge hele Agder/Sørlandet.» Kilde: usus.no.

Tror på ketchupeffekt etter utfordrende korona-år for reisebyrå +
Kvinesdal: «OK Reiser måtte tilpasse seg i koronatiden, men nå er reiselivsbransjen på vei opp igjen, og Kvinesdal-selskapet har stor tro på vekst og gode tider.» Kilde:  avisenagder.no.’

Annet:

Booking.com predicts travel trends in 2022
«2022 will be the year to make the most of unpredictability and start making up for lost vacation time in a big way, with the number of travellers who feel they need to do so has increased by 52% since last year.» Kilde: traveldailymedia.com.

Offshore-park i Saudi-Arabia forbløffer
«Dette prosjektet er en unik turistattraksjon, som forventes å tiltrekke seg turister fra hele verden, sier Saudi-Arabias offentlige investeringsfond .. de skal omgjøre en offshore borerigg ute i Den arabiske gulfen til en .. ekstrempark og resort.» Kilde: borsen.dagbladet.no. 

Del gjerne!