Ny PR-ansvarlig for Visit Norway.. og 26 øvrige reiselivssaker denne fredagen

Nina Kjønigsen ny PR-ansvarlig for Visit Norway
«Nina Kjønigsen tiltrådte som ny PR-ansvarlig for Visit Norway i starten av januar, og er allerede godt i gang i sin nye rolle. – Å få bidra til at flere kommer på besøk til Norge blir fantastisk gøy, forteller Kjønigsen.» Kilde: business.visitnorway.com.

Vi flytter Reise:liv 2022 til 26. september
«Innovasjon Norge reiselivs årlige arrangement for norsk reiselivsnæring, Reise:liv 2022, flyttes fra 3. mars til 26. september.» Kilde: business.visitnorway.com.

TravelXpo flytter også
«Ny dato for TravelXpo på Telenor Arena er 13.-15. januar 2023. Dette blir Norges største reiselivsmesse. TravelXpo skal igjen by på inspirerende utstillere fra inn- og utland, og spennende foredrag, underholdning og ikke minst aktiviteter.» Kilde: travelnews.no.

Og nye datoer for The Nordic MICE Summit 22
«CCMG kunngjør nye datoer for The Nordic MICE Summit 22, som vil finne sted i København, fra 9. – 11. juni 2022.» Kilde: travelnews.no.

Bli med på Kom deg ut-dagen i februar!
«Søndag 6. februar er Norges største turdag med over 200 gratis arrangementer i hele landet.» Kilde: dnt.no.

Rødt ber regjeringen fryse tildelingen av nye drosjeløyver
«Partiet er skuffet over mangel på forpliktelser hos samferdselsministeren og frykter det vil ta år før «frislippet» i taxibransjen stoppes.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Høydal overtar topplederjobb: – Stolt og ydmyk +
«Kristian Høydal, som har ledet den nordnorske delen The Norwegian Travel Company, blir nå toppsjef i selskapet.» Kilde: nordlys.no.

Skuterløypa til Gjesvær er åpen (Finnmark)
«Denne uken er historisk i Nordkapp. Alle skuterløypene på Magerøya er nå åpen for ferdsel, også til løypa til Gjesvær; et ønske fra lokalbefolkningen i mange år.» Kilde: radionordkapp.no.

Midt-Norge:

Fly og passasjerer forsvant på dagen, nå ber Ørland om hjelp
«Flyene skulle gått mellom Ørland og Oslo. I stedet er både fly og passasjerer borte, etter at flyoperatøren Air Leap brått forlot rutene i Norge.» Kilde: nrk.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Verdsarv-fjordcruise på «billigsal» (Møre og Romsdal) +
«Frå nyåret har det blitt starta opp heilårsferje på Geirangerfjorden.» Kilde: nyss.no.

Populær turveg pepra av steinar (Vestland)
«Eit større steinras stengjer gamle E16 over Stalheimskleiva. Vegen øvst i Nærøydalen er ein av dei mest populære turistvegane på Vestlandet.» Kilde: nrk.no.

Omlag 30 personar møtte til seminar rundt aktivitetsturisme (Rogaland)
«Onsdag 26. januar deltok omlag 30 personar til workshop for aktivitetsturisme i Suldal. Her fekk ein presentasjonar frå nye og spanande satsingar og etablert reiseliv, i tillegg til fagleg innhald.» Kilde: suldalvekst.no. 

Filmkampanje med Arne Hjeltnes (Rogaland)
«I løpet av 2021 produserte vi kampanjen Stavanger-regionen på 1-2-3 dager. Kampanjen består i tre filmepisoder og det er skrevet tre artikler for å fremme hver av de tre rundturene filmene omhandler.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge:

Innlegg: Nordmarkas populære utfartssted skal bli til utleiehytter (Oslo)
«Det vil føre til naturinngrep, lysforurensing, støy og økt trafikk. Hvor bærekraftig er den planen egentlig i 2022?» Kilde: aftenposten.no.

Storslått natur på skidestinasjonen Voksenåsen Hotell (Oslo)
««Vi er utrolig stolte av den unike destinasjonen vi har skapt på Voksenåsen. Alle hotellets fasiliteter, kombinert med nærhet til både naturen og Oslos storbypuls, gir oss muligheten til å tilby våre gjester alt og litt til, sier Maria af Klinteberg Herresthal».» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Stordalen har forhåndssolgt rom for 63 millioner (Oslo)
«Hotellkongen Petter A. Stordalen opplever stor interesse for prestisjehotellet Sommero som åpner sensommeren 2022.» Kilde: finansavisen.no.

En plan for å åpne, utvikle og verne Nasjonalgalleriet (Oslo)
«Mulighetsstudie foreslår at Nasjonalgalleriet gjøres til en tverrfaglig samarbeidsarena for landets museer og relevante fagmiljøer.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Dette fortet blir et fyrtårn for matopplevelser (Akershus)
«Fortet vil ikke bare være et historisk høydepunkt. Oscarsborg festning i Oslofjorden satser også på å bli et gastronomisk fyrtårn.» Kilde: way-2-go.no.

SV utfordrer: – Vi vil kreve 300 millioner til Tinnosbanen (Telemark) +
«Ingen tvil. Tinnosbanen skal med i statsbudsjettet for 2023. Når nåværende finansminister i opposisjon, Trygve Slagsvold Vedum, lovet 300 millioner til verdensarvbanen, vil det være et krav fra vår side.» Kilde: telen.no. 

Gaustabanen blir integrert i skisenteret (Telemark)
«Om ikke altfor lenge vil Gausta Skisenter være koblet til Gaustabanen med tilbringerheis, og en tur opp med Gaustabanen vil inngå som en del av et heiskort du kan handle på Gausta Skisenter.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Får millioner til å forske på kunstig intelligens
«Dyreparken og Qvisten Animation går sammen med inFuture og UiA, om et svært ambisiøst forskningsprosjekt innen kunstig intelligens. .. AIM skal forske på hvordan vi kan formidle nye historier på tvers av film, serier, spill og opplevelser i park, også kalt multiformatunivers.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Erfaringsdeling: Hva skjer når man jobber dedikert med måling?
«I 2021 har vi hatt et pilotprosjekt .. måling av digital kommunikasjon. Nå er året omme, og 4.februar inviterer vi til webinar der Grimstad bys museer og Vitensenteret Sørlandet deler sine erfaringer med prosjektet.» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Camping på Sørlandet; Svaberg, Parker, Byer og Bibler
«Vi foreslår 10 campingplasser og glamping, og tar med et svindyrt måltid under vann.» Kilde: kinggoya.no.

Trehusene restaureres, fylket betaler – litt +
«To millioner kroner deles ut til istandsetting av verneverdige bygninger og anlegg. – Risørfolk er flinke til å søke på midler fra Fylket, sier rådgiver for kulturminnevern og kulturturisme i Agder Fylkeskommune Ragnhild Dietrichson.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Mediegigant investerer i ny dansk bookingplatform
«Norske Schibsted Media Group er med kapitalindsprøjtning på otte millioner kroner blevet største investor i danske Campanyon, der formidler overnatninger indenfor camping, glamping og hytter.» Kilde: standby.dk.

Del gjerne!