Ny reiselivsdirektør i Innovasjon Norge..

Aase Marthe Horrigmo blir ny reiselivsdirektør i Innovasjon Norge
«Horrigmo kombinerer politisk erfaring på alle forvaltningsnivåer med dyp innsikt i næringsrettet virkemiddelbruk og god forståelse for de utfordringer reiselivsbedriftene står i etter to krevende år.» Kilde: business.visitnorway.com.

Ny rekord i bookinger gjennom Visit Norway
«Bestillingene av reiser og opphold fra reiseguiden visitnorway.com vokser i rekordtempo, som et resultat av restart-programmene og hard jobbing under pandemien. Portalen har allerede sporbar omsetning for mer enn i hele 2021, selv om vi bare er kommet til mai.» Kilde: business.visitnorway.com.

Alpinbransjen feirer alle tiders comeback-sesong
«Alpinbransjen feirer alle tiders comeback-sesong på ny bransjemesse på Sundvolden – med fokus på utvikling, bærekraft og digitalisering.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Turistvegarbeidet 2021 | 2022
«Statens vegvesens Turistvegsatsing startet i 1994 med et prøveprosjekt langs fire veier. Gjennom et solid utviklingsarbeid i snart 30 år har Norge i dag 2240 km Nasjonale turistveger fordelt på 18 strekninger.» Årsmeldingen kan lastes ned her. Kilde: reiselivskunnskap.no.

Mener det haster å grunnlovsfeste allemannsretten
«DNT ung mener Stortinget må sørge for at allemannsretten grunnlovsfestes. – Jeg tror vi undervurderer hvor stor trusselen mot den norske friluftstradisjonen kan bli i årene som kommer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Bookingside for camping ekspanderer til Norge
«Campcation henter tar inn 12 millioner kroner fra nye investorer og begynner nå for fullt ekspansjonen til Norge.» Kilde: travelnews.no.

Scandic vant kundeserviceprisen for tredje år på rad
«Scandic var suveren vinner av hotellklassen, etter å ha scoret enda høyere enn året før.» Kilde: reiseliv1.no.

«Havila Capella» avlyser igjen: – Ingen god situasjon
«Havila Kystruten sitt skip har vore sanksjonsfast i Bergen sidan 12. april. Samferdselsministeren vil ikkje svare på korleis dette påverkar avtalen om å segle langs kysten.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Sysselmesteren søker reiselivsrådgiver (Svalbard)
«Sysselmesteren på Svalbard har ledig åremålsstilling som reiselivsrådgiver for å vareta saksbehandling, rådgivning, tilsyn og vurdere om utviklingen av reiselivet og turismen på Svalbard er i samsvar med overordnede Svalbardpolitiske mål.» Frist22.05.2022. Kilde: finn.no.

Skal kontrollere reisende til og fra Svalbard +
«Ny grenselov trådte 1. mai i kraft. For Svalbard betyr det at vi har fått et nytt regelverk for grensekontroll og fra 6. mai blir det også personkontroll.» Kilde: svalbardposten.no.

Fugl og kunst, arkitektur og natur – oppskrift for verdiskaping (Finnmark)
«Årets nye rapport fra Nasjonale turistveger, «Turistvegarbeidet 2021 | 2022» forteller om arkitektur og kunst langs de 18 Nasjonale turistvegene. Turistvegsatsingens grunntanke er å medvirke til vekst og verdiskaping i lokalt næringsliv, turistveg Varanger er et godt eksempel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ber om tilskudd til å utvikle nettportal som floppet (Troms) +
«Visit Kvæfjord-portalen er gått i glemmeboken til de fleste, men skal nå gjenopplives.» Kilde: ht.no.

Narvikregionen er godkjent som bærekraftig reisemål (Troms/Nordland)
«Merket for bærekraftig reisemål utdeles av Innovasjon Norge til reisemål som jobber systematisk over tid med bærekraftig utvikling. Futurum AS og Visit Narvik AS har hatt det overordnede ansvaret for arbeidet med merkeordningen, som har pågått siden høsten 2019.» Kilde: visitnarvik.com.

Et reiselivsgrep som gjør det bedre å bo i Narvikregionen (Troms/Nordland) +
«Å kunne smykke seg med å være et bærekraftig reisemål kommer med stor sannsynlighet til å bli et være eller ikke være for reiselivsaktører. ..vi ser også at stadig flere av de som reiser på egen hånd ønsker bærekraftige opplevelser, forteller Ann-Hege Lund i Futurum og June Berg-Sollund i Visit Narvik.» Kilde: fremover.no.

Midt-Norge:

Hilde skal styre kommunikasjonen fra nasjonalparksenteret
Lierne: «Hilde Horvei (24) er ansatt som ny kommunikasjonsansvarlig i Lierne Nasjonalparksenter. Hun jobber i dag som turistguide ved Beito Husky Tours. ..starter i stillinga 1. august.» Kilde: nt24.no.

Skanska bygger kunstmuseum og teater i Trondheim
«Skanska har signert kontrakt med Trondheim Postgård DA om bygging av nye Hjorten Teater og Posten moderne museum i Trondheim. Kontrakten har en verdi på 410 MNOK og inngår i ordrereserven for Norden i andre kvartal 2022.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hotell får det glatte lag etter at de avsluttet stor fest +
«1-stjernevurderingene renner inn mot Scandic Lerkendal etter at et stort arrangement ble avsluttet.» Kilde: nidaros.no.

Fjord-Norge:

Odd Birkeland kjøper Sande kro (Vestland) +
Gaular: «Odd Birkeland har kjøpt Sande Kro og Hotell. Tanken er at Per Kapstad skal drive vidare, og med tida kjøpe det tilbake. – Eg går inn for å hjelpe Per og Sølvi. Eg kjøpte dei ut, og så skal dei drive vidare som om det var deira eigedom, seier Birkeland.» Kilde: firda.no.

Akutt mangel på folk i bransjen: – Er redd vi blir utbrent (Vestland) +
Bergen: «Denne kafeen sliter med å få tak i nye medarbeidere. Konkurransen om arbeidskraft er knallhard etter pandemien. Ledigheten i Bergen er den laveste på 14 år.» Kilde: ba.no.

Tallet på redningsaksjoner har rast (Rogaland) +
«I 2016 var det hele 42 redningsaksjoner for å hente ned turister fra Trolltunga-stien. I fjor var tallet nede i 12. Nå settes det inn enda flere tiltak rundt Trolltunga.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge:

Skiløyper, sykkel- og turstier: Vurderer turistskatt (Innlandet) +
«Beitostølen ber om å få bli en modell for hvordan fellesgodene i reiselivsområder skal finansieres gjennom modellen BesøksBidrag.» Kilde: hadeland.no.

Innlegg: Mangel på søkere til fjellet (Innlandet)
«Mange mindre, sesongbaserte reiselivsbedrifter sliter med å finne søkerne som kan sikre tilbudet for sommeren.» Kilde: oa.no.  

Vil du jobbe med markedsføring på Geilo? (Buskerud)
«SkiGeilo Utvikling søker digital markedsfører. SkiGeilo Utvikling er en lokal aktør med en sterk posisjon som eiendoms- og infrastrukturutvikler på Geilo.» Søknadsfrist: 30.05.2022. Kilde: e24.no.

Deltakerrekord i Nesbyen Trail Camp 2022 (Buskerud) +
«Etter to år med avlysninger var det endelig klart for Nesbyen Trail Camp. Stiene i Nesbyen har blitt en populær destinasjon å begynne sesongen med for mange.» Kilde: terrengsykkel.no.

2022-sesongen på Kistefos er i gang! (Innlandet)
«Vår adm.dir. Christian Lunde var tilstede under lørdagens åpning og gir årets utstilling «Her Hauntology» av kunstner Paulina Olowska sin varmeste anbefaling..» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Ny direktør ved Clarion Hotel Oslo 
«Tore Sægrov Carlsson overtar som direktør ved Clarion Hotel Oslo.» Kilde: travelnews.no.

En egen øy for friluftsliv i Oslofjorden (Akershus)
«Sparebankstiftelsen DNB kjøper Lågøya i Oslofjorden. Øya blir tilgjengelig for alle gjennom et samarbeid mellom DNT Oslo og Omegn og Oslofjordens Friluftsråd (OF).» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Stjernespekket «Allsang på grensen»-sommer på TV 2 (Østfold)
«23. juni går startskuddet for den aller siste «Allsang på grensen»-sesongen på TV 2. Kjente artister fra inn- og utland er klare når «Allsang på grensen» i sommer endelig inntar den store scenen på Fredriksten festning i Halden igjen. Her er artistene!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Etter to tøffe år går det så det suser for hotellnæringen (Vestfold) +
«Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser en enorm vekst i antall overnattinger ved kommersielle overnattingssteder siden gjenåpningen i februar. Ved Quality Hotel Tønsberg går de travle måneder i møte.» Kilde: tb.no.

Sørlandet:

Dyreparken vurderer å droppe Hove-investering +
«Dyreparkens aksjekjøp i Canvas Hove henger i en tynn tråd etter at antall overnattingsplasser ble nedjustert av kommunen. Forutsetningene har endret seg så mye at Dyreparken trolig trekker seg som Hove-partner.» Kilde: agderposten.no.

Samler alle aktiviteter i Arendal på ett sted +
«Goto Arendal håper både turister og fastboende lettere skal finne aktiviteter i Arendal med en ny nettside.» Kilde: agderposten.no.

Del gjerne!