Nye bilopplevelser skaper både forargelse og begeistring.. og 40 andre utvalgte denne torsdagen

Nye bilopplevelser i Norge skaper både forargelse og begeistring
«..enda flere nye og spektakulære opplevelser langs noen av landets vakreste bilveier. Men det er slett ikke alle som er like begeistret for at staten har brukt milliarder på den unike prosjektene.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Netthandelen øker igjen – comeback for reiselivet
«Nordmenns netthandel økte med totalt fem prosent i året som gikk, ifølge en pressemelding fra Nets.» Kilde: cw.no.

Brudd i forhandlingene med Fellesforbundet og Parat
«Onsdag 6. april meddelte Fellesforbundet og Parat brudd i forhandlingene på Riksavtalen, og ber nå Riksmekleren om hjelp til å komme videre. Det blir dermed mekling på Riksavtalen. Meklingen hos Riksmekleren starter fredag 22. april.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Jomfrureiser endrer navn til Vilja
«Reis sakte og grønt – sterke kvinner forandrer turisme. Med stadig flere ansatte og samarbeidspartnere, økt fokus på bærekraftig turisme og arrangering av reiser innad i Norge både for utenlandske og norske kvinner, ser vi fremover som Vilja.» Kilde: abcnyheter.no.

Elektriske hurtigbåter får nye 40 millioner kroner
«Vestland, Troms og Finnmark, Rogaland og Trøndelag får 40 millioner kroner for å kutte klimagassutslipp og omstilling til hurtigbåter uten utslipp.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norwegian hadde 1,48 milliarder i billettinntekter i første kvartal 
«Vi er spesielt fornøyde med at fyllingsgraden holder seg over 80 prosent, til tross for at vi satte inn vesentlig mer kapasitet i mars.» Kilde: e24.no. 

Slik blir corona-sommeren i utlandet
«Fortsatt må du ha coronasertifikat for reiser i EU, men eksperter spår at reiserestriksjonene løsnes enda mer før sommeren.» Kilde: dinside.dagbladet.no. 

Nord-Norge:

Turister får fangste kongekrabbe i april
«Nærings- og fiskeridepartementet har besluttet å gi turistfiskebedrifter dispensasjon til å fangste kongekrabbe april.» Kilde: abcnyheter.no. 

Busselskap ønker å knytte regionene sammen +
«Tide Buss AS har nå sendt inn ruteløyvesøknad for å starte nye ekspressbussruter mellom Nordland og Troms og Finnmark. Produkt- og konseptsjef i Tide Buss AS, håper Polarekspressen skal knytte regionene i Nord-Norge sammen.» Kilde: lofotposten.no. 

Videreforedler verdier i Varanger (Finnamrk)
«Det brygger opp til en større satsing på Varanger og regionalpark. Kommuner og aktører fra frivillighet og næringsliv forsterker nå samarbeidet med basis i Varangers unike natur og kulturverdier.» Kilde: facebook.com/Norskeparker

Internasjonale turoperatører i Finnmark
«I helgen gjennomførte NordNorsk Reiseliv pre-tur med 13 internasjonale turoperatører i Alta og indre Finnmark. Visningsturen var et samarbeid med Innovasjon Norge Reiseliv ifm NTW 2022 som foregår i Kristiansand i disse dager.» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv 

Lokalt selskap med millioninvestering (Nordland) +
«Bernt Windstad og sønnen Espen eier og driver turbusselskapet Lofoten Tours AS på Ramberg.., og fikk virkelig merke pandemien. .. Nå har de kjøpt den type buss de planla å kjøpe for to år siden.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Bli med på Hold Norge Rent-konferansen! 
«Hvordan kan vi ta vår del av ansvaret for forsøpling globalt? Hva er rollen til den nye globale avtalen om plastforurensning? Lær mer på Norges viktigste møteplass om marin forsøpling i Trondheim 3.- 4. mai. Delta digitalt eller fysisk!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

BBC på strandhogg hos ørnemannen i Flatanger +
«Etter to år med koronapandemi står både profesjonelle filmskapere og amatørfotografer hele verden nærmest i kø for å besøke havørnene i Flatanger. Denne uka gjør BBC opptak til en ny programserie om skandinavisk natur og dyreliv.» Kilde: namdalsavisa.no.

Gleder seg til hotellpåske: – Det kommer til å koke +
Oppdal: «Michael Thomson og Erik Sæther ser fram til å ta imot gjestene ved sine respektive hotell i påska, hvor det ligger an til å bli fulle hus.» Kilde: opp.no.

Widerøe fortsetter midlertidig drift av flyruten Røros-Oslo
«Widerøe skal fortsette driften av flyruten Røros-Oslo til 31. oktober 2022. Flyselskapet har allerede driftet ruten siden januar.» Kilde: reiseliv1.no.

Fjord-Norge:

Her kommer strøm til cruiseskip i Ålesund (Møre og Romsdal)
«For tida er krysset Røysegata/Sundgata avstengt. Årsaka er at Mørenett legger ned strømkabel til cruisekaia.» Kilde: nyttiuka.no.

Grande har kjøpt campingplass (Møre og Romsdal) +
«Odd Kenneth Grande, som også står bak Grande Fjord Hotel i Geiranger, har kjøpt Solvang Heritage Camping i Eidsdal.. Nina og Thomas Wallin Andersen har eigd og drive dei siste fem åra. No har dei flytta til Åndalsnes og seld campingbedrifta.» Kilde: smp.no.

Kviknefamilien rustar seg opp for hotellsesongen, gonger to (Vestland) +
Balestrand: «Dei er far og søner. No ser dei fram til ein spanande sesong, frå kvart deira hotell. – Siktar oss inn på gjestar som ikkje har noko imot litt live musikk.» Kilde: porten.no.

Bergen Harbour Hotel søker Hotellsjef (Vestland)
«Vil du være med på å forsterke vår posisjon samt skape en hotellopplevelse i særklasse? Bergen Harbour Hotel er Bergens nyeste boutique hotell og ligger sentralt og idyllisk til ved Bryggen i Bergen.» Frist: snarest. Kilde: finn.no. 

Bergenserne trekker mot fjellet: – Allerede utsolgt (Vestland)
«Mange vil til fjells i påskeuken, og flere steder er allerede fullbooket. .. I Myrkdalen er hotellet er allerede utsolgt, og daglig leder Knut Ketterman sier til BA forholdene nå lover godt for påskeuken.» Kilde: ba.no.

Er du på TikTok? Det er vi også (Vestland)
Bergen: «En av våre ambisjoner i 2022 har vært å starte vår egen TikTok-konto. Vi har et behov for å treffe yngre målgrupper i sosiale medier, og da er TikTok akkurat nå det mest naturlige valget å teste ut.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Nå starter cruisesesongen for alvor i Hardangerfjorden (Vestland) +
«Lørdag starter cruisesesongen for alvor i Hardangerfjorden. Det er ventet hele 143 cruiseskipsanløp i fjorden i år, en formidabel rekord, skriver Helge Møller i Cruise Destinasjon Hardangerfjord.. Økningen skyldes delvis krigen i Ukraina.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Nå kommer cruise-turistene tilbake til Haugesund (Rogaland)
«De neste ukene vil det igjen bli vanlig å se bygatene i Haugesund fulle med cruiseturister. Over 100 anløp er ventet denne sesongen.» Kilde: radioh.no.

Det ligger an til en svært travel sommer for Karmsund Havn (Rogaland) +
«Listen over cruiseanløp er lang. Fra nå og fram til 31. oktober kan vi vente oss 114 anløp i Haugesund.. – Vi startet jo cruisesatsningen i 2012, og hadde fem anløp i 2013. Siden har det økt jevnt.., sier reiselivssjef Vigleik Dueland.» Kilde: h-avis.no.  

Øst-Norge:

Går mot knallpåske på Beitostølen (Innlandet)
«Vi lover fine forhold i både skiløyper og alpinanlegg. Bookingen er god. Alt tyder på at dette blir ei knallpåske med tusenvis av glade påskegjester, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Se video: Bom stopp for turistene på Tronsvangen (Innlandet) +
Alvdal: «Både tirsdag og onsdag har utenlandske turister forsøkt å ta seg til Tron per bil. Tirsdag formiddag ble det tilløp til trafikkaos ved Tronsvangen.» Kilde: alvdalmiv.no.

Ny generasjon tar over gården fra 1600-tallet (Innlandet) +
Grimsbu: «Kvebergsøya gård har fått nye drivere. Langfredag skal de ha sitt første arrangement, en påskepub. – Vi fortsetter med reiseliv, bekrefter Anne Britt. Bookingene for sommeren har allerede begynt å komme – men først er det påske.» Kilde: retten.no.

Vil ikkje ha 30 meter høgt hotell nær seg (Buskerud) +
Nesbyen: «Dei ønskjer ikkje eit hotell med eitt hundre rom i ti etasjar med 30 meters høgde nær seg, skriv dei. Dei protesterer mot at eit så høgt bygg blir plassert rett framfor dei i eit bustadfelt der mønehøgda elles er avgrensa til 8-10 meter.» Kilde: hallingdolen.no.

Clarion Collection Hotel Kongsberg har åpnet dørene (Buskerud)
«Clarion Collection Hotel Kongsberg ble 1. april åpnet av ordføreren på Kongsberg og andre celebre gjester. Hotellet ligger i Kongsbergs nye signalbygg «1624» og har 121 rom, takrestaurant og bar med en panoramautsikt over byen.» Kilde: abcnyheter.no.

Den nye maskinen kan redusere stresset på flyplassen (Akershus)
«Flytoget og Vy driver en stille, men intens kamp om reisende fra Oslo og til og fra Oslo Lufthavn. Prisen er avgjørende for mange, men også tilbudet om bord.» Kilde: flysmart24.no.

Radisson RED & Radisson hotell har landet på Oslo Lufthavn (Akershus)
«Åpningen av dual-brand hotellet er det første i Norge, og blir det største på flyplassen med mer enn 500 rom og et helt nytt konferansesenter.» Kilde: travelnews.no.

Oscarshall stengt i sommer (Oslo)
«Oscarshall og det tilhørende parkanlegget vil dessverre ikke kunne holde åpent for besøkende sommeren 2022. Årsaken er omfattende gravearbeider i parken omkring lystslottet.» Kilde: abcnyheter.no. 

The largest museum in the Nordics is set to open in June (Oslo)
«When it finally opens in June 2022, the National Museum of Norway will be the largest art museum in the Nordics. Eight years in the making, the enormous space is already generating a buzz.» Kilde: lonelyplanet.com.

Nina og Britt planlegger å satse på turisme (Akershus) +
Aurskog-Høland: «Nina Hellesjø Fjeld og Britt Olsen planlegger å satse på turisme. De to venninnene har etablert firmaet N&B kanalflåtene DA. Det handler om muligheter for overnatting, tematurer, kajakkurs, meditasjonskurs, yoga – alt med utgangspunkt i en husbåt på Skulerudsjøen.» Kilde: indre.no.

Moss trukket fram som småbyperle for turister (Østfold) +
«Nå har VG trukket fram Moss som én av ni skandinaviske byer det er verdt å besøke hvis man ønsker å dra litt utenfor allfarvei.» Kilde: moss-avis.no.

Disse står bak arena-drømmen i Sarpsborg sentrum (Østfold) +
«Vi jobber med en arena som kan forene kultur-, idretts- og næringslivet i direkte tilknytning til et hotell med barer, restauranter og attraktive næringslokaler, sier Petter Witnes til Sarpsborg Arbeiderblad.» Kilde: sa.no. 

Holmestrand er Årets båtkommune 2022 (Vestfold)
«Holmestrand kommune er kåret til Årets båtkommune i 2022, blant annet for arbeidet med å tilrettelegge og prioritere fritidsbåtlivet ovenfor innbyggere og turister.» Kilde: kystverket.no.

Et besøkssenter for hele Oslofjorden (Vestfold)
«Miljødirektoratet har besluttet at nytt besøkssenter for Oslofjorden legges til Horten.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Lokal gründer: – Sørlendinger kan tjene store penger +
«Campanyon-gründer Alexander Raknes fra Hisøy samarbeider med 1.500 overnattingssteder i 21 land. Nå mener han mannen i gata kan tjene store penger i sommer om de kan tilby overnatting i egne hager eller i naturen.» Kilde: agderposten.no. 

Setesdal Folkehøgskule legg ned motorsportlinja +
«Satsar i staden på reiseliv, natur og kultur.» Kilde: setesdolen.no.

Del gjerne!