Nye flytilbud renner inn.. og 36 andre fredagsnyheter

Betal for salg – ikke klikk!
«Hva er egentlig resultatbasert markedsføring? Og hvordan kan din bedrift dra nytte av den interessen Visit Norway skaper for Norge som reisemål?» Kilde: business.visitnorway.com.

Et «Bærekraftig reisemål» er ikke nødvendigvis bærekraftig
«Hovedproblemet er ikke hva selve merkeordningen innebærer, men hvordan den benyttes og fremstår for turistene.» Kilde: nationen.no.

Naturbasert reiseliv i en ny fremtid – BIOTOUR
«Vi oppsummerer fire år med forskning fra BIOTOUR, får presentasjoner fra næring og forvaltning, og diskuterer fremtidens reiselivsforskning.  Seminaret  om det naturbaserte reiselivet i en ny framtid ble holdt den 15. oktober, 2021.» Kilde: NMBU / YouTube

Kan reelle CO2-utslippstall bidra til mer bærekraftig reiseliv?
«Nordmenn liker å ta ferien i Spania og Thailand, men flyturene våre dit dukker ikke opp i det norske CO2-regnskapet. Nå har forskere fra NILU funnet ut hvor mye CO2 vi faktisk slipper ut hver gang vi tar fri og reiser hjemmefra.» Kilde: nilu.no.

Møte med Næringsministeren om viktige tiltak for reiselivet
«Denne uken møtte NHO Reiseliv den nye næringsministeren og politisk ledelse i Nærings- og fiskeridepartementet der vi ga innspill om viktige tiltak for reiselivet fremover.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Julemarkeder Norge rundt
«Leter du etter god gammeldags julestemning? Da bør du besøke et av landets mange førjulsmarked.» Kilde: aftenposten.no.

Ingen inngripende restriksjoner som rammer reiselivet
«Regjeringen åpner opp for bruk av koronasertifikat og det blir mulig for alle utlendinger å reise inn til landet, men med strengere kontrollkrav ved innreise.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Justisministeren vil ikke be folk unngå Europa-ferier
«Justisminister Emilie Enger Mehl minner om de alvorlige konsekvensene for dem som ikke følger regler for innreise, men vil ikke be folk droppe ferie i Europa.» Kilde: abcnyheter.no.

Havila Kystruten fremhever kysten i sitt nye matkonsept
«Havila Kystruten planlegger seilas fra Bergen 1. desember, og presenterer nå matkonseptet med stor variasjon og valgfrihet, samtidig som maten fremhever landskapet du reiser i. Hvor du er langs kysten avgjør hva som står på menyen.» Kilde: reiseliv1.no.

Politiet ferdig med etterforskningen av koronautbruddet på Hurtigruten-skip
«Etterforskningen av Hurtigruten etter smitteutbruddet på MS Roald Amundsen er ferdig og blir trolig oversendt statsadvokaten før jul.» Kilde: e24.no. 

«Pandemi-pause» ga rustne piloter
«Koronapandemien reduserte flytrafikken, men tæret også på mange piloters ferdigheter. Det viser flere rapporter. Nå ber flyvere i mange land om oppfriskningskurs. I Norge er selskapene alt i gang.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Kan igjen arrangere festival (Svalbard) +
«Arctic Chamber Music Festival kan igjen arrangeres, og programsjef Catharina Bilsbak lover en festival med noe for enhver smak, der flere av landets aller fremste klassiske musikere skal opptre.» Kilde: svalbardposten.no.

Ikke svaret vi håpet på (Svalbard) +
«Daglig leder i Aeco, Frigg Jørgensen, vil helst at prosessen om nye miljø- og feltregler på Svalbard nulles.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivet ser en positiv trend (Troms) +
Tromsø: «Nå kommer turistene sakte, men sikkert tilbake.. Besøkstallene er ikke i nærheten av 2019-tallene. Men stigende turisttall gir bransjen håp.» Kilde: nordlys.no.

Finnair gjenåpner rutetilbud til Tromsø (Troms)
«Rutene åpner fra 14. desember 2021 og vil opereres av Widerøe.» Kilde: travelnews.no.

Nå gir han seg som reiselivssjef, men utelukker ikke comeback (Troms) +
«Reiselivssjef i Visit Lyngenfjord Georg Sichelschmidt bytter ut Nord-Troms med Valdres fra første februar.» Kilde: framtidinord.no.

Helge Otto vil ikke bli pensjonist: – Nå vil jeg bygge fantastiske hoteller +
«Små hoteller i arktisk landskap, plassert i naturvernområder. Drammenseren Helge Otto Mathisen (69) er i gang med sin tredje karriere. – De tre første hotellene kommer i Vardø, Lofoten og Hustadvika.» Kilde: dt.op.

Vil bruke millioner for å gjøre gammelt fiskebruk til hotell (Nordland) +
«Gillian Hockly er blant flere investorer som har planer om å omgjøre et gammelt fiskebruk på Ballstadlandet til et hotell og et møtested for gründere fra hele verden. Prosjektet er beregnet til å koste rundt 45 millioner og kan stå ferdig i begynnelsen av 2024.» Kilde: op.no.

Midt-Norge:

Trondheim kommer til å bli satt på hodet 
«Fredag klokken 10 ble billettene til Justin Biebers konsert i Trondheim neste år lagt ut. Kun noen timer etterpå var nærmere alle de 40 tusen billettene revet bort.» Kilde: nearadio.no.

Betydelig flertall i Røros AP:- Nei til snøskuterløype
«I kveldens medlemsmøte i Røros Arbeiderparti landet et betydelig flertall av medlemmene på å si nei til å tilrettelegge for snøskuterkjøring i Røros kommune.» Kilde: nearadio.no.

Fjord-Norge:

Fjordkysten regional- og geopark har fått status som Norsk Geopark! (Vestland)
«Det er med stor glede vi kan gratulere Fjordkysten regional- og geopark som Norges første offisielle kombinerte regional- og geopark. Parkens struktur og gode arbeid gjør at den nå kvalifiseres som en av de Norsk Geoparkene.» Kilde: norskeparker.no.

Startar fjordcruise i Sogndal: – Eg skal kjøpa båt og tilsetja mannskap (Vestland) +
«Til sommaren startar Arne Glenn Flåten opp med fjordcruise til Barsnesfjorden og Fimreite, med utgangspunkt og endestogg i Sogndal sentrum. – Dette er ikkje noko å lura på.» Kilde: sognavis.no.

Kapret prestisjerute til USA – nye flytilbud renner inn (Vestland)
«Bergen og det vestlige Norge ser ut til å være litt av et trekkpapir. I dag har flyplassen 25 ruter til 18 reismål i utlandet og det forventes at et par til kommer på kartet i løpet av desember, inklusiv Helsinki.» Kilde: flysmart24.no.

Innlegg: Svar til konstruktive bybanejokere (Vestland)
Bergen: «Basert på det vi vet nå, er ikke Bryggen som verdensarv truet. Kilde: bt.no.

Finnair gjenåpner rutetilbud til Bergen (Vestland)
«Rutene åpner fra 14. desember 2021 og vil opereres av Widerøe.» Kilde: travelnews.no.

Viktig at lokale aktører ikke selger seg for billig (Vestland) +
«Flere store og internasjonale aktører har vist interesse for Hardanger. Forretningsutvikler i Næringshagen, Øyvind Stueland, mener det er viktig at lokale aktører er våkne og ikke selger seg for billig.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge:

Hyttekommune til kamp mot lysforurensing (Innlandet)
«I Norges største hyttekommune lyser hyttefeltene opp nattehimmelen. Det er det ikke alle som liker. Nå innfører kommunen egne lysregler til fjells.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Kreativitet kan være en hjelp i nøden (Innlandet)
«Arbeidsgivere kan ta grep for å skille seg ut i mengden og konkurrere med reiselivet i storbyene.» Kilde: gd.no. 

Norges Varemesse bytter navn (Akershus)
«Stiftelsen Norges Varemesse feirer 100 år, litt forsinket, og benytter anledningen til å omdøpe messesenteret på Lillestrøm, som nå skal hete NOVA Spektrum. Det nye navnet skal gjenspeile at de tilbyr et bredt spekter av tjenester, opplevelser og møteplasser.» Kilde: reiseliv1.no.

Rundt 700 jobbsøkere kom på Jobbsøkerdagen (Oslo)
«Nærmere 700 personer stilte opp på Jobbsøkerdagen i Oslo denne uken. Totalt 45 bedrifter og 650 påmeldte jobbsøkere var tilstede under arrangementet. I tillegg kom flere titalls jobbsøkere uanmeldt via drop-in.» Kilde: reiseliv1.no.

En bakke i Oslo rommer alle konfliktene i Marka (Oslo) +
«Motstanderne vil kjempe for naturen. Tilhengerne tenker på barna. Begge har rett.» Kilde: aftenposten.no.

Slik blir julebordsesongen i Larvik (Vestland) +
«Ingen restriksjoner, men utelivsbransjen tar grep selv. Larvik kommune vurderte torsdag formiddag om det var behov for å innføre restriksjoner overfor utelivsbransjen i forbindelse med julebordsesongen og det økende smittetrykket.» Kilde: op.no.

Sørlandet:

Frislippet i drosjenæringa skal stanses.. 
«– men for Rita og kollegaene er det for sent. ..Sentralbordoperatør Rita Øren og åtte kolleger ved Taxi Sør i Kristiansand er sagt opp som følge av taxireformen.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Annet:

November-utgaven av REIS er ute nå – helt gratis!
«Et enkelt klikk gir deg gratis tilgang til november-utgaven av REIS, som i denne rekordstore utgaven byr på hele 154 sider med spennende reisetips fra hele verden!» Kilde: travelnews.no.

Del gjerne!