Nytt strategisk råd for reiselivet.. og 26 andre utvalgte nyheter denne torsdagen

Nytt strategisk råd – 2022
«Vi er stolte av å presentere vårt nye strategiske råd. Sammen skal vi la oss inspirere for bærekraftig utvikling av Norge som reisemål og norsk reiselivsnæring, sier Audun Pettersen, fungerende reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.» Kilde: business.visitnorway.com.

Trender 2022
«2022 er året hvor folket blir mer fokusert på lokal og kortreist mat, fine matopplevelser og ikke minst miljøvennlige løsninger.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Nytt verktøy i kampen for natur og friluftsliv
«Natur og friluftsorganisasjonene har etablert en felles «Høringsradar» for å følge politiske planer på friluftsområdet.» Kilde: dnt.no.

Bransjemessen 2022 – der alpinbransjen og fjelldestinasjonene samles
«Endelig – ja endelig, kan vi igjen ønske velkommen til alpin- og fjellmesse på Sundvolden. Dette er et av årets høydepunkter, både faglig og sosialt, for hele den norske alpinbransjen – og for fjelldestinasjonene.» Kilde: alpinogfjell.no. 

Oppdaterte reiseråd per 26. januar 2022
«Karantenereglene er opphevet, og reisende fra hele verden kan komme til Norge. Det er derimot krav om registrering og testing.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Krever umiddelbare lettelser fra regjeringen
«Ole Michael Bjørndal i NHO mener regjeringen må på banen å varsle lettelser med en eneste gang. – Det er ingen grunn til å vente til neste uke.» Kilde: nettavisen.no.   

Norgeskysten: Nå er det full priskrig
«Drømmer du om å ta en tur med hurtigruta langs kysten av Norge? Da bør du være klar over at det er store prisforskjeller mellom de to rederiene Hurtigruten og Havila, som seiler strekningen Bergen-Kirkenes.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Nord-Norge:

Can travel to the Arctic ever be sustainable?
«At 78 degrees north of the Arctic Circle, Svalbard is the final frontier before the North Pole, some 650 miles of pack ice away..» Kilde: travindy.com.

Innlegg: Folkefest og millionverdier 
«Med Arctic Race of Norway har folk i Nord-Norge sammen skapt et viktig verktøy for videre utvikling av landsdelen. Til og med i en tid der en pandemi puster oss i nakken.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Rune vil ha lengre liggetid for Hurtigruten (Finnmark) +
Hammerfest: «Rune Angel-Olsen hos Company på Nissensenteret kommer til å savne turiststrømmen fra Hurtigruten som i alle år har lagt til kai i sentrum av byen.» Kilde: ifinnmark.no.

Vil bygge konferansesenter på Fjellheisen (Troms) +
«Kristian og Bernt vil bygge konferansesenter på Fjellheisen: – Vi har hårete mål» Kilde: itromso.no.

Fullt trøkk på utredning av nye skuterløyper (Troms) +
«Med sterke innsigelser fra reindrifta og statsforvalteren før planarbeidet er ferdig og med Sametinget i bakgrunnen, er det litt av en kanossagang for Salangen kommune å få realisert rekreasjonsløyper for snøskuter.» Kilde: folkebladet.no.

The Whale vil få en god start (Nordland) +
«Etter planen og under forutsetning om snarlig bekreftelse av den statlige finansieringen, vil åpning av The Whale skje våren 2024. Det gjenstår å få bekreftelse på finansieringa. Så langt har Andøy kommune lover 15 millioner kroner til prosjektet. Nordland fylke har lovet 55 millioner.» Kilde: vol.no.

Himmelblå Brygge søker daglig leder (Nordland)
» Du er bryggas øverste leder og vertskap i driftssesongen. Ansettelsesform: Sommer/Sesong. Frist: 20.02.2022.» Kilde: finn.no.

Midt-Norge:

Norwegian åpner nye direkteruter til Trondheim
«Fra Trondheim vil det gå fly til Berlin, Manchester og København, mens det settes opp en rute til Paris fra Stavanger.» Kilde: aksjelive.e24.no.

Øst-Norge:

Økende sommersatsing i Trysil gir sommeråpent Radisson-hotell (Innlandet) +
«For første gang vil Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen ha sommeråpent. Årsaken er den økende sommersatsingen i og rundt Trysilfjellet.» Kilde: ostlendingen.no.

Kveldskupp i Hafjell og Kvitfjell (Innlandet)
«Flere dager i uka har begge de to skianleggene kveldskjøring i flombelyste bakker. For å få flere ut dumper anleggene nå prisene på kveldskjøring én dag i uka!» Kilde: abcnyheter.no.

Denne gjengen vil ha med seg folk med ideer (Innlandet)
«For Inspirasjonskveld for gründere er et samarbeid mellom Hamar, Ringsaker, Stange og Løten kommune, Hedmarken landbrukskontor, landbrukskontoret i Ringsaker, Hamarregionen utvikling og reiseliv og fylkeskommunen. Arrangementet går av stabelen på Teams onsdag 2. februar.» Kilde: ringsaker-blad.no.

Hektisk natt for Haugen på hotellet (Innlandet)
«Hotelldirektør på Clarion Astoria, Vidar Haugen, hadde akkurat fått lagt seg da han ble oppringt fra hotellets nattevakt. Alle hotellets gjester ble evakuert (pga brann) og Haugen er spent på når det blir normal drift igjen.» Kilde: hamar-dagblad.no.

Innlegg: Totalrenoverer hotell for 40 millioner (Buskerud) +
Drammen: «Clarion Collection Hotel Tollboden skal i mars gjennom en omfattende oppussing og utbygging. Det gleder hotelldirektør Trine Bingen.» Kilde: dt.no.

Innlegg: Kjeller – en innovasjonsflyplass for framtida? (Akershus)
«Med utvikling av nye elektrifiserte flytyper i overgangen til grønn luftfart er Kjeller i ferd med å seile opp som en spennende «city and business airport» for Oslo og Lillestrøm i framtiden.» Kilde: rb.no.

Oslos nye storhotell: Elektrisk salgsstart på Sommerro (Oslo)
«Sommerro har åpnet for nettbestilling av hotellrom, arrangementer og møter. Kun 7 måneder før åpning er huset allerede forhåndsbooket for 63 millioner kroner. Her kan du ta en kikk på rommene i storbygget på Solli plass.» Kilde: abcnyheter.no.

Planlegger en landsby med 65 hytter på øya (Østfold) +
Dillingøy, Moss: «Etter mye frem og tilbake fikk eierne presentert ideen for politikerne rett før julaften i fjor. Signalene derfra var så positive at de bestemte seg for å gå videre, og nå foreligger planinitiativet.» Kilde: estatenyheter.no.

Ny gigantetablering – bygger nytt hotell til 120 millioner (Telemark) +
Bamble: «Teo Lusia følger handelsgigantene og har rettet blikket mot Langrønningen. I løpet av 2023 skal handelsområdet også by på et hotell med 110 rom.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Kunstsilo og Kilden inngår strategisk samarbeidsavtale
«I 2023 blir Kunstsilo og Kilden naboer – og nå er grunnlaget lagt for et samarbeid som blant annet skal bidra til å skape ny, digital kunst. Nå satser to av Sørlandets tyngste institusjoner på å ta en ledende posisjon i kunst- og kulturfeltet.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Campingnæringen utenfor avtaler med billig næringsstrøm +
«Kommunedirektør Aud Sunniva Fuhr i Sirdal ber politikerne i formannskapet avvise klagen fra campingnæringen om at de som eneste næring er tatt ut av ordningen med billig næringsstrøm.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Hvordan kan vi reise mer bærekraftig?
«Mange snakker om å reise mer bærekraftig, men gjør vi det? Vi kommer selvsagt aldri til å slutte å reise, men vi kan gjøre noen endringer i vår måte å reise på, og hvordan vi opptrer på de stedene vi besøker.» Kilde: reisekick.no.

Del gjerne!