Omstilling av reiselivet, ikke mer flytrafikk!..

Innovasjon Norge søker innholdsansvarlig innen reiseliv
«Innovasjon Norge søker innholdsansvarlig for våre interne og eksterne kanaler innen reiseliv. Du vil blant annet ha ansvar for innholdet på bransjenettstedet business.visitnorway.no og våre sosiale medie-kanaler innen reiseliv.» Frist: 18.05.2022. Kilde: finn.no.

Få gratis påfyll av kompetanse!
«Vi har ledige kursplasser de kommende ukene innen bl.a. Matopplevelser og lokalmat, Digitalisering og digital markedsføring, Opplevelsesdesign, Formidling, Kortreiste opplevelser og Ideutvikling og forretningsmodellering. Kursene varer totalt 12 timer over 2-3 dager..» Kilde: nordlandfagskole.no. 

Innlegg: Omstilling av reiselivet, ikke mer flytrafikk!
«NHOs krav om tiltak for å stimulere til økt reiseaktivitet er umusikalsk i en tid hvor både Det Internasjonale Energibyrået (IEA) og EU oppfordrer oss til å droppe flyet.» Kilde: nettavisen.no.

Flere kommersielle overnattinger enn før pandemien
«Endelig kan det norske reiselivet glede seg over positive nyheter. Det er nå enda flere kommersielle overnattinger i Norge enn det var før pandemien traff verden som et hammerslag, viser ferske tall.» Kilde: business.visitnorway.com.

Marsrekord for nordmenn på hotell
«Etter at to år med varierande grad av reiserestriksjonar i Noreg var over, auka talet på både norske og utanlandske overnattingar til same nivå som før pandemien. På hotella blei det sett marsrekord for norske gjester.» Kilde: ssb.no.

Overrasket over ferske Airbnb-tall: – Betydelig høyere enn vi trodde
«Airbnb og andre formidlere av korttidsutleie tjener milliarder. Det viser den første utregningen av sitt slag.» Kilde: nrk.no.

DNT på Camp Villmark
«29. april til 1. mai treffer du DNT på Camp Villmark, Norges største friluftsmesse. Dag Terje Klarp Solvang oppfordrer alle til å utforske Norge i sommer.» Kilde: dnt.no.

Stolte og glade vinnere!!
«Endelig kunne bransjen igjen hedre hotell, event og reiselivsbedriftene gjennom HSMAI Awards Norway, Reiselivets Oscar og Årets Unge Ledere og Årets Hotelier.» Kilde: hsmai.eu.

Havila Kystrutens forsikringsselskap: Foreslår staten som garantist
«Forsikringsselskapet Gard vil ikke søke om fritak fra Russland-sanksjonene som rammer Havila Kystruten. I stedet foreslår de at staten kan gå inn som garantist, som en mulig løsning.» Kilde: e24.no.

Skipsdesignkonsept frå Ulstein kan løyse nullutsleppsutfordringane
«Ulstein har lansert eit fartøykonsept som kan gjere visjonen om nullutsleppscruise til verkelegheit. Konseptet har fått namnet ULSTEIN THOR.. i stand til å fungere som ein mobil kraft-/ladestasjon for ein ny type batteridrivne cruiseskip.» Kilde: skipsrevyen.no.

Nord-Norge:

Marsrekord for overnattingsbedriftene i nord
«Overnattingsstatistikken for mars gir grunn til optimisme for reiselivsnæringen i nord. Statistikken viser en økning i samlet antall overnattinger på de kommersielle overnattingsbedriftene i Nord-Norge på 195 prosent sammenlignet med fjoråret..» Kilde: nho.no.

Dette bildet vekker oppsikt i USA (Svalbard)
«Alle Postens kjøretøy på Svalbard er nå helelektriske. Det får amerikanerne til å sperre opp øynene.» Kilde: elbil24.no.

Kommunalkomiteen på besøk i Honningsvåg (Finnmark)
«Tirsdag var Kommunal- og forvaltningskomiteen fra Stortinget i Honningsvåg. .. til Destinasjon 71° Nord-anlegget på Sarnes. .. fikk informasjon om bedriften, og ble orientert fra Visit Nordkapp.» Kilde: radionordkapp.no. 

Frykter negative konsekvenser (Finnmark) +
«Daglig leder for reiselivsbedriften Destinasjon 71 grader nord, Daniel Myhre, frykter at offentlig styring og kontroll over Nordkapplatået vil gi negative konsekvenser for Nordkapp-turismen.» Kilde: sagat.no.

Midt-Norge:

Nå har de kartlagt utfordringene og satser videre +
Haltdalen: «Det første året som eiere av Nordpå fjellhotell har Siri og Ragnar Harper brukt på å kartlegge utfordringene ved å drive hotellet. Løsningen på flere av utfordringene er å kjøpe en ny eiendom: Stasjonssvingen 25 i Haltdalen.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

På denne listen skiller Møre og Romsdal
«Seks av ti sier de blir i Norge i sommerferien, mens kun én av ti skal ha brorparten av ferien utenfor landegrensene. I Møre og Romsdal er det færrest som har tenkt seg til utlandet.» Kilde: tk.no.

Gondol-konkurrenten frykter ikke Odda (M&R/Vestland) +
«Ett år etter at Romsdalsgondolen i Åndalsnes åpnet, skyter prosjektet med å overgå Norges lengste pendelbane fart i Odda. Slik kan veien videre for Rossnos-prosjektet bli.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Er så positiv til dette at det ryker ut av ørene mine! (M&R)
Sunndalsøra: «Det var en svært entusiastisk ordfører Ståle Refstie som satte punktum for debatten i kommunestyret om eierskap i Vinnutrappa AS onsdag.» Kilde: auraavis.no. 

Forventer fortgang i opprydningsarbeidet på Trollstigen (M&R)
«Snøskredet i palmehelga blåste ut vinduene og fylte restaurantlokalet med snø. Innredningen har blitt delvis ødelagt, men bygningen skal ikke ha fått store skader i konstruksjonen.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Kan legge igjen over 17 millioner lokalt (Vestland) +
«Det er dette skipet, MSC Magnifica, som klapper til kai i Måløy førstkommende mandag. Om bord befinner det seg 3.000 turister, hovedsakelig fra Storbritannia, men også fra flere andre land.» Kilde: fjt.no.

Eit steg nærare gigantutvikling på Filefjell (Vestland) +
«Etter lange forhandlingar er no det meste på plass for at Fredensborg Fritid kan utvikla heilårs familiedestinasjon på Filefjell.» Kilde: 

Elin (33) er Strands nye mulighetsutvikler (Rogaland) +
«Sentrumsleder på Jørpeland, Elin Aasheim Rossemyr, har takket ja til stillingen som mulighetsutvikler i Strand kommune. ..skal jobbe i skjæringspunktet mellom kultur, næringsliv og reiseliv.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

SkiStar går for gull (Innlandet)
«For første gang ble prisen «Årets Bærekraftsinitiativ» delt ut under den årlige HSMAI Awards som ble arrangert i Oslo 26. april. SkiStar fikk gull med selskapets nylig vedtatte bærekraftsstrategi og overgangen til biodrivstoffet HVO..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Frykter konsekvensene når bemanningsbransjen strammes opp (Innlandet) +
Gjøvik: «Regjeringens forslag om å stramme inn innleiereglene skaper uro i reiselivs- og serveringsbransjen. Hos Heim frykter de at permitteringer blir mer vanlige.» Kilde: oa.no.

Klatrepark og markedshall bare litt av det som er planlagt (Buskerud) +
Hole: «Så mange ville høre om planene for Helgelandsmoen at et nytt møte måtte settes opp. Det var store visjoner for den gamle militærleiren som ble lagt fram for publikum.» Kilde: ringblad.no.

Her får 31-åringen en drømmedag i Drøbak (Akershus) +
«Når vi nå skal utvikle Drøbaks potensial som turistdestinasjon så kan det ikke bli mer miljøvennlig enn dette. I stedet for økt biltrafikk med de utfordringene det gir så vil mange nå komme til byen sjøveien.» Kilde: amta.no.

Thomas Ødegård kåret til Årets Hotelier (Vestfold)
«Thomas Ødegård, General Manager ved Scandic Park Sandefjord og Scandic Havna Tjøme er kåret til Årets Hotelier 2021 under HSMAI Norway Awards.» Kilde: reiseliv1.no.

Skandinavias største klatrepark har sesongåpning lørdag! (Vestfold) 
«Hos Høyt & Lavt Vestfold – Aktivitetspark finner du 18 klatreløyper i trærne med forskjellig vanskelighetsgrad. Opplev klatring og ziplines i tretoppene, åpen kafe og en flott mulighet til å tilbringe dagen ute i skogen.» Kilde: Visit Vestfold

Tøft år – 14 millioner mer i utgifter enn i inntekter (Telemark)
Skien: «2021 var et tøft år for Skien fritidspark, men tross alt var det 130 000 som gjestet badeanlegget. Driftsutgiftene overgikk inntektene med 14 millioner kroner for fritidsparken i 2021. Kommunen må trå til.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Destinasjonslading – merk deg begrepet 
«..for dette kommer til å bli et konkurransefortrinn i årene som kommer. Destinasjonslading = du lader mens du tar en kopp kaffe, besøker en attraksjon eller overnatte.» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling/

Innlegg: Stengt by på søndag – hva tenkte turistene?
Kristiansand: «Jeg lurer litt på hva de tenkte, turistene fra cruisebåten som var i byen sist søndag, da de gikk i land fra båten i en iskald østavind.» Kilde: fvn.no.

Har investert i ny charterbåt +
«Å kjøre rutebåt mellom Lillesand og Kristiansand om sommeren har ikke vært god butikk, men nå satser Blindleia Charter friskt med ny båt.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Slik kan sommerferien bli dyrere
«Pandemien har bidratt til at vi bestiller feriereisen tettere opp mot avreisetids-punktet. Det i tillegg til høyere skatter og avgifter kan koste oss dyrt denne sommeren.» Kilde: w2g.no.

Del gjerne!