Opplev Trøndelag med AtB SommerPass.. og flere utvalgte reiselivsnyheter denne fredagen

Rekordmange byggetillatelser til nye hytter
«I fjor ble det gitt 7.454 byggetillatelse til nye hytter og fritidsleiligheter. Det er en oppgang på 54,3 prosent fra året før.» Kilde: e24.no.

Bobilsalget dramatisk ned i 2022
«Salget av nye bobiler går dramatisk ned i årets første måneder. Nedgangen i 2020 og 2021 er ubetydelig i forhold til det som skjer nå. Leveringsproblemer er en vesentlig årsak til nedgangen.» Kilde: bobilverden.no. 

Nytt forum skal bidra til å styrkje samarbeidet om kulturarv
«Samarbeid og dialog er viktige føresetnader for god og berekraftig forvalting av kulturarv. Departementas kulturarvforum skal bidra til å koordinere den statlege innsatsen på feltet.» Kilde: regjeringen.no.

Slik truer vannkraft laksen
«Nå kjemper folk over hele landet for å redde laksen og de tørre elvene. ..villaksen trues ikke bare av lakselus og rømt oppdrettslaks i havet. Når den vandrer opp i elvene venter en ny fare: Kraftverk som stopper vannet.» Kilde: nrk.no.

Ny kansellering for Havila Kystruten
«Rundreisen med «Havila Capella» med avgang fra Bergen 6. juni blir ikke noe av.» Kilde: finansavisen.no.

Norge verdensledende med fjernstyrte flytårn
«Verdens største satsing på digitale tårn for styring av flytrafikk skjer i Norge, og 1. juni 2022 åpnet Avinors senter for fjernstyrte tårn i Bodø. Det vil erstatte fysiske tårn på 15 flyplasser med virtuelle og digitale arbeidsposisjoner. Teknologien er hovedsakelig utviklet i Norge.» Kilde: regjeringen.no.

Ny flytype på ny langdistanserute: – Dette er et superfly
«Midt i kampen for å overleve som selskap, åpner SAS en helt ny langdistanserute. Der benytter selskapet sitt nye langdistansefly fra Airbus, som vil bli en overraskelse for mange.» Kilde: flysmart24.no.

Staten hyrer inn eksperthjelp i SAS-krisen
«Næringsdepartementet hyrer inn ABG Sundal Collier og Advokatfirmaet Wiersholm som rådgivere i forbindelse med kriseplanen til SAS.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Reiselivssjefen om brukollapsen i Badderen: – Kritisk for reiselivet (Troms) +
«Elvestrømmen er sterk i Badderelva, men reiselivssjef K. Richard Paulsen i Visit Lyngenfjord er mer bekymret for turiststrømmen til Nord-Troms.» Kilde: framtidinord.no.

Full rulle på hotellene (Nordland) +
Vestererålen: «Etter at pandemien har lagt seg, er det nå full rulle ved flere av hotellene i regionen.» Kilde: vol.no.

Investor går inn i stort hytteprosjekt (Nordland) +
«Tidligere verdensmester i svømming og «Skal vi danse»-vinner Aleksander Hetland investerer i utbygging av hyttefelt på Lyngvær, sammen med stor boligaktør i Lofoten. – Vi tror kjøperne i større grad vil komme utenfra Lofoten.» Kilde: lofotposten.no.

Her skal ikke bobiler parkere. Gjorde det lell (Nordland) +
«En del av parkeringsplassen nærmest stranda på Haukland er forbeholdt personbiler. Flere bobiler har nå tatt seg til rette, og parkert på plassen.» Kilde: 

Innlegg: Kritisk til «Bodø 2024» sin nye logo (Nordand)
«Bodø 2024 sin nye grafiske profil fører til sure oppstøt og bidrar neppe til at folkefesten kommer i gang. Onsdag lanserte Bodø 2024 ny profil og inviterte til en fest for kultureliten, den politiske eliten og næringslivtopper på rådhuset.» Kilde: bodonu.no.

Ung danske tar over driften på Radisson Blu i Bodø (Nordland) +
«Jeppe (34) hadde aldri vært i Bodø før han takket ja til sjefsjobben: – Ble solgt etter noen tastetrykk.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Opplev Trøndelag med AtB SommerPass
«Opplev kystlinjen, fjellregionene og bylivet. Med AtB SommerPass kan du reise hvor du vil, så mye du vil i sju dager.» Kilde: atb.no.

Fjord-Norge:

Dette blir en game-changer for Sunndalsøra (Møre og Romsdal) +
«Jeg tror vi skal være veldig skuffet om vi ikke får minst 50 000 besøkende i året, sier stibygger Geirr Vetti, som ikke er i tvil om at Vinnutrappa vil bli en skikkelg turistmagnet. Byggestart blir sannsynligvis i slutten av juli.» Kilde: auraavis.no.

Hvorfor den store motstanden mot Vinnutrappa? (Møre og Romsdal) +
«Det var hjertesukket fra Janne Merete Rimstad Seljebø (Ap) i formannskapsmøtet torsdag. .. Hun viste til at dette er et privat initiativ, der både reiseliv, næringsliv og banker stiller seg bak og har lyst til å få til noe.» Kilde: auraavis.no.

Verdens første cruiseskip på batterier i Geirangerfjorden (Møre og Romsdal) +
«Lytt til stillheten. Fossefall og fuglekvitter blir ikke overdøvet av motordunking eller sotet ned av eksos. For første gang i historien har et skip på over 15.000 bruttotonn seilt utslippsfritt i 10 knop inn Geirangerfjorden. Havila Castor på vei inn..» Kilde: tu.no.

Fangeøy blir hotell (Vestland)
««Vestlandets Alcatraz» blir turistmål. Hemmelig kjøper med boutique-hotellerfaring tar over Ulvsnesøy.» Kilde: arkitektnytt.no.

Bergen havn avviste cruiseskip – kan havne i retten (Vestland)
«Tidligere denne uken sa Bergen havn nei da et tysk cruiseskip ba om å få legge til. Rederiets agent vurderer å gå til erstatningssøksmål.» Kilde: reiseliv1.no.

Trolltunga-Road Bus tror på en bra sesong (Vestland) +
«Fredag 3. juni starter Trolltunga-Road Bus AS å kjøre turister fra Skjeggedal til Mågelitopp, deretter blir det full guff gjennom hele sesongen fram til midten av september.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

RIKskonferanse/ Event Forum (Rogaland)
«Rogaland Idrettskrets og Region Stavanger inviterer til samling i DnB Arena 16.juni – med fokus på temaet Idrettsturisme og Bærekraft.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Fulle hotell skrik etter folk (Rogaland)
«Etter to magre år er hotella sprengfulle, men det manglar folk til å ta seg av gjestane.» Kilde: nrk.no.

Mange reagerer negativt på ny renovasjonsordning (Rogaland) + 
Skudeneshavn: «Det skulle være en gladsak til hele Skudeneshavn. Endelig har det blitt tatt tak i søppelhåndteringen i den unike og fredede Gamlebyen. I stedet har flere engasjert seg negativt på sosiale medier.» Kilde: h-avis.no.

Øst-Norge:

Espen reagerte etter hotellovernatting i Elverum (Innlandet)
«Det ble en skuffende opplevelse for Espen Smith da han skulle overnatte en helg i Elverum. Å forvente, svarer Tømte.» Kilde: ostlendingen.no.

Kortreist norgesferie en sann drøm på fjellet (Buskerud) +
«Velkommen til uforglemmelige opplevelser for hele familien på Norefjell Ski & Spa – rekreasjonsstedet store og små vil reise tilbake til så snart anledningen byr seg.» Annonsørinnhold. Kilde: vg.no.

Disse skal lede Scandic Holmenkollen Park (Akershus)
«Det er en blanding av gamle kjenninger og nye stjerner som skal lede Scandic Holmenkollen Park, som åpner 16. juni.» Kilde: reiseliv1.no. 

Forventningsfull Eide før sommerens innrykk (Akershus) +
«Hotelldirektør Tony Eide forventer en god sommersesong, men frykter utlendingene uteblir både i år og neste år. Direktøren forteller at turismen i Frogn kommune og Drøbak likevel står sterkt, og at de merket en vekst allerede før pandemien.» Kilde: amta.no.

Lokalt næringsliv samlet seg for å høre om filmby (Østfold) +
«Ved Scandic Hotell Brennemoen på Slitu planlegger selskapet Studio City Norway AS å bygge opp en hel filmby på 150 mål for produksjon av filmer og tv-serier. Prosjektet kan settes i gang innen året er omme. – slik er reaksjonene.» Kilde: smaalenene.no.

Sørlandet:

Dårlig førsteinntrykk langs E39: – Jeg skimter flott utsikt bak buskene +
«Den flotte utsikten fra turistinfo-skiltene i Nulandsbakken har grodd fullstendig igjen de seneste årene. Grunneier gir grønt lys til kommune og veientreprenør for å rydde frem utsikten over Selura og forbedre førsteinntrykket for de som kommer til Flekkefjord langs E39.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

5 Ways Destinations Can Harness the Power of Localhood Stories
«In this video, Dan Holowack, co-founder and CEO of CrowdRiff, shares how visual stories can uniquely enable destination storytelling and drive meaningful results.» Kilde: skift.com.

Is Instagram the New Google for Travel?
«tartups like Tripscout, which just raised $10 million in venture capital, and Curacity say Instagram is the Next Big Thing in selling travel, much as Google was in the 2000s.» Kilde: skift.no.

Del gjerne!