28 utvalgte reiselivsnyheter

Viktigste tiltak er effektiv vaksinering
«Statsminister Jonas Gahr Støre var krystallklar på dagens pressekonferanse: Det blir ikke aktuelt med en ny nedstengning eller andre inngripende tiltak. − Det aller viktigste tiltaket kan oppsummeres med ett ord og det er vaksine, sa Støre.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Dette er koronareglene hvis du skal reise til utlandet
«Med nye smittebølger på vei en rekke steder gjelder det å holde seg oppdatert på de ulike lands regler. Nye reiserestriksjoner kan innføres på meget kort varsel.» Kilde: nrk.no.

Widerøe knuser SAS og Norwegian i arbeidsmiljø-kåring
«SAS og Norwegian har noe å gå på når det kommer til arbeidsmiljø, ifølge piloter. Widerøe får fjerde best resultat av alle europeiske flyselskaper.» Kilde: e24.no.

Mener halvparten av SAS-kanselleringer skyldes dårlig bemanning
«Rundt hundre flyvninger i uka ble kansellert i november, og halvparten skyldes lav bemanning, mener fagforeningen. SAS oppfordres til å hente tilbake oppsagte piloter.» Kilde: nrk.no.

Kraftig brems i reisesalget etter den nye virus-varianten
«Nedgangen er svært tydelig, og knyttes til nyheten om korona-mutasjonen og at flere land nå stenger sine grenser for å hindre importsmitte.» Kilde: flysmart24.no.

Juleturen kan gå i vasken – forsikringen dekker ikke tapet
«Reiseforsikringsgiganten Europeiske blir nedringt av nordmenn som nå dropper juleshoppingen i London.» Kilde: tv2.no.

Nord-Norge:

Søker salgsleder for Nord-Norge
«Norwegian Adventure Company søker salgsleder med sans for utekontor, aktiv livsstil og passion for Nord-Norge.» Frist: snarest. Kilde: finn.no. 

Overraska over snøskuter-forureining i Longyearbyen (Svalbard)
«Snøskutarane i og rundt Longyearbyen forureinar meir enn kolkraftverket. Overraskande nok er Svalbard-lufta mest forureina om våren.» Kilde: abcnyheter.no.

Håper på flere superstjerner til Bjerkvik i vinter (Troms/Nordland)
«Det blir kjente skiløpere og livesending på TV når BCC Hålogalandsløpet blir en del av verdenscup-serien i langløp på ski fra denne vinteren. Denne vinteren skal BCC Hålogalandsløpet være en del av Visma Ski Classics.» Kilde: fremover.no.

Slik kan anlegget bli: – En fantastisk fin plass (Nordland) +
«..reguleringsplanen for det planlagte reiselivsanlegget som skal kombinere gammelt med mye nytt, er godt i gang. Mosand ønsker at anlegget på den 6,7 mål store eiendommen skal bestå av en kombinasjon av fritidsboliger og boliger for utleie. Dette er Hamarøy kommune litt skeptisk til.» Kilde: an.no.

SIXT bilutleie i Rana posisjonerer seg for varslet vekst (Nordland) +
«Det er mange som sier at Helgeland er på vei til å bli det nye Lofoten, men for at det skal kunne skje må flyplassen realiseres. Nå ser det ut til at det skjer og da skal vi være på plass.» Kilde: ranablad.no.

Fjord-Norge:

Amazing Fjords søker Salg- og markedssjef
«Er du den rette til å bli med på en AMAZING reise innen MICE, High-End og Yacht. Amazing Fjords AS er en av landets ledende DMC’er. De søker nå salg- og markedssjef. Frist: snarest.» Kilde: finn.no.

Presseresultat i Nordvest (Møre og Romsdal)
«Siden juli har vi hatt flere internasjonale pressebesøk til regionen. Redaksjonell omtale har høy troverdighet, og stor verdi. Vi gleder oss over økt oppmerksomhet i internasjonal media etter tøffe tider..» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Satsar på laftahytter i ein umetteleg marknad (Møre og Romsdal) +
«Tolv nye frittståande miljøhytter bygd på gamle norske byggetradisjonar vert snart sett opp på Fjellsætra. Utbyggarar har stor tru på at enda fleire vil bygge seg hytter i vår region.» Kilde: nyss.no.

30 ambassadører utnevnt i en høytidelig seremoni (Vestland)
Bergen: «Torsdag 25. november ble 30 ambassadører utnevnt i en høytidelig seremoni i Håkonshallen. Utnevnelsen er en del av ambassadørprogrammet som Visit Bergen har tatt initiativ til i samarbeid med UIB, NHH og HVL.» Kilde: Visit Bergen Bransjenytt

Prosjektleiar for Noregs friluftshovedstad (Vestland)
«Nasjonalparkkommunen Ullensvang er òg Noregs Friluftshovudstad! Ullensvang kommune søkjer prosjektleiar.» Frist: 20.12.2021. Kilde: finn.no.

Vil bygge storhotell på Leirvik (Vestland) +
Stord: «Om tre år kan et hotell med 115 til 120 rom stå klart på Nattrutekaien på Leirvik. Det kan gi et tøffere hotellmarked.» Kilde: h-avis.no. 

Innlegg: Tvilsom markering av byjubileet (Rogaland)
Stavanger: «I det siste har man i Aftenbladet kunnet lese om at det nylig, på oppdrag fra Stavanger kommune, har blitt utarbeidet et forslag til en svulstig tursti som skal ende opp høyt oppe på Ullandhaugtårnet.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

«Tiddelibrum»
«Den første snøen er alt annet enn lydløs.» Kilde: nrk.no. 

Innlegg: Hvor mange liter diesel svir vi av på skiløyper i fjellet? (Innlandet)
«Etter min vurdering bør nok kommunen heller kutte enn øke sin støtte utover dagens 850.000 til prepareringshysteriet i Ringsakerfjellet.» Kilde: debatt.h-a.no.

Hyttemegler får gebyr på 250.000 fra Finanstilsynet (Innlandet/Buskerud)
«Tilsynet har avdekket flere brudd på etterlevelsen av hvitvaskingsreglene hos Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren.» Kilde: e24.no.

Møt Ida Nilseng i Sjusjøen Husky Tours (Innlandet)
«I 2014 ble egentlig livet mitt snutt opp ned, forteller Ida og ser tilbake på det som ble starten på Sjusjøen Husky Tours.» Kilde: Visit Lillehammer / FB

Nye originale Munch-verk på Oslo lufthavn (Akershus)
«Siden 2018 har over 7,5 millioner reisende kunnet oppleve original kunst av Munch på Oslo lufthavn. Nå får de oppleve to nye ikoniske verk.» Kilde: abcnyheter.no.

Seminar: Klimasmart tur- og reiseliv (Oslo)
«Både næringen og de besøkende etterspør klimasmarte transportløsninger, og på dette Grønn Tur-seminaret vil vi vise frem og diskutere gode løsninger som flytter oss i riktig retning.» Dato 8.12, kl. 18-21 på Mesh Youngstorget og livestream.» Kilde: dnt.no.

Sørlandet:

Dagny, Ragni og Rune hedret med priser i helgen +
Risør: «Ragni, Rune og Dagny har nøkkelfunksjoner under sommerfestivalene i Risør og lørdag ble de gjort stas på i en egen markering for de frivillige.» Kilde: austagderblad.no.

Ordføreren om kritikken mot Tvedestrand Vekst +
Tvedestrand: «Er det brudd på vedtektene å la Tvedestrand Vekst drive med utvikling av hyttefelt? Nei, konkluderte kontrollutvalget på torsdagens møte. Slik ser Tvedestrand Vekst for seg det nye hyttefeltet i Måvika på Borøya..» Kilde: tvedestrandsposten.no. 

Annet:

Flyselskab vil kun have miljøvenlige turistprodukter
«Fra næste år vil Air New Zealand kun promovere bæredygtige attraktioner og turismeprodukter i New Zealand. Det skal ske via landets modsvarighed til det danske Green Key-koncept.» Kilde: standby.dk.

Reframing tourism to address plastic pollution
«At the intersection of greater environmental awareness, stricter public health measures and the return of the tourism industry lies an enduring threat: plastic pollution.» Kilde: unep.no. 

Del gjerne!