Passkrisa kan gi eit løft for noregsferien.. og flere utvalgte fra helgen

Passkrisa kan gi eit løft for noregsferien
«80.000 nordmenn står i kø for å få produsert nytt pass. Det er godt nytt for dei som lever av noregsreiser.» Kilde: nrk.no.

Her har prisene steget mest: – Øker enormt
«Det koster mer enn før å bo på hotell i Norge. Silje Sandmæl i DNB kommer med tips til hvordan du kan bruke mindre penger på norgesturen.» Kilde: tv2.no.

Nordic Choice Hotels skifter navn
«Hotellkonsernet Nordic Choice Hotels skal nå hete Strawberry. Navnebyttet skjer formelt i 2023.» Kilde: e24.no.

Nye innleieregler truer verdiskapingen over hele landet
«Med innstrammingene i innleieregelverket fratar regjeringen bedriftene, og mange arbeidstakere, helt nødvendig fleksibilitet. Forslaget vil i praksis ramme verdiskapingen i hele Norge, sier NHO-direktør Nina Melsom.» Kilde: nho.no.

Er monsterskipene det rette målet for norsk reiseliv?
«Skaper rekorder og trøbbel. Konfliktene mellom lokalbefolkning og cruisebransjen blusser opp igjen. Og cruisenæringen håndtererer kritikken like dårlig som før pandemien.» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Flere land­turister, færre cruise­turister!
«En ny avgift pr. cruisepassasjer kunne brukes til å forbedre turist-infrastrukturen i Norge for å gjøre landturismen enda mer attraktiv.» Kilde: aftenbladet.no.

Havila Kystruten vil bli eier av Havila Capella
«Havila Kystruten får ikke seile med skipet Havila Capella fordi den ikke kan forsikres grunnet russisk eierskap. Nå har selskapet tatt rettslige skritt for å bli eier av skipet.» Kilde: e24.no.

Trapper opp flystreiken: – Helt ekstreme krav
«Hver fjerde flytekniker i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) er nå i streik etter resultatløse samtaler søndag kveld.» Kilde: borsen.dagbladet.no. 

Står ferien i fare? Du har tre muligheter
«Streik for flyteknikere og fare for pilotstreik kan ødelegge ferieturen for mange nordmenn. Dersom flyet ditt blir kansellert, har du krav på tre ting, ifølge Forbrukerrådet.» Kilde: e24.no.

Kronesvekkelse gir dyrere USA-ferier
«En kraftig kronesvekkelse kan gjøre sommerferien dyrere for mange nordmenn. Kronen er på sitt svakeste i år mot både dollar og euro.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Villmarksfestival med isbjørnvakt på Svalbard
«Sondre Justad og Erlend Ropstad skal fylle en tidligere radiostasjon i Arktis med rå og ærlig musikk under Isfjord Radio Musikkfestival 2022. «Vi gleder oss til å presentere to sterke, norske stemmer ute i den arktiske villmarken», sier Birgitte Tautra Vegsund.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Har lansert Voice of the Arctic Coast i Måsøy (Finnmark)
«Det er Visit Hammerfest som har initiativet til denne satsningen som beskrives som en lydbokvandring i historien til stedene du besøker. Fredag lanserte de produktet i Havøysund.» Kilde: ifinnmark.no.

Reagerer på utsettelse av hotellplanene (Finnmark) +
«Arctic Landscape Hotels legger ikke planene på hylla, selv om sluttbehandling av detaljregulering for Ystnes Landskapshotell ikke ble vedtatt på kommunestyret. – Torpederer det beste prosjektet som har vært her på lang tid.» Kilde: ifinnmark.no.

Skaidi må ta rollen som stor destinasjon i Finnmark +
«Snart åpner Bæivi ny veikro.. – Hovedårsaken til at jeg vil starte opp på Skaidi er ønsket om å være med på å utvikle Skaidi som destinasjon. Vegard Berge Uglebakken og kompani har gjort en strålende jobb med sitt prosjekt på hotellet.» Kilde: ifinnmark.no.

Campingplassen gjør stor oppgradering: – Vil gi noe tilbake (Nordland) +
«Om en uke kan Ballangen Camping tilby over 50 caravanplasser med vann og strøm. Eilert og de andre ansatte på Ballangen Camping ser alltid muligheter for oppgradering.» Kilde: fremover.no.

Hytte i Lofoten gikk 1,5 millioner over takst (Nordland)
«Da hytta i Lofoten skulle selges, tok surferne helt av i budrunden.» Kilde: nrk.no.

Jeg skal starte min egen restaurant i Lofoten (Nordland) +
«Åse-Adele Lysvik (18) var en av elevene fra Vest-Lofoten Videregående som nettopp ble ferdig på yrkesfag. Nå skal hun, og mange andre, ut i lærlingtid før de får fagbrev.» Kilde: lofotposten.no.

Gjorde helomvending – skal likevel asfaltere (Nordland) +
Hamarøy: «Det blir asfaltering til Tranøy fyr, men ikke på et stykke av Marie Hamsuns vei på Oppeid.» Kilde: an.no.

Denne «veggen» møter deg på flyplassen i Bodø (Nordland) +
«Nå er det slutt med turistbrosjyrer. Med en digital «turistvegg» skal Bodø lufthavn gi reisende en ny oversikt over alt det Bodø og Salten har å tilby. – Vi skal inspirere de reisende på en helt ny måte, sier sjef for forretningsutvikling Bodø lufthavn, Halvor Waldemarsen.» Kilde: an.no.

Kulturskolen kan bli en del av gondolprosjektet (Nordland) +
«Vefsn kommune kan være på vei inn i planene til Nord Gondol AS. Men først må gondolselskapet regulere og finansiere prosjektet sitt.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Grong må gjøre noe med sentrum! 
«Mikkel Marhaug og Stefan Kaliski er på ny rundreise i Trøndelag for å sjekke tilstanden i trønderske sentrum: Hvordan har de utviklet seg og hva har de egentlig blitt til?» Kilde: tronderdebatt.no.

3500 besøkende i fjor: Bruker én million på å trekke enda flere +
«Vi vil utvikle den flotteste dyregården i Midt-Norge her på Brekka bygdetun i Tydal, sier Lars og Ingunn Græsli. I fjor kom 3500 på besøk. Nå vil de ha åpent hver dag til 19.» Kilde: mn24.no.

Fjord-Norge:

Over 19.000 kroner på sommarferie? Då er du truleg vestlending
«Medan nordmenn over heile landet førebur seg på endeleg å dra til utlandet i sommar, viser ei ny undersøking frå DNB at pengebruken varierer stort mellom regionane. Befolkninga på Vestlandet skil seg ut som dei mest kjøpelystne.» Kilde: firdaposten.no.

Trur mange nordmenn vil slite med å få hotellplass i sommar +
«Mange nordmenn vil på feire i Norge også i år og mange vil til Vestland. Men, alt no er fleire hotell i Sogn tilnærma fullbooka, stort sett med gjestar frå utlandet. – Mange utlendingar bookar lang tid i førevegen.» Kilde: porten.no.

Innlegg: Sentrum mangler informasjon om tilbud (Møre og Romsdal)
«En opplevelse av Åndalsnes som et populært turiststed og Rauma kommune som stedet for naturglade mennesker:..» Kilde: andalsnes-avis.no.

Flyr utvider med Kristiansund som reisemål (Møre og Romsdal)
«Nå åpner Flyr for bestilling av den nye ruten. Oppstart av første flyvninger blir fra 2. september 2022.» Kilde: travelnews.no.

Ikkje mobildekning på ein av dei mest populære turistvegane (Møre og Romsdal)
«Om lag 3000 bilar køyrer til Trollstigen kvar dag. Ein øydelagt basestasjon gjer at folk ikkje kan ringe naudetatane om det skjer ei ulykke.» Kilde: nrk.no.

Ordfører om turist-kaos: – Bekymret (Møre og Romsdal)
«Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad erkjenner at turistmagneten Geiranger har et kjempeproblem. Har nå bedt regjeringen om hjelp.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Direktøren meiner denne utsikta kan bli ein turistmagnet (Vestland) +
«Heidi Hauge trur Årdal har eit stort potensial når det kjem til å bli ein fullverdig reiselivskommune. ..trekkjer fram vegen til 1000-meteren i Øvre Årdal som turistattraksjon.» Kilde: sognavis.no.

..men kva meiner dei som skal behandla hotellplanane? (Vestland) +
«Denne veka presenterte Norways best planane for eit 90 meter høgt hotellbygg rett bak Fretheim hotell med ein prislapp på rundt ein milliard kroner. Det har skapt debatt og mange kommentarar.» Kilde: sognavis.no. 

Turselskap styrer mot ny rekord: – Vi er i ekstase
«Den renner inn med turister til Hardanger. Det merker turoperatørene godt. Trolltunga Adventures AS, som har rundt 15 guider i sving på overnattings – og dagsturer må nå se seg rundt etter flere folk.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Optimismen er tilbake i hotellbransjen lokalt (Rogaland) +
«Enkelte dager er det ingen ledige hotellsenger å oppdrive i Haugesund. Folk har reist helt til Stord for å finne overnatting. Spørsmålet vil komme: Trenger Haugesund enda et nytt hotell?» Kilde: h-avis.no.

Aina (35) steg i gradene (Rogaland) +
«Aina Eriksen er den nye hotellsjefen ved Park Inn by Radisson Haugesund Airport Hotel.» Kilde: h-avis.no.

Øst-Norge:

Vil gjera Jotunheimen dobbelt så stor (Innlandet)
«Regjeringa vil utvide Jotunheimen nasjonalpark med 1000 kvadratkilometer. Men planane har fått blanda mottaking.» Kilde: nrk.no.

Rekordsesong for Skistar (Innlandet/Buskerud)
«Skistar kunne vise til en kraftig omsetningsvekst og en rekordsterk vintersesong i tredje kvartal.» Kilde: finansavisen.no.

Vil bygge «ulvetribune» (Buskerud) +
«Numedals største turistattraksjon søker om å få bygge en egen tribune for sin største attraksjon. Langedrag Naturpark AS har søkt Nore og Uvdal kommune om dispensasjon fra sin egen reguleringsplan.» Kilde: laagendalsposten.no.

Elleville hotellpriser (Oslo)
«Betale 3-4.000 kroner for én natt? Det har vært normalen i Oslo den siste tida. Men det er ikke sikkert det vedvarer. – Naturlig å anta at juli vil normalisere seg noe.» Kilde: dagsavisen.no.

Scandic Holmenkollen Park gjenåpnet etter to og et halvt år (Oslo) +
«Hotellet, som først ble bygget som et sanatorium, har blitt et symbolbygg for hele Oslo. Det er hotellet som alle vet om, og som skaper mest følelser i hotellbransjen.» Kilde: vartoslo.no.

Tidenes rekord: Over 800 000 har besøkt MUNCH (Oslo)
«Nye MUNCH har slått alle besøksrekorder for et norsk museum. Åtte måneder etter åpningen har flere enn 800 000 besøkt signalbygget i Bjørvika. – Dette er tall vi aldri før har sett i Norge, sier museumsdirektør Stein Olav Henrichsen.» Kilde: business.visitnorway.com.

Innlegg: Hotell på Sand – tidenes mulighet for Hvaler (Østfold)
«Det planlagte hotellet på Sand har satt sinnene i kok hos en del av innbyggerne på Hvaler. Det hevdes at dette ødelegger Hvaler, og at det er vår framtid som står på spill. Slik er det gjerne når det er noe stort, uvant og spektakulært som foreslås.» Kilde: f-b.no.

Hotel Klubben med i en ny hotellkjede (Vestfold) +
Tønsberg: «..for en liten stund siden meldte vi oss ut av De Historiske-kjeden. Nå er vi en del av Heimr Collection, og det er veldig spennende, forteller direktør ved Klubben, Torgeir Flåteteigen Birkeland til Tønsbergs Blad søndag.» Kilde: tb.no.

Bø Sommarland: Føler seg lurt (Telemark)
«Ei mor fra Bø ga barna sesongkort til Sommarland for at de skulle kunne besøke parken så mye de ville i sommer. Slik blir det ikke. Sommarland-direktøren peker på at «sikkerhet er viktigst».» Kilde: dagbladet.no.

Starten på et sykkeleventyr på Gausta (Telemark)
«Sykling blir stadig mer populært, og på Gausta er man godt i gang med en større og langsiktig sykkelsatsning. Denne sommeren bygges det nye sykkelstier på flere nivåer og steder, samtidig som at barnebåndet på Gausta Skisenter tas i bruk for transport opp.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Hotellkjede snuser på Tvedestrand Fjordhotell
«Hotellkjeden Unike Hoteller kom ens ærende til byen for å få en privatvisning på Tvedestrand Fjordhotell denne uka. — Det ville passet godt inn blant hotellene våre.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Annet:

Risikerer jomfrutur til skraphaugen
«Rett fra verft til opphogging. Det kan bli den uvanlige skjebnen til et av verdens største cruiseskip.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Del gjerne!