Rapporteringsplikt synliggjør milliardinntekter..

Fra stølsgrend til deltidsbygd og hytteby
«Fritidsboliger og hyttefelt sprer seg med rekordfart i det norske fjellandskapet, ofte i sårbar natur. Årets Bylivkonferanse handler om hensynsfull arealforvaltning og verktøy for bærekraftig steds- og hytteutvikling i fjellområdene.» Kilde: arkitektur.no.

Rapporteringsplikt for Airbnb og andre utleiere synliggjør milliardinntekter
«Airbnb-utleiere og andre formidlere av utleie tjente over 6 milliarder kroner i utleieinntekter i fjor. Tallene viser hvor viktig det var å få på plass rapporteringsplikten.» Kilde: nhoreiseliv.no.

NHO Reiseliv kritisk til forslag om innstramminger i bruken av innleie
«Regjeringen har sendt på høring en rekke forslag til innstramminger i regelverket for innleie fra bemanningsforetak. Innstramningene vil få negative konsekvenser for mange reiselivsbedrifter.» Kilde: reiseliv.no.

Olav Thon (98) går av som konsernsjef
«Hotelleier og investor Petter Stordalen sier til NRK at han mener Thon har vært svært viktig for utviklingen av hotellbransjen, han fremhever også at han vært en tøff konkurrent.» Kilde: nrk.no.

Color Line tapte 591 millioner kroner i fjor
«Pengene fortsatte å renne ut av fergeselskapet i 2021, men i mindre grad enn året før.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Ekspedisjonsturister rydder strendene (Svalbard)
«I snart to tiår har ekspedisjonsturister engasjert seg i strandrydding på Svalbard. En ny og etterlengtet sesong står for døren etter to år med pandemi, med ekspedisjonsledere og gjester klare til å fortsette kampen mot marin forsøpling på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivsnæringen i Nordkapp representert i Miami (Finnmark)
«Denne uken har det blitt arrangert en stor cruisemesse i Miami, en messe der Nordkapp har vært representert. Det er Marte Gabrielsen som har representert Nordkappregionen havn og hele reisemålet i Nordkapp på arrangementet i USA.» Kilde: radionordkapp.no.

Scandic etablerer Nord-Norges største hotell i Tromsø (Troms)
«Scandic Vervet Tromsø vil få en sentral plassering i den nye bydelen i Tromsø. Med 305 rom fordelt på 16 500 kvadratmeter, blir hotellet Nord-Norges største med klar margin.» Kilde: abcnyheter.no. 

Gir ikke penger til ny flyplass i Rana (Nordland) +
«Som forventet avviste generalforsamlingen å gi pengestøtte til Polarsirkelen Lufthavnutvikling. Ranaordføreren lokket med penger til storhaller på midtre- og søndre Helgeland, men til ingen nytte.» Kilde: helg.no.

Nå skal Torghatten bygges ut med stier og parkeringsplasser (Nordland)
«Vegvesenet har lyst ut to nye entrepriser ved Torghatten på Helgeland.» Kilde: veier24.no.

Midt-Norge:

Reiselivet til Røros for å endre Destinasjon Røros +
«Maren Solvang Johnsen fikk veteranbusseier Øystein Müller til å kjøre en delegasjon fra Alvdal, Tynset, Tolga og Os til Røros. Hun er nestleder i Destinasjon Røros og har vært med i gruppa som har jobbet fram en ny organisering, som skal gi en ny giv til felles regional satsing på reiseliv.» Kilde: alvdalmiv.no.

Fjord-Norge:

Ønsker å fortsette med sightseeing i Ålesund (Møre og Romsdal)
«Selskapet Strömma Norge AS har søkt Møre og Romsdal fylkeskommune om å forlenge rutekonsesjonen om hop on, hop off-buss i Ålesund.» Kilde: mrfylke.no.

Søker om å få drive Gripruta (Møre og Romsdal)
«Kristiansund Kommunale Sundbåtvesen søker om å få drive båtrute mellom Kristiansund og Grip.» Kilde: mrfylke.no.

Nye hotellplaner i Kristiansund sentrum (Møre og Romsdal) +
«Spenstige planer for nytt hotell med 114 rom i Hvedinggården. – Dette er begynnelsen på en ny tid for Kristiansund sentrum, smiler gårdeier Elisabeth Hveding.» Kilde: tk.no. 

No opnar turistvegane: – Fire meter høge brøytekantar (Vestland)
«Brøytemannskap jobbar no på spreng for å få opne nasjonale turistvegar over heile landet.» Kilde: nrk.no.

Her kan vi fortøye de største cruiseskipene i verden (Vestland) +
Nordfjord: «Havnedirektør Kjell Fagna er svært fornøyd med at den nye kaifronten er levert nøyaktig etter tidsplanen. Det blir det 294 meter lange cruiseskipet MSC Magnifica som får æren av å få det aller første anløpet ved den nye kaia førstkommende mandag.» Kilde: fjt.no.

Strynefestivalen er tilbake (Vestland) +
«Hvordan er det å arrangere festivaler etter to år med pandemi? Vi tok en kjapp prat med Lisa K. Bjærum i forkant av årets Strynefestival på Folven.» Kilde. friflyt.no.

Her er planane for Jølster Hotell (Vestland)
«Gamledelen av hotellet skal bestå. I nord blir det butikk med leilegheiter, og i sør blir det rekkehus.» Kilde: firda.no.

Optimisme, men også usikkerheit i forkant av turistsesongen (Vestland) +
«Visit Sognefjord og turistnæringa såg ut til å gå ein god sesong i møte. Så stoppa mykje av bestillingane opp som følgje av krigen i Ukraina.» Kilde: porten.no.

Nær 700 cruiseturistar vandra i Vik, testa gamalost og juice (Vestland) +
«675 passasjerar kledde seg godt, fekk nordavinden i ryggen og opplevde Vikøyri og mellomalderkyrkjene.» Kilde: sognavis.no.

Verdensarvfjord forurenset: Verdensarvkoordinator krever handling (Vestland)
«Nye funn har avdekket forurensing i Nærøyfjorden. Miljøtilstanden i Nærøyfjorden skaper nå uro. Forvalter av verdensarven, Erling Oppheim, krever handling fra myndighetene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Gondol-konkurrenten frykter ikke Odda (Vestland) +
«Ett år etter at Romsdalsgondolen i Åndalsnes åpnet, skyter prosjektet med å overgå Norges lengste pendelbane fart i Odda. Slik kan veien videre for Rossnos-prosjektet bli.» Kilde: h-avis.no.

Har visithaugesund.no blitt fjordnorway.com? (Rogaland)
«Som mange har fått med seg har nettsidene våre endret seg. Vi har sammen med de andre destinasjonsselskapene på Vestlandet og lansdelsselskapet Fjord Norge gått sammen om å utvikle en helt ny plattform for reiseinspirasjon, turistinformasjon og reiseplanlegging.» Kilde: info-visithaugesund.no.

Guide til Stavanger (Rogaland)
«Stavanger-regionen er en av de mest spennende matdestinasjonene i Norge. I denne guiden finner du syv gode mat- og drikkesteder du må kjenne til i byen.» Kilde: e24.no.

Rutetabell for turistruta på Lysefjorden klar – en skandale (Rogaland) +
«Sommerruta på Lysefjorden blir ikke som før. – Dette ruteopplegget setter oss 30 år tilbake i tid, sier Alf Hatleskog i Songesand og karakteriserer årets sommerrute som en skandale.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Beitostølen kan bli nasjonal pilot for fellesgodefinansiering (Innlandet)
«Regjeringen ønsker ny ordning for fellesgodefinansiering. Beitostølen kan bli nasjonal pilot. Bjørn B Jacobsen .. er arkitekten bak ideen og konseptet, og er også prosjektleder for denne nye satstingen.» Kilde: horecanytt.no.

Destinasjon Trysil vant gull under reiselivets «Oscarutdeling» (Innlandet)
«Destinasjon Trysil gikk helt til topps og vant gull under HSMAI Awards med fjorårets sommerkampanje Chiefs of fun.» Kilde: 

SkiStar lanserer «Hold fjellet rent»! (Innlandet/Buskerud)
«Som et ledd i satsningen ønsker SkiStar å rette fokus på forsøplingen som skjer i fjellet i tilknytning til anleggene både sommer og vinter, og inngår samarbeid med Hold Norge (Sverige) Rent om en egen fjellryddehelg.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tar du utdanningen din i dette faget, er du garantert jobb (Innlandet) +
«To dager med fullt fokus å reiselivet i Valdres ga NHO-direktør i Innlandet noen klare signaler: Nå er det restart etter pandemien. Og reiselivet trenger folk.» Kilde: oa.no.

Dronningen åpnet bevaringssenter i Elverum (Innlandet)
«Dronning Sonja åpnet torsdag Anno bevaringssenter i Elverum. Senteret skal ivareta felles kulturarv som forvaltes ved museene i Hedmark.» Kilde: nettavisen.no.

Stengte fire ganger og økte prisen. Nå ligger det an til rekord (Akershus) +
«For første gang på to år er hotellovernattinger nesten tilbake på normalt nivå. Hos Losby Gods på Lørenskog går det til og med bedre enn før pandemien.» Kilde: rb.no.

Vi gleder oss over bookingtallene (Akershus) +
Asker: «Vi har svært gode bookingtall ved Holmen Fjordhotell, sier Rikke Hagen (24). Det maritime kurs- og konferansehotellet er nær fullbooket til midten av juni.» Kilde: rha.no.

Målet: Til Stockholm på under tre timer (Oslo) +
«I dag tar toget til Stockholm nesten seks timer. Nå slår Oslo seg sammen med svenske byer for å halvere tiden. I flere år har svenske byer kjempet for nye toglinjer mellom Stockholm og Oslo. Denne uken blir også Oslo kommune med på laget.» Kilde: aftenposten.no.

Selger familiemotell på Hvasser (Østfold)
«Overraskende mange Oslo-investorer har vist interesse for motellet (vasser Motell), som ble lagt ut for salg med en prislapp 25 millioner kroner.» Kilde: estatenyheter.no.

Erfaren bransjemann til Oslofjord Convention Center (Vestfold)
«Arild Sjødin er tiltrådt som ny viseadministrerende direktør i Oslofjord Convention Center. Sjødin har lang ledererfaring fra norsk og internasjonal hotellbransje, med stor vekt på arrangement og konferanse.» Kilde: reiseliv1.no.

Nå skal de bli kjent med hverandres tilbud (Vestfold) +
«Reiselivet på Tjøme har et bedriftsnettverk.. Ideen er å jobbe sammen mot et felles mål – flere folk til øya. Og da snakker vi ikke om flere folk sommerstid, men resten av året, slik at flere aktører har vinteråpent og det blir mer reiselivsaktivitet og -arbeidsplasser på Tjøme.» Kilde: oyene.no.

Fra hotell til bydel (Vestfold)
Larvik: «Utbyggelsen av Grandkvartalet er i full gang, og 29. april gjenåpner Quality Hotel Grand Larvik med et helt nytt utseende og uttrykk.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Notodden Lufthavn: Optimisme / realisme (Telemark)
«Det framkommer i media at det foreligger videre utbyggingsplaner for Notodden Lufthavn. Planene bærer preg av optimisme i lufthavnledelse, styre og fra politikere.» Kilde: telen.no.

Det er en pinlig sak! Dette synes jeg er flaut! (Telemark)
«Utvalgsleder Jan Olaf Opsahl synes det er pinlig at solspeilet har vært ute av funksjon i snart et halvt år.» Kilde: rablad.no.

Sørlandet:

Vil åpne for å bygge dobbelt så mange hytter +
«Gjerstad vil ha mer hyttebygging i kommunen. Gjerstad har i dag cirka 350 hytter. Dette vil fungerende ordfører Steinar Pedersen gjerne doble.» Kilde: austagderblad.no.

Innlegg: Sånn skal det ikke være i Kristiansand!
«I min tid i både reiselivet og markedsføringsforeningen i byen, innså vi at turister var viktig for handelsstanden.» Kilde: fvn.no.

Innlegg: Søndagsåpne butikker for turister?
«Sånn er det i Kristiansand, en lokal lov nekter butikkene å holde åpent på søndag. .. Nei, det er ikke sånn..» Kilde: fvn.no.

Slik skal Kunstsilo bli et museum for barn og unge
«Kunstsilo har gjennomført omfattende undersøkelser om hva barn og ungdom ønsker seg av det nye museet. Ambisjonen er å bli et av verdens beste museer for de unge.» Kilde: kunstsilo.no. 

Annet:

Du gikk vel ikke glipp av gårsdagens interessante reiselivsnyheter? Du finner de her!

Del gjerne!