Region Stavanger søker Reiselivsdirektør.. og 18 andre reiselivsnyheter

Nasjonalt:

Ber regjeringen endre innreisereglene for barn
«Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner og NHO Reiseliv ber regjeringen åpne opp for at barn og unge under 18 år, som reiser med foresatte med grønt koronasertifikat, kan få innreise til Norge uten karantene dersom de tester negativt ved innreise.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Høstferie i Norge
«Distansen reist og høstferiens kvalitetsnivå er uavhengige grafer. En uforglemmelig høstferie er fullt mulig å realisere innenfor Norges vakre grenser. Annonse.» Kilde: vg.no.

Her er årets Michelin-stjerner
«Ingen norske nykommere på lista i år, men Maaemo fikk tilbake sine tre stjerner etter flyttingen.» Kilde: dagbladet.no.

Norwegian-tillitsvalgte motsetter seg sesongarbeid
«Tillitsvalgte i Norwegian gir tydelig motstand til konsernsjefens varsel om økt sesongarbeid.» Kilde: e24.no.

Enda et steg mot den normale fly-hverdagen
«Dette bildet er et tegn på at det nå er tatt enda et steg i retning av en normal reisehverdag i norsk luftfart. Fra i dag av har SAS åpnet alle sine flyplasslounger på landets hovedflyplass.» Kilde: flysmart24.no.

Forsøkte å vri seg unna erstatning etter flytrøbbel
«Ryanair er et selskap som ikke er kjent for å gi ved dørene. Heller ikke når det er snakk om at reisende kan ha krav på erstatning etter flytrøbbel. Det fikk en nordmann på reise fra Oslo til London erfare.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Klare for «verdens minste festival» (Svalbard) +
«Selv etter å ha konkludert med at fjorårets første versjon av Isfjord Radio «Musikkfestival ble en suksess, gikk det litt tid før man turte å satse i år også.» Kilde: svalbardposten.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Oppdal så klart og masterplanen
«Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren utløste stor debatt i kritikken av masterplanarbeidet. Noen fakta var basert på en gammel nettside for Oppdal, og fikk da det svært dårlige inntrykket som jeg kommenterte, skriver van Ommeren i dette oppdaterte innlegget.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Kinn Hotell Florø har lukkast i nye marknadar (Vestland) +
«Satsinga på Kinn Hotell har blitt ein suksess. Frå å vere eit jobbhotell, har eigarane som overtok drifta i 2017 skapt eit populært trestjernes overnattingstilbod i Florø.» Kilde: firdaposten.no.

HavExpo utvider etter stor respons (Vestland)
«Gjennom deres tette samarbeid med Visit Bergen, utelivsbransjen, Bergen kommune og Avinor har messen satt av et helt «HavExpo-distrikt» der kjentfolk fra bransjen kan møtes til sosialt samvær.» Kilde: kyst.no.

Flere togavganger med Bergensbanen (Vestland)
«Bergensbanen øker antall togavganger fra Bergen mot Arna, Voss og Oslo fra 12. desember, opplyser Vygruppen.» Kilde: abcnyheter.no.

Region Stavanger søker Reiselivsdirektør (Rogaland)
«Spennende lederrolle innen reiseliv og destinasjonsutvikling. Region Stavanger er destinasjonsselskapet for Stavangerregionen. Frist: 10.10.2021.» Kilde: finn.no.

Innlegg: Reiselivet som politisk verktøy (Rogaland)
«En rekke utfordringer vil fylle den politiske agendaen i neste stortings­periode. Reiselivet i Stavanger og Rogaland kan være en del av løsningen.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Grand hotell pusset opp for 50 millioner kroner (Innlandet) +
Gjøvik: «Byens eldste hotell har fått en skikkelig standardheving og nå er 53 av 90 rom ferdig oppusset. – Dette blir de flotteste hotellrommene du kan finne mellom Continental i Oslo og Britannia i Trondheim, sier en stolt hotelldirektør Anneli Nurk, og får følge av eier Kai Mikaelsen.» Kilde: oa.no.

Samarbeid med Sverige om utredning av jernbane Stockholm – Oslo
«Det har lenge vært ønske om å få til en bedre togforbindelse mellom Oslo og Stockholm. Vi ber nå Jernbanedirektoratet gå sammen med det svenske Trafikverket for å lage et felles forslag til mandat for en utredning av jernbanestrekningen, sier Knut Arild Hareide.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

3 stjerner til Maaemo, for annen gang (Oslo)
«Maaemo i Oslo fikk tre Michelin-stjerner under det digitale stjernedrysset i Stavanger Konserthus mandag kveld. Maaemo fikk også tre stjerner i 2016, som de beholdt frem til 2020, da de stengte for å flytte inn i nye lokaler i Bjørvika.» Kilde: reiseliv1.no.

Annet:

Friluftsliv handler ikke bare om aktiviteter, sier forsker
«Helga Synnevåg Løvoll forsker på friluftsliv. Hun sier at å oppleve noe i naturen i rolig tempo kan være like godt for din mentale helse og bedre for din personlige vekst enn om fokuset ditt er på trening og aktivitet når du er ute.» Kilde: hytteavisen.no.

High Moments, Low Impact: Rethinking Adventure Travel’s Sustainability Efforts
«Adventure Travel Trade Association Releases the First in a Series of Sustainability Research Reports Showcasing Switzerland’s Leadership in Sustainable Tourism.» Kilde: adventuretravelnews.com.

Romturister skal opp i bane i SpaceX-romskip
«En 38 år gammel milliardær og tre andre amerikanere blir de første romturistene som sendes opp i bane rundt jorda på egen hånd.» Kilde: finansavisen.no.

Del gjerne!