Reiseliv før, under og etter pandemien.. og 33 øvrige utvalgte reiselivsnyheter

Visit Sørlandet søker digital historieforteller
«Vi har Nordens vakreste landsdel, hjelp oss å skape den meste ettertraktede! Stillingen er fast og nyopprettet i Visit Sørlandet.» Frist: 01.12.2021. Kilde: finn.no.

Norsk reiseliv før, under og etter pandemien
«Denne rapporten beskriver utviklingen i næringen før, under og etter pandemien. Rapporten kan du laste ned her.» Kilde: menon.no.

Arrangementskalkulatoren – et uvurderlig verktøy i planleggingen
«Etter den vellykkede gjennomføringen av verdensmesterskapet i bryting i Norge, rettes oppmerksomheten nå spesielt mot et konkret verktøy fra Innovasjon Norge, nemlig Arrangementskalkulatoren.» Kilde: business.visitnorway.com.

Innlegg: Destinasjon: Elbilferie 2022
«Over halvparten av norske elbilister dro på Norgesferie i 2021. De hoteller og feriedestinasjoner som kan tilby et ladetilbud til elbilistene, kan forvente enda større storinnrykk i somrene som kommer.» Kilde: fremover.no.

Arbeidsmarkedet bedret i rekordfart – men ikke i reiseliv og transport
«Arbeidsmarkedet nærmer seg nivået før pandemien. Navs prognoser tilsier at ledigheten i neste år vil være lavere enn før coronakrisen.» Kilde: reiseliv1.no.

Avlyses ikke: Full rulle for julebord i kommunene
«Smittetallene øker og kommunene kan nå innføre coronapass. Men enn så lenge går julebordene som planlagt.» Kilde: vg.no.

Lovende julebordsesong, men tapet av utenlandske vinterturister svir
«Julebordsesongen ser lovende ut for mange reiselivsbedrifter, men det er store variasjoner. Tapet av utenlandske vinterturister rammer mange. NHO Reiseliv mener myndighetene må iverksette kompenserende tiltak for reiselivsbedrifter som fortsatt rammes..» Kilde: nhoreiseliv.no.

Kan ta to uker før koronapasset er klart nasjonalt
«Folkehelseinstituttet (FHI) jobber med å få på plass de tekniske løsningene for koronasertifikatet. Men det kan ta opptil to uker før det er klart nasjonalt.» Kilde: nettavisen.no.

Innlegg: Betre jernbane for pengane: Klarer statsråden det tunge løftet?
«Dagleg leiar i Norsk Bane AS, Jørg Westermann, har nokre framlegg til presserande oppgåver for samferdsleminister Jon-Ivar Nygård.» Kilde: f-b.no.

Nord-Norge:

Søkkiværet, nu har vi lansert ny hjemmeside! (Finnmark) 
Hammerfest: «Nu kan dokker moillkose dokker med inspirasjonsartikler fra den fantastiske regionen vår. For vi vet kor vi bor – så stå nu ikke der å frys, kom inn å la dæ inspirere!» Kilde: via linkedin.com/company/visit-hammerfest

Eventyret er millionbutikk, men pengene går ut av kommunen (Troms) +
«Tonny ønsker at flere skal få øynene opp for mulighetene. Torsdag tok han avgangsklassen med på tur. .. Denne dagen er de på havet sammen med klassekameratene for å oppleve det som pengesterke turister blar opp titusener for å se, og ei næring med fremtidsutsikter.» Kilde: nordlys.no.

Tromsøs landemerke er i ferd med å bli solgt (Troms) +
«28 lokale eiere i Tromsø vil trolig innkassere en store summer når Fjellheisen selges til Longship-fondets reiselivsselskap. Kjøperne skal være The Norwegian Travel Company..» Kilde: nord24.no.

En destinasjon kan få en fjerdedel av potten (Troms) +
«Så seint som i oktober ble den fjerde kommunale tilskuddsordninga lyst ut. Målselv Fjellandsby er søkeren som ser ut til å få den største andelen av koronastøtten denne runden.» Kilde: nye-troms.no.

Midt-Norge:

Her ankommer det 33 meter høye pariserhjulet Torvet +
«Prosjektleder for julemarkedet Torstein Høe har drømt om pariserhjul på Torvet lenge. Skal utfordre de andre europeiske storbyene. – Vi vil markere julebyen Trondheim på et internasjonalt nivå, sier prosjektlederen.» Kilde: nidaros.no.

Fjord-Norge:

Treng ekstraordinære midlar, ber om møte med statsministeren (Møre og Romsdal)
«Møre og Romsdal fylkeskommune ber om ei ekstraordinær tiltakspakke frå Staten for å klare omstillingane som Stortinget har vedtatt om ein utsleppsfri ferdsel på verdsarvfjordane frå 2026.» Kilde: mrfylke.no.

Innlegg: Vil Geiranger ha alle? (Møre og Romsdal)
««Alle vil til Geiranger» skriv Geir Gjørva i Sunnmørsposten den 15.11.21. Eg undrast derimot på om Geiranger eigentleg vil ha alle?» Kilde: smp.no.

Skal bygga hotell og bustadar  (Vestland) +
«Stein Inge Larsen satsar på hotell med spa, uteservering og symjebasseng. Det skal etter planen vera klart i 2024. .. No håpar han hotell og bustadprosjekt kan lokka ungdom heim att.» Kilde: nordhordland.no.

Hotellkjeden Citybox henter penger gjennom folkefinansiering (Vestland)
«Vi er en annerledes hotellkjede, og da er dette en morsom måte å gjøre det på, sier daglig leder Eivind Hjulstad i Citybox.» Kilde: estatenyheter.no.

Badstu til folket (Vestland)
«Bergen laugarlag med lavterskel badstutilbud i Bergen. Målet er å gjøre en flytende arena for kreativ badekultur til et sted for inkludering, forteller initiativtager.» Kilde: arkitektnytt.no.

Frå hytteutbygging til landbruk: Nye opne møte (Vestland) +
«Tysdag 23. november arrangerer Ullensvang kommune fem ulike møte for å belysa ulike tema i kommuneplanen sin arealdel; handel og reiseliv, industri, landbruk, hytteutbygging og oppdrett.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge:

Støttar Nasjonalparkriket reiseliv med 300.000 kroner i året (Innlandet) +
«Vågå formannskap støttar kommunedirektøren sitt syn på at Nasjonalparkriket reiseliv er ein god ressurs for reiselivet i Vågå..» Kilde: fjuken.no.

Innlegg: Lev livet i reiselivet! (Innlandet)
«Det er nå en kan vri både støtteordninger og utdanning bort fra kvantitet og mot kvalitet, som gagner næringsutvikling i distriktene. La oss kjempe for reiselivslinja på Otta!» Kilde: gd.no.

Snøkanonene i gang på Norefjell (Buskerud) +
«Mandag startet Norefjell Skisenter produksjon av årets første kunstsnø, men det vil minst gå seks til åtte dager med full produksjon, før de første nedfartene kan tas i bruk.» Kilde: bygdeposten.no.

Europas travleste flyplasser – Oslo er på topp-listen (Akershus)
«Fortsatt er mange av de som var størst før mars 2020, fortsatt langt nede på listen over de som er travlest i dag. Oslo Lufthavn, derimot, er på 10 på topp-listen i Europa.» Kilde: flysmart24.no.

VM i bryting i Norge ble en suksess! (Oslo)
«..Gordon Templeman, er storfornøyd med årets verdensmesterskap i Oslo. «Jeg vil virkelig oppfordre andre idretter til å samarbeide med Oslo og legge sine idrettsarrangementer til byen.»» Kilde: business.visitnorway.com.

Oslo igjen på toppliste (Oslo)
«Oslo på National Geographic Traveller UK sin liste over «Best of the World 2022»! .. På listen over «Eight unmissable cultural experiences» finner vi altså #6. Oslo, Norway – Fjord City gets a marvellous makeover» Kilde: acebook.com/VisitOslo.reisebransje

Jobber med en besøksstrategi for Mellomkollen (Oslo)
«Generelt synes de folk er flinke til å rydde opp etter seg, men det hugges ulovlig. Nå skal studentenes observasjoner bidra til en besøksstrategi i naturreservatet Mellomkollen.» Kilde: nab.no.

Vil ha maks tre elsparkesykkel-utleiere: – Ivaretar en viss konkurranse (Oslo)
«I et høringsforslag til ny forskrift for utleie av elsparkesykler, åpner Oslo kommune for at kun tre aktører skal stå for utleie i året.» Kilde: e24.no.

Parkkonkurrenter møtte politikerne (Oslo) +
«Snøhetta og Hav eiendom har helt ulike forslag for tomten foran Børsen. Nå kjemper de om politikernes gunst.» Kilde: aftenposten.no.

Nesoddtangen buss- og fergeterminal skal oppgraderes (Akershus)
«Terminalbygget på Nesoddtangen buss – og fergeterminal skal gjøres bedre og mer effektivt. Totalentreprisen er tildelt Askim Entreprenør. Kontrakten ble signert 16. november.» Kilde: veier24.no.

Her kan du drive med stisykling i Fredrikstad (Østfold)
«Fredrikstad er blitt et populært reisemål for stisyklister på våren. Med lite snømengder og et kystklima som holder stiene bare, et det ofte populært å begynne sykkelsesongen her.» Kilde: terrengsykkel.no.

Holmestrandregionen som bærekraftig destinasjon (Vestfold)
«I samarbeid med Visit Vestfold arbeider kommunen med å gjøre Holmestrandsregionen til en enda mer attraktiv destinasjon med et bærekraftig reiseliv. Næringsaktører og interesserte inviteres til informasjonsmøte 7. desember om hvordan vi kan sertifiseres som et bærekraftig reisemål.» Kilde: holmestrand.kommune.no.

Annet:

Uro før skisesongen: – Avgjørende for oss (Alpene)
«Alpelandene planlegger for full gjenåpning av skianleggene for beskyttede turister. Coronasmitten sprer seg imidlertid i rekordfart flere steder, og reglene endrer seg raskt.» Kilde: dagbladet.no.

Del gjerne!