Reiseliv topper listen over god kjønnsbalanse.. og 27 andre utvalgte reiselivssaker denne tirsdagen

Norsk reiseliv vil hjelpe ukrainske flyktninger
«Vi går mot en flyktningkrise som mangler sidestykke i europeisk historie. Nå står norsk reiseliv klar til å hjelpe ukrainske flyktninger med husly.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Reiseliv topper listen over god kjønnsbalanse i bedriften
«NHO Reiselivs medlemmer er mest tilfreds med kjønnsbalansen i sin bedrift sammenliknet med resten av næringslivet i Norge. Nær 9 av 10 svarer at de er tilfredse med kjønnsbalansen i sin virksomhet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Stort kompetansebehov i reiselivet
«Det har vært mye oppmerksomhet knyttet til kompetansebehovet til alle næringer under pandemien. I Kompetansebarometeret 2021 bekreftes behovet for å rekruttere flere til bransjen, samt øke kompetansen til eksisterende ansatte.» Kilde: nhoreiseliv.no.

GTA 2022: Nordic Choice ble Årets Hotellkjede i Norge
«Under pandemien som rammet hotellsektoren midtskips åpnet Nordic Choice 15 nye hoteller. Slikt blir det priser av.» Kilde: travelnews.no.

Henrik Berghult blir leder for Nordic Hotels & Resorts
«Nordic Hotels & Resorts består av prisbelønte hotell som Amerikalinjen, The Thief, Farris Bad og Villa Copenhagen, og har de kommende årene flere spennende hoteller på vei, som Sommerro i Oslo.» Kilde: travelnews.no.

Temaworkshop om topptur på ski
«Det mange som bare kjenner til en liten del av alt det Norge kan tilby som skidestinasjon. Det ønsker vi å gjøre noe med. Derfor inviterer vi til Workshop topptur på ski 2022.. 9.-10. mai.» Kilde: business.visitnorway.com.

Containerhytte til 3 millioner
En hytte i solid tømmer, gjerne laftet, med bestefars ski og bilder fra OL i 1952 på veggene. Trygt og tradisjonelt. Vel, glem det.» Kilde: abcnyheter.no. 

Innlegg: Derfor er det bra at destinasjonsselskap går dukken
«For norsk reiseliv er konstruert for gårsdagens reiseliv, ikke for morgendagens. Det er underlig at ikke flere aktører ser det selv. .. Det er på høy tid med en ny og moderne destinasjonsstruktur i mange deler av landet.» Kilde: thetravelinspector.no.

Konsekvensene av klimatiltak på kulturminner i Norden
«På vegne av Nordisk ministerråd har NIKU evaluert hvordan klimarelaterte tiltak påvirker kulturminner i Norden. Resultatet er en rekke anbefalinger til hvordan man kan på ulike forvaltningsnivå kan sørge for at nødvendige tiltak..» Kilde: niku.no.

SV mener regjeringen bryter taxiløfter
«SV ber om sterkere lut overfor taxinæringen enn det samferdselsministeren presenterte i februar. Høyre mener de varslede endringene vil gi et dyrere og dårligere tilbud.» Kilde: e24.no.

Havila Voyages founder: ‘We’re putting sustainability in the front seat’
«From working on fishing boats as a teen to launching his first cruise ship last year, Havila Voyages chair Per Saevik has always stayed close to the water. He tells Tom Parry about the line’s plans for UK growth and his focus on protecting the environment.» Kilde: ttgmedia.com.

Sommerferie-salget lite påvirket av krigsuroen
«Apollo, Tui og Ving merker lite endring tross situasjonen i Ukraina, og nordmenn flest drar fortsatt på sommerferie til Hellas og Spania. Reiser i nær fremtid har imidlertid bremset opp.» Kilde: e24.no.

Avviser prishopp – tror på lave billettpriser i sommer
«Mange analytikere og aktører innen reiselivet har den senere tiden sagt at det ligger an til svært mye høyere billettpriser med fly i sommer.. Den danske reisetoppen Ole Stouby ber derimot nordmenn og andre om å å ikke forhaste seg..» Kilde: flysmart24.no. 

Midt-Norge:

Innlegg: Verdens beste Frøya-reklame
«Filmen «Alle hater Johan» hadde premiere på kino under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim i går. Vår anmelder tror den vil treffe frøyværingene midt i hjerterota, og tror hele Frøya vil elske Johan.» Kilde: froya.no.

Møt Odd Sletten – verdensarvkoordinator +
«Tirsdag var tidligere museumsdirektør Odd Sletten på plass i jobben som verdensarvkoordinator. Naturlig nok er den lokale begivenheten han aldri glemmer, utvidelsen av verdensarvområdet i 2010. Møt han over kaffekoppen.» Kilde: retten.no. 

Widerøe forlenger flyavtale mellom Røros og Oslo
«Widerøes midlertidige avtale om flygninger mellom Røros og Oslo er forlenget ut april.» Kilde: reiseliv1.no.

Fjord-Norge:

Måløy sin sjanse til å bli en viktig cruisehavn (Vestland) +
«Nordfjord Havn tok denne uka imot to representanter fra det store italienske cruiserederiet MSC. Hovedformålet med besøket var å bli bedre kjent med Måløy og forberede stedet på de mange turistene som kommer i land i sommer.» Kilde: fjt.no. 

Flyplasshotellet klare til å ta imot ukrainske flyktninger (Vestland) +
«Søndag fikk hotellsjef ved Thon hotell Bergen Airport, Jill Naustdal, en telefon fra Jørn Kvist. Kunne hotellet hjelpe når rundt hundre ukrainske flyktninger kommer til Bergen? Naustdal nølte ikke et sekund.» Kilde: ba.no.

Strand kommune søker Mulighetsutvikler (Rogaland)
«Nyopprettet 100% stilling for utvikling av mulighetsrommet mellom kultur, næring og reiseliv. Frist: 16.03.2022.» Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

EL-sykling i Jotunheimen nasjonalpark (Innlandet)
«På oppdrag fra Miljødirektoratet og nasjonalparkstyret har NINA gjort en evaluering av eventuell effekt av forskriftsendringa om åpning for el-sykling på den 7.5 km lange Glitterheimvegen i Jotunheimen.» Kilde: reiselivsforskning.org.

Igjen duket for Hemsedal Up N`Down (Buskerud) 
«Dette har vi lengtet etter! Lørdag 12. mars er vi igjen klare for å arrangere den 7 versjonen av Hemsedal Up N`Down.  I 2020 måtte vi avlyse pga koronarestriksjoner.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Viser stolt fram ny turbuss: – 20 dager i mars er vi allerede fullbooket (Buskerud) +
«Det er seks år siden Aina og Terje Grimnes eide egen buss stående på tunet i Olaroa i Geithus. For ei uke siden kom nyinvesteringen på plass, og de første bestillingene triller inn.» Kilde: bygdeposten.no.

11 vil bli ny Munch-direktør (Oslo) +
«Åtte kvinner og tre menn har søkt stillingen som ny direktør ved Munchmuseet.» Kilde: aftenposten.no. 

Det årnær sæ i Fredrikstad (Østfold)
«Fredrikstad har lenge vært populær blant bobilister, men det har vært for få plasser. Nå åpner en ny bobilplass og enda en har fått støtte av kommunens planutvalg.» Kilde: bobilverden.no. 

Her kan du drive med stisykling i Fredrikstad (Østfold)
«Fredrikstad er blitt et populært reisemål for stisyklister på våren. Med lite snømengder og et kystklima som holder stiene bare, et det ofte populært å begynne sykkelsesongen her.» Kilde: terrengsykkel.no.

Pilegrimsled gjennom Vestfold
«Tunsbergleden er godkjent som en del av den nasjonale pilegrimsleden, St. Olavsvegene, som går til Trondheim. Nå er 110 km med pilegrimsled gjennom Vestfold merket med over 800 turskilt.» Kilde: visitvestfold.com.

Flere ruter gjør comeback på Torp (Vestfold) +
«Etter to tunge år for reiselivsbransjen, peker pilene rett vei igjen. Det gjelder også for Sandefjords lufthavn.» Kilde: sb.no.

Sørlandet:

Rekordtidlig dresin-start +
Flekkefjord: «Flott vær gav mulighet for rekordtidlig dresintur på Flekkefjordbanen. Selv om det nå går an å få bestille dresintur, åpner ikke den offisielle dresin-sesongen riktig ennå..» Kilde: avisenagder.no.

Del gjerne!